free download 78 travel guides written by experts

Competitia “e-Vacanta!”, la a patra editie

Educaţia modernă aşează cunoaşterea la baza economiei

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, lansează a patra ediţie a concursului interşcolar „eVacanţă!”, un proiect pentru utilizarea inovativă a TIC in educaţie. Ediţia de anul acesta îşi propune să consolideze practicile pozitive ale ediţiilor anterioare şi să dezvolte activităţi complementare, definite de utilizarea creativă a computerului, comunicare si dezvoltarea de comunităţi de practică pedagogică modernă. Concursul se adresează şcolilor din cele 255 de localităţi incluse în proiectul Economia bazată pe Cunoaştere (EBC), se desfăşoară în perioada 15 iunie – 1 august 2009, iar câştigătorii vor fi premiati cu participarea într-o tabără de creaţie . 
Tuturor acelora care s-au gândit să participe la ediţia de anul acesta, vreau să le spun că  îi încurajez să vină în număr cât mai mare, pentru că vor avea ce amintiri să strângă şi ce fapte să descopere! Şi cred că prima întâmplare care le va stărui în minte, poate ani de-a rândul, va fi întâlnirea cu orizontul cunoaşterii. Pentru că activităţile „e-Vacanţă!” au darul de a schimba percepţia asupra educaţiei. Mai mult, e-Vacanţă este un paşaport pentru România Digitală. Dragi elevi şi dascăli, vă urez succes! a spus Gabriel Sandu, Ministrul Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale.

La cea de-a patra ediţie a competiţiei „eVacanţă!” şcolile sunt invitate să organizeze activităţi ce presupun utilizarea TIC şi a platformelor colaborative de tip web 2.0. Pe lângă activităţile care au devenit deja tradiţionale în cadrul proiectului, anul acesta vine cu câteva concepte noi: “ePoveşti”, “Graffiti pe monitor”, “Concurs de animaţie”, “Cercetaşi pe Internet” , în cadrul cărora participanţii trebuie sa folosească platforme şi aplicatii ca wiki, Google Docs, Google Panoramio, Pivot, Instant Messaging.  

“În ediţiile precedente s-au consumat momente speciale – profesori, învăţători, elevi, părinţi, foşti absolvenţi au colaborat cu plăcere la reinventarea modelului de vacanţă de vară, prin participarea în această competiţie. Anul acesta „e-Vacanţă!” repoziţionează laturile triunghiului predare, studiu, învăţare plecând de la accesul la resurse educaţionale on-line gratuite sau ale căror autori sunt chiar actorii din sistemul de învăţământ. Activităţile propuse în cadrul competiţiei folosesc tehnologii ce înlesnesc învăţarea centrată pe elev, învăţarea prin joc, învăţarea prin cooperare şi utilizarea flexibilă a tehnologiei în proiecte şcolare extra-curriculare” a spus Diana Voicu, director al Unităţii de Management al Proiectelor din cadrul MCSI. 

Participarea activă a şcolii la o serie de activităţi desfăşurate pe timpul vacanţei de vară va contribui la creşterea coordonării resurselor TIC la nivelul şcolilor participante, la susţinerea relaţiei de colaborare cu celelalte şcoli din reţeaua proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere şi la extinderea bunelor practici în toate cele 255 de comunităţi înscrise în proiect. De asemenea, proiectul îşi propune formarea unei comunităţi active şi dinamice de educatori-elevi-părinţi, care să dezvolte interesul pentru tehnologie în interiorul comunităţilor aparţinătoare. Prin colaborarea strânsă dintre participanţii la proiect, se urmăreşte asimilarea noilor tehnici de folosire a calculatorului în educaţie şi atragerea de noi utilizatori din mediul rural.

Proiectul va fi coordonat de directorul unităţii şcolare şi va fi monitorizat de Unitatea de Management al Proiectului EBC. La sfârşitul vacanţei, şcolile vor transmite către MCSI un raport de proiect, incluzând activităţile derulate şi produsele care ilustrează evoluţia acestora, urmând ca, în luna septembrie, câştigătorii să fie invitaţi într-o tabără de creaţie cu program special.

Activităţile „e-Vacanţă!” 2009: e-Poveşti, Desene pe monitor, Graffitti pe monitor, Concurs de animaţie, Comunicare prin Internet, Şcoala mea, comunitatea mea, Comunitatea mea în lume, Micii jurnalişti, Cercetaşi pe internet, PAPI Voluntar, Şcoala părinţilor, Activitatea la iniţiativa şcolii.

Mai multe informaţii despre proiect, la adresa www.ecomunitate.ro/evacanta.
Lista celor 255 de localităţi înscrise în proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere se află pe portalul //www.ecomunitate.ro.

Bucuresti, 23.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *