Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

De mancare cand te bucuri, sigur are in ea cuburi

cuburi Vegeta

Te-ai gandit vreodata cum ar arata viata daca n-am avea papile gustative si nu am putea percepe fantastica diversitate de gusturi care exista? Cat de searbad si de plictisitor ar fi? De cate bucurii ale vietii am fi lipsiti… Si daca tot ne-am oprit asupra papilelor gustative, iata un lucru pe care poate nu multa lume il stie despre ele: acela ca au rolul de a te tine in viata.

Da! Fara nicio exagerare! Papilele ii spun creierului daca este in regula sau nu sa inghiti ceea ce mesteci. In plus, tot datorita lor, oamenii doresc sa consume sare, sodiul fiind esential pentru buna functionare a organismului, in special pentru sistemul nervos si cel muscular.

Credem ca este bine sa mai stii un lucru, pe seama caruia se face adesea confuzie: gustul si aroma nu sunt unul si acelasi lucru. Sunt doua lucruri clar diferite. Despre gusturi lumea stie ca sunt patru: dulce, amar, sarat si acru. Ei bine, de fapt sunt cinci, dar al cincilea nu este cunoscut de toata lumea: umami.

Este un gust nedefinit, dar este gustul cu care ne-am nascut si care suntem programati sa ne atraga. Este acea savoare pe care o percepem, care ne atrage catre un aliment si ne face sa il consumam cu sentimentul ca nu ne mai putem opri din mancat, de bun ce este. Spre deosebire de gust, aroma inseamna ceva mai mult, pentru ca reprezinta combinatia dintre gust si miros.

cuburi Vegeta

Dar ce vorbim noi aici de umami, cand exista niste cuburi absolut magice care dau mancarurilor si gust, si aroma, exact savoarea de care este nevoie ca sa nu te mai poti opri din mancat… Sunt cuburi facute pentru toate „gusturile” – in sensul de preferinte alimentare. Pentru vegetarieni (dar nu numai pentru ei!) Vegeta Cub Legume, iar pentru cei care nu concep mancarea fara carne, Vegeta Cub Gaina si Vegeta Cub Vita.

Toate cele trei sortimente se folosesc ca baza pentru mancare, pentru a imbunatati aroma acesteia. Trebuie doar sa dizolvi un cub in 500 ml de apa clocotita si sa fierbi timp de trei minute, dupa care il poti folosi la prepararea mancarii.

De exemplu, Vegeta Cub Legume va transforma miraculos un simplu orez cu legume sau o tocanita de cartofi intr-un deliciu. Si acesta este meritul ingredientelor din cub, un amestec echilibrat de legume uscate si condimente.

Aceeasi recomandare si pentru preparatele care contin si carne: un Cub Vegeta Gaina sau un Cub Vegeta Vita vor pune preparatul in valoare si gustul carnii in evidenta, fie ca este vorba despre o supa cu galuste, un gulas sau spaghete bolognese.

Stiai ca…

… papilele gustative se regenereaza in mod constant? Ele au un ciclu de viata de 10-14 zile, interval in care se dezvolta de la celule simple la celule specializate in detectarea gustului. Apoi mor si sunt inlocuite de altele.

By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.