Kinodiseea

Colorbitor lanseaza Strada B, o instalatie interactiva dezvoltata pentru Spotlight 2015

Colorbitor a lansat pe 23 aprilie instalaţia interactivă Strada B în cadrul festivalului Spotlight 2015 (Festivalul Internațional al Luminii), organizat de Primăria Municipiului București și ARCUB în perioada 23-25 aprilie.

Instalaţia, o reinterpretare folosind noile medii a ideii "omul însufleţeşte locul", este un tablou interactiv. Este vorba despre o reprezentare creativă a Bucureştiului proiectată în vitrina unui magazin de pe Calea Victoriei nr.14, vizavi de Poliţia Capitalei şi Magazinul Victoria.

Vizitatorul însufleţeşte ilustraţia: prezenţa sa dezvăluie elemente şi declanşează reacţii surpriză ale naturii urbane.

Interactivitatea este o provocare tehnică realizată prin importarea informaţiilor de la senzorii Kinect în platforma de dezvoltare Unity, realizată cu ajutorul lui Andrei Sandu, progamator creativ, Zigo Apps.

Instalaţia poate fi vizitată între orele 20.30 şi 00.00, când Calea Victoriei devine pietonala între BCU şi Splaiul Independenţei.

Daniel Gontz, artist vizual şi producătorul acestei instalații, declară: "Visam demult să ne jucăm cu o vitrină, să o facem interactivă. Bucureştiul este pentru noi o temă recurentă, un mai vechi loc de şotii, iar prin participarea la Spotlight Festival am putut să oferim încă o perspectivă asupra oraşului şi a modului în care se poate interacţiona cu el."

Echipa proiectului este formată din Daniel Gontz, artist vizual şi producător, Costin Cretulescu, producţie şi efecte vizuale (VFX), Andrei Gâțu, producţie AV, Georgia Gontz, conţinut şi comunicare, în colaborare cu Paul Vârlan, ilustrator şi graphic designer şi Andrei Sandu, programator creativ.

Bucuresti, 24.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *