free download 78 travel guides written by experts

Tetra Pak anunta lansarea noului capac fabricat din materiale regenerabile

Producătorul norvegian TINE este primul din Europa care a lansat LightCap 30™ bazat pe materiale biologice pentru gama de produse care utilizează ambalajele Tetra Brik® Aseptic Edge

Tetra Pak®, liderul mondial în soluţii de procesare şi ambalare a produselor alimentare, anunţă lansarea globală a LightCap 30, un capac din polietilenă de înaltă densitate (PEID) fabricată din trestie de zahăr.

Prima companie din Europa care utilizează aceste capace biologice este TINE, un producător, distribuitor şi exportator de top din industria produselor lactate, cu sediul în Norvegia. Sosul de vanilie al TINE, cafeaua TINE, ceaiul şi laptele cu ciocolată vor fi ambalate în ambalaje Tetra Brik Aseptic Edge cu capace biologice LightCap 30.

„Dezvoltarea capacului bazat pe materiale biologice LightCap 30 este încă un pas important spre obiectivul nostru de a produce o soluţie de ambalare 100% regenerabilă. Această lansare demonstrează angajamentul nostru continuu în ceea ce priveşte inovarea în domeniul mediului şi furnizarea ambalajelor cu cele mai bune performanţe de mediu pentru clienţi, comercianţi şi consumatori”, a declarat Erik Steijger, Product Manager Environmental Innovation (Manager Produs Inovaţie Ecologică), Tetra Pak.

„În calitate de cel mai mare utilizator de ambalaje din Norvegia este important să utilizăm resursele în manieră optimă şi să promovăm sustenabilitatea. Este o cerinţă imperativă în activitatea noastră. TBA Edge de la Tetra Pak, fabricat în proporţie de aproximativ 75% din materiale regenerabile, vine acum cu un capac bazat pe materiale biologice, oferindu-ne oportunitatea să îmbunătăţim şi mai mult profilul ecologic al produselor noastre”, a declarat Björn Malm, Manager Sustenabilitate TINE.

Polietilena regenerabilă utilizată pentru LightCap 30 este obținută prin prelucrarea trestiei de zahăr. Astfel, trestia este zdrobită, iar din sucul fermentat şi distilat se obține etanolul; apoi, acesta este supus unui proces de deshidratare și transformat în etilenă, care este apoi polimerizată pentru a produce polietilena utilizată la fabricarea capacului.

Tetra Pak are un istoric îndelungat în practicile ecologice responsabile şi s-a implicat într-un program ecologic ambiţios pentru a atinge scopul suprem al societăţii, acela de a oferi ambalaje complet sustenabile, folosind numai materiale regenerabile care să afecteze cât mai puţin mediul şi care să genereze zero deşeuri.

Bucuresti, 20.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *