free download 78 travel guides written by experts

De Paste, un turist roman a cheltuit 280 de euro pe vacanta in strainatate

Numărul românilor care au preferat un sejur peste hotare în minivacanța pascală din 2015 a rămas constant în raport cu anii trecuți, conform celui mai mare tour operator de vacanțe charter din piața autohtonă, Christian Tour.

Potrivit reprezentanților tour operatorului, majoritatea turiștilor români au optat pentru destinații pascale clasice, precum Israel, Grecia, Bulgaria, iar numărul celor care au ales să petreacă minivacanța peste hotare nu s-a diminuat.

"Charterele noastre care au plecat spre Grecia de Paște au avut un grad de ocupare de 93%, arătând că această țară rămâne și în 2015 o destinație favorită a românilor. 220 de turiști au ales Israelul, iar 75 și-au petrecut minivacanța pascală în Dubai. Totodată, programele Senior Voyage de opt zile cu plecare în perioada Paștelui au fost foarte apreciate, 700 de persoane achiziționând astfel de pachete. Țările preferate au fost Italia și Spania", a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Românii care au optat pentru o minivacanță pascală peste hotare au cheltuit în medie 280 de euro per persoană. Cei care au ales un sejur într-o destinație autohtonă au cheltuit în medie între 150 și 200 de euro per persoană.

Conform datelor Christian Tour, numărul turiștilor care au preferat să petreacă minivacanța de Paște într-o destinație autohtonă a crescut cu peste 20% față de anul trecut, foarte populare dovedindu-se stațiunile de pe Valea Prahovei, Brașovul, cetățile fortificate din sudul Transilvaniei, nordul Moldovei, dar și stațiunile climaterice precum Băile Felix, Covasna, Băile Herculane și Slănic Prahova.

Bucuresti, 17.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *