free download 78 travel guides written by experts

Dezbatere la Institutul Cultural Roman: „Cartea Rosie” de C.G. Jung

Editura TREI si Institutul Cultural Roman va invita marti, 8 noiembrie, ora 18.00, la o dezbatere privind volumul Cartea Rosie de C.G. Jung.

Evenimentul are loc la sediul Institutului Cultural Roman din Aleea Alexandru nr. 38, sector 1.

Moderator:
Horia Roman Patapievici

Vor vorbi:
Andrei Plesu
Mihaela Minulescu
Vasile Dem. Zamfirescu

CARTEA ROSIE
LIBER NOVUS

Autor: Carl Gustav JUNG
Editata de Sonu Shamdasani
Traducere din germana de Viorica Niscov
Traducerile din engleza de Simona Reghintovschi
Nr. de pagini: 404
Format: 30 x 40 cm
Pret: 499 lei
Editura TREI

"O premiera editoriala care sincronizeaza psihologia autohtona cu cea europeana" – Dilema Veche

"Anii in care m-am ocupat de imaginile interioare au constituit perioada cea mai importanta a vietii mele, in decursul careia s-au decis toate lucrurile esentiale. Atunci a inceput totul, iar amanuntele care au urmat sunt doar niste completari si lamuriri. Intreaga mea activitate ulterioara a constat in a elabora ceea ce tasnise in acei ani din inconstient si mai intai ma inundase, ma coplesise. A fost materia primordiala pentru opera unei vieti" C. G. Jung

Acestea sunt cuvintele psihologului C.G. Jung scrise in 1957, in care se refera la deceniile cand a lucrat la Cartea Rosie, din 1914 pana in 1930. Cu toate ca se stie de peste 80 de ani de existenta ei, Cartea Rosie nu a fost niciodata publicata si nici nu a fost pusa la dispozitie publicului interesat, discipolilor si succesorilor lui Jung.

Publicarea Cartii Rosii ne da posibilitatea unei noi epoci in intelegerea scrierilor lui Jung. Ne ofera o deschidere unica spre modul in care si-a recuperat sufletul si a constituit o psihologie. Ar putea sa fie cea mai influenta scriere, nepublicata pana in prezent, din istoria psihologiei.

Accesul publicului este liber.

Bucuresti, 26.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *