bucharest tech week 2021

Detalii cu privire la cazul femeii muscate de caini in com. Albota, jud. Arges

Mass media (PRO TV) dezinformeaza cu bunastiinta, cautand senzationalul si ratingul

In urma dezinformarilor aparute in mass media cu privire la caz (PRO TV), este necesar sa revenim cu detalii la Comunicatul de presa pe care asociatia noastra (AULIM) deja l-a facut public.

1. AULIM a mers pe 24 martie 2011 in comuna Albota, intre orele 10.30-17.30 si 21.30-22.30, timp suficient cat sa discutam cu toate autoritatile si persoanele implicate in caz (medicul legist, primarul, fiul victimei, satenii). Am cautat haitele de caini fara stapan despre care se spunea ca au ucis femeia si nu am gasit NIMIC.

2. Am refacut traseul victimei si am descoperit ca a fost muscata de CAINI CU STAPAN

• Zona unde incep sa apara urmele de sange corespunde unei case in curtea careia erau multi caini. La casele de la tara exista obiceiul de a se lasa cainii liberi noaptea, in special pentru a apara proprietatea.

• Chiar cu aceeasi caini victima mai avusese probleme in alte dati. (Cu doua luni de zile inainte, tot aceeiasi caini cu stapan o muscasera de burta. Acum doua luni fiul victimei a cerut ajutor politiei, cerand pedepsirea proprietariii cainilor, care ii lasasera liberi si ii muscasera mama. (Se poate obtine confirmare de la politie).

• Vanzatoarele ne-au povestit cum victima cumpara adesea paine ca sa treaca de acei caini, cu care avea mereu probleme.

•Precizam ca acest CATUN este IZOLAT de restul comunei. Comuna Albota are intr-adevar caini fata stapan, dar nu in aceasta zona, ci in alte locuri, in special in zona de confluenta a drumurilor, la cativa kilometri departare.

2. Noi am mers in tot catunul si nu am gasit nici macar un caine fara stapan. Nici in timpul zilei (pe parcursul a 7 ore), nici in timpul noptii (pe parcursul unei ore). Avem inregistrari video. Seara, locuitorii nu au mai indraznit sa dea drumul cainilor.

• Am mers in padure unde era pamant proaspat si am cautat urme de labe de la cainii fara stapan care ar fi putut ucide femeia. Nu am gasit nici o urma.

3. La ancheta medico-legala s-a stabilit ca victima avea alcoolemie de peste 2 la mie, fiind in prag de coma alcoolica.

• (Spre exemplificarea gravitatii acestui fapt aratam ca daca ar fi avut carnet de conducere si ar fi fost prinsa la volan cu aceasta alcoolemie, i s-ar fi suspendat permisul).

• Dupa ce muncise la preotul din sat (aceasta constituia munca sa), s-a intors catre casa si probabil s-a oprit undeva sa bea si a plecat de la magazin in jurul orelor 21.30. Victima a facut drumul de aproximativ un km pana acasa. Daca era treaza, ar fi putut suna la 112 si ar fi putut fi salvata. Fiul ei sta “gard in gard”si ar fi putut apela la el. De asemenea, drumul pana acasa nu era pustiu ci era presarat de case, iar in unele dintre ele locuiau rudele ei, la care ar fi putut apela, daca ar fi vroit.

Pe fondul inconstientei provocata de alcool (fiind in prag de coma alcoolica), victima a murit din cauza hemoragiilor.

4. Echipa Pro tv care a filmat cazul, cat a stat acolo, nu a fost deloc atenta la faptul ca nu erau caini fara stapan deloc pe traseu, ci doar cerea sa le aratam “cu degetul” cainii care au muscat. Nu intelegem de ce, tocmai membrii echipei Pro Tv, care au vazut cainii cu stapan care au muscat, au spus in stirea din dimineata zilei urmatoare, din 25 martie 2011, ca “victima a fost omorata de caini fara stapan”, incitand telespectatorii si autoritatile din Romania la razbunare si eutanasie.CONCLUZIA ESTE URMATOAREA:

Nu se poate arunca pe umerii cainilor fara stapan vina mortii acestei femei. Acolo nu exista caini fara stapan si poate sa verifice oricine. Ea a fost muscata de caini cu stapan, iar cei din mass-media care dezinformeaza, nu cauta decat senzationalul, cotele de audienta (ratingul marit).

Proprietarii de caini trebuie sa devina mult mai responsabili. Mass-media este prima care are rolul responsabilizarii acestor oameni, deoarece poate patrunde fulgerator in casele tuturor. Dar nu putem responsabiliza prin stiri de senzatie care promoveaza minciuna!!

In sprjinul acestui comunicat vom anexa cat de curand si probele video pe care le-am cules de la fata locului.

Invitam mass media sa prezinte adevarul cu privire la caz.

Bucuresti, 25.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *