metalshow

Declaratia BMW Group cu privire la discutiile actuale despre motoarele diesel

BMW Group nu manipulează sau influenţează vreun test de emisii. Noi respectăm cerinţele legale din fiecare ţară şi îndeplinim toate cerinţele locale de testare.

Cu alte cuvinte, sistemele noastre de tratare a evacuării sunt active indiferent dacă se rulează pe un banc de teste sau se conduce pe drum.

Caietul de sarcini şi procesele clare şi obligatorii sunt implementate în toate fazele de dezvoltare ale BMW Group pentru a evita erorile.

Două studii efectuate de ICCT au confirmat că BMW X5 şi alte 13 modele BMW testate sunt în conformitate cu cerinţele legale în privinţa emisiilor NOx. La X5 nu au fost găsite discrepanţe între emisiile NOx obţinute în testele de laborator şi cele din testele pe teren.

Nu avem informaţii cu privire la rezultatele testului menţionat de Auto Bild în 24 septembrie, referitoare la emisiile unui BMW X3. Nu au fost furnizate detalii specifice ale testului şi din acest motiv nu putem explica aceste rezultate. Am contactat ICCT şi am solicitat clarificări în privinţa testului efectuat de această organizaţie.

Suntem dispuşi să discutăm procedurile noastre de testare cu autorităţile relevante, iar automobilele noastre să fie disponibile pentru testare în orice moment.

Importanţa motoarelor diesel în atingerea obiectivelor privind CO2

Factorii de decizie politică la nivel mondial – şi în special în Uniunea Europeană – au stabilit standarde stricte pentru CO2 şi alte emisii. În Europa, obiectivele pentru 2020 pot fi îndeplinite doar printr-o utilizare pe scară largă a motoarelor diesel moderne şi a unei electrificări continue.

Progresele realizate până în prezent în reducerea emisiilor CO2 în Europa se datorează în mare parte utilizării tehnologiei diesel. Îndeplinirea cerinţelor viitoare nu va fi posibilă fără sisteme de propulsie diesel, din moment ce un motor diesel emite, în medie, cu aproximativ 15-20% mai puţine emisii CO2 decât un motor pe benzină comparabil.

La BMW Group, în ultimii ani am investit foarte mult în rafinarea şi optimizarea tehnologiei diesel ca parte a programului nostru EfficientDynamics.

La BMW, automobilele diesel reprezintă 38% din vânzările reuşite anul trecut la nivel mondial: Europa 80%; Germania 73%; SUA 6%. Aceasta reprezintă aproximativ 20.000 de automobile în SUA în 2014.

Standardul de emisii Euro 6, care a intrat în vigoare la 1 septembrie 2015 şi care este obligatoriu pentru toate înmatriculările noi de automobile, îmbunătăţeşte atât protecţia mediului, cât şi pe cea a consumatorilor.

Pentru a elimina decalajul între rezultatele testelor şi consumul şi emisiile din viaţa reală, Uniunea Europeană lucrează la un nou ciclu de testare (WLTP) şi un test de emisii pentru situaţii reale de condus, cunoscut ca "real driving emissions" (RDE / emisii reale la condus). Susţinem introducerea rapidă a noilor reguli pentru a crea, cât mai curând posibil, o situaţie clară pentru consumatori şi industrie.

München / Bucuresti, 25.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *