free download 78 travel guides written by experts

Manfred Wimmer a devenit, oficial

{mosimage}membru al Comitetului Executiv si Vicepresedinte Executiv al BCR 

Bucuresti, 05 Octombrie 2007 – Banca Nationala a Romaniei (BNR) a aprobat propunerea Consiliului de Supraveghere al BCR de numire a dlui Manfred Wimmer ca membru în Comitetul Executiv si vicepresedinte executiv.

Astfel, Comitetul Executiv al BCR are următoarea componenţă:
        Nicolae Dănilă, Preşedintele Executiv
        Manfred Wimmer, Vicepreşedinte Executiv
        Jean Andronie, Vicepreşedinte Executiv, Corporate Banking
        Oana Petrescu, Vicepreşedinte Executiv, Operaţiuni
        Martin Škopek, Vicepreşedinte Executiv, Retail & Private Banking
        Helmuth Hintringer, Vicepreşedinte Executiv, Financiar şi riscuri
Manfred Wimmer are in responsabilitate coordonarea procesului de integrare a BCR in Grupul Erste.

Domnul Manfred Wimmer, 51 de ani, s-a născut în Hall, Tirol, Austria şi, până la venirea in BCR, a ocupat poziţia de director al Direcţiei Iniţiative de Dezvoltare la nivelul Grupului Erste. El s-a ocupat in mod expres de procesul de achizitionare a BCR de catre Erste. De asemenea, s-a ocupat de achizitionarea bancii Ceska Sporitelna si de integrarea acesteia in Grup. Inaintea sosirii in Erste Bank der osterreichischen Sparkassen AG, domnul Wimmer a detinut, in cadrul Creditanstalt, Viena, functia de consilier legal in cadrul Departamentului Finante Internationale si vicepresedinte la Finantarea Internationala a Proiectelor. El a mai ocupat functia de director in cadrul Directiei Institutii Financiare si Marketing Regional pentru Europa Centrala si de Est dar si la nivel mondial.

BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala fiind cea mai importanta institutie bancara din Romania si gestionand active de peste 16 miliarde de EUR. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii, avand in prezent 526 sucursale si agentii in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispozitia clientilor o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking si e-commerce, emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM – peste 1.300 si 11.000 de POS. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcanta prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor.

Grupul Erste este unul dintre liderii sistemului financiar din Europa Centrala si de Est, cu peste 50.000 de angajati care deservesc peste 16 milioane de clienti in mai mult de 2.700 de unitati din 8 tari. Grupul Erste gestiona, la 30.06.2007, active in valoare de 198 miliarde EUR, inregistra un profit net de 566 milioane EUR si un ROE de 13,8%.

Bucuresti, 5.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *