free download 78 travel guides written by experts

Radio Romania anunta cu regret trecerea la cele vesnice a maestrului Ion Vova

Radio Romania anunta cu regret trecerea la cele vesnice a maestrului Ion Vova. Supranumit „Domnul Radio”, Ion Vova si-a legat indisolubil numele de teatrul la microfon, de emisiunile educative pentru copii si de programele de divertisment „Ora vesela”, pe care le-a pus in unda vreme de 55 de ani.

Fonoteca de Aur a Radio Romania este imbogatita cu „montarile” sale inegalabile din Molière, Shakespeare, Ibsen, Shaw, Alecsandri, Caragiale, Musatescu, Mircea Stefanescu, prin intermediul carora a devenit el insusi nemuritor.

Nascut pe 30 septembrie 1917 la Berlin, Ion Vova a absolvit cursurile Academiei de Muzica si Arta Dramatica, sectia actorie, la clasa profesorului Ion Manolescu, fiind coleg cu Radu Beligan. A fost angajat in 1952 ca regizor la Societatea Romana de Radiodifuziune. Colaborase inca dinainte la transmisiunile teatrale in direct realizate din cladirea Colegiului „Sfantul Sava”, astfel ca, din cei 93 de ani de viata, peste sase decenii s-au impletit cu destinul Teatrului National Radiofonic si cu istoria Societatii Romane de Radiodifuziune.

De-a lungul prodigioasei cariere, a promovat la radio doua generatii de actori, mai ales de comedie, printre care: Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Rodica Popescu – Bitanescu, Nicu Constantin si Nae Lazarescu.

Radioul public, Teatrul National Radiofonic sufera o grea, o imensa pierdere. Actorii vor fi mai singuri fara Vova. Iar cultura romana – mai saraca…

Inmormantarea va avea loc duminica, 9 ianuarie 2011, ora 13.00, la Cimitirul Iancu Nou (fost Balaneanu), Str.Vatra Luminoasa nr. 25, sector 2, Bucuresti.

Corpul neinsufletit va fi depus sambata, 8 ianuarie, de la ora 11.30, la Sala Radio, Str. Gral Berthelot 60 – 64, Bucuresti.

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Bucuresti, 07.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *