free download 78 travel guides written by experts

Comisia a actualizat lista companiilor aeriene carora le este interzis

accesul în spaţiul aerian european     

Comisia Europeană a adoptat astăzi actualizarea aşa-numitei liste negre a companiilor aeriene care fac obiectul unei interdicţii de zbor în Uniunea Europeană din motive de siguranţă. Comisia a impus interdicţii unui număr de şase companii aeriene din Kazahstan, unei companii aeriene certificate în Thailanda, unui nou transportator aerian din Ucraina, precum şi tuturor transportatorilor certificaţi în Benin.

„Comisia îşi va continua dialogul activ cu toate părţile implicate din sectorul aviaţiei pentru a se asigura că toate aeronavele şi toţi transportatorii aerieni respectă standardele internaţionale de siguranţă aeriană. Când decolează avionul, pasagerii aerieni au dreptul să se simtă şi să fie în siguranţă”, a declarat Antonio Tajani, vicepreşedinte al Comisiei responsabil de transporturi.

Noua listă, care o înlocuieşte pe cea publicată în noiembrie 2008, poate fi consultată pe site-ul web al Comisiei. În urma avizului unanim al Comitetului pentru siguranţa aeriană, Comisia a actualizat lista, luând decizia să o extindă şi să impună interdicţii de exploatare din motive de siguranţă următorilor transportatori aerieni:

–       Air Company Kokshetau, ATMA Airlines, Berkut Air, East Wing, Sayat Air şi Starline KZ (Kazahstan)

–       One Two Go Airlines (Thailanda)

–       Motor Sich Airlines(Ucraina)

–       Tuturor companiilor aeriene certificate în Republica Benin, pe baza rezultatelor negative ale unui audit realizat de Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI).

Comisia a observat progrese semnificative în ceea ce priveşte măsurile luate de Angola pentru a îmbunătăţi situaţia siguranţei aeriene. Mai exact, Comisia a luat notă de raportul autorităţilor aeronautice din Angola privind progresele înregistrate în ceea ce priveşte aplicarea de măsuri corective în urma vizitei unei echipe de experţi europeni, în februarie 2008, şi a publicării raportului OACI de audit de siguranţă, în octombrie 2008.

Echipa de experţii europeni care a efectuat o vizită în Indonezia în februarie 2009 a consemnat, în raportul său, îmbunătăţiri considerabile. Comisia va continua consultările strânse cu autorităţile aeronautice în vederea reevaluării situaţiei din domeniul siguranţei în cadrul următoarei întâlniri a Comitetului pentru siguranţa aeriană.

Prin urmare, începând de astăzi, lista comunitară impune interdicţii:

–       Tuturor transportatorilor din Angola, Benin, Guineea Ecuatorială, Indonezia, Republica Kârgâzstan, Liberia, Sierra Leone, Swaziland, Republica Democratică Congo (RDC) şi Gabon, cu excepţia Gabon Airlines şi Afrijet, care beneficiază de exceptări pentru un mic număr de aeronave.

–       Unui număr de şaisprezece transportatori individuali:

–       Afganistan – Ariana Afghan Airlines

–       Cambodgia – Siem Reap Airways International

–       Republica Populară Democrată Coreeană – Air Koryo

–       Kazahstan – Air Company Kokshetau, ATMA Airlines, Berkut Air, East Wing, Sayat Air, Starline KZ

–       Rwanda – Silverback Cargo Freighters

–       Sudan – Air West

–       Thailanda – One Two Go Airlines

–       Ucraina – Motor Sich Airlines, Ukraine Cargo Airways, Ukraine Mediterranean Airlines şi Volare Aviation

Bucuresti, 08.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *