Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Coreea de Sud, invitată de onoare a celei de-a patra ediții a Asia Fest

Cea mai mare zonă de food asiatic, concert Gemini și concurs Cosplay, în perioada 11- 13 noiembrie la Romexpo

Demonstrații culinare, dansuri de la Bollywood, tatuaje cu henna, filme asiatice, Dansul Leului Chinezesc și cel mai mare concurs de cover-uri K- Pop- toate le puteți vedea între 11 și 13 noiembrie 2016 la Romexpo (Pavilionul E2 – Sala Sadoveanu și Sala Eminescu), unde va avea loc cea de-a IV-a ediție a Asia Fest, festivalul care revarsă peste București energia și frumusețea țărilor asiatice.


Asia Fest (www.asiafest.eu) este primul festival din România dedicat promovării valorilor culturale ale continentului asiatic. Culturile țărilor asiatice au fost dintotdeauna un mister pentru europeni, iar în România, în ultimii ani, s-a dezvoltat o atracție specială pentru țări precum Japonia, China, Turcia, India sau Coreea de Sud.

De la sărbătoarea culturilor nu vor lipsi țările care au făcut mereu, la Asia Fest, paradă cu porturile, demonstrațiile de artă culinară, muzica și dansurile minunate: Coreea de Sud, Japonia, China, India, Turcia, Vietnam, Thailanda sau Iran. Coreea de Sud va fi, însă, invitata de onoare, întreaga ediție de anul acesta fiindu-i dedicată.

Concert Gemini și cel mai mare concurs de cover-uri K-Pop

Sâmbătă, 12 noiembrie, co-organizatorul Kompas Events îl va aduce la București, pe scena de la Asia Fest, dar mai ales în mijlocul celor mai înfocați fani K-pop, pe rapperul coreano-american Gemini, care promite nu doar un concert extraordinar, ci și o jurizare impecabilă a celui mai mare concurs de cover-uri desfășurat vreodată între iubitorii acestui stil de muzică. După concert și concurs, artistul va susține, pentru fani, o ședință foto și o sesiune de autografe. Biletele pentru concertul ce va avea loc la Palatul Național al Copiilor pot fi achiziționate de pe www.kpop-music.ro sau www.myticket.ro.

Gemini, pe numele său Paul Jeong, este un cântăreț american de origine asiatică, devenit cunoscut pentru interpretările foarte reușite ale unor piese aparținând unor artiști celebri precum Tupac Shakur, Notorious B.I.G, Nas și Wu Tan Clan.

Cosplay performance

Cea de-a doua surpriză vine de la organizatorii Otaku Festival, care susțin, de foarte mult timp, pasiunea românilor pentru costumele și personajele din filmele și desenele animate asiatice. Pentru prima dată, Asia Fest va premia cele mai frumoase costume, cele mai credibile performance-uri de Cosplay și pe cei mai animați fani ai… anime-urilor.

Cosplay-erii vor avea concurență serioasă nu doar între ei, ci și din partea celor care sunt îndrăgostiți de costumele tradiționale asiatice. Peste 30 de astfel de porturi naționale (și variații ale acestora) vor defila prin fața celor prezenți la festival, spre a se lăsa admirate în toată splendoarea și rafinamentul lor.

Mâncăruri asiatice și demo-uri culinare


Pentru că zona de food și restaurante va fi mai mare anul acesta decât la toate edițiile precedente, Asia Fest va fi destinația ideală a celor care adoră mâncarea asiatică. Chefi cunoscuți vor dezvălui celor prezenți secretele bucătăriei asiatice: Mehrzad Mogazehi (sâmbătă, 12 noiembrie, între orele 11.00 și 12.00), Alex Cîrțu (sâmbătă, 12 noiembrie, între orele 12.00 și 13.00) și John Menumorut (duminică, 13 noiembrie, între orele 11.30- 12.50). Nu vor lipsi de la festival zonele de lounge special amenajate în stilul unora dintre țările asiatice care vor participa, iar extravaganta expoziție de haine și bijuterii adaugă un motiv în plus invitației de a nu rata cea de-a IV-a ediție a festivalului Asia Fest.

Tatuaje cu henna și dansuri asiatice

Dacă vă gândiți să vă faceți tatuaj, dar nu ați dori ceva permanent, puteți apela la tatuajele cu henna. În cele 3 zile, maeștrii tatuajelor cu henna vor fi prezenți la Asia Fest: vineri (11 noiembrie) între orele 15.00 și 21.00, sâmbătă (12 noiembrie) între orele 10.00 și 21.00, și duminică (13 noiembrie) între orele 10.00 și 20.00. Iar în timp ce așteptați să vă vină rândul la tatuaj vă puteți delecta privind spectaculoasele dansuri asiatice: dans modern coreea, dansul deșertului, dans indian etc. De asemenea, puteți asista la demonstrații de caligrafie coreeană, puteți învăța ceremonia ceaiului coreean sau cum să pictați evantaie și lampioane, ori puteți viziona fimele ce vor rula pe ecran vineri (20.00- 21.00), sâmbătă (17.30- 21.00) și duminică (18.30- 20.00).

Drumul Mătăsii și Dansul Leului Chinezesc


De asemenea, sâmbătă, de la ora 19.00, Compania Passe- Partout Dan Puric va susține, la Teatrul de pe Lipscani (str. Lipscani nr. 85) spectacolul ”Drumul Mătăsii” – primul spectacol de arte marțiale, teatru non-verbal și dans din România. Spectacolul este realizat sub îndrumarea maestrului de arte marțiale ZHU RONG FU, iar din distribuție fac parte campioni naționali și laureați ai competițiilor internaționale de Wushu – atât sportivi, cât și actori. Kung Fu, pantomimă, dans, arme tradiționale, costume seducătoare, metaforă și umor – toate acestea fac din “Drumul Mătăsii” o combinație spectaculoasă de basm chinezesc și film cu Jackie Chan. Biletele se pot achiziționa online de pe www.bilete.ro.

De altfel vineri, 11 noiembrie, puteți asista la un preview al spectacolului de teatru. Între orele 19.00 și 19.30, pe scena de la Romexpo va avea loc Dansul Leului Chinezesc -Stilul Maimuței (fiind anul chinezesc al Maimuței) și alte stiluri imitative- Dragonul și Săbiile. Iar sâmbătă, de la 10.00 la 13.00, veți putea asista la o demonstrație de make-up Drumul Mătăsii.

Festivalul Asia Fest are loc vineri, 11 noiembrie, între orele 15.00- 21.00, sâmbătă, 12 noiembrie, între orele 10.00- 21.00 și duminică, 13 noiembrie, între orele 10.00 – 20.00. Programul complet se găsește pe www.asiafest.eu sau FB: https://www.facebook.com/Asia-Fest.

Expozanții din cadrul celei de-a patra ediții Asia Fest sunt: Asia’n Bucate, Blue Dragon, Tan Viet, Rețete de Top, Takumi by Humanitas, Handmade Asiatic, Sokoni, Exotique, Li Wu- restaurant vietnamez, Rolls- înghețată thailandeză, Agra Palace- restaurant indian, Delicii Tradiționale, My Sushi, Komislandia, Toxic Bubbles, Carmita Classic, Butoiul cu înghețată, Fagurele cu miere, Darks și Blue Dragon (brand “Pan – Asian” care acoperă bucătăria chinezească, japoneză și thailandeză).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *