free download 78 travel guides written by experts

Maestrii ai eficientei si spatiului: Fabia si Roomster

Fabia este modelul ŠKODA spaţios şi totodată economic, din clasa compactă. Succesul de care se bucură este dovada farmecului pe care-l are acest model. După Octavia, Fabia şi Fabia Combi sunt cele mai bine vândute modele ŠKODA. De asemenea, şi Roomster se dovedeşte a fi din ce în ce mai popular printre clienţii din întreaga lume.

Ambele modele Fabia impun noi standarde în segmentul lor, mulţumită spaţiului generos pe care-l oferă. Fabia, Fabia Combi şi multifuncţionalul Roomster sunt disponibile cu GreenLine technology, pentru eficientul motor 1.2 TDI CR DPF/55 kW. Iar în plus, există versiunile Green tec, propulsate de motorul 1.2 12V HTP/51 kW. Fabia şi Fabia Combi cu propulsoarele pe benzină 1.2 TSI/63 kW şi 1.2 TSI/77 kW şi cu motorul diesel 1.6 TDI CR DPF de 66 kW sunt oferite, de asemenea, în versiune Green tec. În cazul modelului Roomster Green tec, clienţii pot opta pentru motorul 1.2 TSI/63 kW sau 1.2 TSI/77 kW. Toate aceste motoare sunt echipate cu un sistem start-stop şi sistem de recuperare a energiei de frânare, ceea ce creşte şi mai mult nivelul de eficienţă. Toate acestea duc la o scădere a consumului de carburant: GreenLine technology poate reduce emisiile de CO2 cu până la zece procente.

Fabia Monte Carlo

Fabia Monte Carlo, cu elementele sale sport, este un tribut adus succesului extraordinar, pe care Škoda l-a obţinut în cursele de raliu. Exteriorul versiunii Fabia Monte Carlo se remarcă prin panourile de protecţie din plastic negru din zona inferioară a caroseriei, prin plafonul maşinii, carcasele oglinzilor retrovizoare, jantele din aliaj Trinity, de 17 inch şi grila, care sunt, de asemenea, vopsite în negru. Farurile cu tentă închisă sugerează, de asemenea, caracterul sportiv al acestui automobil. Interiorul acestui model special poate fi comandat negru sau negru şi roşu, cu inserţii roşii pe scaune. Plafonul este negru. De asemenea, Monte Carlo impresionează prin scaunele sport şi pachetul sumar de piele. Acesta include volanul acoperit cu piele perforată; mânerul frânei de mână şi levierul schimbătorului de viteze sunt, de asemenea, acoperite cu piele. Alegând interiorului negru şi roşu, volanul, mânerul frânei de mână şi levierul manetei de viteză vor avea piele cu cusături decorative roşii.

Fabia RS 2000

O altă versiune sport a modelului Fabia atrage atenţia la Geneva: showcar-ul Fabia RS 2000. Inspirându-se de la Fabia Super 2000, modelul care a obţinut performanţe extraordinare în raliu, designerii ŠKODA au creat un showcar unic, care oferă dinamism, sportivitate şi plăcerea reală a condusului. Graţie arhitecturii sale late, orientate spre motorsport, Fabia RS 2000 Roadster oferă spaţiu pentru patru pasageri, care au un acces facil către interior. Parbrizul jos garantează nu doar o vizibilitate extraordinară, ci şi posibilitatea de a fi în permanenţă în contact cu natura şi cu aerul proaspăt.

Fabia, Fabia Combi şi Roomster expun un design inconfundabil şi modern. Interioarele lor au o arhitectură foarte versatilă şi oferă un volum record pentru depozitarea bagajelor. Fabia Combi oferă un portbagaj cu un volum cuprins între 505 şi 1.485 litri, ŠKODA Roomster oferă între 480 şi 1.810 litri. Sistemul variabil de scaune spate, VarioFlex, permite o configurare foarte flexibilă a interiorului, cu numărul de scaune maxim, confort sporit la drum lung sau volum maxim de încărcare.

Designul frontal al modelelor Fabia şi Roomster este marcat de linii orizontale. Acestea ascund în mod eficient, înălţimea maşinii, care permite obţinerea nivelului optim de confort interior. Aspectul de vizieră al geamurilor reprezintă un semn distinctiv al modelelor Roomster şi Fabia, oferind şoferului un nivel sigur de vizibilitate al caroseriei şi o perspectivă optimă pentru toţi pasagerii. La fel ca în cazul tuturor modelelor ŠKODA, suprafeţele iluminate, în forma literei C, marchează partea din spate a maşinii. Este disponibil, opţional, un sistem de bare de plafon pentru Fabia Combi, dar şi pentru Fabia Limuzină, un element destul de neobişnuit în această clasă, care răspunde nevoilor din ce în ce mai mari ale clienţilor de personalizare a maşinilor.

Materiale de înaltă calitate şi o arhitectură plină de armonie îmbogăţesc imaginea interiorului. Ornamentele şi ramele cromate creează o atmosferă elegantă, care în cazul acestui autovehicul este excepţională. Bordul are un aranjament clar, pentru operare facilă. Display-ul central al panoului de instrumente indică treapta de viteze, ceea ce ajută şoferul să economisească carburant.

Cele trei motoare 1.2 TDI CR ale versiunilor GreenLine se situează printre cele mai eficiente motoare diesel din segment. Motorul cu trei cilindri oferă 55 kW/75 CP, atingând un cuplu maxim de 180 Nm la 2.000 rpm. Consumul mixt pentru Fabia şi Fabia Combi este de numai 3,4 l/100 km, iar Roomster se descurcă cu 4,2 litri de motorină pentru 100 de kilometri. În total, clienţii pot alege unul dintre cele şapte motoare pe benzină şi patru diesel. Puterile oferite se situează între 44 kW şi 132 kW, pentru motoarele pe benzină disponibile pentru Fabia şi între 51 kW şi 77 kW pentru Roomster, în timp ce propulsoarele diesel, pentru ambele modele, oferă între 55 kW şi 77 kW.

Cel mai puternic propulsor din gama Fabia este unul cu patru cilindri, cu dublă supraalimentare, care generează 132 kW şi 250 Nm (între 2.000 şi 4.500 rpm) dintr-o cilindree de numai 1,4 litri. Consumul mixt al acestui motor este de 6,2 litri pentru 100 km, iar emisiile CO2 sunt de numai 148 g/km. Multe dintre motoare pot fi cuplate la o transmisie DSG cu dublu ambreiaj, pentru mai multă agilitate şi eficienţă.

Gama de motoare:
· 1.2 HTP/44 kW (60 CP) – EU 5 (nu este disponibil pentru Roomster)
· 1.2 12V HTP/51 kW (70 CP) – EU 5/EU 2 (+ Fabia Green tec şi Fabia Combi)
· 1.4 16V/63 kW (86 CP) – EU 5
· 1.2 TSI/63 kW (86 CP) – EU 5 (+ Green tec)
· 1.2 TSI/77 kW (105 CP) – EU 5 (+ Green tec)
· 1.2 TSI/77 kW (105 CP) (DSG) – EU 5
· 1.6 16V/77 kW (105 CP) – EU 4/EU 2
· 1.6 16V/77 kW (105 CP) (A) – EU 4/EU 2
· 1.4 TSI/132 kW (180 CP) – EU 5 pentru RS
· 1.2 TDI CR DPF/55 kW (75 CP) – EU 5/EU 4
· 1.6 TDI CR DPF/55 kW (75 CP) – EU 5 (nu este disponibil pentru Roomster)
· 1.6 TDI CR DPF/66 kW (90 CP) – EU 5 (+ Fabia Green tec şi Fabia Combi)
· 1.6 TDI CR DPF/77 kW (105 CP) – EU 5

Bucuresti, 09.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *