free download 78 travel guides written by experts

Atlasul ciudățeniilor

Editura NICULESCU

Copiii sunt fascinați de lucrurile deosebite, de curiozități. Rețin cele mai neașteptate informații și fac adesea corelații inedite.

Sunt atât de multe lucruri interesante în lume, încât e greu să le afli pe toate.

Dar când multe asemenea curiozități sunt prezentate într-o formă grafică atractivă – tipar color, imagini pe toate paginile – și în mod succint, atunci nu poți rata ocazia de a mai afla ceva nou.

Atlasul ciudățeniilor apărut la Editura NICULESCU este o carte foarte interesantă pentru cei mici și nu numai. Întrucât informațiile sunt grupate pe continente, cartea devine și un instrument util pentru a învăța puțină geografie și chiar istorie.

Atlasul ciudateniilor recenzie

Desigur, e bine să fie citite puține curiozități o dată, pentru a putea să fie reținute. Informațiile devin însă prilej de discuții mai ample între părinți și copii, modalitate de a intra în mai multe detalii și de a afla și mai multe pe subiectul respectiv.

Câteva curiozități din carte (alese la întâmplare, întrucât e greu să selectezi doar câteva, citind cartea îți dorești să le împărtășești pe toate!):

– Garissa – „în această regiune, cămilele sunt folosite pe post de bibliotecă mobilă: ele duc cărți și reviste comunictăților izolate și triburilor nomade din nord-estul Kenyei. Aceste biblioteci mobile împrumută oamenilor aproximativ 7000 de cărți pe an.”

– „Yoshiro Nakamatsu a inventat peste 3300 de produse – de la pantofii cu arcuri la caietele rezistente la apă. Casa lui din Tokyo are o baie placată cu aur, deoarece consideră că aurul blochează orice semnal care îți poate distrage atenția.”

– „În cazinourile din Monaco este permis numai accesul străinilor. Cetățenii acestui stat nu sunt lăsați înăuntru decât dacă lucrează în cazinouri.”

– „Unul dintre oficiile poștale din Vanuatu este situat la 3 metri sub nivelul mării. O geamandură specială este așezată pe apă pentru a semnala când este deschis oficiul poștal. Oamenii folosesc cărți poștale și timbre impermeabile și se scufundă pentru a beneficia de serviciile oficiului poștal.”

Cartea este pentru copiii între 9 și 99 ani – deși cred că merge și începând de la 8 ani. Atlasul acesta este însă unul pe care îl veți citi și reciti cu drag! Mie mi s-a părut interesant titlul, iar conținutul depășește așteptările!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *