free download 78 travel guides written by experts

Clasic e Fantastic – concert de Ziua Europei

Ceea ce astăzi se numeşte atât de frumos Uniunea Europeană, casa comună a celor mai civilizate popoare, casa în care şi România şi-a aflat locul cuvenit, are de fapt temeiuri străvechi. Regăsim motivele unirii europenilor de azi, oameni cu limbi, culturi şi credinţe diferite, în o serie de trăsături comune, care vin din trecutul cel mai îndepărtat. Bunul fapt că toţi mâncăm pâine, purtăm haine strânse pe corp şi încheiate cu nasturi, trăim în familii monogame trainice, avem aşezări ordonate cu pieţe publice importante, mergem la biserică, preţuim iertarea şi ajutorarea aproapelui, şi dăm fiecăruia dreptul de a avea părerea lui şi de-a şi-o exprima – ei bine, toate acestea şi altele asemenea ne unesc şi ne dau o personalitate deosebită, altfel decât cea a altor civilizaţii (arabă, chineză, indiană etc.).

Asemenea trăsături comune ale lumii noastre se regăsesc în aspecte variate ale culturii, cum ar fi arta populară, obiceiurile legate de împărţirea dreptăţii, formele de conducere etc. Ele se văd desigur şi în muzică ! Şi tocmai despre muzică vom vorbi in acest concert-spectacol cu ajutorul oaspetilor nostri, membrii formaţiei Lupus Dacus din Arad, ilustrând cele spuse cu piese celebre care au rezistat secole peste timp si care vin din diferite colţuri ale Europei, cu ajutorul oaspetilor nostri, membrii formaţiei Lupus Dacus din Arad.

Filarmonica “George Enescu” – Ateneul Român
Duminică, 6 mai 2012, ora 11
Clasic e fantastic- Cum sa intelegem muzica
Ziua Europei
Concert- spectacol pentru copiii mici si mari DE PESTE 7 ANI
Formatia Lupus Dacus

Program:
Muzica veche si traditionala din diferite zone ale Europei in aranjamente si compozitii proprii
Skudrinka (Macedonia)
Dans Macedonian
Bransle de Champagne (Franta)
Dansul Lupupui (Celtic)
Dans popular
Balada Lupului (Balcani)
Androt (Portugalia)
Dans Sârbesc
Douce Dame Joillet (Franta)
Joc din Balcani
Saltarello (Italia)
Dans din Transilvania

Sponsori : Dacia, Howard Johnson, Savana, Schoenherr

Biletele se pun în vanzare la casa de bilete a Ateneului Roman joi, 26 aprilie, la ora 12. Preţ : 10 lei/adult; 5 lei/elev,student. Nu se fac rezervari.
T: +40-21-315 6875 – Casa de Bilete
info@fge.org.ro
www.clasicefantastic.ro

Clasic e fantastic™ este un proiect iniţiat de Filarmonica “George Enescu” și Clock Advertising in luna noiembrie a anului 2010. În stagiunea curenta, 2011-2011, proiectul este continuat de Filarmonica "George Enescu" şi Asociaţia Clasic e fantastic

Clasic e Fantastic™ este cel mai amplu demers educațional de muzică clasică destinat copiilor și tinerilor, în care sunt implicaţi muziciani profesionişti şi amatori. Alături de ei urcă pe scenă şi viitorii muzicieni, astăzi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Proiectul Clasic e Fantastic™ este o premieră în România. În majoritatea orașelor lumii, la Viena, Paris, München, Hamburg, Londra, Praga, Budapesta, New York marile instituţii muzicale de cultură derulează de ani de zile programe educaționale asemănătoare. Pentru cea de a doua stagiune a acestui proiect (2011-2012) obiectivul este de a aduce din nou în Sala Mare a Ateneului Român peste 10,000 de copii și tineri facilitand astfel accesul acestora la educația muzicală clasică.

Parteneri media: Bucharest Herald, TVR Cultural, Sapte Seri, LiterNet, Observator Cultural, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Allgemeine Deutsche Zeitung, Port.ro, Cronica Romana, SiSC, ArtClue, Salut Bucureşti, Senso TV

Bucuresti, 25.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *