Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Conferinta de inchidere proiect de promovare a incluziunii sociale

a persoanelor din categorii vulnerabile

Pe data de 10 decembrie 2015, Asociația Română pentru Reciclare RoRec, în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia și cu Serviciul de Ajutor Maltez în România, face cunoscută finalizarea proiectului „Creșterea oportunităților de incluziune socială prin crearea de structuri de economie socială pentru grupurile vulnerabile ale populației din trei regiuni de dezvoltare ale României", în cadrul Conferinței de închidere a proiectului.

Evenimentul va avea loc în București, la Phoenicia Grand Hotel.

Proiectul, cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, și-a propus și a reușit în mai puțin de 12 luni să înființeze și să facă operaționale opt Structuri de Economie Socială (SES) în regiunile Vest, Centru și Nord-Est ale României, structuri ce au ca activitate colectarea, sortarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Mai mult, 64 de persoane aparținând unor grupuri vulnerabile au beneficiat de informare și consiliere profesională, dintre acestea, 29 de persoane fiind angajate în cadrul SES-urilor, iar 21 luând parte la programe de formare în domeniul colectării de deșeuri electrice și electronice.

SES-urile create reprezintă un reper atât din punct de vedere funcțional, pentru că promovează colectarea corectă a deșeurilor electrice și electronice prin încurajarea tuturor cetățenilor să adopte acest mod responsabil de colectare și reciclare, cât și din punctul de vedere al contribuției directe la îmbunătățirea calității vieții beneficiarilor proiectului prin aceea că le permite accesul pe piața muncii.

Cele 8 structuri de economie socială create în cadrul proiectului se află în municipiile Alba Iulia, Hunedoara, Sibiu şi în comunele Şcheia (jud. Suceava), Hărman (jud. Brașov), Sîncraiu de Mureş (jud Mureş), Săcălaz (jud. Timiş) şi Oituz (jud. Bacău).

Proiectul a urmărit schimbări pozitive, pe termen lung, în comunitățile în care a fost implementat, iar aceste schimbări sunt astăzi o realitate. Demersul nostru de a îmbunătăți situația profesională a persoanelor din categorii defavorizate s-a dovedit o reușită, iar acest lucru a oferit o nouă perspectivă familiilor lor. Poveștile acestor oameni, noua lor viață de după angajarea la SES, precum și rezultatele activității derulate de aceste Structuri de Economie Socială sunt prezentate succint mai jos:

Bucuresti, 10.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *