Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Credit Suisse ajuta persoanele cu dizabilitati din Romania cu case simple si decente

Voluntarii Credit Suisse din Elveția, Germania, Marea Britanie, Italia și Franța vin în România timp de 5 zile pentru a lua parte la construirea unei case pentru persoanele cu dizabilități. Echipa de 20 angajați va luca în satul Novaci din judeţul Giurgiu, la 40 kilometri distanță de capitală.

Echipa va lucra la pavaj și izolație, precum și la asamblarea pereților și a acoperișului. ”Din moment ce accesibilitatea este o mare tematică pentru Credit Suisse Corporate Citizenship, va fi foarte interesant pentru noi și voluntarii noștrii! Așteptam cu nerăbdare să lucrăm pe acest șantier deosebit”, spune Martin Koblet, Credit Suisse Corporate Citizenship, Elveția.

Habitat for Humanity România a început proiectul Casa Mihail în Martie 2013. Urmărește construirea unei case simple, decenă și accesibilă, pentru persoanele cu dizabilități. Momentan, aceste persoane locuiesc într-o instituție de stat. Noua casă îi va ajuta să iasă din instituție și să beneficieze de servicii sociale și activități comunitare, pentru a facilita integrarea lor.

Casa va fi complet accesibilizată și va oferi orice servicii medicale de care este posibil să aibă nevoie la un moment dat beneficiarii. Planul casei a fost făcut de arhitecți americani de la Institutul Human Centered Design din Boston. În România, aproximativ 18.000 persoane cu dizabilități sunt instituționați și locuiesc în condiții precare. Prin acest proiect, Habitat for Humanity România dorește să ofere acestor persoane șansa de a face parte din comunitate. roiectul este desfășurat în parteneriat cu alte două organizații non-guvernamentale. Finalizarea construcției va avea loc în Septembrie 2013.

Credit Suisse susține financiar și prin participarea voluntarilor proiectele Habitat for Humanity. Încă din 2009, peste 2000 angajați au depus peste 23.000 de ore de muncă voluntară în 30 de locații de pe glob pentru Habitat for Humanity, ajutănd la construirea caselor pentru familiile nevoiașe.

Credit Suisse AG

Credit Suisse AG, parte a grupului internaţional Credit Suisse, este unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii financiare pe plan mondial. Ca bancă integrată, Credit Suisse oferă clienţilor săi o expertiză combinată în servicii bancare private, investiţii bancare şi gestionarea activelor. Credit Suisse oferă servicii de consultanţă, soluţii complete şi produse inovatoare pentru companii, clienţi instituţionali şi clienţi privaţi, la nivel global, precum şi clienţilor de retail din Elveţia. Sediul Credit Suisse se află la Zürich şi desfăşoară operaţiuni în peste 50 de ţări de pe glob. Grupul are aproximativ 48.700 de angajaţi. Acţiunile Credit Suisse Group AG (CSGN) sunt listate la bursa din Elveţia şi, sub formă de Acţiuni Depozitare Americane, la cea din New York. Informaţii suplimentare despre Credit Suisse pot fi găsite pe www.credit-suisse.com.

Bucuresti, 20.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *