free download 78 travel guides written by experts

Concursul “Reporter si Blogger European” la final

Reprezentanța Comisiei Europene anunță rezultatele ediției din 2015 a concursului Reporter și Blogger European. Anul acesta concursul a avut o nouă formulă, am pus mai mult accent pe varietate și originalitate în abordarea temelor europene, de unde și numărul mare de categorii. Cea mai notabilă modificare a fost includerea unei probe de social media în concurs, participanții având prilejul să administreze, pentru o zi, conturile de Facebook și Twitter ale Reprezentanței și să aducă un suflu proaspăt mesajelor noastre.

În total s-au înscris 43 de autori, cu 186 de materiale, concurând la cele 8 secțiuni ale concursului. Caștigătorii sunt:
Secțiunea 1, presă audio: Mircea Oprea – RFI
Secțiunea 3, presă scrisă/online: Martin Matei – Dilema Veche
Secțiunea 4, opinie/editorial: Liviu Iancu – EuroPunkt.ro
Secțiunea 5, reportaj/anchetă/interviu: Claudiu Zamfir – Hotnews
Secțiunea 6, blog: Călin Hera – calinhera.wordpress.com
Secțiunea 8, social media: Răzvan Cârcu
Secțiunile 2 (presă video) și 7 (galerie) nu au avut câștigători.

Din juriu au făcut parte Cristian Ghinea – jurnalist și fost director al Centrului Român de Politici Europene (care însă nu a participat la jurizarea categoriei 3, presă scrisă/online, unde a fost înlocuit de jurnalistul Vlad Ilina), Răzvan Szabo și Roxana Morea din partea Reprezentanței Comisiei Europene, precum și Alina Jantea, expert contractat de Reprezentanță.

Scopul concursului este acela de a promova cei mai buni jurnaliști și bloggeri ce publică materiale pe teme de interes european.

Pagini Utile

Bucuresti, 10.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *