free download 78 travel guides written by experts

„Democracy: New Tools for the Struggle”

Conferinta CRD sustinuta de Oleg Kozlovsky

Centrul Ratiu pentru Democratie, in parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai, Woodrow Wilson International Center for Scholars si Institutul de Studii Internationale al Universitatii Babes-Bolyai, organizeaza conferinta „Democracy: New Tools for the Struggle” sustinuta de Oleg Kozlovsky, laureatul Premiului Ion Ratiu pentru Democratie, 2010.

Evenimentul „Democracy: New Tools for the Struggle” se inscrie in seria „Conferintelor CRD” care urmaresc sa supuna spre dezbatere si implicare publica teme fundamentale ale societatii contemporane, precum libertatea, participarea in sfera publica, tranzitia la democratie sau multiculturalismul. Printre vorbitorii anteriori se numara Adam Michnik („Caile libertatii”, Cluj-Napoca, aprilie, 2010) si Eleonora Cercavschi (Democratia. De la Grigoriopol la Dorotcaia”, Cluj-Napoca, iunie, 2010).

Conferinta va avea loc joi, 14 aprilie, 2011, incepand cu ora 18.00, la Biblioteca Centrala Universitara „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca.

Oleg Kozlovsky este co-fondator al Miscarii Unite pentru Democratie „Solidarnost” („Solidaritatea”) si co-fondator al Miscarii Democratice a Tinerilor din Rusia „Oborona”. A organizat mai multe actiuni nonviolente si mitinguri de aparare a democratiei si a drepturilor omului in Rusia, cu precadere la Moscova. Articolele lui au fost preluate de publicatii prestigioase precum The Washington Post sau Huffington Post. Mentine un blog in limbile rusa si engleza si utilizeaza frecvent retelele sociale (Facebook, Twitter) pentru coordonarea activitatilor de protest si mobilizarea participarii publice. Este laureatul Premiului Ion Ratiu pentru Democratie, acordat in decembrie 2010 la Woodrow Wilson International Center for Scholars, Washington DC, de catre Ratiu Family Charitable Foundation.

Marti, 12 aprilie, incepand cu ora 18.00, Oleg Kozlovsky va participa la intalnirea Netsquared care reuneste activisti si comunicatori online din Cluj si din Romania, organizata de TechSoup Romania.

Eveniment sustinut in limba engleza.

Conferintele CRD sunt sprijinite de Ratiu Family Charitable Foundation.

Centrul Raţiu pentru Democraţie este o organizaţie non-profit care continua idealurile promovate de Ion Raţiu, cel care şi-a dedicat întreaga viaţă apărării democraţiei. Misiunea Centrului este de a încuraja şi promova într-un mod nepartizan valorile şi comportamentele asociate democraţiei.

//www.ratiudemocracycenter.org/

Bucuresti, 12.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *