free download 78 travel guides written by experts

ASR Principele Nicolae, in Iasi pentru campania de donatii de carte

“Cartile copilariei in fiecare casa”

Curtea Veche Publishing și Clubul Rotary “Curtea Domnească” readuc în Iași campania de donații “Cărțile copilăriei în fiecare casă”, parte a programului național de lectură susținut de membrii Familiei Regale a României. În perioada 2-4 aprilie 2014, echipa editurii Curtea Veche se află în județul Iași pentru a oferi cărți către 2000 de copii din 10 sate, iar ASR Principele Nicolae al României, coordonator al programului de donații, va lua parte la vizitele în sate ce vor avea loc în prima parte a zilei de vineri, 4 aprilie.

Cu sprijinul financiar și organizatoric al Cluburilor Rotary Iași, Curtea Veche Publishing continuă campania de donații ce își propune să aducă lectura aproape de copiii din zonele rurale ale țării, care de multe ori nu au acces la carte. Pe 2 și 3 aprilie, sunt vizitate școlile din satele Grozești, Cozmești, Moșna, Domnița, Țibana, Glodenii Gândului, iar vineri, 4 aprilie, echipa proiectului, condusă de ASR Principele Nicolae, ajunge în satele Săveni (începând cu ora 9.00), Focuri (ora 10.20), Fântânele (ora 11.30), Coarnele Caprei (ora 13.00).

Vizitele la aceste școli cuprind un moment de lectură, oferirea de cărți către fiecare copil în parte și pregătirea unor cluburi de lectură “Cărțile copilăriei“, prin care imboldul de a citi să fie dus mai departe printr-o serie de întâlniri atractive. Pentru cluburile de lectură, editura Curtea Veche pune la dispoziție gratuit resursele necesare, bazate pe o metodologie originală dezvoltată de pedagogi teatrali, și va oferi asistență prin platforma online a campaniei, www.curteaveche.ro/cartilecopilariei.

În scopul de a strânge fonduri pentru acest proiect, Cluburile Rotary din Iași organizează un concert caritabil susținut de Ducu Bertzi și Orchestra Momentum, sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 18:00, în sala Aula Magna a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.

Campania “Cărțile copilăriei în fiecare casă” a debutat la sfârșitul lunii februarie 2014 printr-un proiect-pilot în județul Iaşi, în care peste 1300 de copii din șapte sate au primit, cu sprijinul financiar din partea ING Bank, volumele colecţiei “Cărţile copilăriei”. Cele șapte sate, în care ulterior s-au înființat și cluburi de lectură, sunt Plugari, Șipote, Trifești, Probota, Comarna, Schitu Duca și Prisăcani.

Programul de donații și cluburile de lectură vor fi extinse la nivel național, următoarele vizite fiind programate pentru centre comunitare și de plasament din București.

La simularea testărilor naționale, derulată la finalul anului trecut, doar 36,21 % dintre elevii ieșeni ai claselor a VIII-a au promovat. În județul Iași există peste 9.000 de persoane care nu știu să citească, majoritatea în mediul rural, în timp ce regiunea Moldova este de ani buni printre zonele cele mai puțin dezvoltate economic ale Europei.

Bucuresti, 03.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *