free download 78 travel guides written by experts

Concert coral la extraordinar la sfârșit de stagiune

După dificilele motete de Bach, cutremurătoarea liturghie de Rahmaninov și turneul cu totul aparte la Istambul pentru spectacolul Norma de Bellini, Corul academic al Filarmonicii „George Enescu”, sub bagheta dirijorului Iosif Ion Prunner, a decis să încheie cea de a doua jumătate a stagiunii 2015-2016 cu un vesel și proaspăt program alcătuit din lucrări celebre și foarte îndrăgite de marele public, semnate Johann Strauss, Joseph Haydn,Franz Schubert și Johannes Brahms.

Concert coral
Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 19:00, Sala Mare

Corul Filarmonicii “George Enescu”
Dirijor: Iosif Ion Prunner
La pian: Andrei Licaret

Program:
• Johann Strauss – Sange vienez
• Joseph Haydn
        – Elocinta
        – Fiecare lucru la timpul sau
• Franz Schubert
        – Serenada
        – Corul pastorilor
• Johann Strauss – Povestiri din padurea vieneza
• Johannes Brahms – Lieduri si romante, op. 44
  Soliste: Alexandra Andrei, Geanina Munteanu
• Franz Schubert – Cantata
• Johannes Brahms – Cinci piese, op. 104
• Johann Strauss – Frumoasa Dunare albastra

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Corul Filarmonicii „George Enescu” reprezintă, de mai bine de o jumătate de secol, al doilea pol de anvergură al instituţiei muzicale bucureştene. Printr-o activitate neobosită şi variată – oratorii, misse, motete, concerte a capella – ansamblul vocal a interpretat toate capodoperele genului, de la Monteverdi la Bach, de la Haydn la Brahms, până la cele mai avangardiste opusuri ale muzicii contemporane. Începând cu 1990, Corul Filarmonicii “George Enescu” a luat parte la manifestări extraordinare din viaţa muzicală românească. Ansamblul a avut posibilitatea să colaboreze, în 1995, cu marele compozitor polonez Krzysztof Penderecki, iar în 1998 a realizat împreună cu Orchestre Nationale de France şi Lawrence Foster, o variantă de concert a operei Oedipe de George Enescu, în cadrul Festivalului Internaţional ce poartă numele marelui compozitor român.

Din 1997, Corul Filarmonicii este condus de dirijorul şi pianistul Iosif Ion Prunner, membru şi continuator al unei familii renumite de muzicieni şi oameni de cultură din România. Acesta încurajeaza atât explorarea continuă a literaturii muzicale vocale din toate epocile, cât şi prezentarea de recitaluri de lied, susţinute de membri ai Corului şi acompaniate la pian, nu de puţine ori, de dirijorul însuşi.

Intrat de mulţi ani în circuitul european, Corul Filarmonicii realizează regulat turnee internaţionale, remarcându-se în săli de concert din Spania, Franţa, Italia, Bulgaria şi Grecia.

Sponsori: Cognistudio, Aqua Carpatica
Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass, B-Smart, PHM, Liternet, Metropolis
Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Revista Tango, Pro Video, orasul.meu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *