free download 78 travel guides written by experts

Material difuzat de Stirile Kanal D, ecou rasunator in presa italiana

Incidentul in care a fost implicat Christian Sabbagh la Roma, saptamana trecuta, cand echipa Stirilor Kanal D a fost agresata in fata Colosseumului de cativa italieni costumati in gladiatori, a starnit un val de reactii in presa Peninsulei . Materialul difuzat de Stirile Kanal D a devenit viral imediat pe retelele de socializare fiind preluat de presa si televiziuni importante din Italia precum “Corriere”, TG24 sau “Leggo”.

“Corriere” a relatat pe larg intamplarea prin care a trecut echipa Stirilor Kanal D, citandu-l pe Christian Sabbagh cu privire la nepasarea autoritatilor italiene in acest caz: “Daca s-ar fi intamplat asa ceva in Romania, va spun ca acei politisti ar fi fost destituiti din primul moment”.

TG24.com povesteste pas cu pas intreg incidentul petrecut in fata Colosseumului si marcheaza indiferenta autoritatilor italiene:

“Materialul video prezentat in cadrul Stirilor Kanal D a devenit viral pe internet si prezinta tentativa gladiatorilor de a-I insela in fata simbolului Capitaei, dar si interventia politiei. In zadar.”

“Cand au ajuns politistii, echipa a cerut ajutor acestora si la-a explicat situatia. Cativa agenti i-au oprit pe gladiatori, dar nu au rezolvat problema. , i-a sfatuit unul dintre agenti. Dar sfatul a sunat mai degraba ca un avertisment sumbru”, relateaza si Leggo.it.

“Vreau sa mentionez ca este vorba doar de un caz izolat. Imi place Italia, iubesc acest popor. Am luat hotararea de a nu difuza materialul cu toate injuriile aduse noua pentru ca nu am vrut sa instig la o revolta a romanilor impotriva italienilor”, a spus Christian Sabbagh.

Va reamintim ca pe data de 18 septembrie, in timpul unei deplasari in Roma, Christian Sabbagh si echipa Stirilor Kanal D au fost agresati in fata Colosseumului de cateva persoane costumate in “gladiatori”. Acestia pretindeau o suma de bani in schimbul unor fotografii, iar suma varia semnificativ, in functie de dorinta acestor comercianti. Pentru ca a refuzat sa fie inselat, Christian Sabbagh le-a cerut acestora cateva explicatii, iar “gladiatorii” au reactionat agresiv incercand sa-l loveasca pe cameraman si aducand injurii echipei. Momentele au fost surprinse de camera si au constituit material in cadrul Stirilor Kanal D. Stirea o puteti urmari aici: //goo.gl/1Pf7t7.

Materiale care au aparut in Italia:
//video.corriere.it/colosseo-giornalista-tv-romena-aggredito-centurioni/9d1c8ec6-62e3-11e5-95fc-7c4133631b69
//www.leggo.it/NEWS/ROMA/centurioni_colosseo_aggrediscono_troupe_tv_vigili_video/notizie/1585530.shtml
//www.tgcom24.mediaset.it/cronaca/lazio/roma-giornalista-romeno-aggredito-dai-finti-centurioni-del-colosseo_2135091-201502a.shtml.

Bucuresti, 25.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *