Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Daniel Fat si relansarea albumului sau de corinzi

S-a relansat in aceasta saptamana albumul “Corinda, corinda…” al lui Daniel FaT, cunoscut publicului ca actor si cantautor. Cd-ul cuprinde 30 de piese laice si crestine – mai putin cunoscute publicului larg. Cantaretul a fost si culegatorul pentru acest album ce reuneste colinde din locurile natale Supuru de Jos (Satu Mare) si din Danesti (Maramures), de unde se trag mama, respectiv tatal artistului.

Toti cei ce vor asculta acest album vor avea ocazia sa descopere, pe langa colinde traditionale dedicate Nasterii Domnului Iisus Hristos si ceva special: “corinzi de pasta ograzi”, colinde ce se interpretau in timpul petrecut de la o casa la alta. „Ceata de colindatori ramanea astfel in voce, care avea de suferit din cauza frigului, dar isi mentineau veselia persifland pe cei colindati care nu erau darnici sau diversele viicii ale gazdelor" explica artistul. Tocmai de aceea temele predilecte erau gazda zgarcita, fata de maritat, barbatul betiv sau parasit de nevasta:
„Scoate banii din punga
Nu cata ca-s grosi la dunga"; „Taie, mama, taietai
Ca vin petitorii mei …
Fie cat de blastamat
Numa s-aiba clop in cap";

„Voie buna si-o corinda
Si-un colac legat de grinda
Sa hi gazda veseloasa
Sa platescorinda noasta
C-un colac mandru de grau
Sa-l incingem p-anga brau
Cu-n mar rosu si frumos
Ce ni l-a da gazda nost".

Majoritatea melodii scurte, acompaniate doar de sunetul zurgalailor, dar si unele cu un usor fundal de chitara, colindele din Maramures adunate pe acest album, in nici un fel asemanatoare cu ceea ce ati mai auzit pana acum de la alti maramureseni celebri, dandu-ti impresia ca ai sansa sa auzi cum sunau iernile de alta data sunt de gasit pe albumul lui Daniel FaT “Corinda, corinda…”.
Maramuresul in care incearca sa te conduca actorul Daniel FaT, cu vocea-i calda, pregnanta si cu graiu-i autentic, este cel pe care cu totii am vrea sa-l regasim in prag de Sarbatori: un tinut acoperit cu un strat gros de zapada, cu sanii trase de cai, cu oameni imbracati in costume populare, cu stergare imaculate si bucate abia scoase din cuptor.

Ascultandu-l ai impresia ca a venit si iti colinda special tie, ceea ce este posibil, pentru ca
Daniel FaT fiind foarte sociabil si antrenant in showurile ce le propune, raspunde cu placere oricaror solicitari de a participa cu diverse recitaluri (de colinde sau din celelalte 3 albume ale sale) in cadrul unor concerte sau spectacole, festivaluri sau la diverse evenimente speciale, petreceri sau chiar aniversari.

Albumul “Corinda, corinda…”, editat la casa de discuri A&A Records, se gaseste in toate Librariile Carturesti si magazine cu specific muzical.

Daniel FaT s-a nascut in19 iunie in anul1974.
A absolvit Facultatea de Actorie in anul 2000 la UAT Tg.Mures. A dezvoltat de-a lungul timpului proiecte interesante cu teatru si muzica, la radio si televiziune, colaborand la realizarea unor emisiuni la Antena1, iar in prezent la TVR. Este de asemenea membru al trupei “Passe-Partout Dan Puric” si poate fi vazut in spectacolul “Don Quijote” de la Teatrul National Bucuresti, precum si in propriul one-man-show “Eftin, da’ bun!” dupa “O scrisoare pierduta” de I.L.Caragiale.

Pentru mai multe informatii si solicitari accesati

Daniel FaT – www.danielfat.ro
Puteti downloada si asculta si cateva dintre corinzi:

"Dimineata lui Craciun"
//liternet.reea.net/Colinde/Daniel_Fat_Dimineata_lui_Craciun.mp3

"O minune"
//liternet.reea.net/Colinde/Daniel_Fat_O_minune.mp3

"Deschide gazda usa"
//liternet.reea.net/Colinde/Daniel_Fat_Deschide_gazda_usa.mp3

Bucuresti, 5.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *