free download 78 travel guides written by experts

Atentie la noua versiune Conficker

Specialiştii laboratorului Antimalware de la BitDefender au identificat aseară o nouă variantă a viermelui Conficker/Downadup, capabil să evite detecţia şi dezinfectarea sistemului prin intermediul uneltelor special create împotriva versiunilor sale anterioare.

Pe lângă blocarea accesului la orice site al producătorilor de soluţii de securitate, precum şi al serviciilor third-party de scanare online, această variantă a fost programată să refuze accesul şi la //bdtools.net, site-ul special creat de BitDefender pentru programul de dezinfectare oferit utilizatorilor.

Noile instrumente de dezinfectare împotriva acestei versiuni a Conficker sunt acum disponibile pe site-ul www.disinfecttools.com, un domeniu încă neregăsit în listele de site-uri blocate de acest vierme. In plus, toate soluţiile BitDefender 2009 sunt actualizate pentru a detecta şi această nouă variantă a viermelui, Win32.Worm.Downadup.Gen, şi să oprească instalarea lui în sistem. Pentru a evita orice variantă de Conficker, vă recomandăm să instalaţi o soluţie actualizată de securitate şi să operaţi update-uri ale sistemul de operare în orice moment.

 Bucuresti, 08.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *