free download 78 travel guides written by experts

Copiii construiesc un OZN urias la Plaza Romania pe 18 octombrie

Cum lucrările de renovare continuă la Plaza România, se pregătește un "șantier de construcții" și pentru cei mici. Ei vor putea, alături de părinți, să realizeze din tuburi de plastic PVC cel mai mare OZN văzut vreodată în România.

Prima platformă de învățare experiențială pentru copii, laboratorul Mobil IKEDOO, lansează o provocare demnă de Cartea Recordurilor, provocare adresată deopotrivă părinților și copiilor.

Evenimentul are loc pe 18 octombrie 2014, la ora 10:00, în parcarea Plaza România (București, Bld. Timișoara 26), iar copiii și părinții sunt invitați să participe la construirea unui OZN uriaș. Organizatorii mizează pe prezența a 200 de copii, ce vor pune umărul la ridicarea celei mai mari construcții realizate vreodată de către juniori. Participarea la acest eveniment inedit este gratuită pentru toți copiii cu vârstele cuprinse între 7 și 14 ani.

OZN-ul realizat de juniori va avea un diametru exterior de 11 metri și doi metri înălțime, o construcție înscrisă deja în listele Guinness World Records. Structura va fi compusă din 1600 de piese (tuburi de plastic PVC), micii ingineri fiind responsabili de fiecare etapă a construcției, de la tăiere și lipire până la măsurare și montare.

Evenimentul de la Plaza România lansează proiectul Laboratorul Mobil IKEDOO, ce își propune să familiarizeze copiii din școlile din România cu procesul de educație prin experiență și să creeze o hartă a tuturor meseriilor disponibile pentru adulții de mâine. Laboratorul Mobil IKEDOO va vizita școli din comunitățile defavorizate ale țării, oferindu-le copiilor șansa de a descoperi și folosi uneltele specifice celor peste 1000 de meserii prezente în Laborator.

“Laboratorul Mobil IKEDOO este proiectul prin care vrem să le arătăm tuturor că educația experiențială și pregătirea tehnică/vocațională trebuie să se regăsească în mod obligatoriu în procesul de învățare al oricărui copil. Copiii învață mult mai mult prin fapte, iar prin Laborator ne propunem ca anul acesta să mergem în 32 de școli din țară și să le dăm cât mai multor copii șansa de a învăța prin experiență”, a declarat Ion Neculai, Project Manager al Laboratorului Mobil IKEDOO.

Bucuresti, 13.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *