free download 78 travel guides written by experts

„Clasicii dramaturgiei universale” de pe undele radio in pagini de carte

Pusa Roth, realizator Radio Romania Actualitati, si Costin Tuchila, realizator Teatrul National Radiofonic, lanseaza miercuri, 12 ianuarie 2011, volumul „Clasicii dramaturgiei universale” (vol. I), aparut la Editura Academiei Romane. Evenimentul va avea loc in sala „Mircea Eliade” a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, incepand cu ora 11.00.

Noua aparitie editoriala, care are la baza seria de emisiuni „Clasicii dramaturgiei universale”, difuzata la Radio Romania Cultural, va fi prezentata de Gelu Negrea, Ioan Adam, Marina Roman.

Carte de referinta, „Clasicii dramaturgiei universale” (volumul I), cuprinde studii dedicate marilor dramaturgi, de la tragicii greci pana la Marivaux, punand in lumina aspecte mai putin cunoscute si comentate, intr-o viziune moderna asupra dramaturgiei universale, la un nivel stiintific remarcabil.

Luand in consideratie si biografia scriitorilor, autorii acestui volum urmaresc, in egala masura, evolutia scrisului fiecaruia dintre ei, ideile inovatoare in contextul epocilor, contributia fiecarui dramaturg la evolutia teatrului universal, evidentiind cu mijloace comparatistice legaturile dintre un autor si altul, dintre o epoca de creatie si alta si dinamica formelor si structurilor dramatice. Din aceste studii de profil bogat documentate, nu lipsesc opiniile critice care atesta modul de receptare a autorilor si a operelor in discutie de-a lungul timpului, dar si perceptia lor actuala.

Bucuresti, 07.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *