free download 78 travel guides written by experts

“Lantul Culorilor” ne atrage atentia asupra stilului nostru de viata

şi ne îndeamnă la puţin din fiecare şi multă mişcare

Primele panglici colorate din „Lanţul Culorilor” au fost legate astăzi de cei patru stâlpi montaţi în Parcul din Piaţa Unirii din Bucureşti. Trecătorii au fost invitaţi să aleagă panglica care se potriveşte stilului lor de viaţă şi să o prindă de stâlpul corespunzător culorii alese.

Astfel, culoarea roşie este pentru cei sedentari şi mâncăcioşi, culoarea galbenă pentru cei care încearcă să mănânce echilibrat şi să facă mişcare, culoarea verde pentru cei activi şi atenţi la alimentaţie şi culoarea neagră pentru cei indiferenţi şi nepăsători.

Acţiunea „Lanţul Culorilor” face parte din prima fază a „Programului pentru un stil de viaţă sănătos” şi îşi propune să ajute la conştientizarea stilului actual de viaţă al românilor. „Programul pentru un stil de viaţă sănătos” este o campanie socială al cărui scop este să ne atragă atenţia asupra alimentaţiei dezechilibrate şi a lipsei activităţii fizice şi să vină cu alternative sănătoase, la îndemâna tuturor, pentru un stil de viaţă sănătos, cu puţin din fiecare şi multă mişcare.
Prof. Dr. Dan Mircea Cheţa, Preşedintele Fundaţiei Pentru Alimentaţie Sănătoasă din România, atrage atenţia că alimentaţia dezechilibrată şi sedentarismul reprezintă componentele esenţiale ale aşa-numitului „stil de viaţă nesănătos al omului modern. Alături de acestea trebuie incluse fumatul, poluanţii, stresul, excesul de alcool şi de alte substanţe periculoase, abuzul de medicamente, dezechilibrul spiritual şi moral. În ansamblu, stilul de viata nesănătos constituie o cauză majoră a multiple tulburări şi boli, care ameninţă însăşi existenţa biologică a speciei umane. Iată de ce este timpul să luăm atitudine şi să aducem schimbări pozitive la modul în care trăim.”

„Lanţul Culorilor”  se va desfăşura pe o perioadă de două săptămâni, între 23 iunie – 5 iulie 2009. În paralel cu acţiunea din Parcul Unirii, va mai avea loc o campanie de sampling cu brăţări colorate care corespund celor patru stiluri de viaţă. Promoterii vor împărţi brăţările pe străzi, în pieţele centrale, la metrou, în parcuri şi mall-uri. O echipă a Lanţului Culorilor va ajunge şi în mai multe clădiri de birouri din Bucureşti, pentru a-i ajuta pe angajaţii cu un program încărcat să aleagă una dintre cele patru culori.

„Cred că primul pas spre un stil de viaţă sănătos ar trebui să fie conştientizarea stării actuale. Prin recunoaşterea acesteia poţi fi impulsionat să iei nişte măsuri şi să-ţi doreşti să schimbi ceva. Programul pentru un stil de viaţă sănătos îşi propune ca în final, prin sfaturi specializate şi uşor de pus în practică, să ajute la schimbarea stilului de viaţă al românilor. Pentru ca în final suntem rezultatul a ceea ce trăim şi a modului în care trăim.” a spus Lori Vişa, Director General V+O Communication, purtătorul de cuvânt al „Programului pentru un stil de viaţă sănătos”.

O componentă importantă a acestui program este site-ul www.putindinfiecare.ro unde vizitatorii sunt invitaţi să aleagă pictograma cu omuleţul de culoarea care se potriveşte stilului lor de viaţă, să citească ultimele noutăţi din campanie, dar să se şi informeze despre ce înseamnă un stil de viaţa sănătos.

Ce culoare ne caracterizează? Care este stilul de viaţă al românilor? Aflăm pe 14 iulie, când vor fi anunţate rezultatele finale, după ce vor fi numărate toate elementele incluse în acţiune: panglicile, brăţările, voturile online şi semnăturile. În cea de a doua fază a programului, se doreşte atragerea atenţiei asupra condiţiei fizice a românilor şi a alimentaţiei acestora. Faza a treia va fi una de educare a populaţiei cu privire la ingredientele unui stil de viaţă sănătos.
„Programul pentru un stil de viaţă sănătos” a fost lansat în 2008 când un grup de companii din industria alimentară şi a băuturilor răcoritoare, membre ale IAA, alături de CNA au lansat o campanie naţională de educare cu privire la un stil de viaţă sănătos, prin cele două componente ale sale: nutriţie echilibrată şi exerciţiu fizic.

Bucuresti, 23.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *