metalshow

De sambata, emisiunile culturale revin in grila TVR 1

De sâmbăta aceasta, „Garantat 100%” şi „Profesioniştii”, emisiunile consacrate de cultură ale TVR 1, revin în grilă.

„Garantat 100%”, emisiunea pe care Cătălin Ştefănescu o prezintă de nouă ani, la TVR 1, intră în toamna asta în sezonul zece şi va fi difuzată în fiecare sâmbătă după-amiaza de la ora 17.00.

Invitaţii primei ediţii vor fi, ca în fiecare început de sezon, doi prieteni ai emisiunii: regizorul Alexandru Dabija şi actorul Marcel Iureş. Alături de cei doi, Cătălin Ştefănescu va vorbi despre noutăţile petrecute în timpul în care nu s-au văzut, despre teatru, dar şi despre sentimentul patriotic.

Prima ediţie va cuprinde, totodată, şi „5 minute”, o rubrica nouă, prezentă de acum înainte, în fiecare ediţie. Este vorba despre un moment dedicat tinerilor studenţi de la clasele de actorie ale UNATC, un moment în care studentul sau studenta pot face orice, prima invitată a acestei rubrici fiind Ioana Calotă. Masterandă în anul II, la Catedra de Arta Actorului, sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Gelu Colceag, Ioana este o tânără cu o carte de vizită remarcabilă pentru vârsta ei. Începând din 6 octombrie, la TVR 1 se va reîntoarce şi „Profesioniştii”, în fiecare sâmbătă seara, de la ora 23.10.

În prima ediţie, invitatul Eugeniei Vodă va fi Ambasadorul Spaniei în România – Pablo Garcia-Berdoy, un profesionist al diplomaţiei.
„Un ambasador e invitat la televiziune, de obicei, strict protocolar, cu ocazia unor zile naţionale sau a unor evenimente speciale. M-am gândit că, poate, ar fi momentul să depăşim cadrul protocolar şi să încercăm să-i cunoaştem mai bine pe aceşti oameni. Ei reprezintă o ţară, dar se reprezintă, în paralel, şi pe ei înşişi! Pentru început, veţi descoperi, în Ambasadorul Spaniei, un om plin de farmec şi umor, a cărui viaţă reflectă, indirect, mari momente din istoria Spaniei.

Vom mai invita şi alţi ambasadori, din cele mai felurite ţări de pe glob, ceea ce nu înseamnă însă că vom renunţa la descoperirea «specialiştilor» autohtoni, din cele mai diverse zone profesionale. Pentru că nu ne-am apropiat, nici pe departe, de istorica cifră de zece mii!”, povesteşte realizatoarea Eugenia Vodă despre această primă ediţie.

Bucuresti, 5.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *