free download 78 travel guides written by experts

Dan Grigore, la The Money Channel, despre motivele pentru care si-a dat demisia din CNA

“Unele televiziuni atacă CNA-ul sub centură şi îi defăimează pe membrii săi”

Pianistul Dan Grigore, care a demisionat joi din funcţia de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a explicat pentru The Money Channel că nu poate face parte dintr-o instituţie “obligată să lucreze într-un climat de presiune permanentă şi lipsă de respect faţă de reguli”.

Dan Grigore a declarat joi, în emisiunea “DA 360”, că şi-a dorit să tragă un semnal de alarmă asupra înrăutăţirii climatului instituţional dintre CNA şi anumite posturi de televiziune. “Motivele cumulate şi efectul lor global este înrăutăţirea climatului instituţional, între CNA şi anumite posturi de televiziune din România şi înrăutăţirea prestaţiei  acestor posturi în lipsa autorităţii CNA, dar şi a deteriorării relaţiilor instituţionale între CNA şi aceste televiziuni”, a declarat pentru The Money Channel Dan Grigore.

În scrisoarea de demisie, Dan Grigore a enumerat mai multe fapte petrecute pe parcursul celor aproape două mandate ale sale în CNA. El a amintit de declaraţia preşedintelui PNL, Crin Antonescu, care a spus despre el că nu are onoare şi i-a "reproşat voalat" că nu este omul celor care l-au trimis în CNA, declaraţie care "a fost doar picătura care a umplut paharul".

Marele pianist a precizat că nu crede că demisia lui va rezolva problemele apărute în relaţia dintre Consiliul Naţional al Audiovizualului şi posturile de televiziune. “Am încercat, măcar, să trag un semnal de alarmă. În momentul în care nici legislatorul nu a găsit soluţii, iar unele televiziuni atacă CNA-ul sub centură şi pe membrii sai prin defăimări şi încercând să-i intimideze în faţa unor decizii care sunt decizii de aplicare a legii, fată de unele derapaje de la acest act normativ, singurul lucru, pe care eu, ca membru al CAN, îl puteam face era să mă desolidarizez de acest mod de a funcţiona”, a conchis Dan Grigore.

Luni, 12 martie, de la ora 19.00, Dan Grigore va fi invitatul lui Daniel Apostol intr-o ediţie speciala a emisiunii “DA 360”, ocazie cu care va face mai multe dezvăluiri din culisele demisiei sale şi va dezbate starea actuală a societăţii româneşti.

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a precizat că va înainta cererea de demisie a lui Dan Grigore birourilor permanente ale Parlamentului, forul care l-a numit în funcţia de membru al Consiliului.

Într-o scrisoare trimisă joi Parlamentului, alţi patru membri ai CNA se declară solidari cu Dan Grigore şi dezvăluie “presiunile politice” care se exercită asupra consiliului, solicitând analizarea urgentă a acestei “situaţii fără precedent”.

Bucuresti, 09.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *