free download 78 travel guides written by experts

CINEMAX – noiembrie 2012

PREMIERE FILME

CARNE DE NEON (AKA. NEON FLESH)
Neon Flesh
Thriller, Spania, 2010
16, 29
R: Paco Cabezas
D: Mario Casas, Vicente Romero, Macarena Gómez, Blanca Suárez, Ángela Molina

Povestea care urmează are în centrul său un tânăr de 22 de ani și lumea din care face parte.

Eroul filmului „Neon Flesh” este un tânăr în vârstă de 22 de ani care face parte din lumea interlopă. Mama lui care era prostituată îl abandonase când avea 12 ani. După atâția ani, tânărul are de gând ca atunci când mama sa va fi eliberată din închisoare să deschidă un bordel în onoarea ei. 

Umor sălbatic și momente de violență. Urmează „Neon Flesh” un thriller cum nu ați mai văzut. Ricky este un delincvent care s-a transformat în om de afaceri și se pregătește pentru momentul în care mama sa va fi eliberată din închisoare. Pentru a celebra acest eveniment important, tânărul decide să inaugureze un nou bordel. Astfel, el angajează un proxenet, pe prietena acestuia și un transexual pentru a se ocupa de toate detaliile. Când ziua cea mare sosește, Ricky are parte de o surpriză de proporții: mama lui suferă de Alzheimer și nu are nicio idee cine este tânărul din fața ei. Povestea devine chiar mai complicată pentru Ricky deoarece gangsterul El Chino își simte afacerea amenințată, așa că pornește pe urmele sale.

CORRIDOR (AKA. ISOLERAD)
Coridorul
Thriller, Suedia, 2010
30
R: Johan Lundborg, Johan Storm
D: Emil Johnsen, Ylva Gallon, Peter Stormare, Margreth Weivers, Örjan Landström

Frank este cuprins de panică oridecâte ori trebuie să iasă din apartamentul său.

Un student singuratic este foarte mulțumit cu viața lui atunci când se află în apartamentul său, un loc liniștit unde poate studia pentru examenele care urmează. Dar, după ce o întâlnește pe fata care locuia deasupra, liniștea, comfortul și chiar sănătatea lui ajung să fie în mare pericol.

Frank este un ambițios student la Medicină care nu prea are prieteni. Examenele vor începe în numai câteva zile și nimic nu trebuie să îi distragă atenția de la ceea ce are de făcut. Însă, după ce o întâlnește pe Lotte, fata care s-a mutat recent deasupra apartamentului său, liniștea, comfortul și chiar sănătatea lui ajung să fie în mare pericol. Tânăra încearcă să se împrietenească, dar Frank este foarte iritat de insistențele acesteia. În plus, el aude zgomot de deasupra, atunci când Lotte și iubitul ei fac dragoste, iar asta îl ține treaz toată noaptea. Într-una dintre zile, Frank este atacat undeva pe coridorul clădirii unde locuiește, Lotte îi sare în ajutor, iar ei devin mai apropiați. Prietenia dintre cei doi va avea consecințe, deoarece iubitul femeii bănuiește că cei doi au o aventură.

COURAGEOUS
Curaj
Dramă, SUA, 2011
11, 12, 27, 28
R: Alex Kendrick
D: Alex Kendrick, Ken Bevel, Ben Davies, Kevin Downes, Robert Amaya

După o zi de luptă cu tot ceea ce e mai rău, patru ofițeri de poliție ajung acasă în fața copiilor lor.

Profesia pe care au ales-o îi pune în fața a tot ceea ce este mai rău în societate. Patru ofițerii de poliție au ales voie să trăiască în fiecare zi înconjurați de pericol. Totuși, abia acasă se confruntă cu adevărata provocare, deoarece niciunul nu este cu adevărat pregătit pentru rolul de părinte.

Ca ofițeri de poliție, Adam Mitchell, Nathan Hayes și partenerii lor sunt încrezători și focusați. Profesia pe care au ales-o îi pune în fața a tot ceea ce este mai rău în societatea în care trăim, dar ei au ales de bună voie să trăiască în fiecare zi înconjurați de pericol. Cu toate acestea, abia când ajung acasă se confruntă cu adevărata provocare, deoarece niciunul nu este cu adevărat pregătit pentru rolul de părinte. Dacă în orele de program dau tot ce pot în mod constant, când ajung în fața copiilor lor, sunt ceva mai relaxați și nu se mai străduiesc așa de mult. Prin urmare, copiii se îndepărtează tot mai mult de părinții lor. Oare vor reuși oamenii legii să găsească o cale prin care să și-i apropie și să îi protejeze pe cei la care țin cel mai mult? Când tragedia va lovi, acești oameni vor rămâne singuri cu speranțele, temerile și credința lor. Oare tot ceea ce urmează îi va ajute pe tați să se apropie de Dumnezeu și de copiii lor?

DORFMAN
Dorfman
Comedie, SUA, 2011
3, 4, 6, 7, 28, 29
R: Brad Leong
D: Sara Rue, Elliott Gould, Johann Urb, Haaz Sleiman, Sophie Monk

O comedie despre o tânără care se mută din San Fernando Valley în Los Angeles.

„Dorfman” este o comedie romantică care spune povestea unei femei tinere care ducea o viață liniștită în San Fernando Valley, dar se mută în centrul LA-ului și este prinsă în vârtejul caleidoscopic al lumii de acolo.

După ce mama ei moare, Deb Dorfman (Sara Rue), o contabilă timidă de 27 de ani, vine să locuiască împreună cu tatăl ei (Elliot Gould), un bărbat care fusese întotdeauna un om morăcănos. Fire romantică, ea este îndrăgostită de Jay (Johann Urb). Când acesta are nevoie de cineva care să aibă grijă de casă cât timp el va sta în Afganistan, Deb nu ratează oportunitatea de a se muta în apartamentul acestuia din centrul orașului Los Angeles. Această decizie îi va schimba complet viața, deorece Deb se va transforma într-o femeie încrezătoare în forțele proprii, o tânără atrăgătoare care are lumea la picioare.

EMILY BRONTE’S WUTHERING HEIGHTS
La răscruce de vânturi
Dramă, Marea Britanie, 1992
2, 3, 12, 25
R: Peter Kosminsky
D: Juliette Binoche, Ralph Fiennes, Janet Mcteer, Sophie Ward, Simon Shepherd

Pasiune, obsesie și o dragoste interzisă care distruge totul.

“La răscruce de vânturi” este o poveste emoționantă despre iubirea prohibită dintre doi oameni care sunt făcuţi unul pentru altul, dar ajung să se distrugă reciproc.

Adaptarea lui Peter Kosminsky după romanul de succes al lui Emily Brontë îi are în distribuţie pe Ralph Fiennes şi Juliette Binoche. Cathy Earnshaw (Binoche) este sora prin alianţă a lui Heathcliff (Fiennes) şi, destul de repede, situația se schimbă, ea dovedindu-se a fi jumătatea lui, sufletul pereche. Din momentul în care cei doi vor fi despărţiţi, bărbatul va ajunge să fie însetat de răzbunare, iar cei vizaţi de Heatcliff sunt atât cei pe care el îi consideră responsabili de separarea lui de femeia vieţii sale, cât şi urmaşii acestora. Deși nu s-a bucurat de succes la momentul publicării, emoţionanta poveste de dragoste a lui Emily Brontë este astăzi unul dintre cele mai populare romane. Astfel, potrivit unui sondaj realizat de către un post de televiziune din Marea Britanie “La răscruce de vânturi” a fost aleasă cea mai frumoasă poveste de dragoste a tuturor timpurilor. În preferințele britanicilor au urmat în ordine: “Mândrie și prejudecată”, “Romeo și Julieta”, “Jane Eyre” și “Pe aripile vântului”. Acest studiu despre topul celor mai frumoase povești a mai revelat și faptul că 10% dintre femei compensează lipsa de pasiune din viața lor sentimentală cu povești care țin de ficțiune…

FIELD OF DREAMS
Terenul de baseball
Dramă, SUA, 1989
7, 8, 24, 25, 30
R: Phil Alden Robinson
D: Kevin Costner, Amy Madigan, James Earl Jones, Ray Liotta, Burt Lancaster

O poveste despre un teren de baseball magic aflat în mijlocul unui lan de porumb.

"Dacă îl construiești, el va veni". Acesta este mesajul pe care îl transmite vocea din capul fermierului Ray Kinsella (Kevin Costner). Astfel, el decide să amenajeze undeva în mijlocul unui lan de porumb un teren de baseball magic.

În regia lui Phil Alden Robinson, pelicula „Terenul de baseball” a fost nominalizată la trei categorii ale Premiilor Oscar, una dintre nominalizări fiind pentru “cel mai bun film”. Kevin Costner este cel care îl interpretează pe Ray Kinsella, eroul principal, un fermier care cultivă porumb în Iowa şi care construieşte un teren magic de baseball, după ce o voce misterioasă din mintea sa îi cere asta. Ceea ce urmează este uluitor, deoarece fantoma desculţă a lui Joe Jackson apare din lan şi vrea să joace baseball, iar acesta este începutul unei călătorii fabuloase ce exploreaza fascinaţia americanilor pentru sportul lor favorit. James Earl Jones reușește un rol magistral în interpretarea unui rol secundar, este vorba despre un scriitor taciturn.

HOUSE CALLS
Vizită la domiciliu
Romantic, SUA, 1978
23, 24, 29
R: Howard Zieff
D: Walter Matthau, Glenda Jackson, Art Carney, Richard Benjamin, Candice Azzara

Dr. Nichols este văduv și începe să curteze o femeie independentă și foarte energică.

Urmează povestea unui chirurg care și-a pierdut recent soția și, după ce trece de la o aventură la alta, el întâlnește o femeie cam de aceeași vârstă. Este vorba despre Ann care este singură, energică independentă și complet diferită de toate celelalte.

Charley Nichols (Walter Matthau) este un medic chirurg de vârstă mijlocie care a rămas văduv de curând. El are tot felul de tentative de a-și umple singurătatea, însă nu se simte prea confortabil cu alegerile făcute. Asta până când o întâlnește pe Ann (Glenda Jackson), o femeie divorțată care este cam de vârtsa lui. Din această clipă, amândoi pornesc într-un amuzant joc în care fiecare încearcă să îl cucerească pe celălalt, însă niciunul nu pare a fi pregătit pentru o relație cu adevărat serioasă.

HOWARDS END
Întoarcere la Howards End
Dramă, Marea Britanie, 1992
26, 27
R: James Ivory
D: Anthony Hopkins, Vanessa Redgrave, Emma Thompson, Helena Bonham Carter, James Wilby

Anglia, începutul secolului XX. O poveste despre relațiile dintre clasele sociale.

„Howards End” prezintă rigiditatea societății britanice de la începutul secoului al XX-lea. Personajul central este Margaret Schlegel care moștenise o parte din averea unei femei din înalta societate.

Adaptarea romanului clasic a lui E. M. Forste aruncă o privire asupra rigidității societății britanice de la începutul secolului al XX-lea. Eroina poveștii este Margaret Schlegel (Emma Thompson), o femeie care moștenește o parte din averea lui Ruth Wilcox (Vanessa Redgrave), o reprezentantă a înaltei societăți, cu care ea se împrietenise. Povestea se întâmplă într-o perioadă în care societatea era divizată în caste: aristocrația industrială (Henry Wilcoxm interpretat de Anthony Hopkins), clasa de mijloc (Margaret și sora ei) și clasa muncitoare Leonard Bast și soția lui). Conflictele personale și sociale dintre aceste personaje vor avea consecințe tragice pentru uniii și dramatice pentru alții. Pelicula a obținut șase nominalizări și trei premii Oscar (cea mai bună actriță în rol principal – Emma Thompson; cele mai bune decoruri; cel mai bun scenariu). De asemene, filmul lui James Ivory a primit premii și nominalizări la cermoniile BAFTA, Boston Society of Film Critics Awards, Festivalul de Film de la Cannes, Chicago Film Critics Association Awards, César Awards, Globurile de Aur, London Critics Circle Film Awards, New York Film Critics Circle Awards, Writers Guild of America.

HUGO POOL
Hugo şi Floyd
Comedie, SUA, 1997
27, 28
R: Robert Downey Sr.
D: Alyssa Milano, Patrick Dempsey, Cathy Moriarty, Robert Downey Jr., Malcolm Mcdowell

O poveste neobișnuită dintre o tânără și un bărbat care își trăiește ultimele clipe.

Hugo trăiește în Los Angeles și se ocupă de curățarea piscinelor. Pe parcursul unei singure zile, Hugo curăță 44 de piscine, interacționează cu tot felul de clienți excentrici și chiar periculoși uneori, își ajută părinții să se maturizeze și reușește să mai găsescă și un pic de timp pentru dagoste.

„Hugo şi Floyd” este o comedie neconvențională plasată în împrejurimi excentrice din Los Angeles. Hugo Dugay (Alyssa Milano) este o tânără care, atunci când nu este ocupată cu rezolvarea problemelor părinților ei, își câștigă existența din curățarea piscinelor. Într-o bună zi, ea realizează că trebuie să curețe mai mult de 40 de piscine, iar legile din Los Angels sunt foarte stricte în ceea ce privește folosirea rețelei de alimentare cu apă a orașului. Situația devine critică, deoarece Chick Chicalini, un șef al lumii interlope, urmează să dea o petrecere și insistă să aibă o piscină curată care să fie umplută cu apă proaspătă. Soluția nu este deloc simplă, dar ea reușește să treacă de acest impas cu bine. Jobul pe care îl are o aduce în postura de a interacționa cu tot felul de oameni. Printre aceștia, Floyd, un bărbat foarte arătos de care Hugo se îndrăgostește, în ciuda faptului că el suferă de o boală incurabilă.

KILL ME PLEASE
Omoară-mă, te rog!
Comedie, Franța, 2010
25
R: Olias Barco
D: Aurélien Recoing, Virgile Bramly, Daniel Cohen, Virginie Efira, Bouli Lanners

Un medic are o clinică pentru sinucidere asistată, dar moartea preferă să lucreze singură.

Doctorul Kruger are de gând să modernizeze sinuciderea. Visul lui este acela de a crea un cadru în care sinuciderea să nu mai fie privită ca o tragedie, ci ca un simplu act asistat medical. Însă, moartea preferă să își vadă singură de treburile ei.

Clinica doctorului Kruger, un loc izolat aflat în mijlocul pădurii, primește subvenții guvernamentale. Visul medicului este acela de a crea un cadru în care sinuciderea să nu mai fie privită ca o tragedie, ci ca un simplu act asistat medical. În fiecare zi, doctorul Kruger își întâmpină pacienții sănătoși și le ascultă poveștile pentru a înțelege motivele care ar justifica sau nu decizia lor de a încheia socotelile cu viața. Înainte de asta, fiecăruia dintre ei le este permisă o ultimă dorință: o cină specială cu mâncare fină și vin ales, o ultimă întâlnire sau o altă fantezie. Însă, această clinică unică începe să atragă atenția localnicilor. În cele din urmă, cu toții vor învăța că nimeni, dar absolut nimeni nu are dreptul să controleze moartea. În plus, „doamna cu coasa” are și ea tabieturile sale și mai și obișnuiește să lucreze singură…

LOVE (AKA. ANGELS & AIRWAVES LOVE)
Dragoste
SF, SUA, 2011
4, 5, 16, 17, 28
R: William Eubank
D: Gunner Wright, Corey Richardson, Bradley Horne, Nancy Stelmaszczyk, Roger E. Fanter

Un astronaut se luptă cu ideea că este posibil să nu se mai întoarcă acasă.

După ce pierde contactul cu Pământul, astronautul Lee Miller rămâne blocat pe orbită. Lumea lui înseamnă o existență claustrofobică și singuratică, până când acesta descoperă ceva uluitor.

Un soldat care este prins sub norul întunecat al Războiului Civil are șansa de a pleca în Vest, devenind martorul unei descoperiri extraordinare făcută de un alt regiment. Un secol mai târziu, un astronaut singuratic râmăne blocat pe orbită și pierde orice contact cu Pământul. Relațiile ne definesc ca ființe umane, iar prin intermediul conexiunilor ne demonstrăm existența. Acest concept simplu este doar o mică parte a unei descoperiri uriașe.

MAURICE
Maurice
Dramă, Marea Britanie, 1987
19, 20, 24
R: James Ivory
D: James Wilby, Hugh Grant, Rupert Graves, Denholm Elliott, Simon Callow

Un tânăr britanic reușește în cele din urmă să își accepte homosexualitatea.

Cambridge, înaintea Primului Război Mondial. Doi englezi care erau prieteni buni se îndrăgostesc.Pentru a-și recâștiga locul în societate, Clive renunță la Maurice, o iubire interzisă, și se căsătorește. Dar, cel abandonat va descoperi dragostea în brațele lui Alec.

Pelicula lui James Ivory este plasată înaintea Primului Război Mondial, vremuri în care homosexualitatea era în afara legii în Marea Britanie. Doi studenți la Cambridge devin prieteni foarte buni, până într-o zi în care unul dintre ei îi mărturisește celuilalt că s-a îndrăgostit de el. Deși este respins la început, Maurice (James Wilby) este încântat de declarația ulterioară a lui Clive și așteaptă ca relația lor să avanseze către apropierea fizică. Însă, Clive dorește ca iubirea lor să rămână platonică, deoarece se teme de reacția celor din jur. În cele din urmă, acesta alege să renunțe la Maurice și se căsătorește. Maurice este devastat, dar îl întâlnește pe Alec Scudder (Rupert Graves), iar între ei se dezlănțuie pasiunea.

MISS MONDAY
Secretele Gloriei
Dramă, SUA, 1998
13, 14, 18, 26
R: Benson Lee
D: James Hicks, Andrea Hart, Alex Giannini, Nick Moran, John Woolvett

Un scriitor găsește o soluție pentru a depăși blocajul în care se afla.

Povestea care urmează are loc în Londra, iar eroul ei este un scriitor care caută soluții pentru a depăși blocajul de inspirație. Astfel, el urmărește o femeie pe care o găsește potrivită ca personaj principal în următorul său roman.

Roman, un scenarist care se străduiește din greu să depășească blocajul de inspirație în care se află, are un plan. În mijlocul lumii corporatiste din districtul financiar londonez, el o decoperă pe fascinata Gloria, care este perfectă pentru „Marianne”, personajul feminin principal al scenariului la care urmează să lucreze. După ce reușește să intre în casa acesteia, femeia se întoarce pe neașteptate, iar Roman se trezește în situația bizară de a fi captiv în dulapul ei. Învoluntar, el devine voyeur într-o noapte în care își va schimba pentru totdeauna părerea despre Gloria. Cine este de fapt această femeie? Care este adevărul din spatele ei și ce rol va ajunge să joace Roman în povestea ei?

NEW BEST FRIEND
Indiferenţă
Dramă, SUA, 2002
23
R: Zoe Clarke-Williams
D: Meredith Monroe, Rachel True, Dominique Swain, Mia Kirshner, Taye Diggs

Trei fete de colegiu cu părinți bogați se împrietenesc cu o colegă săracă.

Undeva în Carolina de Nord, autoritățile investighează un caz în care o fată de liceu ia o supradoză aproape fatală. Ancheta scoate la iveală mai multe detalii sordide din viața fetei, dinaintea și după momentul în care intrase în lumea drogurilor și a desfrâului.

Este ianuarie, iar la exclusivista Colby University începe un nou semestru. Undeva lângă campus, patru tinere se pregătesc pentru examenele finale. În acest timp, în apartamentul ei murdar în care locuiește împreună cu mama sa, biata Alica își organizează rechizitele. În cealaltă parte a orașului, într-o zonă luxoasă, trei fete frumoase și de bani gata își încep și ele ziua. Hadley, se relaxează într-o baie cu spumă, Julianne colega ei bulimică, înfulecă dintr-un castron uriaș cu cereale, iar Sydney se trezește alături de iubitul ei, Josh. Cursurile încep, iar Alica trebuie să lucreze împreună cu Hadley la un proiect de sociologie. Deși este respinsă la început, fata va fi acceptată până la urmă în cercul lui Hadley, iar asta va însemna pentru ea accesul într-o lume a drogurilor recreaționale, a amenințărilor periculoase și a desfrâului. În cele din urmă, încercările disperate ale tinerei sărmane de a fi precum noile ei prietene o aduc la un pas de moarte.

SUITE NOIRE – ENVOYEZ LA FRACTURE (WHAT’S THE DAMAGE)
Suite Noire – Trimiteţi răniţii
Thriller, Franța, 2009
9, 24
R: Claire Devers
D: Clotilde Hesme, Laurent Stocker, Léa Drucker, Michel Aumont, Judith Chemla

“Suite Noire” este o colecție de opt povești, în tradiția filmelor de categoria B.

“Suite Noire” este o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B. Astfel, veți întâlni o mulțime de personaje stranii, criminali de toate felurile, situații dramatice, umor negru și, la orice pas, oameni care mor cu zile.

Urmează “Suite Noire”, o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B (“B-Movie”), care vor explora orice nuanță a genului cinematografic. Fiecare dintre cele opt filme reprezintă de fapt întâlnirea dintre un scriitor și un realizator de film. “Suite Noire” oferă o perspectivă ironică și întunecată a societății contemporane, diversitate de subiecte și contexte, stiluri de regie care nu au nimic în comun, umor negru și, întotdeauna, o abordare care uimește. Astfel, vom cunoaște cetățeni decenți, falși inocenți, bastarzi, criminali în serie, asasini inepți, ucigași tineri sau detectivi neexperimentați, femei răzbunătoare, escroci și simpli idioți, moralitate făcută bucăți, confruntări și trădare, victime ale ghinionului, oameni care cad în capcane sau semeni care îndreaptă arma unul spre celălalt și mor. Numai la Cinemax, în această lună, o serie horror cum nu ați mai văzut!

SUITE NOIRE – LA MUSIQUE DE PAPA (THE OLD DAD’S MUSIC)
Suite Noire – Muzica tatălui
Thriller, Franța, 2009
2
R: Patrick Grandperret
D: Antoine Chappey, Léo Grandperret, Marilyne Canto, Agnès Soral, Florence Thomassin

“Suite Noire” este o colecție de opt povești, în tradiția filmelor de categoria B.

“Suite Noire” este o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B. Astfel, veți întâlni o mulțime de personaje stranii, criminali de toate felurile, situații dramatice, umor negru și, la orice pas, oameni care mor cu zile.

Urmează “Suite Noire”, o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B (“B-Movie”), care vor explora orice nuanță a genului cinematografic. Fiecare dintre cele opt filme reprezintă de fapt întâlnirea dintre un scriitor și un realizator de film. “Suite Noire” oferă o perspectivă ironică și întunecată a societății contemporane, diversitate de subiecte și contexte, stiluri de regie care nu au nimic în comun, umor negru și, întotdeauna, o abordare care uimește. Astfel, vom cunoaște cetățeni decenți, falși inocenți, bastarzi, criminali în serie, asasini inepți, ucigași tineri sau detectivi neexperimentați, femei răzbunătoare, escroci și simpli idioți, moralitate făcută bucăți, confruntări și trădare, victime ale ghinionului, oameni care cad în capcane sau semeni care îndreaptă arma unul spre celălalt și mor. Numai la Cinemax, în această lună, o serie horror cum nu ați mai văzut!

SUITE NOIRE – LA REINE DES CONNES (QUEEN BITCH)
Suite Noire – Transsexualul
Thriller, Franța, 2009
9
R: Guillaume Nicloux
D: Clément Hervieu-Léger, Yves Verhoeven, Pascal Bongard, Nicolas Jouhet, Hélène Alexandridis

“Suite Noire” este o colecție de opt povești, în tradiția filmelor de categoria B.

“Suite Noire” este o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B. Astfel, veți întâlni o mulțime de personaje stranii, criminali de toate felurile, situații dramatice, umor negru și, la orice pas, oameni care mor cu zile.

Urmează “Suite Noire”, o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B (“B-Movie”), care vor explora orice nuanță a genului cinematografic. Fiecare dintre cele opt filme reprezintă de fapt întâlnirea dintre un scriitor și un realizator de film. “Suite Noire” oferă o perspectivă ironică și întunecată a societății contemporane, diversitate de subiecte și contexte, stiluri de regie care nu au nimic în comun, umor negru și, întotdeauna, o abordare care uimește. Astfel, vom cunoaște cetățeni decenți, falși inocenți, bastarzi, criminali în serie, asasini inepți, ucigași tineri sau detectivi neexperimentați, femei răzbunătoare, escroci și simpli idioți, moralitate făcută bucăți, confruntări și trădare, victime ale ghinionului, oameni care cad în capcane sau semeni care îndreaptă arma unul spre celălalt și mor. Numai la Cinemax, în această lună, o serie horror cum nu ați mai văzut!

SUITE NOIRE – LE DEBARCADERE DES ANGES (FRIGHT FOR AN ANGEL)
Suite Noire – Debarcaderul îngerilor
Thriller, Franța, 2009
2, 5
R: Brigitte Roüan
D: Ysae, Gérard Meylan, Sarah Biasin, Maëva Pasquali, Sofiane Belmouden

“Suite Noire” este o colecție de opt povești, în tradiția filmelor de categoria B.

“Suite Noire” este o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B. Astfel, veți întâlni o mulțime de personaje stranii, criminali de toate felurile, situații dramatice, umor negru și, la orice pas, oameni care mor cu zile.

Urmează “Suite Noire”, o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B (“B-Movie”), care vor explora orice nuanță a genului cinematografic. Fiecare dintre cele opt filme reprezintă de fapt întâlnirea dintre un scriitor și un realizator de film. “Suite Noire” oferă o perspectivă ironică și întunecată a societății contemporane, diversitate de subiecte și contexte, stiluri de regie care nu au nimic în comun, umor negru și, întotdeauna, o abordare care uimește. Astfel, vom cunoaște cetățeni decenți, falși inocenți, bastarzi, criminali în serie, asasini inepți, ucigași tineri sau detectivi neexperimentați, femei răzbunătoare, escroci și simpli idioți, moralitate făcută bucăți, confruntări și trădare, victime ale ghinionului, oameni care cad în capcane sau semeni care îndreaptă arma unul spre celălalt și mor. Numai la Cinemax, în această lună, o serie horror cum nu ați mai văzut!

THE BOSTONIANS
Bostonienii
Dramă, Marea Britanie, 1984
12, 13, 23
R: James Ivory
D: Christopher Reeve, Vanessa Redgrave, Jessica Tandy, Madeleine Potter, Nancy Marchand

Din motive diferite, un bărbat din Sud și o feministă din Boston înceacă să câștige atenția unei tinere.
Pelicula lui James Ivory este plasată în secolul al XIX-lea, la începuturile mișcării de emanicipare a femeii. Din motive diferite, un bărbat arătos din Sud și o militantă feministă din lumea aristocrată din Boston se străduiesc să câștige atenția unei tinere.

Plictisit de luxul din jurul său și de prietenii pe care îi avea, Basil Ransom (Christopher Reeve) ajunge să fie fascinat de verișoara sa, Olive Chancellor (Vanessa Redgrave). Cei doi au o prietenă comună, este vorba despre încântătoarea Verena Tannant (Madeleine Potter). Curând, se conturează un triunghi, o relație neobișnuită în care, din motive diferite, Basil și Olive ajung să o urmărească amândoi îndeaproape pe Verena. Basil se îndrăgostise de tânără, iar Olive dorea să o câștige de partea sa cu scopul de a-și promova ideologia, folosindu-se de conexiunile sociale și de talentul oratoric al frumoasei tinere. Undeva în fundal, apare și iubirea adevărată a Verenei, este vorba despre Henry Burrage (John Van Ness), un avocat sărac, dar cinstit.

THE CROWN JEWELS (AKA. KRONJUVELERNA)
Bijuteriile coroanei
Dramă, Suedia, 2011
18, 19, 30
R: Ella Lemhagen
D: Alicia Vikander, Bill Skarsgård, Björn Gustafsson, Jesper Lindberger, Michalis Koutsogiannakis

Aparent, Fragancia a tras și l-a omorât pe Richard. Dar oare ce s-a întâmplat de fapt?

În prima clipă, pare clar faptul că Fragancia l-a omorât pe Richard, fiul unui industriaș. Dar, oare ce s-a întâmplat cu adevărat acolo? Ei se născuseră în aceeași zi într-un orășel din Suedia, și de-atunci viețile lor se intersectaseră inexplicabil.

Fragancia este arestată pentru tentativa de asasinat asupra lui Richard Persson, fiul unui om de afaceri important. Dar, oare ce se întâmplase cu adevărat acolo? În timpul interogatoriului, aflăm uluitoarea ei poveste. Astfel, o urmăm pe Fragancia în copilărie, când sărăcia îi făcea viața grea, ajungem în adolescență, când ea își cunoscuse marea iubire și ne întoarcem la noaptea fatală în urma căreia ajunsese să fie luată de autorități. Tot cu acest prilej aflăm faptul că ea și Richard se născuseră în aceeași zi, în același orășel din Suedia, și, chiar de-atunci, viețile lor se intersectaseră inexplicabil.

THE DEEP BLUE SEA
Adânca mare albastră
Dramă, Marea Britanie, 2011
10, 11, 13, 14, 26, 27
R: Terence Davies
D: Rachel Weisz, Tom Hiddleston, Simon Russell Beale, Ann Mitchell, Jolyon Coy

Soția unui judecător este prinsă într-o poveste de dragoste autodistructivă.

În Anglia postbelică, o femeie are o tentativă de suicid eșuată. Cu ceva vreme în urmă, ea își părăsise soțul, un respectabil judecător, pentru un fost pilot care avea probleme cu alcoolul.

„Adânca mare albastră” spune povestea unei femei a cărei iubiri copleșitoare amenință să îi pună în pericol bunăstarea și-i îndepărtează pe bărbații din viața ei. Hester Collyer (Rachel Weisz) este soția unui judecător britanic (Simon Russell Beale), o femeie cu un spirit liber care se simte captivă într-un mariaj lipsit de pasiune. Din clipa în care îl întâlnește pe Freddie Page (Tom Hiddleston), un fost pilot al Forțelor Aeriene Regale, viața lui Haster se va schimba dramatic. Pelicula este o adaptare a piesei lui Terence Rattigan.

THE EUROPEANS
Europenii
Dramă, Marea Britanie, 1979
5, 6, 17, 29
R: James Ivory
D: Lee Remick, Robin Ellis, Wesley Addy, Tim Choate, Lisa Eichhorn

Doi expați americani se întorc în Statele Unite pentru a-și vizita verii.
Suntem în secolul al XIX-lea. Doi expați americani se întorc în Statele Unite pentru a-și vedea rudele bogate, iar ceea ce urmează este mai mult decât o vizită de curtoazie. Cei doi revendică o parte din averea familiei.

Suntem cândva în a doua jumătatea a secolului al XIX-lea. În această adaptare a romanului „The Europeans” a lui Henry James, îi întâlnim pe contesa Eugenia și pe fratele ei, Robert, doi expatriați americani care trăiseră cea mai mare parte a vieții lor în Europa. Cei doi sunt obișnuiți cu viața fără griji, iar acum s-au întors la rudele lor din New England pentru a obține niște avantaje concrete. Rudele lor îi găsesc fermecători, educați și șocant de desfrânați pe cei doi. Deși Eugenia nu reușește să își atingă obiectivele, Robert pare să se descurce mai bine în această privință.

THE MAN WHO WASN’T THERE (2001)
Confesiunea unui anonim
Dramă, SUA, 2001
16, 27
R: Joel Coen, Ethan Coen
D: Billy Bob Thornton, Frances Mcdormand, James Gandolfini, Michael Badalucco, Tony Shalhoub

Un frizer îl șantajează pe șeful și amantul soție sale, dar planul lui o ia razna.

Urmează povestea unui frizer nefericit din California. El descoperă că soția îl înșeală, așa că pune la cale un plan pentru a-i da acesteia o lecție. Deși credea că totul este bine stabilit, situația scapă de sub control.

Suntem în anii 40, într-un oraș în care nu se întâmpla mai nimic. Doar că, Ed Crane (Billy Bob Thornton), un frizer nefericit, o suspectează pe soția sa, Doris (Frances McDormand), de infidelitate. Bărbatul este de părere că aceasta îl înșeală cu șeful ei (James Gandolfini). Prin urmare, Ed pune la cale un plan, intenționând să îi dea femeii o lecție. Deși credea că totul este bine stabilit, situația scapă de sub control, deoarece vor ieși la iveală secrete cu mult mai întunecate decât ar fi bănuit el vreodată. De aici până la crimă, mai rămâne doar un pas.

THE OUT OF TOWNERS (1970)
Cum să devii newyorkez
Comedie, SUA, 1970
9, 10, 19, 20
R: Arthur Hiller
D: Jack Lemmon, Sandy Dennis, Sandy Baron, Anne Meara, Robert Nichols

Fiți gata pentru o porţie de râs pe săturate pregătită cu generozitate de Arthur Hiller.

Urmăriţi o comedie depre călătoria unui cuplu la New York, unde bărbatul urmează să fie promovat. Calea spre metropola americană se dovedeşte a fi un drum către Iad, iar ceea ce începe prost are toate şansele să se sfârşească şi mai rău.

George (Jack Lemmon) şi Gwen (Sandy Dennis) par a fi fost făcuţi unul pentru celălalt. Mariajul soţilor Kellermans din Twin Oaks, Ohio, este fără cusur. Asta până în momentul în care bărbatul primește oferta de a fi promovat într-un nou post la New York și decide să accepte provocarea. Aşa se face că George şi Gwen trag aer în piept şi se pregătesc să răspundă acestei onorante oferte, pornind la drum pentru a cuceri laurii metropolei americane. Calea spre New York se dovedeşte a fi un drum către Iad, iar ceea ce începe prost are în mod cert toate şansele să se sfârşească infinit mai rău. Coşmarul soţilor Kellermans este întreţinut de zboruri deviate, rezervări anulate, pierderea unor trenuri, întâlnirea unor oameni pe care îi găsesc extrem de ciudaţi, bagaje pierdute şi o mulţime de alte situaţii care vă vor amuza copios.

TWIN SISTERS (AKA. DE TWEELING)
Gemenele
Dramă, Olanda, 2002
20, 21, 29, 30
R: Ben Sombogaart
D: Thekla Reuten, Nadja Uhl, Ellen Vogel, Gudrun Okras, Julia Koopmans

„Twin sisters”, povestea a două surori gemene care cresc separat.

Germania, 1926. Anna și Lotte sunt două surori gemene orfane care urmează să crească separat. Anna va rămâne în Germania, iar Lotte va crește în Olanda. Pelicula urmărește parcursul vieții și impactul războiului în existența fiecăreia dintre ele.

Pelicula are la bază un bestseller de Tessa de Loo. Emoționanta poveste care urmează gravitează în jurul a două surori gemene care au crescut în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial. În 1926, Anna și Lotte, cele două surori gemene orfane, sunt despărțite și li se interzice să mai păstreze legătura. Anna va rămâne în Germania, iar Lotte va pleca în Olanda, unde urmează să fie crescută de un cuplu bogat. Pelicula urmărește parcursul vieții și impactul războiului în existența fiecăreia dintre ele. Foarte mulți ani mai târziu, cele două se vor reîntâlni. Pelicula a fost nominalizată la Oscar la categoria „Cel mai bun film străin”.

TYRANNOSAUR
Tiranozaur
Dramă, Marea Britanie, 2011
17, 20
R: Paddy Considine
D: Peter Mullan, Olivia Colman, Eddie Marsan, Ned Dennehy, Paul Popplewell

Doi oameni răniți și singuri sunt aduși împreună de circumstanțe…

„Tyrannosaur” spune povestea lui Joseph, un om chinuit de violență și furie, care se îndreaptă către autodistrugere. Când viața lui părea să fie în cădere liberă, destinul o aduce în calea sa pe Hannah.

Joseph (Peter Mullan) este un șomer văduv care are probleme cu alcoolul, un bărbat chinuit de violență și furie. Hannah (Olivia Colman) e o femeie respectabilă care pare a fi sănătoasă și fericită. Când circumstanțele îi aduc pe cei doi împreună, Hannah pare să fie îngerul păzitor al lui Joseph, ajutându-l să-și tempereze furia, oferindu-i căldură, bunătate și îngăduință. Însă, pe măsură ce relația avansează, încep să iasă la iveală și secretele femeii. Soțul ei (Eddie Marsan) era un bărbat violent și abvuziv, iar din această clipă este rândul lui Joseph preia rolul de salvator. De fapt, uluitoarea pelicula de debut a lui Paddy Considine ne spune că, în cele mai grele momente, salvarea poate veni de la cei de la care nu ne așteptăm și în cel mai surprinzător moment.

WHAT’S COOKING?
Ce se pregăteşte?
Dramă, Marea Britanie, 2000
14, 15, 27
R: Gurinder Chadha
D: Joan Chen, Julianna Margulies, Mercedes Ruehl, Kyra Sedgwick, Alfre Woodard

O privire asupra multiculturalismului din Los Angeles-ul zilelor noastre.

Los Angeles, în zilele noastre. Ziua Recunoștinței este sărbătorită de patru familii cu background etnic diferit. Trecând de la o masă la alta, dintr-o bucătărie în alta, fiecare familie este ocupată cu pregătirea bucatelor și este gata să-i primească pe invitați.

Suntem în Los Angels, districtul Fairfax, acolo unde abundă grupările etnice. În mijlocul tensiunilor familiale inevitabile, pornim într-o călătorie fasvinantă în casele a patru familii care sărbătoresc Ziua Recunoștinței. Pelicula începe cu Ronald, un afro-american, și soția lui care fac pregătiri pentru oaspeții pe care îi așteaptă. În acest timp, într-o gospodărie latino, tânărul Anthony Avila îl invită la masă pe tatăl său, un bărbat afemeiat, și va avea parte de o supriză de proporții. Tot acum, familia Seeling se confruntă cu o situație destul de delicată, deoarece fiica lor, Rachel, vine acasă împreună cu iubita ei, Carla. Cea de-a patra bucătărie în care ajungem este a unor emigranți vietnamezi care fac eforturi pentru a-i înțelege pe copiii lor crescuți în America, după ce mama descoperă prezervative în buzunarul fiicei lor și o armă în camera fiului.

WHITE NIGHTS (1985)
Nopţi albe
Dramă, SUA, 1985
30
R: Taylor Hackford
D: Mikhail Baryshnikov, Gregory Hines, Jerzy Skolimowski, Helen Mirren, Isabella Rossellini

Un balerin reușește să fugă din URSS, dar este capturat de KGB.

Plasată în perioada Războiului Rece, „Nopţi albe” spune povestea a două naţiuni uriaşe, URSS şi SUA care, în acele vremuri, nu se iubeau deloc. În acesastă lume anostă, îi întâlnim pe Gregory Hines şi Mikhail Baryshnikov, doi dansatori de excepţie care dau viaţă personajelor-cheie.

Coşmarul devine realitate pentru un dansator rus expatriat în momentul în care avionul în care se afla şi ar fi trebuit să zboare de la Londra la Tokio aterizează forţat în Siberia. Mikhail Baryshnikov este cel care îi dă viaţă lui Nikolai Rochenko, balerinul superstar care este prins în capcana ţării sale de origine pe care o părăsise cu opt ani în urmă. Singura lui şansă de scăpare sunt doi oameni în care el nu prea avea încredere, este vorba despre o balerină din Rusia (Helen Mirren), care îi fusese cândva amantă, şi Raymond Greenwood (Gregory Hines), un entertainer american de culoare. Nikolai Rochenko va locui în acelaşi apartament cu americanul care este pus special de cei de la KGB pentru a fi cu ochii pe el. În realiatate, aceştia doreau ca Nikolai să fie din nou dansator pentru Balşoi Teatre, însă balerinul încă mai spera să scape. În cele din urmă, până şi Raymond ajunge să fie dezamăgit de ruşi, având de ales între a-l ajuta pe Rochenko şi a face ceea ce îi cereau cei din KGB. În distribuţia acestui film extraordinar mai apare şi Geraldine Page. Pelicula a câştigat un Oscar pentru cântecul lui Lionel Richie "Say You, Say Me" şi o nominalizare pentru cel al lui Stephen Bishop "Separate Lives".

PREMIERE SERIALE

Treme

Producția e plasată în New Orleans, în perioada de reconstrucție de după uraganul Katrina.

New Orleans, la 14 luni după dezastru. A trecut un pic mai mult un an de la uraganaul Katrina, iar locuitorii din Crescent se străduiesc din răsputeri să depășească momentul. Cu toate acestea, vorbim despre New Orleans…

Pelicula realizată de David Simon și Eric Overmyer este plasată în perioada încercărilor de reconstrucție de după dezastrul provocat de Katrina în New Orleans. În centrul poveștii se află câțiva locuitori care se străduiesc să își refacă viețile cu ajutorul muzicii și al tradițiilor pentru care sunt vestiți în toată lumea. Oamenii de aici nu sunt priviți ca niște victime, ci ca membri ai unei comunități lovite crunt care trebuie să depășească o nenorocire și să reușească să privească spre viitor. Serialul “Treme” a primit nominalizări la premiile Grammy, Emmy și la American Cinema Editors. La Cinemax, începe al treilea sezon al acestui serial de succes.

TREME III. EP. 06 – CARELESS LOVE
Treme – III, Ep. 6
1, 4, 5
TREME III. EP. 07 – PROMISED LAND
Treme – III, Ep. 7
8, 11, 12
TREME III. EP. 08 – DON’T YOU LEAVE ME HERE
Treme – III, Ep. 8
15, 18, 19
TREME III. EP. 09 – POOR MAN’S PARADISE
Treme – III, Ep. 9
22, 25, 26
TREME III. EP. 10 – TIPITINA
Treme – III, Ep. 10
29

Cei mai buni regizori de la Hollywood

Poveștile de succes ale celor mai buni regizori din Cetatea Filmului.

Un serial pe care urmarindu-l veți afla poveștile de succes ale celor mai apreciați regizori contemporani. Este vorba despre cei au avut șansa de a face carieră pe platourile de la Hollywood.

Urmărind serialul “Cei mai buni regizori de la Hollywood”, veți afla poveștile de succes ale celor mai apreciați regizori contemporani. Un serial în care veți descoperi tot ceea ce v-ați dori să știți despre cei mai importanți realizatori de filme de la Hollywood, despre copilăria lor, primele pelicule regizate și cum au ajuns să fie implicați în proiectele care au devenit superproducții.

HOLLYWOOD’S BEST FILM DIRECTORS IV. EP. 58 – ABEL FERRARA
Cei mai buni regizori de la Hollywood – IV, Ep. 58 – Abel Ferrara
23
HOLLYWOOD’S BEST FILM DIRECTORS IV. EP. 59 – JAY ROACH
Cei mai buni regizori de la Hollywood – IV, Ep. 59 – Jay Roach
8
HOLLYWOOD’S BEST FILM DIRECTORS IV. EP. 60 – STANLEY DONEN
Cei mai buni regizori de la Hollywood – IV, Ep. 60 – Stanley Donen
7, 13

Interviuri cu celebrități

James Lipton intervievează actori, regizori și scenariști celebri.

James Lipton, gazda producției “Interviuri cu celebrităţi”, a reușit să obțină confesiuni uluitoare de la cei mai îndrăgiți artiști ai lumii, de la actori la regizori, muzicieni sau actori de comedie. În fața lui, aceștia și-au dezvăluit cele mai ascunse gânduri legate de talentul lor.

James Lipton a reușit performanța de a crea o adevărată instituție în ceea ce privește genul jurnalistic numit interviu. El a discutat cu mai mult de 180 de artiști celebri din toată lumea, de la actori la regizori, muzicieni sau actori de comedie. Maniera lui Lipton de a realiza interviurile a inspirat celebritățile artistice mondiale care, în fața lui, și-au dezvăluit cele mai ascunse gânduri legate de arta pe care o slujesc. Din această lună, la Cinemax, celebrul James Lipton îi aduce în fața dumneavoastră pe Julia Louis Dreyfuss, Kyra Sedgwick și John Cusack.

INSIDE THE ACTORS STUDIO EP. 01 – JULIA LOUIS DREYFUSS
Interviuri cu celebrităţi – Ep. 1 – Julia Louis Dreyfuss
6, 22
INSIDE THE ACTORS STUDIO EP. 02 – KYRA SEDGWICK
Interviuri cu celebrităţi – Ep. 2 – Kyra Sedgwick
4, 30
INSIDE THE ACTORS STUDIO EP. 03 – JOHN CUSACK
Interviuri cu celebrităţi – Ep. 3 – John Cusack
5, 17, 27

CARRYOVER MOVIES

A TOUCH OF CLOTH
Cazurile lui Jack Cloth
Comedie, Marea Britanie, 2012
R: Jim O’Hanlon
D: John Hannah, Suranne Jones, Navin Chowdhry, Adrian Bower

O parodie atotcuprinzătoare a procedurilor din poliție.

După misterioasa moarte a soției, un inspector de poliție nonconformist și care bea prea mult alcool, se refugiază în muncă. Acum, împreună cu partenera de serviciu, acesta investighează o serie de crime oribile.

Bazat pe o poveste de-a lui Boris Starling (“Mesia”), scenariul a fost scris de Charlie Brooker și Maier Dan. Eroul principal al filmului regizat de Jim O’Hanlon este John Hannah (“Spartacus: Gods of the Arena”), cel care îl interpretează pe Jack Cloth. Este vorba despre un inspector de poliție nonconformist și singuratic care bea prea mult alcool și care, după misterioasa moarte a soției, se refugiază în muncă. Acum, împreună cu partenera sa, Anne Oldman (Suranne Jones -“Coronation Street”, “Unforgiven”), Jack investighează o serie de crime oribile. După asasinarea brutală a lui Albert Stafford (Brian Peck), Cloth și Oldman sunt trimiși s facă investigațiii la casa lui Peter Andre. Șeful lor dorește ca acest caz să fie rezolvat rapid. Și uite așa, ancheta îi duce pe cei doi în zona rurală cu peisaje de vis, apoi în licee și camere de disecție.

APPROPRIATE ADULT, PART 1
În prezenţa unui adult, partea 1
Dramă, Marea Britanie, 2011
R: Julian Jarrold
D: Robert Glenister, Dominic West, Emily Watson, Sylvestra Le Touzel, Monica Dolan

Despre criminalii în serie Fred și Rosemary West, cu accent pe felul în care ei au fost prinși.

Pelicula lui Julian Jarrold este un thriller psihologic care se inspiră din terifianta poveste reală a criminalilor în serie Fred și Rosemary West. Acțiunea se concentrează pe perioada cuprinsă între arestarea lui Fred și momentul în care el și-a pus capăt zilelor, în ziua de Anul Nou a lui 1995.

În "Appropriate Adult”, Emily Watson (“Oranges and Sunshine”, “Gosford Park”), actrița nominalizată de două ori de către Academia Americană de Film, o interpretează pe Janet Leach, în vreme ce Dominic West (“The Hour”, “The Wire”), îi dă viață lui Fred West. Pelicula spune extraordinara poveste a doamnei Leach, o casnică ce are un rol-cheie în descoperirea infracțiunilor comise de Fred și Rosemary West. Acțiunea se concentrează pe perioada cuprinsă între arestarea acestuia din 1994 și momentul în care el și-a pus capăt zilelor, în ziua de Anul Nou a lui 1995, și condamnarea lui Rosemary West. Pelicula a obținut numeroase premii și nominalizări, printre care patru premii și patru nominalizări BAFTA și o nominalizare la Globurile de Aur.

APPROPRIATE ADULT, PART 2
În prezenţa unui adult, partea a 2-a
Dramă, Marea Britanie, 2011
R: Julian Jarrold
D: Emily Watson, Dominic West, Robert Glenister, Sylvestra Le Touzel, Monica Dolan

Despre criminalii în serie Fred și Rosemary West, cu accent pe felul în care ei au fost prinși.

Pelicula lui Julian Jarrold este un thriller psihologic care se inspiră din terifianta poveste reală a criminalilor în serie Fred și Rosemary West. Acțiunea se concentrează pe perioada cuprinsă între arestarea lui Fred și momentul în care el și-a pus capăt zilelor, în ziua de Anul Nou a lui 1995.

În "Appropriate Adult”, Emily Watson (“Oranges and Sunshine”, “Gosford Park”), actrița nominalizată de două ori de către Academia Americană de Film, o interpretează pe Janet Leach, în vreme ce Dominic West (“The Hour”, “The Wire”), îi dă viață lui Fred West. Pelicula spune extraordinara poveste a doamnei Leach, o casnică ce are un rol-cheie în descoperirea infracțiunilor comise de Fred și Rosemary West. Acțiunea se concentrează pe perioada cuprinsă între arestarea acestuia din 1994 și momentul în care el și-a pus capăt zilelor, în ziua de Anul Nou a lui 1995, și condamnarea lui Rosemary West. Pelicula a obținut numeroase premii și nominalizări, printre care patru premii și patru nominalizări BAFTA și o nominalizare la Globurile de Aur.

BUFFALO 66
Buffalo 66
Crimă, SUA, 1998
R: Vincent Gallo
D: Vincent Gallo, Christina Ricci, Anjelica Huston, Ben Gazzara, Mickey Rourke

Un delincvent are o idee despre cum i-ar putea impresiona pe nepăsătorii lui părinți.

După cinci ani de închisoare, Billy se află din nou în libertate. Îmediat după, el o răpește pe Layla, o elevă adolescentă, și pleacă împreună cu ea în vizită la părinții săi. În fața acestora, el o prezintă pe fată ca fiind viitoarea lui nevastă.

După cinci ani de închisoare, Willy Brown (Vincent Gallo) este din nou liber și decide că are trei priorități în viață. Prima, cea mai amuzantă și mai presantă dintre toate, este aceea de a găsi o toaletă. Apoi, răpește o elevă de liceu (Christina Ricci) pe care o obligă să afirme că este logodnica sa. Intenția lui este aceea de a-i convinge pe nepăsătorii săi părinți (Anjelica Huston și Ben Gazzara) de faptul că, în cei 5 ani, el fusese într-o misiune top secret CIA. În cele din urmă, a treia misune importantă pe care o are este să-l ucidă pe Buffalo Bills, un jucător de fotbal din cauza căruia Willy pierduse un pariu și astfel ajunsese în lumea criminalității și, în cele din urmă, la închisoare.

GANGSTER NO. 1
Gangsterul nr. 1
Crimă, Marea Britanie, 2000
R: Paul Mcguigan
D: Malcolm Mcdowell, David Thewlis, Paul Bettany, Saffron Burrows, Kenneth Cranham

Ascensiunea și picajul unui proeminent și nemilos gangster englez.

Un șef al criminălității reflectă la anul 1999, povestind despre brutalitatea care i-a adus triumful, dar și prăbușirea. De la un puști necunoscut din Lodra anilor ’60, el ajunge un important mafiot englez.

Gangster (Malcolm MacDowell) este șeful găștilor de șmecheri din Londra, iar pentru el viața nu fusese niciodată mai frumoasă. Asta până când află că Freddie Mays (David Thewlis), fostul lui superior și mentor, este din nou liber după 30 de ani de închisoare. Londra, înapoi în timp, anul 1968. La acea vreme, Freddie Mays era regele, iar tânărul Gangster (Paul Bettany), abia apărut în peisaj, deveinse mâna dreaptă a șefului. Gangster își admira superiorul și orice avea acesta. Înainte ca Freddie să ajungă la închisoare, între el și ucenicul său izbucnește un conflict sângeros. După, ambițiosul Gangster vrea să aibă ce avusese regele și nu era vorba doar despre stilul de viață, ci despre tot ceea ce însemna viața acestuia. Și nu se va opri până nu va pune mâna pe pe tot. Însă, acum regele este din nou liber…

JULES AND JIM (AKA. JULES ET JIM)
Jules şi Jim
Dramă, Franța, 1962
R: François Truffaut
D: Jeanne Moreau, Oskar Werner, Henri Serre, Marie Dubois, Sabine Haudepin

Zeci de ani de triunghi amoros între doi prieteni și o femeie impulsivă.

O poveste romantică dintre doi bărbați și o femeie pe care o iubesc amândoi. Neobișnuita idilă se derulează vreme de douăzeci de ani. Iubirea lor este întreruptă de evenimentele politice ale vremurilor, dar devine mult mai puternică după.

Mulți dintre cei care au văzut “Jules şi Jim” sunt de părere că acesta este una dintre cele mai bune pelicule realizate de reputatul regizor François Truffaut. Povestea este o adaptare a romanului semiautobiografic al lui Henri-Pierre Roché. Jules (Oskar Werner) și Jim (Henri Serre), două spirite înrudite, se află în vacanță în Grecia, unde se îndrăgostesc de zâmbetul unei statui. Când se întorc la Paris, zâmbetul prinde viață, căci o întâlnesc pe Catherine (Jeanne Moreau). Din această clipă, cei trei devin de nedespărțit și decid să-și trăiască viața la maximum, fără să se lase influențați de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Când Jules îi declară dragostea sa lui Catherine, Jim este de acord să-l lase pe Jules să o urmeze, în ciuda sentimentelor pe care le are și el față de femeie. Jules și Catherine se căsătoresc și au un copil, deși Catherine încă îl iubește și pe Jim. Cu toate că legătura dintre Jules, Jim și Catherine este una foarte puternică, formula “ménage à trois” nu va rezista, iar faptul că femeia nu poate alege între cei doi va avea consecințe dramatice pentru toți trei.

LOW COST
Low Cost
Comedie, Franța, 2011
R: Maurice Barthélémy
D: Jean-Paul Rouve, Judith Godrèche, Gérard Darmon, Etienne Chicot, Maxime Lefrançois

Pasagerii unui zbor low cost sunt gata să facă orice pentru a ajunge la destinație.

Înfuriați de o așteptare care dura deja de opt ore, pasagerii unui zbor low cost sunt dispuși să facă orice pentru a ajunge la destinație. Disperați, ei sunt dispuși chiar să decoleze fără pilot dacă va fi cazul.

Eroii peliculei “Low Cost” sunt pasagerii unei curse Djerba – Beauvais, a căror răbdare este pusă la grea încercare. Decolarea este întârziată opt ore de o defecțiune la instalația de aer condiționat. Exasperați, clienții zborului low cost sunt dispuși să treacă la acțiuni extreme pentru a ajunge în fine la destinație, fiind gata chiar să decoleze fără pilot. Din distribuție, Jean-Paul Rouve, Judith Godrèche și Gérard Darmon.

MARY REILLY
Mary Reilly
Dramă, SUA, 1996
R: Stephen Frears
D: Julia Roberts, John Malkovich, Glenn Close, George Cole, Michael Gambon

O menajeră se îndrăgostește de cine nu trebuia și așa începe totul…

Julia Roberts și John Malkovich sunt vedetele aceastei povești despre doctorul Jekyll și domnul Hyde, asistentul acestuia. Ceea ce urmează este o istorie clasică despre bine și rău, din perspectiva lui Mary Reilly, o menajeră care locuiește în casa doctorului Henry Jekyll.

Vedetele peliculei “Mary Reilly” sunt Julia Roberts și John Malkovich. Urmăriți o poveste clasică despre bine versus rău, redată din perspectiva lui Mary Reilly (Roberts), o menajeră care locuiește în casa doctorului Henry Jekyll (Malkovich). Maria este o fată inocentă, care avusese un trecut marcat de frică și violență. După ce ajunge să lucreze în slujba doctorului Jekyll, ea își găsește în sfârșit liniștea. Devotată genialului medic, ea începe să se simtă foarte atrasă de misteriosul lui asistent, domnul Hyde. Cei doi ajung să împartă un secret teribil care va aduce umbra pericolului și a fricii în casa doctorului Jekyll. Pe măsură ce Hyde devine mai puternic, medicul devine tot mai slab, iar singura care poate schimba această situație teribilă și nedreaptă este Maria. Tot ceea ce trebuie să facă este să dezvăluie îngrozitorul adevăr.
RAINING STONES
Ploaia de pietre
Dramă, Marea Britanie, 1993
R: Ken Loach
D: Bruce Jones, Julie Brown, Gemma Phoenix, Ricky Tomlinson, Tom Hickey

Mândru, dar sărac, Bob vrea să îi cumpere fiicei lui cea mai frumoasă rochie.

Un bărbat sărac doreşte ca fiica lui să aibă cea mai frumoasă rochie cu ocazia Primei Comuniuni. Însă, dorinţa lui e mult mai scumpă decât poate plăti, aşa că scoate la mezat tot ceea ce are mai de preţ.

De această dată, pelicula realizată de Ken Loach spune povestea unui bărbat care este fidel familiei şi religiei sale. Bob (Bruce Jones) locuieşte împreună cu soţia lui, Anne (Julie Brown) şi fiica lor, Coleen (Gemma Phoenix), într-un oraş sărac englezesc. Orgolios, dar sărac, el doreşte ca fiica lui să poarte o rochie frumoasă și nouă, însă care este şi foarte scumpă la Prima Comuniune. Însă, ambiţia şi încăpăţânarea sa îi aduc mari probleme, cu soluţii dintre cele mai îndoielnice. În dorinţa sa de a face rost de bani şi din disperare, Bob pune în pericol tot ceea ce preţuia mai mult: familia şi chiar propriul suflet. Ken Loach este de părere că protagonistul reprezintă ceea ce este mai bun din clasa muncitoare: un om dispus să facă orice pentru a-şi hrăni şi îmbrăca familia. Acesta este un erou adevărat, spune el.

SEXY BEAST
Sexy Beast
Crimă, Marea Britanie, 2000
R: Jonathan Glazer
D: Ray Winstone, Ben Kingsley, Ian Mcshane, Amanda Redman, James Fox

Ggangsterul Don recrutează hoți profesioniști “pensionari” pentru o ultimă lovitură.

Gal este un gangster care renunțase la acțiune și avea o viață retrasă și tihnită împreună cu soția lui, Deedee, într-o casă frumoasă din Spania. Liniștea dispare din peisaj atunci când în casa lor își face apariția Don Logan, care încearcă să îl convingă pe Gal să revină la Londra pentru o ultimă lovitură.

Gary (Ray Winstone) este un fost gangster care, după ce a reușit să pună niște bani de-o parte, a ales să se retragă din “branșă”. Fericit că a izbutit să lase trecutul în urmă, el trăiește o viață liniștită împreună cu soția sa, Deedee (Amanda Redman), într-o casă frumoasă din Spania. Atmosfera din căminul lui Gary se va schimba imediat după ce un oaspete nepoftit își face apariția la ușa lui. Musafirul neinvitat este Don (Ben Kingsley), un gangster violent cu care Gary fusese asociat în trecut. Planul acestuia este să angajeze o echipă de oameni “calificați” pentru a sparge o bancă importantă și foarte bine păzită. Don îl vrea pe Gary alături și este foarte nemulțumit de refuzul acestuia și de felul în care fusese primit în casa lui. Ceea ce urmează este o confruntare între cei doi în care, pentru a obține ceea ce dorște, Don încearcă să îl intimideze și să-l manipuleze pe acela care îi fusese cândva prieten. La final, viața tuturor celor implicați într-un fel sau altul în această poveste va fi complet schimbată.

SILENT CRIES
Oaspeţii împăratului
Dramă, Marea Britanie, 1993
R: Anthony Page
D: Gena Rowlands, Annabeth Gish, Chloe Webb, Gail Strickland, Phyllis Logan

În 1942, mai multe femei prizoniere găsesc o cale pentru a supraviețui.

Suntem 1942, iar Japonezii au ocupat Singapore. În timpul preluării, nu au fost luați prizonieri doar soldații, ci și civili. Aceasta este povestea unui grup de femei care reușește să supraviețuiască unei sitiuații care este dincolo de orice limită.

“Oaspeții împăratului”, pelicula regizorului Anthony Page, este plasată în 1942 și vorbește despre ocuparea insulei Singapore de către Japonia. În timpul preluării, nu au fost luați prizonieri doar soldații, ci și civili, mai precis, femei și copii. Urmăriți povestea mistuitoare a unui grup de femei care reușește să supraviețuiască în această situație teribilă. Împreună, inocentele prizoniere vor reuși să facă față tratamentelor brutale și condițiilor groaznice impuse de nemiloșii ocupanți. Deși au fost obligate la supunere, aceste femei îndărădnice nu au încetat niciodată să creadă în libertate.

STRAW DOGS (2011)
Ţapi ispăşitori
Thriller, SUA, 2011
R: Rod Lurie
D: James Marsden, Kate Bosworth, Alexander Skarsgård, Dominic Purcell, James Woods

Un cuplu tânăr este atacat de fostul ei iubit și de către prietenii acestuia.

Un scenarist de la Hollywood și soția lui care este actriță tocmai au ajuns la casa familiei ei. La scurt timp după sosire, au și început problemele cu localnicii, culminând cu o confruntare crâncenă între cei doi și fostul iubit al femeii.

“Ţapi ispăşitori” este o poveste în care James Marsden și Kate Bosworth dau viață eroilor principali, este vorba despre un scenarist de la Hollywood și soția lui care este actriță. Cei doi abia au ajuns la casa familiei ei pe care urmează să o pregătească pentru vânzare. Deși pare un oraș liniștit, la scurt timp, pentru tânărul cuplu încep problemele. Motivul coșmarului pe care îl vor trăi cei doi este fostul iubit și gașca de prieteni vicioși ai acestuia. Situația va deveni atât de gravă încât, pentru a supraviețui, cei soții trebuie să devină mai violenți decât bestiile care îi torturau.

SUITE NOIRE – VITRAGE A LA CORDE (STRAIGHT ON FOR MURDER)
Suite Noire – Crima
Thriller, Franța, 2009
R: Laurent Bouhnik
D: Manuel Blanc, Karole Rocher, Philippe Duquesne, Jackie Berroyer, Michel Muller

“Suite Noire” este o colecție de opt povești, în tradiția filmelor de categoria B.

“Suite Noire” este o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B. Astfel, veți întâlni o mulțime personaje stranii, criminali de toate felurile, situații dramatice, umor negru și, la orice pas, oameni care mor cu zile.

Urmează “Suite Noire”, o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B (“B-Movie”), care vor explora orice nunață a genului cinematografic. Fiecare dintre cele opt filme reprezintă, de fapt, întâlnirea dintre un scriitor și un realizator de film. “Suite Noire” oferă o perspectivă ironică și întunecată a societății contemporane, diversitate de subiecte și contexte, stiluri de regie care nu au nimic în comun, umor negru și, întotdeauna, o abordare care uimește. Astfel, vom cunoaște cetățeni decenți, falși inocenți, bastarzi, criminali în serie, asasini inepți, ucigași tineri sau detectivi neexperimentați, femei răzbunătoare, escroci și simpli idioți, moralitate făcută bucăți, confruntări și trădare, victime ale ghinionului, oameni care cad în capcane sau semeni care îndreaptă arma unul spre celălalt și mor. Numai la Cinemax, în această lună, o serie horror cum nu ați mai văzut!

THE WOLFMAN
Omul-lup
Horror, SUA, 2010
R: Joe Johnston
D: Benicio Del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt, Hugo Weaving, Geraldine Chaplin

El pornește în căutarea asasinului și decoperă o soartă care e mai rea decât moartea.

Urmăriți un remake al filmului din 1941, un horror în care Benicio Del Toro este un nobil care pornește în căutarea fratelui său dispărut. După ce va găsi corpul neînsuflețit al acestuia, el se întâlnește cu înstrăinatul său tată pentru a afla cine e criminalul. Ceea ce urmează, depășește orice imaginație.

Copilăria lui Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) s-a sfârșit în noaptea în care mama lui a murit, iar tatăl său (Anthony Hopkins) l-a trimis în America. Ani mai târziu, logodnica fratelui său, Gwen (Emily Blunt), are nevoie de el pentru a-și găsi iubitul dispărut. Cei doi se întorc la moșia familiei lui din Blackmoor, iar acolo descoperă cadavrul fratelui. Laurence se întâlnește cu înstrăinatul lui tată pentru a afla cine i-a ucis fratele, iar din acest moment el deschide ușa Infernului. Acesta află despre un blestem străvechi potrivit căruia oamenii mușcați de lup, atunci când este lună plină, se transformă în creaturi cu o forță teribilă și cu o poftă de sânge de nepotolit. Victimele sunt sătenii din Blackmoor, locul unde urmează să sosească și Aberline (Hugo Weaving), un inspector Scotland Yard, pentru investigații. Totuși, există o cale pentru a pune capăt acestor crime sângeroase, iar Lawrence este decis să o protejeze pe Gwen, femeia de care se îndrăgostise nebunește.

UNION SQUARE
Union Square
Dramă, SUA, 2011
R: Nancy Savoca
D: Mira Sorvino, Tammy Blanchard, Mike Doyle, Michael Rispoli, Patti Lupone

O reîntâlnire neașteptată și plină de reticențe a două surori înstrăinate.

O femeie se logodește, așa că lasă pentru totdeauna în urmă familia haotică din Bronx. Ea este decisă să își facă o viață frumoasă alături de omul pe care l-a ales. Doar că, într-o zi, maniaca ei soră ajunge în casa lor, iar din această clipă totul se schimbă.

“Union Square” este povestea reîntâlnirii neașteptate a două surori înstrăinate. Una dintre ele este pe punctul de a se căsători, iar cealată este la un pas de o cădere nervoasă. Amăndouă se luptă cu adevăruri pe care le ascund de multă vreme. Cu gândul de a-și construi o viață frumoasă alături de cel care îi era logodnic, Jenny a luat decizia de a întrerupe orice comunicare cu rudele ei din Bronx. Acum, ea este la un pas de a se căsători, moment în care își face apariția sora ei, Lucy, care este întruchiparea a tot ceea ce Jenny a vrut să lase în urmă pentru totdeauna. Reîntâlnirea lor într-un moment atât de important pentru cea care își făcea planuri de nuntă va scoate la iveală sentimente și vorbe îndelung și sistematic reprimate.

VAMPIRE (2011)
Vampirul
Dramă, SUA, 2011
R: Shunji Iwai
D: Kevin Zegers, Keisha Castle-Hughes, Amanda Plummer, Trevor Morgan, Adelaide Clemens

Un profesor însetat de sânge își caută victimele pe internet.

Simon pare să fie un tânăr absoult obișnuit. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt deloc așa cum par. El caută femeia perfectă: frumoasă, timidă și cu… gânduri de suicid. La toate acestea, se adaugă o condiție specială: el este obligat să bea sânge.

La prima vedere, nimic nu pare în neregulă cu eroul poveștii lui Shunji Iwai. Simon arată ca un tânăr absolut obișnuit, devotat jobului de profesor și mamei sale suferinde. Doar că, dincolo de această aparență, lucurile nu sunt deloc așa. De fapt, el este o creatură însetată de sânge care își vânează victimele pe internet. El caută femeia perfectă: frumoasă, timidă și cu… gânduri suicidale. La toate acestea, se adaugă o condiție specială: el este obligat să bea sânge.

VIRTUALITY
Virtualitate
SF, SUA, 2009
R: Peter Berg
D: Nikolaj Coster-Waldau, Sienna Guillory, James D’Arcy, Ritchie Coster, Erik Jensen

O navă spațială de pe Terra este echipată cu un device de realitate virtuală.

Cei de la bordul navetei spațiale de pe Terra pornesc într-o misiune care va dura zece ani. Astfel, pentru a face față situației, nava este echipată cu un device de realitate virtuală. Dar, dispozitivul se defectează, iar consecințele pot fi catastrofale.

“Virtualitate” este un SF încărcat de dramatism. Pelicula urmărește doisprezece astonauți, este vorba despre un echipaj trimis într-o misiune care urmează să se întindă pe durata a zece ani. Scopul este acela de a găsi un sistem solar care se află la mare distanță. Pentru a nu se simți copleșiți de izolare și de durata misiunii, astronauții se pot conecta la module avansate de realitate virtuală, grație unui device care face asta posibil. Însă, după ce descoperă că cineva descărcase un virus de computer în sistem, pe navă se dezlănțuie haousul. Mai grav este faptul că sabotorul ar putea fi chiar unul dintre ei.

RETURN MOVIES

06 (AKA. 1-900)
Linia erotică
Dramă, Olanda, 1994
R: Theo Van Gogh
D: Ariane Schluter, Ad Van Kempen

Povestea a doi oameni singuri care “se întâlnesc” folosind o linie telefonică erotică. Deși este vorba despre un joc care are reguli clare, cei doi devin din ce în ce mai nerăbdători să se cunoască.

Sara și Thomas sunt doi oameni singuri preocupați mai ales de profesie. Ei “se cunosc” la telefon, pe o linie erotică. Relația lor avansează rapid, în sensul că ajung să petreacă tot mai mult timp împreună. Convorbirile devin erotice, amuzante, frustrante și chiar sinistre, iar ei sunt din ce în ce mai nerăbdători să se întâlnească. Oare se va întâmpla asta vreodată? În ciuda regulilor inițiale ale jocului conform cărora cei doi nu au voie să se întâlnească vreodată sau să știe care este identitatea celuilalt, fiecare dintre cei doi își dorește atingerea fizică a celui care se află la celălat capăt al firului.

10 TO MIDNIGHT
10 minute până la miezul nopţii
Acțiune, SUA, 1983
R: J. Lee Thompson
D: Charles Bronson, Lisa Eilbacher, Andrew Stevens, Gene Davis, Geoffrey Lewis

Un polițist cinic din Los Angeles se află pe urmele unui maniac asasin care vânează tinere. Ceea ce aveau în comun victimele era faptul că toate erau găsite dezbrăcate. Din clipa în care autoritățile îi redau liberatatea criminalului, polițistul pornește într-o cursă de urmărire pe cont propriu.

“10 minute până la miezul nopţii” se construiește în jurul a două tabere cu trei personaje-cheie: Warren Stacy (Gene Davis), un criminal în serie care le omoară pe femeiele ce îndrăznesc să îi refuze avansurile sexuale, și polițiști Leo Kessler (Charles Bronson) și Paul McAnn (Andrew Stevens), cei care investighează asasinatele. După ce Stacy reuștește să scape grație alibiurilor solide, în scenă rămân doar doi: asasinul și Kessler, care izbutește să strângă dovezi împotriva maniacului. Ceea ce urmează este previzibil, căci Stacy merge mai departe. De această dată, victimele sunt trei femei care erau prietene cu fiica lui Kessler. Cu un criminal în libertate și viața pe muchie de cuțit a fiicei sale, polițistul se confruntă cu o dilemă: “ Oare ce trebuie să facă? Ceea ce este legal sau ceea ce e drept?

Un film de acțiune cu Charles Bronson care se află pe urmele unui maniac sadic și este decis să pună capăt asasinatelor în serie. Cei doi se vânează reciproc într-o vendetă amară.

36 VUES DU PIC SAINT LOUP (AKA. AROUND A SMALL MOUNTAIN)
În jurul unui munte mic
Dramă, Franța, 2009
R: Jacques Rivette
D: Jane Birkin, Sergio Castellitto, André Marcon, Jacques Bonnaffé, Julie-Marie Parmentier

O poveste emoționantă despre legăturile de familie și despre viața unui artist de circ.

Undeva pe un drum de munte, Vittorio o ajută pe Kate, a cărei mașină se stricase. Ceva mai târziu, el află că femeia pe care o tocmai o ajutase venise aici pentru a salva afacerea familiei.

În ajunul începerii stagiunii de vară, proprietarul și fondatorul unui mic circ moare pe neașteptate. În încercarea de a salva sezonul, cei din trupă decid să o sune pe Kate, fiica cea mare a acestuia. Deși părăsise circul cu cincisprezece ani în urmă, spre surprinderea tuturor, ea acceptă să lase totul de-o parte și să se întoarcă la circ. Din această clipă, viața lui Kate se va schimba complet. Undeva pe un drum de munte, mașina ei se strică, iar Vittorio o ajută să iasă din impas. Ceva mai târziu, acesta află că femeia tocmai se întorsese pentru a salva afacerea familiei sale. Atras de personalitatea lui Kate și intrigat de pasiunea ei pentru circ, Vittorio decide să îi urmeze. Încetul cu încetul, acesta se integrează, astfel încât, în cele din urmă, va deveni parte din show. Cu toate acestea, Vittorio este preocupat să afle de ce Kate părărise circul în trecut și de ce acceptase să se întoarcă după atât de multă vreme. La sfârșitul sezonului, fiecare va pleca pe drumul său. Rămâne de văzut în ce direcție…

A BIRD OF THE AIR
Papagalul
Dramă, SUA, 2011
R: Margaret Whitton
D: Rachel Nichols, Jackson Hurst, Linda Emond, Buck Henry, Judith Ivey

Un papagal și o bibliotecară dau peste cap viața unui bărbat singuratic.

Din clipa în care se pomenește cu un papagal vorbitor, un tip singuratic devine obsedat de ideea de a-l găsi pe stăpânul păsării. Cu acest prilej, el o cunoaște pe Fiona, o femeie decisă care se oferă să îl ajute în căutările sale.

Un papagal vorbitor și o bibliotecară vor da peste cap viața ordonată a unui bărbat retras. Lyman (Jackson Hurst) este un tip singuratic, a cărui existență are repere precise. Asta pănă când, parcă de nicăieri, în calea lui apare un papagal vorbitor de culoare verde. Din acest moment, el este din ce în ce mai preocupat să-l găsească pe stăpânul păsării. Așa se întâmplă să o cunoască pe Fiona (Rachel Nichols), o bibliotecară decisă, care se oferă să îl ajute în căutările sale, fără să conteze dacă Lyman este sau nu de acord cu asta. În timp ce încercau să dea de urma celui care fusese stâpânul papagalului, Fiona descoperă treptat trecutul misterios al lui Lyman.

ADIEU GARY (AKA. GOODBYE GARY)
Adio, Gary!
Dramă, Franța, 2009
R: Nassim Amaouche
D: Jean-Pierre Bacri, Dominique Reymond, Yasmine Belmadi, Mhamed Arezki, Sabrina Ouazani

În centrul poveștii, mai mulți muncitori care au în față un viitor incert.

Ne aflăm într-o suburbie uitată de lume din Franța, un loc unde trăiește o comunitate a sufletelor pierdute și uitate de autorități. Eroii poveștii sunt foștii muncitori ai unei fabrici închise și copiii acestora, oameni pe care îi așteaptă un viitor incert.

A trecut ceva vreme de când fabrica la care lucrau oamenii de aici a dat faliment. Suntem în Franța, undeva în mijlocul pustiului, și cei mai mulți dintre localnici părăsiseră orașul. Totuși, câțiva dintre ei au decis să rămână, considerând că aici este locul lor. Printre aceștia, Francis, un muncitor foarte conștiincios care continuă să se ocupe de mașinăria la care a lucrat toată viața, fiul lui, Samir, care revenise după o îndelungată absență, și Marie. Aceasta are un fiu care este convins că tatălui este Gary Cooper. Până la urmă, celebrul actor nu ar fi deloc nepotrivit în acest peisaj sălbatic și dezolant care are ceva dintr-un film din Vestul Sălbatic.

ALL YOUR DEAD ONES (AKA. TODOS TUS MUERTOS)
Toţi morţii
Comedie, Columbia, 2011
R: Carlos Moreno
D: Alvaro Rodríguez, Jorge Herrera, Martha Marquez, Harold De Vasten, John Alex Castillo

Povestea unui fermier care descoperă cât de murdară poate fi politica.

Salvador este un agricultor care găsește o mulțime de cadavre pe proprietatea sa, așa că anunță poliția. Însă, întâmplarea are loc exact în ziua alegerilor, iar primarul preferă ca oamenii să nu afle că în orașul pe care îl conduce au loc astfel de atrocități.

Deși este duminică și este zi electorală, Salvador decide să se trezească devreme și să lucreze pământul ca în oricare altă zi a săptămânii. Cu toate acestea, rutina îi este întreruptă brusc, deoarece cineva lăsase chiar în mijlocul culturilor sale mai multe cadavre. Salvador devine deodată nervos, dar și foarte îngrijorat și se grăbește către oraș pentru a raporta masacrul. Însă, primarul și șeful poliției acționează cu prudență și decid să nu spună nimănui despre asta până după terminarea scrutinului. Din acest moment și până când vor decide ceea ce este de făcut cu grămada de cadavre din mijlocul câmpului, cei trei vor avea parte de cele mai tensionate ore din viața lor.

AMERICAN PIE PRESENTS: THE BOOK OF LOVE
Plăcinta americană: Cartea dragostei
Comedie, SUA, 2009
R: John Putch
D: Eugene Levy, Bug Hall, Kevin M. Horton, Brandon Hardesty, Beth Behrs

Trei amici descoperă în rafturile bibliotecii de la școală “Cartea dragostei”.

Povestea lui John Putch are în centrul său trei tineri care descoperă accidental în rafturile bibliotecii “Cartea dragostei”. Din acest moment, ei vor fi preocupați de un singur lucru: pierderea virginității cu fata visurilor lor.

La zece ani după lansarea primului film “American Pie”, apare “Plăcinta americană: Cartea dragostei”. Astfel, John Putch continuă tradiția, căci acțiunea gravitează din nou în jurul tinerilor care vor să știe totul despre dragoste și sex. De această dată, trei adolescenți găsesc în rafturile bibliotecii de la școală “Cartea dragostei”. Însă, descoperirea lor nu era nici pe departe concepută pentru a fi folosită pe post de manual, deoarece sfaturile pe care le conținea erau incomplete. Din acest motiv, în călătoria lor de pierdere a virginității, adolescenții vor ajunge în situații de tot râsul.

AUDITION (AKA. ODISHON)
Audiţia
Horror, Japonia, 1999
R: Takashi Miike
D: Ryo Ishibashi, Eihi Shiina, Tetsu Sawaki, Jun Kunimura, Renji Ishibashi

O peliculă horror despre un văduv încurajat de fiul său să își refacă viața.

Un producător văduv este încurajat de fiul său să se recăsătorească. Însă, nu reușește să găsească pe cineva potrivit. Așa că îi vine ideea organizării unei audiții pentru un film care nici nu exista.

Controversatul regizor japonez Takashi Miike realizează această peliculă horror despre un producător văduv care, sub pretextul unui casting pentru un film care de fapt nu exista, vrea să își găsească o soție. La audiție, cea care îi atrage atenția în mod special este o fostă balerină îmbrăcată în alb. Când o privește mai atent pe cea care ar putea să îi devină mireasă, el observă că are niște urme pe picioare și află că se întâmplă ca oamenii din jurul ei să aibă obiceiul de a dispărea subit. Timpul va veni cu dovezi care îl vor face să înțeleagă de ce balerina nu este cea mai potrivită femeie care să îi devină soție.

BLACK BREAD
Pâine neagră
Dramă, Spania, 2010
R: Agustí Villaronga
D: Francesc Colomer, Marina Comas, Nora Navas, Roger Casamajor, Lluïsa Castell

Un băiat devine martorul ultimelor clipe ale unui micuț și ale părintelui acestuia. Lumea se prăbușește în jurul lui din clipa în care tatăl lui este considerat suspect principal al acestui caz, dar băiatul decide să îl găsească pe criminal și să spele onoarea pătată a părintelui său.

Andreu este un puști de unsprezece ani care devine martorul ultimelor clipe de viață ale unui băiețel și ale tatălui acestuia. Ultimul cuvând rostit de micuț fusese “Pitorliua”, numele unei fantome misterioase care locuia într-o peșteră din pădure. Inițial, cei care anchetau cazul au crezut că este vorba despre un accident, însă, în scurt timp, ajung la concluzia că acolo avusese loc o crimă. Tensiunea crește, deorece cel care este considerat suspectul principal este chiar Farriol, tatăl lui Andreu. Lumea începe să se prăbușească în jurul băiatului. Dragul său părinte, care era un adevărat erou pentru el, devine un fugar căutat de poliție, iar mama lui muncește până la epuizare într-o fabrică pentru a-și hrăni familia. Pentru a fi în siguranță, Andreu este trimis la țară, acolo unde avea să locuiască împreună cu bunica, mătușile și verișorii săi. Pentru a face față sentimentelor de pierdere și de teamă, el își creează o lume imaginară populată de menajeria lui de păsări, mituri și legende locale. Cu toate acestea, băiatul nu poate fugi de realitate pe termen lung. În clipa în care realizează că autoritățile nu au pe nimeni altcineva în vizor, Andreu este decis să îl găsească pe adevăratul criminal și să spele onoarea pătată a tatălui său.

BLUE VALENTINE
Blue Valentine
Dramă, SUA, 2010
R: Derek Cianfrance
D: Ryan Gosling, Michelle Williams, Faith Wladyka, John Doman, Mike Vogel

Mai au doar o noapte pentru a readuce pasiunea și a-și salva mariajul.

Ryan Gosling și Michelle Williams dau viață personajelor pricipale ale filmului, este vorba despre doi oameni care, cu șase ani în urmă erau îndrăgostiți nebunește, iar acum mariajul lor este la un pas de a se destrăma.

„Blue Valentine” este povestea unei iubiri pierdute și regăsite. Dean (Ryan Gosling) și Cindy (Michelle William) sunt căsătoriți. Deși începuturile lor au fost pline de pasiune, după șase ani sunt tot mai înstrăinați. Pentru a da o ultimă șansă mariajului lor care este pe punctul de a se destrăma, ei decid să petreacă o noapte departe de fiica lor. Vor reuși să readucă pasiunea în viața lor de cuplu?

BORN ON THE FOURTH OF JULY
Născut pe 4 Iulie
Dramă, SUA, 1989
R: Oliver Stone
D: Tom Cruise, Raymond Barry, Caroline Kava, Kyra Sedgwick, Willem Dafoe

Povestea adevărată a lui Ron Kovic, un soldat al Marinei Americane care, din patriotism, dorește să lupte în Războiul din Vietnam și, întorcîndu-se în țară într-un scaun cu rotile și dezamăgit, cade pradă depresiei, drogurilor și alcoolului.

Această peliculă a lui Oliver Stone explorează efectele Războiului din Vietnam și are la bază o întâmplare reală. Ron, un patriot american dintr-un mic oraș își șochează familia în momentul în care decide să meargă să lupte în Războiul din Vietnam. La scurt timp după înrolare, entuziasmul lui se transformă în groază și confuzie, deoarece el își ucide accidental un camarad. Coșmarul lui Kovic continuă, culminînd cu momentul în care un glonț îl paralizează, țintuindu-l în scaunul cu rotile. Întors acasă, el este internat în spitalul veteranilor. Dezamăgit, acesta este cuprins de depresie și ajunge pradă alcoolului și drogurilor. În cele din urmă, el reuește își schimbe viața, devenind unul dintre cei mai împortanți militanți împotriva războiului. “Născut pe 4 Iulie” este considerat de unii criticii drept cel mai bun film al lui Oliver Stone și cea mai bună interpretare a lui Tom Cruise, care a fost nominalizat la Oscar pentru acest rol.

Pelicula a fost răsplătită cu șase nominalizări și două premii ale Academiei Americane de Film (cea mai bună regie – Oliver Stone- și cel mai bun montaj), două nominalizări BAFTA, o nominalizare și trei premii la ceremonia Globurile de Aur (cea mai bună regie, cel mai bun film, cel mai bun actor – Tom Cruise-, cel mai bun scenariu, cea mai bună coloană sonoră).

BRING IT ON: FIGHT TO THE FINISH
Majoretele: Luptă până la capăt!
Comedie, SUA, 2009
R: Bille Woodruff
D: Christina Milian, Vanessa Born, Gabrielle Dennis, Rachele Brooke Smith, Meagan Holder

Lina are un plan pentru a aduce echipa de majorete din nou în top.

Viața lui Lina se bulversează complet în clipa în care familia decide să se mute din Los Angeles la Malibu. La noua școală, ea are conflicte cu Avery, căpitanul echipei de majorete care are un frate foarte simpatic de care Lina se va îndrăgosti.

Lina Cruz (Christina Milian) află că familia ei a adecis să se mute din Los Angeles la Malibu. Din această clipă, viața ei va fi dată complet peste cap. La noua școală, ea se îndrăgostește de fermecătorul Evan. Din păcate situația este mai complicată decât pare, deoarece ea, chiar de la început, intrase în conflict cu Avery, o tânără foarte competitivă care era căpitanul echipei de majorete, dar și sora lui Evan. Lina este întotdeauna pregătită să răspundă provocărilor și așa va face și acum. Oare va reuși ea să o învingă pe Avery, dar să nu strice nici relația cu fratele acesteia?

CARNE TREMULA (AKA. LIVE FLESH)
Sânge fierbinte
Dramă, Franța/Spania, 1997
R: Pedro Almodóvar
D: Javier Bardem, Francesca Neri, Liberto Rabal, Ángela Molina, José Sancho

O dramă despre cum poate shimba un singur foc de armă mai multe vieți.

Victor se ceartă cu Elena. Urmare a scandalului, sosesc doi polițiști și, accidental, o armă se descarcă. Duă câțiva ani, unul dintre polițiști este în scaunul cu rotile, fiind căsătorit cu Helena, iar Victor iese din închisoare.

Suntem în 1970, Madrid. O prostituată dă naștere unui prunc într-un autobuz. Numele lui va fi Victor Plaza (Liberto Rabal). După douăzeci de ani, acesta se afla în închisoare pentru că îl împușcase accidental pe polițistul David (Javier Bardem). Incidentul se întâmplase atunci când Victor discuta aprins cu Elena (Francesca Neri), pe care o întâlnise într-o discotecă și cu care dorea să aibă o relație. În urma acestei întâmplări nefericite, David fusese condamnat să trăiască de acum încolo într-un scaun cu rotile. În vreme ce polițistul reușise să își refacă viața, Victor își petrecea timpul în închisoare, studiind. Câțiva ani mai târziu, Victor este eliberat și află că mama lui a murit recent. Când merge la cimitirul unde aceasta fusese înmormântată, îi zărește pe David și soția lui de acum, Elena. Supărat pentru că din cauza lor pierduse atâția ani din viață, Victor are de gând să se răzbune. Lupta este pe cale să devină crâncenă, deoarece și David este foarte ostil în ceea ce îl privește. Oportunitatea pentru actualul soț al Elenei se ivește atunci când află că Victor are o relație cu soția polițistului Sancho (José Sancho), fostul său partener.

CHERRYBOMB
Pasiuni periculoase
Dramă, Marea Britanie, 2009
R: Glenn Leyburn
D: Rupert Grint, Robert Sheehan, Kimberley Nixon, James Nesbitt, Niamh Quinn

Pentru trei adolescenții începe un weekend sălbatic din care nu vor lipsi băutura, drogurile și furtul de mașini. Însă, ceea ce ei doreau să fie o simplă joacă, devine dramatic de serios.
Luke, Malachy și Michelle, trei adolescenții care sunt foarte buni prieteni, au planuri mari pentru acest weekend din care nu vor lipsi băutura, drogurile, sexul și furtul de mașini. Însă, ceea ce ei doreau să fie o simplă joacă, o pauză relaxantă, devine dramatic de serios, deoarece situația scapă grav de sub control. În plus, cei doi băieți devin rivali în competiția pentru câștigarea inimii lui Michelle.

CHRISTINE
Christine – Maşina ucigaşă
Horror, SUA, 1983
R: John Carpenter
D: Keith Gordon, John Stockwell, Alexandra Paul, Robert Prosky, Harry Dean Stanton

După ce prinde viață, o mașină demonică începe să omoare oameni.

Christine nu este o mașină obișnuită din 1958, căci ea se alimentează cu ură și a așteptat să revină la viață vreme de douăzeci de ani. După ce repară mașinăria dărăpănată, viața unui liceean se schimbă dramatic, iar pentu cei din jur se dezlănțuie Infernul.

Nu vorbim despre o simplă mașină, ci despre Christine, mașina ucigașă care se alimentează cu ură, este posedată de spirit malefic și are puterea de a-i seduce și a-i distruge pe toți aceia care o aleg. Suntem în 1978, iar Arnie Cunningham, un tânăr de 17 ani, zărește mașina care era de vânzare într-o curte veche și devine fascinat de ea. Prietenii lui privesc uimiți și neajutorați cum mașina pune stăpânire pe viața lui Arnie, care ajunge să fie obsedat de ea. Grozăvia este abia la început, deoarece Christine se alimentează cu ură și a așteptat să revină la viață vreme de douăzeci de ani. După ce repară mașinăria dărăpănată, viața tânărului se schimbă dramatic, iar pentu cei din jur se dezlănțuie Infernul. Regizat de John Carpenter, “Christine – Maşina ucigaşă” este o peliculă inspirată de best-selleul “Chistine” a lui Stephen King, un geniu al macabrului.

CIRCUS (2000)
Circul
Suspans, Marea Britanie, 2000
R: Rob Walker
D: John Hannah, Famke Janssen, Peter Stormare, Eddie Izzard, Fred Ward

Doi soți delincvenți pun la cale ultima lor lovitură.

Leo și Lily Garfield doresc să se retragă din lumea criminalității în care au făcut echipă atâția ani și au de gând să dea ultima lovitură. Așa că pun la punct detaliile acestui plan.

Leo Garfield și soția sa, Lily, formează cel mai tare cuplu din oraș. După o “carieră” strălucită în lumea criminalității, cei doi își pregătesc ieșirea, așa că stabilesc detaliile pentru ceea ce urmează să fie ultima lovitură. Printre altele, planul lor cuprinde și bilete fără întoarcere către Cuba. Cei doi nu se dau înapoi de la nimic pentru a reuși să fie cu un pas înaintea tuturor. Astfel, întâlnim tot felul de personaje bizare, precum sadicul Troy care este pe urmele lui Leo pentru a-și recupera datoriile, Mosse care își căuta iubita și avea nevoie de ajutor sau excentricul Julius care, împreună cu cei doi soți, ajunge în mijlocul celui mai periculos joc. Fiecare întâlnire este o confruntre între adevăr și mincină. Oare cine minte? Adevărul este că nimeni nu spune adevărul. Sau poate că da…

COLORS IN THE DARK (AKA. SATTE FARBEN VOR SCHWARZ)
Culori în întuneric
Dramă, Germania, 2010
R: Sophie Heldman
D: Senta Berger, Bruno Ganz, Carina Wiese, Barnaby Metschurat, Leonie Benesch

După cinzeci de ani fericiți, relația dintre doi soți ajunge într-un moment de cumpănă.

Anita (Senta Berger) și Fred (Bruno Ganz) au o cănicie fericită care durează de cincizeci de ani. Acum, el este grav bolnav și, pentru prima dată în toți acești ani, începe să facă lucruri care nu sunt deloc pe placul soției. Tot pentru prima dată, după jumătate de secol alături de bărbatul ei, Anita se simte singură, abandonată și începe să iși pună întrebări în legătură cu relația lor. Dar, o dragoste ca a lor nu se poate termina așa. De fapt, o iubire ca aceasta nu trebuie să se sfârșească vreodată.

Povestea de dragoste a lui Fred și a Anitei, care sunt căsătoriți de jumătate de secol.

COUPLES RETREAT
Vacanţă all-inclusive
Comedie, SUA, 2009
R: Peter Billingsley
D: Vince Vaughn, Jason Bateman, Faizon Love, Jon Favreau, Malin Akerman

Patru cupluri aleg să meargă în vacanță pe o insulă tropicală.

În filmul lui Peter Billingsley patru cupluri aleg un resort de patru stele aflat pe o insulă exotică. Pachetul include și ședințe de terpaie de cuplu. La finalul vacanței, unii dintre ei vor realiza că relațiile lor sunt foarte departe de a fi unele perfecte.

Dave, Ronnie, Jason, Cynthia, Joey și Lucy sunt foarte apropiați. Din grup obișnuiau să facă parte și Shane împreună cu Jennifer, dar aceștia au divorțat. Jason și Cynthia își anunță prietenii că mariajul lor trece prin clipe grele și îi roagă să îi însoțească pe o insulă tropicală, într-un resort de patru stele unde, printre servicii, este inclusă și terapia de cuplu. Deși nu sunt prea încântați, amicii lor acceptă, gândindu-se că se vor bucura de vacanță în vreme ce Jason și Cynthia vor merge să discute despre viața lor de cuplu cu psihologul de pe insulă. Dar, când ajung acolo, ei vor afla că terapia de cuplu este obligatorie, așa că trebuie să participe musai la ele. Curând, vor apărea tensiuni în toate cele patru cupluri, care vor realiza că relațiile lor sunt foarte departe de a fi unele perfecte.

CUL-DE-SAC
Fundătura
Comedie, Marea Britanie, 1966
R: Roman Polanski
D: Donald Pleasence, Françoise Dorléac, Lionel Stander, Jack Macgowran, Iain Quarrier

Doi delincvenți răniți își caută liniștea într-un castel izolat.

Dickie și Albie, doi criminali răniți, sunt în căutarea unui adăpost. Așa ajung într-un castel izolat de pe litoral. În timp ce căutau o cale de scăpare, Albie moare, iar Dicky dezvoltă o relație ciudată cu cei doi proprietari ai castelului.

După ce mașina li se strică, Dickie și Albie, doi amici certați cu legea care sunt și răniți, trebuie să găsească un adăpost. În vreme ce starea de sănătate a lui Albie se înrăutățea, Dicky încearcă să găsească pe cineva care să îi ajute. Din fericire, el zărește un castel izolat deținut de către George, un englez ciudat, și de fermecătoarea lui soție, franțuzoaica Teresa. Înainte de a-și suna prietenul ca să-i spună că se va întoarce să-l salveze, Dickie cercetează locul pentru a se asigura că totul este în regulă. După ce mănânca niște ouă crude, el se prezintă celor doi proprietari ai castelului, iar aceștia nu sunt deloc încântați de prezența lui acolo. Atunci cand sunt singuri, George și Teresa joacă diferite roluri. Franțuzoaicei îi place să-și îmbrace soțul cu rochiile sale și să-l machieze. Toți trei merg să îl recupereze pe Albie, însă nu reușesc să îl salveze. Pentru că rănile sunt grave, acesta moare. Pe măsură ce timpul trece, Dicky ajunge să aibă o relație bizară cu cei doi, devenind captiv stilului lor de viață.

DEAD BEFORE DAWN 3D
Pericolul din noapte
Comedie, Canada, 2012
R: April Mullen
D: Devon Bostick, Christopher Lloyd, Martha Macisaac, Brandon Jay Mclaren, Brittany Allen

Un blestem teribil îi face pe oameni să se omoare și apoi să devină zombie.

Fără să știe ce fac, câțiva puști de liceu eliberează un blestem malefic care îi determină pe oameni să se omoare și apoi să se transforme în zombie.

Viitorul lui Casper Galloway se află sub un gigantic semn de întrebare. Cu doar două săptămâni înainte de absolvirea liceului, situația lui este atât de delicată, încât nu credea că este loc de mai rău. Și totuși… El și prietenii lui, fără să știe ce fac, eliberează un blestem malefic care îi determină pe oameni să se omoare și apoi să se transforme în zombie. În cele din urmă, ei vor căuta cu disperare o cale să inverseseze sau să anuleze consecințele acestui teribil blestem. Oare va reuși Casper să salveze omenirea sau va ajunge împreună cu prietenii lui victimele acestuia?

DIRTY LITTLE TRICK
Stratageme murdare
Thriller, SUA, 2011
R: Brian Skiba
D: Dean Cain, Christie Burson, Michael Madsen, Jessica Duffy, Brian Ronalds

Michael face greșeala de a o lua în mașină pe Sarah, o tânără care făcea autostopul.

După ce o ia în mașină pe Sarah, o tânără frumoasă care făcea autosptopul, Michael Anderson va trăi cel mai teribil coșmar cu putință. Ceea ce urmează este un electrizant thriller de acțiune, un film încărcat de sexualitate, în care nimic nu este ceea ce pare.

Inocentul burlac Michael Anderson conducea prin deșert și așa o întâlnește pe Sarah. Fermecătoarea tânără făcea autosopul, iar el decide să oprească și să o ia cu el în mașină. Varianta ei este aceea că iubitul a abandonat-o acolo. Pentru că spune că nu are bani și nici un loc unde să doarmă, Michael o invită la el acasă. Târziu în noapte, seducătoarea Sarah se strecoară în patul lui. Dimineața, Michael se desparte de ea la o benzinărie și crede că este pentru ultima dată când o vede. Însă, când ajunge acasă, găsește poliția acolo și află că este acuzat de crimă. Deși este prea târziu, Michael va înțelege de ce nu este niciodată o idee bună să iei cu tine și să mai și aduci acasă pe cineva depre care nu știi absolut nimic. Probleme pentru el sunt abia la început, deoarece următorii care îl iau la întrebări sunt mafioții care îl acuză de furt. Situația devine dramatică atunci când aceștia îi răpesc sora, anunțându-l că are 24 de ore pentru a o găsi pe Sarah și pentru a înapoia banii furați.

DON’T BE AFRAID OF THE DARK (2010)
Să nu-ţi fie teamă de întuneric
Horror, SUA, 2010
R: Troy Nixey
D: Katie Holmes, Guy Pearce, Bailee Madison, Jack Thompson, Bruce Gleeson

Fără să își dorească asta, o fată eliberează o rasă de monștri străvechi.

Salyy este o fată introvertită care tocmai s-a mutat împreună cu tatăl ei și cu prietena acestuia într-o casă nouă. În scurt timp, ea realizează că această construcție în care locuiesc are o mulțime de secrete. Curioasă, ea ajunge într-un loc al casei unde nimeni nu mai călcase de aproape un secol.

În vreme ce arhitectul Alex Hurst (Guy Pearce) și iubita lui, Kim (Katie Holmes), se ocupă de amenajarea noii lor locuințe, Sally (Bailee Madison), fiica lui Alex, poate investiga trecutul macabru al proprietății. Povestea începe cu șoaptele pe care fata le aude de undeva din subsolul casei. Vocile îi promit înțelegere și prietenie și cer să fie eliberate. Curiozitatea lui Sally va deschide de fapt poarta Infernului, deoarece ea ajunge într-un loc al casei unde nimeni nu mai călcase de aproape un secol și eliberează o rasă de monștri străvechi.

DR. SEUSS’ HOW THE GRINCH STOLE CHRISTMAS
Cum a furat Grinch Crăciunul
Familie, SUA, 2000
R: Ron Howard
D: Jim Carrey, Jeffrey Tambor, Christine Baranski, Bill Irwin, Molly Shannon

Infamul Grinch încearcă să distrugă Crăciunul, așa că se îmbracă în Moș și are de gând să fure toate cadourile, brazii, decorațiunile și mâncarea tradițională din Whoville.

Este înspăimântător, răutăcios și urăște Sărbătorile de Iarnă, așa că decide să fure Crăciunul și toate bucuriile care vine cu acest prilej. Vorbim despre Grinch (Jim Carrey) care nu înțelege deloc și chiar este iritat de fericirea cu care cei din Whoville se pregătesc pentru a celebra Crăciunul. El se născuse aici, însă, din cauza înfățișării lui înfricoșătoare, oamenii îl evitau. Acum, el a luat o decizie care ar putea afecta viața tuturor celorlalți, deoarece el pune la cale un pan diabolic. Grinch s-a săturat de atât de multă fericire, așa că are de gând să se costumeze în Moș Crăciun, să fure cadourile, brazii, decorațiile, bucatele tradiționale… să fure Crăciunul.

Pelicula al cărei protagonist este Jim Carrey a primit două nominalizări (decoruri și costume) și un premiu Oscar pentru cel mai bun machiaj, un premiu BAFTA și o nominalizare la Globurile de Aur. De asemnea, el nu a scăpat din atenția celor mai importante festivaluri: ASCAP Film and Television Music AwardsAcademy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, Art Directors Guild, Blockbuster Entertainment Awards, DVD Exclusive Awards, Costume Designers Guild Awards, Golden Trailer Awards, Hollywood Makeup Artist and Hair Stylist Guild Awards, London Critics Circle Film Awards, MTV Movie Awards sau Satellite Awards.

ELVIRA: MISTRESS OF THE DARK
Elvira, stăpâna întunericului
Comedie, SUA, 1988
R: James Signorelli
D: Cassandra Peterson, W. Morgan Sheppard, Daniel Greene, Susan Kellermann, Edie Mcclurg

Elvira moștenește o casă și abia de acum vor începe problemele serioase pentru ea.

Elvira își face debutul pe ecran într-o comedie scandaloasă. După ce mătușa ei moare, aceasta moștenește casa. De fapt, acesta va fi începutul problemelor sale, căci va avea de furcă serios cu cei care nu aprobă stilul său de viață.

James Signorelli spune povestea unei tinere actrițe care debutează într-o comedie scandaloasă. După ce își pierde slujba pentru că nu acceptă să facă sex cu șeful, Elvira (Cassandra Peterson) încercă să își relanseze cariera la Vegas. Când planurile nu mergeau prea bine în acest sens, ea află că mătușa a murit, iar ea a moștenit un conac imens undeva în New England. Deși credea că asta ar putea fi salvarea ei, Elvira va descoperi că, de fapt, problemele grave abia de acum vor începe pentru ea. Ei bine, casa este bântuită, iar localnicii nu sunt deloc de acord cu stilul de viață al noii proprietare.

ELVIS AND ANABELLE
Elvis şi Anabelle
Dramă, SUA, 2007
R: Will Geiger
D: Max Minghella, Blake Lively, Joe Mantegna, Mary Steenburgen, Keith Carradine

Anabelle este cea mai frumoasă fată din orășelul în care s-a născut. Elvis lucrează la firma tatălui său care are mai mult de-a face cu Lumea de Dincolo decât cu ceea ce se întâmplă aici. Cei doi se întâlnesc atunci când ea se afla pe masa de îmbălsămare.

Pentru Elvis și Anabelle o nenorocire, oricât de mare, cea mai mare, aduce cu ea și un miracol pe măsură. Ea este regina frumuseții orașului în care s-a născut, iar ambițiile mamei sale sunt mult mai mari de atât, așa că vrea ca fiica ei să devină Miss Texas. Dar, Anabelle moare. Când se afla în concurs pentru titlu, ea cade pe scenă și acolo rămâne. Tragedia o aduce pe tânără la firma de pompe funebre, pe masa de îmbălsămare a lui Elvis, un tânăr pe care dragostea de familie îl ținea departe de propriile-i vise. Miraculos, pe masa de îmbălsămare, Anabelle revine de Dincolo, iar cei doi, instantaneu, se simt conectați. Ei se ajută unul pe celălalt și, susținuți de tatăl lui Elvis, descoperă iubirea, libertatea și fericirea, asta în vreme ce temerile pe care le au și lumea din jur amenință să îi despartă.

ERASERHEAD
Eraserhead
Horror, SUA, 1977
R: David Lynch
D: John Nance, Charlotte Stewart, Allen Joseph, Jeanne Bates, Judith Roberts

Henry încearcă să supraviețuiască plânsului insuportabil al bebelușului său cu probleme.

Henry lucrează într-o fabrică și are o iubită, pe Mary. După ce râmâne însărcinată, ea se mută în apartamentul lui și aduce pe lume un copil cu probleme. Femeia cedează psihic și îi părăsește pe amândoi.

Pelicula lui David Lynch este plasată într-o societate post-apocaliptică. Eroul poveștii de groază care urmează este Henry, un bărbat care lucrează într-o fabrică. După ce află că iubita lui, Mary, este însărcinată, Henry Spencer (Jack Nance) decide să locuiască împreună în apartamentul lui. Din păcate, copilul care se naște este mai degrabă un mutant care plânge tot timpul. Destul de repede, Mary cedează acestei situații-limită, așa că își ia lumea-n cap, astfel încât Henry râmâne singur cu o creatură bizară care plânge fără oprire. Și asta nu este totul…

FAST FOOD FAST WOMEN
O chelneriţă norocoasă
Dramă, SUA, 2000
R: Amos Kollek
D: Anna Thomson, Jamie Harris, Louise Lasser, Robert Modica, Lonette Mckee

Există 18 milioane de oameni în New York, dar Bella este numai una.

Bărbați și femei, tineri și bătrâni, toți se află în căutarea dragostei. Bella, o chelneriță în vârstă de 35 de ani, încearcă să îi dea o șansă lui Bruno, un șofer de taxi iresponsabil.

Epuizată de muncă, Bella, o chelnerită de la o cafenea din Manhattan, nu este prea fericită când se gândește că aniversarea de 35 de ani se apropie. De prea mult timp, ea avea o relație cu un bărbat căsătorit, însă acum se gândește să îi dea o șansă lui Bruno, un scriitor frustrat care își câștigă banii din taximetrie. Decisă să nu-l pună pe fugă, vorbindu-i despre dorința ei legată de căsătorie și familie, Bella joacă dur și îi spune lui Bruno că urăște copiii. În lumea ei, la job, femeia realizează că nu este singura care are dificultăți în dragoste. Paul, un văduv timid, încearcă să intre în grațiile încântătoarei Emily, iar bătrânul Seymour se îndrăgostește de o dansatoare. În ciuda întorsăturilor neașteptate și uneori nedorite ale dragostei, fiecare dintre ei speră la ceea ce este mai bun și mai frumos. În cele din urmă, perseverenta Bella va descoperi că basmele pot deveni realitate, chiar și în New York.

FOUR MORE YEARS (AKA. FYRA AR TILL)
Încă patru ani
Dramă, Suedia, 2010
R: Tova Magnusson
D: Björn Kjellman, Eric Ericson, Tova Magnusson, André Wickström, Sten Ljunggren

David Holst, un lider politic important, se îndrăgostește brusc de… un alt bărbat.

Un important politician se îndrăgostește. Nu este important faptul că el e deja căsătorit sau că cel după care i se aprind călcâiele este un bărbat. Doar că, acela ar fi trebuit să fie ultimul om din lume de care să se îndrăgostească.

De ani buni, David Holst pare a avea cele mai mari șanse pentru a deveni premierul Suediei. Cu toatea acestea, viața este pe cale să se schimbe serios pentru el. Deși este căsătorit, el se va îndrăgosti de un bărbat. Din acest moment, politicianul va avea dileme greu de rezolvat. Oare va renunța la cariera politică sau la mariaj? Oare își va abandona colegii și îi va șoca pe cei din comunitatea religioasă din care făcea parte? Presat să găsescă un răspuns la toate aceste întrebări, David întoace spatele dragostei și, înainte de a realiza că a făcut cea mai mare greșeală din viața lui, aproape că este prea târziu.

FREEWAY KILLER
Bonin, ucigaşul de pe autostradă
Horror, SUA, 2010
R: John Murlowski
D: Scott Anthony Leet, Michael Rooker, Dusty Sorg, Cole Williams, Thomas Curtis

Subiectul filmului este inspirat de o poveste reală, este vorba despre William Bonin, cel numit și “Bonin, ucigaşul de pe autostradă”, cel mai cunoscut asasin în serie din California.

Urmăriți povestea adevărată a unuia dintre cei mai cunoscuți criminali în serie din California. Acesta i-a terorizat pe americanii luni întregi. Asasinul pornea în căutarea următoarelor sale victime, gonind pe autostrăzi. Cadavrele erau găsite cu urme de violență, agresiuni sexuale și mutilate oribil. Autorul acestor crime abominabile se numește William Bonin (Scott Anthony Leet) și a îngrozit omenirea din luna mai 1979 până în iunie 1980. O poveste terifiantă, care, din păcate, nu este scornită de mintea nimănui, ci este pusă la cale de un creier bolnav, este vorba despre o istorie care chiar s-a întâmplat în California anilor ’80.

GUILTY OF ROMANCE (AKA. KOI NO TSUMI)
Vinovate de iubire
Dramă, Japonia, 2011
R: Sion Sono
D: Miki Mizuno, Makoto Togashi, Megumi Kagurazaka, Kazuya Kojima, Satoshi Nikaido

Trei femei și incredibilele lor povești cu sex (depravare) pentru bani și crimă.

În vreme ce încerca să descifreze misterul unei crime, Kazuko, o femeie-detectiv, află lucruri uluitoare despre asistenta universitară Mitsuko și despre Izumi, care este soția devotată a unui scriitor îndrăgit.

Noi toți putem fi îngeri sau demoni, ne putem ridica la cer sau ne cufundăm în adâncurile Iadului. Suntem oameni cu dorințe pervertite și emoții înăbușite ascunse de aparența calmă a vieții de zi cu zi. Pelicula lui Sion Sono explorează această latură. Filmul transmite dorinţa umană ca o ardere care nu se încheie niciodată, un vârtej de pasiune care ameninţă să preia controlul asupra fiinţei umane. Surprinzător, asta se poate întâmpla atunci când omul crede că a ajuns în cele din urmă calm şi liniştit, cu sufletul la adăpost de orice pericol. Totul începe din clipa în care Kazuko, o femeie-detectiv, încearcă să elucideze misterele unei crime. Astfel, o cunoaștem pe Izumi, o femeie care ajunge să trăiască o viață dublă. Vorbim despre soția devotată și calmă versus femeia-fotomodel, încântată de puterea pe care o are asupra bărbaților trupul ei gol. Apoi, o întâlnim pe Mitsuko, o femeie care în timpul zilei este asistent universitar, iar noaptea se prostituează. Din clipa în care Mitsuko o ia pe Izumi sub aripa sa, lucrurile iau o întorsătură foarte întunecoasă și cu adevărat periculoasă.

HERE (2011)
Aici
Aventuri, SUA, 2011
R: Braden King
D: Ben Foster, Lubna Azabal, Narek Nersisyan, Armine Zeytounchian, Alla Sahakyan

Despre povestea de dragoste dintre un inginer american și o femeie din Armenia…

Will Shepard este inginer și pornește într-o călătorie de afaceri în Armenia. El întâlnește o femeie expatriată specializată în arta fotografiei și decid să călătorească împreună, iar legătura dintre ei devine una foarte puternică.

Prima peliculă americană realizată în Armenia, “Aici” este un film de călătorie centrat pe povestea de dragoste scurtă, dar intensă dintre un american și o femeie expatriată. Will Shepard (Ben Foster), expert în realizarea de hărți prin satelit, și Gadarine Nazarian (Lubna Azabal), o femeie expatriată din Armenia, decid să meargă împreună în acest teritoriu neexplorat. Will face această muncă solitară de mulți ani, călătorind prin toată lumea pentru a analiza acuratețea imaginilor surprinse de satelit, corectând erorile. Gadarine este un fotograf de artă dur și, după mulți ani, se află în prima ei călătorie acasă, încercând să se dumirească dacă o mai leagă vreun fel de relație de cultura locului natal. Între cei doi călători singuratici apare aproape instantaneu o legătură. Pe măsură ce timpul trece, sentimentele se amplifică, iar spre finalul călătoriei, amândoi sunt conștienți că trebuie să decidă în ce direcție vor porni după.

KEANE
Keane
Dramă, SUA, 2004
R: Lodge Kerrigan
D: Damian Lewis, Abigail Breslin, Amy Ryan, Liza Colón-Zayas, John Tormey

Un bărbat străbate disperat orașul în căutarea fiicei sale de șase ani care dispăruse într-o stație de autobuz.

Undeva în New York, William Keane (Damian Lewis), un bărbat de treizeci și ceva de ani, este chinuit de pierdere fiicei sale. Însă, atunci când vine vorba despre shizofrenie, nu poți fi niciodată sigur dacă pierderea este reală sau imaginară.

Au trecut șase luni decând presupune că fiica lui a fost răpită, iar bărbatul nu se poate împăca deloc cu acest gând. El revine deseori în locul unde se întâmplase răpirea și încearcă să reconstituie întâmplările acelei fatidice zile. La un moment dat, el le întâlnește pe Lynn Bedik (Amy Ryan) și pe fiica acesteia, Kira (Abigail Breslin), care are șapte ani și locuiesc la același motel din New Jersey. William devine tot mai apropiat de micuța Kira și încearcă să accepte pierderea și să umple golul rămas în inima lui de dispariția fiicei sale.

KILL LIST
Lista morţii
Horror, Marea Britanie, 2011
R: Ben Wheatley
D: Myanna Buring, Neil Maskell, Struan Rodger, Ben Crompton

Un ucigaș profesionist trebuie să omoare trei oameni.

Dup aproape un an, un asasin de profesie primește un nou job. El trebuie să omoare trei oameni și urmează să primească pentru asta o sumă considerabilă. Deși la început crede că este simplu ceea ce avea de făcut, ucigașul va ajunge într-o situație inimaginabilă.

A trecut aproape un an de când protagonistul peliculei lui Ben Wheatley, un asasin plătit, ratase lamentabil ultimul job. Acum, tocmai a primit o nouă misiune. De data această, urmează să primească o sumă considerabilă după ce va omorâ trei oameni. Ceea ce părea la început un lucru simplu pentru el, devine un coșmar pentru ucigașul de profesie, care va ajunge într-o situație de coșmar.

LA FILLE DU PUISATIER (AKA. THE WELL-DIGGER’S DAUGHTER)
Fiica fântânarului
Romantic, Franța, 2011
R: Daniel Auteuil
D: Astrid Bergès-Frisbey, Daniel Auteuil, Nicolas Duvauchelle, Jean-Pierre Darroussin, Kad Merad

După ce se îndrăgostește, o tânără de 18 ani se trezește singură și însărcinată.

Patricia îl întâlnește pe Jacques. Ea are 18 ani, iar el 26. Este o tânără drăguță cu maniere, iar el un tânăr pilot atrăgător. La cea de-a doua întâlnire, luna plină va face restul pentru ei.

Cu un coș de picnic în mână, Patricia îl întâlnește pe Jacques Mazel, un tânăr foarte atrăgător. Ea este o fată inocentă de 18 ani, iar pilotul-militar este cu opt ani mai mare. La a doua întâlnire, într-o noapte cu lună plină, amândoi se lasă pradă dorințelor. Patricia este zdrobită când bărbatul nu mai apare la următoarea întâlnire. Când află că este însărcinată, ea merge și le spune părinților tânărului că poartă copilul fiului lor. Pentru că erau înstăriți aceștia sunt siguri că fata urmărește să îi excrocheze, așa că o dau afară. În această situație, singurii oameni care se vor bucura de venirea pe lume a copilului sunt Patricia și tatăl ei. Este vorba despre o bucurie pentru care cei din familia Mazel îi vor invidia în curând, încercând să o împărtășească și ei, deoarece Jacques este declarat dispărut.

LAST OF THE RED HOT LOVERS
Amoruri clandestine
Comedie, SUA, 1972
R: Gene Saks
D: Alan Arkin, Sally Kellerman, Paula Prentiss, Renée Taylor, Bella Bruck

Un bărbat căsătorit tânjește după o poveste de dragoste de neuitat.

Barney are un restaurant și afacerea merge bine, dar trece prin criza vârstei mijlocii și e foarte plictisit de mariajul său. Când află că mama sa este plecată de acasă o zi pe săptămână, decide ca, în acea zi, să folosească apartamentul pentru el.

Barney Cashman (Alan Arkin), un om de afaceri de vârstă mijlocie, este atât de nepriceput cu femeile, încât nu reușește să o scoată la capăt nici cu soția lui. Pentru că traversează criza vârstei de mijloc, el este foarte stresat, dorindu-și cu disperare să trăiască măcar o poveste de dragoste de neuitat. El află că mama sa este plecată de acasă o zi pe săptămână și decide ca, în acea zi, să folosească apartamentul pentru el și cuceririle sale. Acesta este locul unde le duce (printre altele) pe Elaine Navazio, apoi pe Bobbi Michele, de care este foarte încântat. Dar, în clipa în care Bobbi aprinde un joint, bărbatul vede cum visul său romantic se transformă în fum. Deși este descurajat, o întâlnește pe Jeanette Fisher și mai dă o șansă speranțelor sale, însă tot ceea ce noua lui cucerire își dorește este să vorbească și iar să vorbească. Nu este deloc ceva după care un bărbat să se dea în vânt. Mai ales atunci când are un scop, iar timpul nu se oprește nicio clipă. În cele din urmă, Barney se gândește că, poate totuși ar fi mai bine dacă ar încerca să aibă o relație amoroasă cu femeia pe care o cunoștea cel mai bine, așa că o sună pe soția sa și o invită în apartamentul mamei lui.

LA VIDA DE LOS PECES (AKA. THE LIFE OF FISH)
Viaţa peştilor
Dramă, Chile, 2010
R: Matías Bize
D: Santiago Cabrera, Blanca Lewin, Antonia Zegers, Victor Montero, Sebastián Layseca

Andrés se întoarce acasă și astfel redescoperă lumea pe care o lăsase în urmă.

În ultimii zece ani, Andrés a trăit în Germania. Înainte de a se stabili pentru totdeauna la Berlin, el decide să revină acasă, în Chile. În timpul vizitei sale, el merge la petrecerea aniversară a unui prieten și redescoperă lumea pe care o lăsase în urmă.

Andrés este un chilian în vărtsă de 33 de ani care este plecat de zece ani în Germania, unde lucrează ca jurnalist la o revistă. Grație meseriei, el călătorește frecvent și are șansa de a vedea lucruri uluitoare. Cu toate acestea este un tip destul de singur și nu îl leagă nimic special de vreunul dintre locurile extraordinare în care ajunsese. Înainte de a se stabili în Berlin, el decide să facă o ultimă vizită acasă, în Chile, gândind că, înainte de a începe o nouă viață, trebuie să rezolve tot ceea ce lăsase în trecutul său. În timpul vizitei în Chile, Andrés merge la petrecerea aniversară a unui prieten și redescoperă lumea pe care o lăsase în urmă. Este posibil ca această întâlnire cu oamenii importanți din trecutul lui să schimbe pentru totdeauna viața eroului poveștii.

LA MISSION (2009)
Misiunea
Dramă, SUA, 2009
R: Peter Bratt
D: Benjamin Bratt, Erika Alexander, Jeremy Ray Valdez, Jesse Borrego, Talisa Soto Bratt

Un fost infractor reformat își dă fiul afară din casă după ce descoperă că…

Un delincvent reformat care se luptă și cu dependența de alcool muncește din greu pentru a se ține departe de necazuri și pentru a-și schimba viața. Spre bucuria și mândria lui, își crescuse singur fiul și era foarte mândru de asta. Însă, viața îi pregătește o mare provocare atunci când află că fiul lui este homosexual.

Che Rivera (Benjamin Bratt) a crescut într-un district dur din San Francisco, iar viața nu a fost deloc ușoară pentru el. Pentru că era un tip puternic și avea un temperament violent, el a reușit să câștige destul de repede respectul celor din jur. Însă, din păcate pentru el, asta nu l-a scutit deloc de necazuri, așa că va ajunge în spatele gratiilor. După ce se vede din nou în libertate, Che este decis să nu mai ajungă niciodată acolo. După moartea soției, el își crește singur fiul, se luptă cu dependența de alcool și încearcă să stea cât mai departe de necazuri. Cu toate acestea, cerul cade peste el în clipa în care află că fiul său este homosexual. Furios, el îl bate violent pe tânăr și își pierde complet direcția. Izolat și singur, el realizează că a rămas fără ceea ce își dorise mai mult: dragostea fiului său. În copilărie, pentru a supraviețui în vecinătatea dură în care crescuse, el împărțise pumni în stânga și-n dreapta. Acum, pentru a depăși acest impas din viața lui de om matur, violentul Che trebuia să se folosească de o latură de-a lui pe care nu o arătase niciodată.

LE DERNIER POUR LA ROUTE (AKA. ONE FOR THE ROAD)
Un drum nou
Dramă, Franța, 2009
R: Philippe Godeau
D: François Cluzet, Mélanie Thierry, Michel Vuillermoz, Eric Naggar, Lionnel Astier

Hervé conduce o agenție de presă și decide să nu mai bea.

Hervé Chabalier, șeful unei agenții de presă, realizează că viața și cariera lui sunt ruianate de dependența sa de alcool, așa că decide să schimbe situația. Departe de tot și ajutat de cei din jur, el reușește să învingă acest viciu.

Hervé Chabalier este șeful unei agenții de presă și își dă seama de faptul că viața și cariera lui au grav de suferit din cauza dependenței de alcool. Pentru că devine conștient că poate pierde tot ceea ce are mai drag, acesta decide să renunțe la băutură și merge la o clinică de dezintoxicare din Geneva. Aici, Hervé întâlnește alți oameni care suferă de aceeași dependență teribilă. Din partea lor, el va fi primi încurajarea și susținerea de care avea nevoie pentru a lăsa trecutul în urmă și pentr a-și clădi o nouă viață, fără alcool.

LE VILAIN (AKA. THE VILLAIN)
Răufăcătorul
Comedie, Franța, 2009
R: Albert Dupontel
D: Catherine Frot, Albert Dupontel, Bouli Lanners, Nicolas Marié, Christine Murillo

Mama unui jefuitor de bănci este implicată într-un conflict de proporții cu un dezvoltator imobiliar.

Pentru că inamicii îi suflă în ceafă, un jefuitor de bănci cu state vechi își găsește adăpost în casa iubitei sale mame și este surprins să afle că aceasta se află într-un conflict de proporții cu un dezvoltator imobiliar.

„Răufăcătorul” ne spune povestea unui hoț cu state vechi. Pentru că dușmanii se află pe urmele lui, Sidney Thomas (Albert Dupontel), un jefuitor de bănci, își găsește adăpost în casa mamei sale, Maniette (Catherine Frot). Aici, el află că aceasta este implicată într-un conflict de proporții cu Korazy, un dezvoltator imobiliar care, după ce a cumpărat casele din jur, are de gând să facă la fel și cu a lor pentru a construi un cartier bancar de lux. Deși lui Sidney nu îi convine deloc, mișcarea de rezistență este condusă chiar de către Maniette. Metodele ei ingenioase stârnesc admirația fiului, care vine cu propriile capcane mascate pentru a-i dejuca planurile, asta în vreme ce Maniette îl somază ca, măcar odată în viață, să facă și el ceea ce trebuie. O comedie amuzantă și foarte bine scrisă, regizată de talentatul Albert Dupontel, cel care îl interpretează pe răufăcător și semnează și scenariul.

LESSONS OF A DREAM (AKA. DER GANZ GROSSE TRAUM)
Lecţii de fotbal
Dramă, Germania, 2011
R: Sebastian Grobler
D: Daniel Brühl, Burghart Klaussner, Justus Von Dohnányi, Kathrin Von Steinburg, Thomas Thieme

Suntem în 1874. Un profesor englez aduce fotbalul din Anglia în Germania.

Pentru a le trezi elevilor săi interesul pentru limba engleză, un profesor britanic îi învață regulile unui sport curios care provenea din Marea Britanie, este vorba despre fotbal.

Un profesor englez cu spirit antreprenoial de la o școală de băieți din Germania reușește să introducă fotbalul în curiculă, însă întâmpină greutăți din partea unor părinților scorțoși. Povestea regziorului Sebastian Grobler este plasată în anul 1874. Tânărul profesor Konrad Koch este angajat pentru a preda engleza într-o școlă de băieți din Germania, iar aici regulile sunt foarte stricte. În încercarea de a trezi în elevii săi dorința de a învăța limba engleză, absolventul de Oxford adoptă o metodă neobișnuită, învâțându-i pe copii regulile unui sport curios care provenea din Marea Britanie, fotbalul. Din păcate, metodele neconvenționale ale lui Koch îi aduc mulți inamici, este vorba despre părinți, demnitari locali și, mai mult decât atât, colegii săi care cred doar în disciplina și exercițiile prusace. Cu toții vor să scape de Koch cu orice preț. Însă, apar și elevii englezului care au ceva de spus în sensul acesta.

LIFE, ABOVE ALL
Viaţa, mai presus de orice
Dramă, Africa de Sud, 2010
R: Oliver Schmitz
D: Khomotso Manyaka, Lerato Mvelase, Harriet Manamela, Aubrey Poolo, Keaobaka Makanyane

În ciuda prejudecăților, un copil se luptă să își țină familia unită.

Deși are numai 12 ani, pe Chanda viața a adus-o în situația de a prelua multe dintre responsabilitățile unui adult. Tatăl ei biologic a murit, cel vitreg este alcoolic, iar mama sa este devastată de un diagnostic nemilos și de pierderea celui mai mic dintre copiii ei.

În păfuitul Elandsdoorn, un oraș care nu este departe de Johannesburg, viața este simplă și liniștită. Vorbim despre un sentiment de mândrie profundă, legături strânse între oameni și despre o comunitate adevărată, dar și despre o lume în care ei care trec linia sunt taxați fără milă. Chanda este o fetiță de 12 ani care învață bine, pare a avea un viitor frumos și toată viața înainte. Dar, viața ei se schimbă dramatic din clipa în care surioara ei moare inexplicabil. Mama ei, Lillian, este dsitrusă și se îmbolnăvește grav, iar tatăl vitreg își îneacă amarul în alcool, lăsând în grija fetiței responsabilități de care nu ar fi trebuit să știe o fetița de 12 ani. Între timp, vecinii prietenoși devin distanți, iar zvonurile legate de această familie se împrăștie cu repeziciune. Bănuind că acest comportament bizar al celor din comunitate are de-a face cu boala mamei și moartea surorii ei, Chanda cere explicații, însă, se lovește de un zid de tăcere. Pentru că nu are de gând să mai îndure povara unui secret, ea are un plan.

LOST HIGHWAY (AKA. ROUTE PERDUE)
Metamorfoze
Dramă, Franța, 1997
R: David Lynch
D: Bill Pullman, Patricia Arquette, Balthazar Getty, Robert Blake, Robert Loggia

Un thriller criptic despre identități confuze și obsesii erotice.

În acest halucinant thriller al lui David Lynch, un artist de jazz gelos își ucide soția. Sau poate că nu… Nimic nu este ceea ce pare în acest puzzle cu personalități multiple și pasiuni ciudate bântuit de suspans.

Fred este un saxofonist de jazz de avangardă care locuiește împreună cu soția sa, Renee, într-o casă luxoasă care are un design de vis. Artistul își suspectează consoarta de infidelitate. Ceea ce urmează este nebunie curată, căci Rene este găsită moartă, iar Fred se trezește în spatele gratiilor. Apoi, Fred este în libertate din nou, dar devine Pete Drayton, un mecanic auto tânăr care are o relație cu soția unui gangster. În plus, Alice, nevasta infidelă arată exact ca Renee… Este greu de înțeles ce se întâmplă de fapt, deoarece nimic nu este ceea ce pare în acest puzzle cu personalități multiple și pasiuni ciudate bântuit de suspans.

LOVE STREAMS
Urmele dragostei
Dramă, SUA, 1984
R: John Cassavetes
D: John Cassavetes, Gena Rowlands, Diahnne Abbott, Seymour Cassel, Margaret Abbott

O fermecătoare poveste despre viață, iubire și relații de familie.

Un scriitor celebru începe să trăiască o viață nebună, încojurându-se de tot felul de oameni dubioși. Asta până în clipa în care excentrica și imprevizibila lui soră decide să se mute împreună cu el.

Robert (John Cassavetes) este un scriitor care are probleme mari cu alcoolul și locuiește într-un conac de pe dealurile Hollywood-ului. El întâlneșe femei, le cucerește, iar apoi lasă să se vadă adevărul, faptul că este un alcoolic fără speranță, iar acestea dispar fără urmă. Sora lui Robert, Sarah (Gena Rowlands), este o femeie care trece printr-un divorț și care încearcă cu disperare să se agațe de fiica ei adolescentă. Asta în vreme ce fostul soț (Seymour Cassel) face caz de problemele psihice ale fostei soții pentru a obține custodia. După ce Sarah ajunge la ușa lui Robert cu valize cu tot, cei doi vor găsi o cale să conviețuiască, descoperind o conexiune interesantă care va duce la un final destul de sumbru.

MACK THE KNIFE
Mackie-şiş
Dramă, SUA, 1989
R: Menahem Golan
D: Raul Julia, Richard Harris, Julia Migenes, Roger Daltrey, Julie Walters

Londra, era Victoriană, logodna unui gangster cu o fată inocentă.

Filmul plasat în era Victoriană este adaptarea muzicalului “The Threepenny Opera” și portretizează logodna unui gangster cu o fată inocentă. Dar, familia fetei are un plan pentru a pune capăt acestei rușini.

Suntem în Londra, 183… și ceva, era Victoriană. Mack (Raul Julia) este cunoscut de toți ca fiind un criminal, un delincvent care trăiește respectând fără excepție numai regulile proprii. Și ce dacă este bigam? Spre consternarea familiei Peachum, acesta are acum o nouă mireasă, este vorba despre fiica lor, Polly. Deciși să întrerupă acest mariaj rușinos, cei din familia fetei au un plan de răzbunare care nu are cum să dea greș. Ei vor să se asigure că Mack va plăti pentru nenumăratele sale nelegiuri și, bonus, ei vor primi în schimb și o recompensă frumușică pentru asta.

MAD DOG AND GLORY
O femeie drept răsplată
Comedie, SUA, 1993
R: John Mcnaughton
D: Robert De Niro, Uma Thurman, Bill Murray, David Caruso, Kathy Baker

Un fotograf care lucrează la poliție îi salvează viața unui șef al Mafiei.

Wayne Dobie, un fotograf timid care lucrează la poliție, îi salvează viața lui Frank Milo, iar acesta ține neapărat să îi mulțumească. Situația devine foarte complicată atunci când Wayne primește răsplata, deoarece este vorba despre o femeie.

Ceea ce urmează este o comedie nebună cu Robert De Niro, Uma Thurman, Bill Murray și David Caruso. Wayne Dobie (De Niro) lucrează la poliție ca fotograf. O simplă oprire la un magazin din cartier îi va schimba viața într-o secundă. El este martorul unui jaf, iar intevenția sa îi salvează viața lui Frank Milo (Bill Murray), șeful unei grupări mafiote. Ei bine, gangsterul cu hobby de stand-up comedy man nu are de gând să se rezume la mulțumiri și la recunoștință eternă, așa că îi trimite un cadou neașteptat, este vorba despre superba Glory (Uma Thurman). Astfel, grațiosul semn al gratitudinii mafiotului vine la ușa lui Dobie și, spre enervarea acestuia, cadoul insistă să rămână pentru o săptămână.

MADHOUSE (2004)
Casa de nebuni
Horror, SUA, 2004
R: William Butler
D: Joshua Leonard, Jordan Ladd, Natasha Lyonne, Lance Henriksen, Dendrie Taylor

Într-un loc pentru cei cu probleme mintale, un student la psihologie descoperă secrete întunecate.

Bine ați venit la Casa de nebuni, un spital decrepit unde sunt aduși cei care au probleme mintale! Când cei din personal încep să moară de mâna unui ucigaș fantomatic, un student la medicină trebuie să rămână pe poziții înainte de a deveni el următoarea victimă.

Clark Stevens este un student la psihiatrie care sosește la Cunningham Hall, o instituție pentru cei cu probleme mintale administrată de doctorul Franks. Acesta devine apropiat de rezidenta Sara și de Ben, un pacient periculos. Clark este intrigat atunci când descoperă că doctorul Franks nu folosește medicamente reale pentru tratarea pacienților. Când cei din personal încep să moară de mâna unui ucigaș fantomatic, studentul trebuie să rămână pe poziții înainte de a deveni el următoarea victimă. O anchetă ulterioară va revela secrete întunecate din acest loc macabru.

MARQUISE
Marquise
Dramă, Franța, 1997
R: Véra Belmont
D: Sophie Marceau, Bernard Giraudeau, Lambert Wilson, Patrick Timsit, Thierry Lhermitte

O dramă despre ascensiunea și căderea unei artiste extraordinare.

Povestea unei tinere frumoase din Franța secolului al XVII-lea. Ea se visează o mare actriță și își începe cariera dansând pe stradă. Astfel, fermecătoarea și talentata Marquise va ajunge la curtea de la Versailles.

Suntem în Franța, secolul al XVII-lea. În timp ce vizita un oraş de provincie, un membru al trupei de actori ai lui Molière, Gros-René, descoperă o dansatoare de strada frumoasă, este vorba despre Marquise (Sophie Marceau). Realizând că este foarte talentată, Molière o adoptă şi o duce la Versailles, iar ea va dansa în fața regelui. Marquise va fi foarte dezamăgită, deoarece ea dansează numai între acte. Însă, acesta este doar începutul unei existențe cu adevărat tumultoase. Artista va ajunge în brațele regelui și va deveni amanta lui Racine, interpretând rolul Andromache, scris din dragoste pentru ea. Pelicula regizată de Véra Belmont a obținut nominalizări la premiile César, British Independent Film Awards și AFI Fest.

MURPHY’S ROMANCE
Murphy şi dragostea
Romantic, SUA, 1985
R: Martin Ritt
D: Sally Field, James Garner, Brian Kerwin, Corey Haim, Dennis Burkley

O poveste de dragoste încărcată de romantism cu Sally Field și James Garner.

Emma este o femeie divorțată care are un fiu adolescent și decide să se mute într-un orășel pentru a începe o viață nouă. Muphy este farmacistul de aici, iar ceea ce se întâmplă este previzibil până când apare fostul soț și totul devine complicat.

Ultimul lucru pe care Emma Moriarty (Sally Field) se așteptase să îl găsească în Eunice, Arizona, era dragostea. Dar, după ce ea și fiul ei (Corey Haim) se mută în acest oraș, viața li se intersectează cu aceea a lui Murphy Jones (James Garner), așa că lucrurile se întâmplă de la sine. Femeia iubește caii, așa că le împărtăștește și altora dintre secretele echitației, câștigându-și existența din acest hobby. Așa se întâmplă să ajungă să fie curtată de Jones, farmacistul văduv care este unul dintre cei mai râvniți bărbați din oraș. Între cei doi, povestea se derulează firesc și previzibil până când, pe nepusă masă, își face apariția fostul soț al lui Moriarty. Acesta nu are unde să locuiască, fiul îl place pe Murphy, dar își vrea cu disperare părintele înapoi, așa că situația devine incredibil de complicată pentu toată lumea.

ONE WAY TRIP 3D
Drum fără întoarcere
Horror, Elveția, 2011
R: Markus Welter
D: Sabrina Reiter, Melanie Winiger, Herbert Leiser, Martin Loos, Aaron Hitz

Opt adolescenți caută ciuperci magice, dar vor fi prinși în ghiarele morții.

Povestea teribilă a opt adolescenți care pornesc în pădure în căutatea unor ciuperci magice. În cele din urmă, vor găsi ceea ce căutau și petrecerea începe. Însă, drumul pe care porniseră este unul fără întoarcere.

Markus Walter, regizorul acestui horror, spune povestea a opt adolescenți care pornesc într-o călătorie prin pădure. Este toamnă, adică sezonul în care pot fi culese rarele ciuperci magice care cresc în zonă, iar aceasta este motivația principală a excursiei lor. După ce sosesc în locul situat în adâncurile pădurii, ei culeg ciupercile halucinogene și, după ce se lasă întunericul, petrecerea începe. Cu toți se distrează de minune, până când unul dintre ei merge să ia o bere și nu se mai întoarce. Amicii îl vor găsi cu fața în jos într-o baltă și capul spart. Deși nu au idee ce se întâmplase, ei înțeleg că au urgent nevoie de ajutor. Însă, mașina lor are pană, iar telefoanele nu funcționează. Este din ce în ce mai rău, dar încă departe de ceea ce urmează, căci drumul pe care porniseră va fi unul fără întoarcere pentru cei opt.

OUTSIDE OZONA
Dincolo de Ozona
Dramă, SUA, 1998
R: J.S. Cardone
D: Robert Forster, Kevin Pollak, Sherilyn Fenn, David Palmer, Penelope Ann Miller

Mai mulți oameni care nu se cunoșteau sunt aduși împreună în circumstanțe periculoase.

Spre disperarea șefului său, un DJ preferă blues în loc să aleagă ritmurile country. În acest timp, un criminal în serie cutreieră șoselele și toți cei care îi ies în cale devin victime sigure.

Un criminal în serie devine monstrul de pe șosea, deoarece străbate drumul dintre New Mexico şi Texas, iar toți pasagerii pe care îi întâlnește devin victimele sale. Un camionagiu, Odell Parks (Robert Forster), se oprește la o cafenea, iar aici mai întâlnim o femeie care rămâne fără benzină în timp ce își duce bunica să vadă pentru ultima dată oceanul, un claun falit care încearcă să ajungă împreună cu prietena lui la Las Vegas și două surori care se aflau în drum spre înmormântarea tatălui lor. Criminalul este ușor de recunoscut. În acest timp, cu toții ascultă același post de radio al cărui DJ preferă muzica blues în locul celei country, asta spre disperarea directorului postului cu care se află în conflict deschis.

PLUNKETT & MACLEANE
Plunkett şi Macleane
Aventuri, Marea Britanie, 1999
R: Jake Scott
D: Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Liv Tyler, Ken Stott, Michael Gambon

Cândva în secolul al XVIII-lea, doi oameni fură de la cei bogați și impart celor săraci, adică lor înșile.

În Anglia secolului al XVIII-lea, după ce partenerul său este ucis, Will Plunkett decide să facă echipă cu James Macleane, un nobil căzut în dizgrație care avea legătură cu oamenii bogați de la care Plunkett voia să fure.

Plasat la jumătatea secolului al XVIII-lea și inspirat de înâmplări reale, “Plunkett & Macleane” spune povestea a doi tâlhari celebri ai timpului. Cei doi intră în acest parteneriat cu atribuții foarte clare: Plunkett este creierul acțiunii, iar Macleane are conexiuni sociale. De fapt, ceea ce fac cei doi este să fure de la cei bogați și să împartă săracilor, adică să-și însușească bunurille, considerându-se defavorizații sorții. Plunkett visează dă călătorească în America, în vreme ce Macleane visează să intre în înalta societate. Aspirațiile celui din urmă sunt facilitate de destrăbălatul lord Rochester. Infiltrându-se în înalta societate, Macleane poate avea acces la informații care să fie importante atunci când stabilesc de la cine să fure. Situația este sub control până când Macleane se îndrăgostește la prima vedere de Rebecca Gibson. El începe să o curteze oridecâteori are ocazia. Pe măsură ce pericolul este tot mai aproape de ei, îndrăzneala și loialitatea pe care le au Plunkett și Macleane ajung să fie împinse la limită.

PRIEST OF LOVE
Preotul iubirii
Dramă, Marea Britanie, 1981
R: Christopher Miles
D: Ian Mckellen, Janet Suzman, Ava Gardner, Penelope Keith, Jorge Rivero

O privire asupra ultimilor ani din viața celebrului scriitor D.H. Lawrence.

Ceea ce urmează este o dramă biografică despre ultimii ani din viața celebrului scriitor D.H. Lawrence, cu accent pe publicarea romanului "Lady Chatterley’s Lover" și pe relația acestuia cu soția.

„Preotul iubirii” este o dramă biografică despre ultimii ani din viața celebrului scriitor D.H. Lawrence, cu accent pe publicarea romanului "Lady Chatterley’s Lover" și pe relația acestuia cu soția. După scandalul iscat de publicarea romanului „The Rainbow”, David Herbert Lawrence (Ian McKellen) și soția sa, Frieda (Janet Suzman) părăsesc Marea Britanie, alegând să locuiască în Statele Unite. Ei speră că aici romanele lui îndrăznețe vor fi primte cu mai multă înțelgere. Din păcate, nu se întâmplă deloc așa, iar cei doi pornesc mai întâi către Mexic, iar apoi spre Italia, unde el speră să poată publica ceea ce va deveni cea mai cunoscută lucrarea a sa, dar și cea mai controversată, este vorba despre romanul „Lady Chatterley’s Lover”.

PROSPERO’S BOOKS
Cărţile lui Prospero
Dramă, Marea Britanie, 1991
R: Peter Greenaway
D: John Gielgud, Michael Clark, Michel Blanc, Erland Josephson, Isabelle Pasco

„Cărțile lui Prospero” este adaptarea suprarealistă a piesei „Furtuna” a lui Shakespeare.

Un magician exilat are ocazia să se răzbune pe dușmanii săi, dar fata lui și fiul șefului inamicului său se îndrăgostesc. Urmează o altfel repovestire a piesei „Furtuna” a lui William Shakespeare.

În capul listei actorilor care joacă în această peliculă a lui Peter Greenaway îl întâlnim pe celebrul și distinsul John Gielgud, care îl interpretează pe eroul principal. Prospero este un fost duce de Milano exilat pe o insulă aflată foarte departe de Europa. Acțiunea este plasată între anii 1599-1611, când studierea celor 24 de cărți pe care i s-a permis să le ia cu el, îl ajută pe magician să transforme insula într-un regat civilizat. Dar, Prospero are de gând să își folosească puterile magice pentru a se răzbuna pe dușmanii care îl alungaseră tocmai aici. Din păcate, fiica lui se îndrăgostește, așa că el trebuie să se gândească foarte bine înainte de a face orice pas.

QUELQUE CHOSE A TE DIRE (AKA. BLAME IT ON MUM)
Am ceva să-ţi spun
Dramă, Franța, 2009
R: Cécile Telerman
D: Mathilde Seigner, Pascal Elbé, Olivier Marchal, Charlotte Rampling, Patrick Chesnais

Vorbim despre o familie tipic franceză ai căror membri vor trece prin schimbări dramatice.

În filmul lui Cécile Telerman, Charlotte Rampling interpretează rolul mamei dintr-o familie disfuncțională marcată de eșec și depresie. Dar, viața lor se va schimba dramatic după ce una dintre fiice începe o relație intensă cu un ofițer de poliție.

Familia Cellier este una tipic franceză. Mady este stăpâna casei și își petrece vremea spunând povești de groază despre cele două fiice ale sale și despre obiceiurile ciudate pe care le are soțul de când este pensionar. Antoine, fratele cel mare, are ceva probleme cu firma, Annabelle, una dintre fete, lucrează ca asistentă la o unitate de urgență, iar Alice, cealaltă fiică este predispusă la depresie. Într-o noapte, cea din urmă întâlnește un ofițer de poliție, iar din această clipă soarta familiei se va schimba pentru toatdeauna.

RAY
Ray
Biografic, SUA, 2004
R: Taylor Hackford
D: Jamie Foxx, Kerry Washington, Regina King, Clifton Powell, Harry Lennix

Extraordinara poveste de viață a cântărețului Ray Charles.

Ray este povestea remarcabilă și triumfătoare a unuia dintre geniile muzicii americane, este vorba despre îndrăgitul Ray Charles. Urmăriți incredibila istorie a unei vieți remarcabile, de la începuturile umile la succesul fulminant în topurile muzicale.

„Ray” este o poveste care nu a mai fost spusă până acum, un muzical biografic încărcat de dramatism în care eroul principal este Ray Charles, interpretat de Jamie Foxx. Născut într-un oraș sărac din Georgia, Ray a rămas fără vedere la vârsta de șapte ani, la scurt timp după ce fusese martorul morții accidentale a fratelui său mai mic. Inspirat de mama lui, o femeie incredibil de independentă care a insistat ca acesta să își facă singur drumul în viață, Charles își descoperă chemarea și talentul cântând la pian. Mergând în turnee, sensibilul cântăreț își câștigă rapid reputația cu silul său inimitabil și apoi ajunge în foarte scurt timp în topul clasamentelor muzicale. Un film cutremurător despre viața lui Ray Charles, unul dintre cei mai importanți artiști ai muzicii internaționale.

REPULSION
Repulsie
Thriller, Marea Britanie, 1965
R: Roman Polanski
D: Catherine Deneuve, Ian Hendry, John Fraser, Yvonne Furneaux, Patrick Wymark

“Repulsion” este probabil cel mai înfricoșător studiu despre nebunie.

Carol este o fată din Belgia care lucrează la Londra și locuiește într-un apartament cu sora ei, Helen. După ce sora pleacă în vacanță, Carol rămâne singură în apartament și o ia razna, având halucinații de neimaginat.

“Repulsion” este unul dintre cele mai înspăimântătoare studii realizate despre nebunie. Cea care îi dă viață personajului principal, Carol, este Catherine Deneuve, o manichiuristă cam agitată care locuiește împreună cu sora ei într-un apartament din Londra. În timpul zilei, ea merge la salon, după care reușește să evite cu succes privirile și avansurile bărbaților. Apoi, ea ajunge în apartament unde aude enervată și dezgustată zgomotul pe care îl face sora ei atunci când face dragoste cu iubitul. Mintea lui Carol ajunge să o ia razna după ce sora ei pleacă în vacanță cu prietenul. Din această clipă, tânăra alunecă fără scăpare în capcana demenței. Nebunia o face să aibă halucinații sexuale de neînchipuit pentru o minte sănătoasă.

SCUM (1979)
Revolta
Dramă, Marea Britanie, 1979
R: Alan Clarke
D: Ray Winstone, Mick Ford, Julian Firth, John Blundell, Phil Daniels

O imagine a brutalității vieții dintr-o instituție britanică de reeducare juvenilă.

„Scum” spune povestea unui tânăr infractor care ajunge într-un centru de reeducare și folosește violența ca pe un instrument care îl ajută să supraviețuiască și să le câștige respectul celorlalți.

La sfârșitul anilor ’70, regizorul Alan Clarke este angajat de BBC pentru a realiza o peliculă despre viața din interiorul centrelor de detenție juvenilă. Producția a fost neîndurător de brutală, așa că a fost interzisă de rețea pentru totdeauna. Pentru a sfida decizia celor de la BBC, Clarke și producătorul Clive Parsons au refăcut filmul, fără să mai facă vreun compromis. Ray Winstone este cel care îl interpretează pe Carlin, un tânăr infractor care ajunge în fruntea ierarhiei delincvenților din această închisoare inumană, unde violența, răzbunarea și violurile fac legea. „Scumb”, este rechizitoriul centrelor britanice de detenție juvenilă, un film care indignat o națiune și a șocat publicul din întreaga lume.

SECRETS & LIES (AKA. SECRETS ET MENSONGES)
Secrete şi minciuni
Dramă, Marea Britanie, 1996
R: Mike Leigh
D: Brenda Blethyn, Marianne Jean-Baptiste, Timothy Spall, Phyllis Logan, Claire Rushbrook

Un film în care emoțiile se țin lanț, iar secretele și minciunile vor ieși la iveală în cel mai neașteptat mod.

Spunându-vă că urmează povestea unui copil adoptat care pornește în căutarea mamei sale biologice, veți crede că aveți o idee despre ceea urmează. Totuși, “Secrete şi minciuni” este mult mai mult de atât. Urmează un excepțional film de Oscar (cinci nominalizări), cu premii și nominalizări la BAFTA, Boston Society of Film Critics Awards, Festivalul de Film de la Cannes, César, Globurile de Aur, Goya Awards, London Critics Circle Film Awards, Los Angeles Film Critics Association Awards, Satellite Awards și Writers Guild of America.

Cynthia (Brenda Blethyn) este o femeie din clasa muncitoare care locuiește la Londra cu fiica ei, Roxanne (Claire Rushbrook), și a cărei viață a fost un întreg șir de dezamăgiri dureroase. După ce își crescuse fratele, pe Maurice (Timothy Spall), care o duce foarte bine din meseria de fotograf, acum ea îl vede foarte rar. Fratele lui a avut succes cu business-ul său, iar acum locuiește în apropiere într-o casă mai mare. Dar, a trecut un an, iar Cynthia nu a fost invitată acolo. Pentru asta, Cynthia o învionovățește pe soția lui, Monica (Phyllis Logan). Una peste alta, în cea mai mare parte a timpului, ea se simte singură și izolată. Într-o zi, Cynthia primește un telefon de la o femeie care se recomandă Hortense (Marianne Jean-Baptiste) și care afirmă că este fiica ei, pe care o oferise spre adopție cu ani în urmă. La început, ea se panichează, dar, până la urmă, este de acord să se întâlnească cu Hortense care, spre surprinderea ei, este o femeie de succes.

SENSATION (2010)
Peştele
Comedie, Irlanda, 2010
R: Tom Hall
D: Domhnall Gleeson, Luanne Gordon, Patrick Ryan, Kelly Campbell, Owen Roe

Un naiv fermier irlandez decide să intre în afacerea furnizorilor de plăcere.

Relația dintre un client și o prostituată trece prin toate fazele: iubiți, parteneri de afaceri și coinculpați.

Plasată în zona rurală a Irlandei, pelicula lui Tom Hall, spune povestea lui Donnal Duggan, un fermier de 26 de ani, pe care îl cunoaștem la ceremonia de înmormântate a tatălui său. Vorbim despre un inadaptat care crescuse fără mamă și care, până acum, se ocupase doar de fermă. După moartea tatălui, el renunță complet la această viață, luând-o pe un drum de neimaginat până atunci. Pelicula urmărește relația dintre Donnal și Kim. Povestea lor începe cu episodul client-prostituată, apoi cei doi trec printr-o fază similară iubiților, faza a treia fiind aceea a partenerilor de afaceri. Finalul neobișnuitei istorii îi aduce pe amândoi în fața instanței, de aceeași parte a baricadei, fiind coinculpați.

SILENCE LIES (AKA. TROMPER LE SILENCE)
Tăceri înşelătoare
Dramă, Canada, 2010
R: Julie Hivon
D: Suzanne Clément, Maxime Dumontier, Sébastien Huberdeau, Claude Prégent, Sophie Cadieux

Viviane (Suzanne Clément) este un fotogaf profesionist de succes, cu toate acestea, după o ceartă cu fratele său, Frederic (Sébastien Huberdeau), care era și inspirație pentru ea, acesta pleacă iar ea rămâne paralizată emoțional și profesional. Se întâmplă însă să îl întâlnească pe Guillaume (Maxime Dumontier), un mecanic tânăr care pare să emane aceeași energie ca fratele ei. Avându-l aproape, Viviane este convinsă că va putea merge mai departe, devenind din nou creativă. Astfel, ea intuiește o oportunitate de a avea un nou început. Însă, în scurt timp, femeia află că Guillaume are câte ceva de ascuns din trecutul său. Este vorba despre o tragedie care îi lovise familia și în urma căreia sentimentul de vinovăție îl împingea la automutilare. Pe măsură ce trece timpul, el își deschide inima și, împreună, cei doi găsesc calea către vindecare.

SOMEWHERE TONIGHT (AKA. 1-900)
Undeva, diseară
Dramă, SUA, 2011
R: Michael Di Jiacomo
D: John Turturro, Katherine Borowitz, Max Casella, Elizabeth Marvel, Lynn Cohen

Doi oameni singuri ajung să se cunoască prin intermediul unei discuții pe linia erotică.

Wooly și Patti sunt doi oameni singuri din New York care încearcă să-și găsească pe cineva prin intermediul liniei erotice. Niciunul dintre ei nu reprezintă idealul pentu celălat, dar acum au un soi de relație telefonică. Măcar atât.

“Undeva, diseară” spune povestea a doi newyorkezi singuratici care încearcă să își găsească pe cineva folosind serviciile unei linii telefonice pentru adulți. Wooly (John Turturro) este un bărbat simplu care speră să aibă parte măcar de o conversație “picantă” și așa o găsește pe Patti (Katherine Borowitz), o femeie care suferă de agorafobie. Deși speranțele lor de a-și găsi partenerul ideal nu sunt nici pe departe împlinite, fiecare dintre ei are parte de ceva mai mult decât înainte de a se întâlni.

STALINGRAD (1993)
Stalingrad
Dramă, Germania, 1993
R: Joseph Vilsmaier
D: Dominique Horwitz, Thomas Kretschmann, Jochen Nickel, Sebastian Rudolph, Dana Vávrová

Pelicula lui Joseph Vilsmaier urmărește povestea câtorva soldați germani care trec rapid de la o atitudine la alta. Astfel, vedem transformarea lor din aroganții ucigași învingători în niște lași demoralizați dispuși să facă orice pentru a supraviețui bătăliei de la Stalingrad.
În primăvara lui 1942, trupele germane avansaseră în teritoriul rusesc în drumul lor către Stalingrad. Hitler subestimase tenacitatea Armatei Roșii și era convins că orașul va fi cucerit înainte de sosirea iernii. Neechipate adecvat și fără hrană suficientă, soldații trupelor germane riscă să înghețe și să moară de foame, fiind în mare măsură abandonați de către superiori. Pentru For Fritz, Hans, Rollo și GeGe lupta pentru supraviețuire este abia la început. Focurile de armă și bombardamentele sunt numai o parte a acestui Iad dezlănțuit, deoarece majoritatea soldaților vor pierde bătălia cu frigul și foamea.

THAT CHAMPIONSHIP SEASON
Campioni rataţi
Dramă, SUA, 1982
R: Jason Miller
D: Bruce Dern, Stacy Keach, Robert Mitchum, Martin Sheen, Paul Sorvino

După 25 de ani, patru dintre cei din formația masculină de baschet a liceului se reîntâlnesc.

Cu douăzeci și cinci de ani în urmă, ei fuseseră membrii echipei campioane de baschet a liceului. După un sfert de secol, în această seară emoționantă, patru dintre ei împreună cu antrenorul se reîntâlnesc și reușesc să se împace cu ei înșiși, dar și cu ceilalți.

Cu douăzeci și cinci de ani în urmă, ei fuseseră membrii echipei campioane de baschet a liceului. Deși începuse ca o întâlnire prietenoasă a patru prieteni de-o viață și a antrenorului lor, seara aceasta se va încheia cu revelarea adevărului în legătură cu relația lor. Întrunirea îi obligă pe cei cinci să dezvăluie adevărul și, pentru prima dată, să fie cinstiți cu ceilalți. Astfel, după un sfert de secol, în această seară emoționantă, ei reușesc să se împace cu ei înșiși și cu ceilalți. Când noaptea se apropie de sfârșit, ei decid să retrăiască acele zile glorioase, reunind echipa care reușise să câștige campionatul în anul 1957…

THAT GIRL IN YELLOW BOOTS
Fata cu cizme galbene
Thriller, India, 2010
R: Anurag Kashyap
D: Kalki Koechlin, Prashant Prakash, Gulshan Devaiya, Naseeruddin Shah, Pooja Swaroop

Povestea unei englezoaice care, după un șir de întâmplări teribile, pornește într-o călătorie în India pentru a-și găsi tatăl, un bărbat pe care abia îl cunoscuse, dar pe care nu îl putea uita.
După ce mama ei moare, iar sora sa în vârstă de cincisprezece ani se sinucide, Ruth (Kalki Koechlin), o femeie din Marea Britanie, pornește către Mumbai, India, pentru a-și găsi tatăl. Însă, nimic nu o pregătise pentru ceea ce avea să afle și ceea ce avea să i se întâmpe aici, deoarece coșmarul ei este abia la început.

THE EMPEROR’S CLUB
Clubul împăraţilor
Dramă, SUA, 2002
R: Michael Hoffman
D: Kevin Kline, Emile Hirsch, Embeth Davidtz, Rob Morrow, Edward Herrmann

Un profesor idealist încearcă să aducă pe calea cea bună un elev incorigibil.

Domnul Hundert este un profesor idelist care și-a dedicat viața pregătirii elevilor dintr-o școală de elită. Din clipa în care fiul unui senator important sosește aici, viața profesorului se va schimba incredibil.

William Hundert (Kevin Kline) este un profesor care își trăiește viața după principiile pe care le predă și elevilor săi. Străduindu-se să îi inspire să trăiască în mod corect, el este genul de profesor care este convins că istoria grecilor și a romanilor este mai mult decât doar o lecție depre trecut. De asemenea, convingerea lui este aceea că rolul unui profesor nu este numai acela de a educa, ci și de a modela caractere. Însă, în toamna lui 1972, școala are parte de un boboc special, este vorba despre Sedgewick Bell (Emile Hirsch), fiul unui senator important din Virginia. Contradicțiile dintre cei doi încep aproape imediat, iar consecințele relației zbuciumate profesor-elev vor avea repercusiuni pe termen lung.

THE END OF VIOLENCE (AKA. LA FIN DE LA VIOLENCE)
Sfârşitul violenţei
Dramă, SUA, 1997
R: Wim Wenders
D: Andie Macdowell, Gabriel Byrne, Bill Pullman, Peter Horton, Traci Lind

Mike Max este un producător de la Hollywood care ajunge să fie celebru și bogat în urma peliculelor sale violente de acțiune.

Mike Max este un producător faimos și bogat de la Hollywood. Cu toate acestea, soția este pe punctul de a-l părăsi. Dar, Mike este răpit de doi bandiți. Totuși, el reușește să scape și se ascunde o vreme la familia grădinarului său. În acest timp, Ray Bering care este expert în supraveghere, încearcă să înțeleagă ce se întâmplă în oraș, dar nu știe precis ce caută. Ancheta ce urmărește să facă lumină în cazul dispariției lui Max este condusă de detectivul Doc Block, care se îndrăgostește de actrița Cat, cea care urmează să joace în următoarea producție a lui Max.

Nominalizări și premii la ALMA Awards, Festivalul de Film de la Cannes, German Films Awards și Independent Spirit Awards.

THE FAST AND THE FURIOUS
Furios şi iute
Acțiune, SUA, 2001
R: Rob Cohen
D: Paul Walker, Vin Diesel, Rick Yune, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster

Un polițist se infiltrează în lumea găștilor din Los Angels.

Un agent FBI se infiltrează într-o gaşcă de stradă şi se îndrăgosteşte de sora mai mică a şefului acelei bande de infractori, care este acuzat de furt de echipament electronic în valoare de 1.000.000 $.

“Furios şi iute” vă va purta în incitanta lume a curselor de stradă. În acest film de acţiune regizat de către Rob Cohen, Paul Walker îi dă viaţă personajului Brian O’Conner, un tânăr agent FBI care investighează sub acoperire o serie de jafuri. Astfel, el se infiltrează în gaşca de stradă condusă de charismaticul Dominic Toretto (Vin Diesel), acuzat că a furat camioane şi echipament electronic în valoare de un million de dolari. Prins în lumea lui Toretto, acesta se implică într-un conflict între găşti, a cărui soluţionare stă în rezultatul cursei de maşini de la miezul nopţii dintre cei care sunt de părţi diferite ale baricadei. În cele din urmă, Brian O’Conner va încerca să demonstreze faptul că Toretto este suspectat pe nedrept. În distribuţia acestei pelicule, îi veţi recunoaşte printre alţii pe Ted Levine, Rick Yune şi Matt Schulze. Casa folosită ca sediu pentru cercetările sub acoperire ale FBI şi LAPD este aceeaşi care a fost utilizată în pelicula Hanging Up (2000). Paul Walker şi Matt Schulze au repetat cu grijă coregrafia pentru scenele de luptă din afara băcăniei, însă, în momentul în care a început filmarea, scena nu a ieşit prea bine, aşa că au improvizat. Este interesant faptul că Michelle Rodriguez şi Jordana Brewster nu au avut permis de conducere înainte de filmare. De asemenea, maşina Volkswagen Jett pe care Jesse o conduce în film a fost ulterior cumpărată de către Frankie Muniz. Matt Schulze (Vince) chiar ştie să cânte la chitară şi a şi făcut-o în acest film. În timpul filmărilor, Vin Diesel, accidental, i-a spart nasul unui cascador. În realizarea primei curse de stradă s-au folosit peste 15.000 de efecte de sunet individuale.

THE FLOOD (AKA. MABUL)
Potopul
Dramă, Israel, 2011
R: Guy Nattiv
D: Ronit Elkabetz, Tzahi Grad, Yoav Rotman, Michael Moshonov, Yakov Cohen

Pentru Yoni se apropie unul dintre cele mai imporante momente, dar familia lui se destramă.

Yoni urmează să sărbătorească Bar Mitzvah, dar familia lui este pe cale să se destrame, părinții pregătindu-se să divorțeze. Povestea se complică atunci când fratele lui autist revine acasă și îi provaocă la reconcilere.

Totul este complicat în viața lui Yoni. Are aproape 13 ani, este talentat, dar e un băiat firav. Cu toate acestea, se luptă zilnic să crească înainte de Bar Mitzvah, una dintre cele mai importante zile din viața unui adolescent din cultura mozaică. Astfel, descoperă metodele lui prin care să facă rost de bani pentru a cumpăra un suplimet magig care să îl ajute să facă un pic de masă musculară, dar care nu pare să aibă vreun efect asupra sa. În plus, vocea lui i-a atras o poreclă pe care o urăște, căci răutăcioșii îl strigă „Helium”. Ca și cum nu ar fi destul, la toate acestea se mai adaugă și faptul că fratele lui autist care fusese ascuns ani întregi într-o instituție specializată se întoarce acasă. Asta nu zdruncină doar viața lui Yoni, ci familia în sine care începe să se dezintegreze. Până la urmă, Yoni se dovedește a fi singurul care gândește ca un adult dintre toți, iar asta îi va aduce responsabilități, deoarece va trebui să se descurce cu un frate pe care nu îl văzute de zece ani. În această călătorie dureroasă pe drumul maturității, el află adevărul dureros despre familia lui, despre greșelile din trecut ale părinților și despre tristețea prezentului. Astfel, în ciuda faptului că vocea lui nu sună diferit, este la fel de scund și de firav, la petrecerea lui Bar Mitzvah Yoni este deja tânăr matur.

THE FRONT PAGE
Prima pagină
Comedie, SUA, 1974
R: Billy Wilder
D: Jack Lemmon, Walter Matthau, Susan Sarandon, Vincent Gardenia, Carol Burnett

O comedie fermecătoare a cărei acțiune se petrece în culisele unui ziar important.

Neîndurătorul șef al unui ziar din Chicago află că unul dintre cei mai buni ziariști ai săi s-a săturat de gazetărie și urmează să plece. Din acel moment, se dezlănțuie Infernul.

Suntem în 1920, iar Hildy Johnson (Jack Lemmon) este unul dintre ziariștii de bază ai unei publicații importante din Chicago. Sătul până peste cap de jobul lui, acesta decide să își dea demisia și să se căsătorească. Însă, intrigantul lui șef, Walter Burns (Walter Matthau), are alte planuri în ceea ce privește viitorul subalternului său. Pentru că mai este doar o zi până când ucigașul Earl Williams urmează să plătească pentru faptele sale, Burns încearcă să îl convingă pe Johnson să rămână pentru a scrie el despre această subiect de primă pagină.

THE GREAT WALDO PEPPER
Marele Waldo Pepper
Dramă, SUA, 1975
R: George Roy Hill
D: Robert Redford, Bo Svenson, Bo Brundin, Susan Sarandon, Geoffrey Lewis

În 1926, un fost pilot de război călătorea prin țară, trăind din acrobații aviatice.

Cu gândul la vremurile de glorie pe care le trăise în timpul Primului Război Mondial, fostul pilot Waldo Pepper străbătea țara, câștigându-și existența din acrobațiile aviatice. Însă, adevărata provacare pentru el va fi din momentul în care este angajat la Hollyood pentru o producție de război.

Regizată de George Roy Hill, “Marele Waldo Papper” îl are protagonist pe fermecătorul Robert Redford, cel care îi dă viață lui Waldo Papper. Eroul poveștii este un pilot din Primul Război Mondial, care, în 1926, străbătea țara, câștigându-și existența din acrobații aviatice. Cel mai bun prieten al său, Ezra Stiles, lucrează la designul unui monoplan care ar putea executa bucle spectaculoase, iar Papper își dorește să fie primul executant al acestor acrobații nemaivăzute. Cu toate acestea, în acest spectacol uluitor, tragedia poate lovi în orice clipă, iar Papper va ajunge și în situația de a da socoteală autorităților aviatice. Deși nu se aștepta, viața îi pregătește o surpriză lui Waldo, deoarece el va fi cooptat de niște realizatori de la Hollywood care doresc să producă un film despre război.

THE JERK
O invenţie de milioane
Comedie, SUA, 1979
R: Carl Reiner
D: Steve Martin, Bernadette Peters, Catlin Adams, Mabel King, Richard Ward

Ghinioanele unui tânăr care pleacă în lume să-și caute norocului.

De această dată, Steve Martin este Navin, un tânăr crescut în Mississippi de către o familie de culoare care, după ce pornește în lume să-și căute norocul, are parte de tot felul de întâmplări.

În filmul „O invenţie de milioane”, Steve Martin este Navin, un tânăr cam naiv crescut într-o familie de culoare din Mississippi. Când decide să plece în lume pentru a-și găsi norocul, ghinioanele încep să se țină lanț de el. În cele din urmă, acesta își va găsi sufletul-pereche (Bernadette Peters) și va avea și bani, doar asta doar pentru a realiza cât de repede poți pierde totul.

THE LOW DOWN
Nesiguranţă
Dramă, Marea Britanie, 2000
R: Jamie Thraves
D: Aidan Gillen, Kate Ashfield, Dean Lennox Kelly, Tobias Menzies, Rupert Procter

Relațiile, așa cum arată ele atunci când sunt trăite cu adevărat.

Frank (Aidan Gillen), nu mai are liniște când realizază că, vârsta de treizeci de ani se apropie cu pași repezi, iar viața lui înseamnă numai serviciu și prieteni. El este convins că trebuie să schimbe ceva, dar nu își dă seama ce și cum să facă asta. Primul pas pe care se gândește să îl facă este acela de a-și cumpăra un apartament. Pare să fie o idee foarte bună, deoarece așa o întâlnește pe Ruby (Kate Ashfield), care îi arată câteva proprietăți. Bărbatul se îndrăgostește, iar cei doi încep să iasă împreună. Pe măsură ce relația lor evoluează, Frank sesizează niște schimbări în grupul său de prieteni. Cu toate acestea, el este decis să își asume și mai multe responsabilități, iar asta va însemna o schimbare reală a traiectoriei vieții lui pe toate planurile.

THE MAN NEXT DOOR (AKA. EL HOMBRE DE AL LADO)
Bărbatul de alături
Comedie, Argentina, 2009
R: Gastón Duprat, Mariano Cohn
D: Rafael Spregelburd, Daniel Aráoz, Eugenia Alonso, Inés Budassi, Lorenza Acuña

Un mic incident dintre doi vecini care au un perete în comun duce la un conflict de proporții.

Leonardo este un designer foarte popular, iar Victor este vecinul lui, un vulgar om de vânzări. Scandalul dintre ei începe după ce Victor decide să facă o modificare în apartamentul său, iar asta îl va afecta direct pe Leonard.

Ceea ce urmează este o comedie neagră ai cărei protagoniști sunt doi vecini care aparțin unor lumi complet diferite. Leonardo este un designer renumit care locuiește împreună cu familia sa într-o casă frumoasă proiectată de Le Corbusier. Viața lui este foarte aproape de una ideală. Asta până în ziua în care Victor (Daniel Aráoz), vecinul său, un gloduros vânzător de mașini, sparge un perete comun pentru a-și face încă o fereastră. Din păcate, aceasta se va deschide direct în livingul lui Leonard. Pe măsură ce tensiunea dintre cei doi crește, pelicula explorează relaţiile complexe dintre diferenţele de clasă, barierele sociale, bine şi rău. Întrebarea care persistă pe toată durata filmului este cine va câștiga în cele din urmă în acest conflict absurd iscat de acest grosolan vânzător auto.

THE NINE LIVES OF TOMAS KATZ
Cele nouă vieţi ale lui Tomas Katz
Comedie, Marea Britanie, 2000
R: Ben Hopkins
D: Tom Fisher, Ian Mcneice, Tony Maudsley, Will Keen, Andrew Melville

Un străin aterizează la Londra. Nimeni nu știe cine este, de ce sau de unde a sosit… Și totuși sfârșitul este aproape, căci apocalipsa este pe cale să se dezlănțuie!

Într-o zi cu eclipsă de soare, un străin sosește la Londra. Bărbatul deține inexplicabila abilitate de a prelua identitatea celor cu care intră în contact și, folosindu-se de aceste înfățișări diferite, el face ravagii într-un oraș care, rapid, ajunge să fie pe cale de dispariție. Vorbim despre Tomas Katz, cel care este preluat de un taxi de la aeroport. În timp ce se îndreptau către Londra, acesta ia înfățișarea taximetristului. Acesta este abia începutul!

THE PARALLAX VIEW
Corporaţia Parallax
Thriller, SUA, 1974
R: Alan J. Pakula
D: Warren Beatty, Paula Prentiss, William Daniels, Walter Mcginn, Hume Cronyn

Nu este vorba despre nici o conspiraţie, ci despre doisprezece oameni morţi.

În timp ce investiga o serie de morți ciudate, un reporter foarte determinat se trezește în mijlocul unei conspirații la scară naţională, cu asasinate şi intrigi incredibile.

Joe Frady (Warren Baetty) este un reporter foarte determinat care, deseori, trebuie să ţină departe de ochii iscoditori ai colegilor săi materialele la care lucrează. Aflându-se într-un demers jurnalistic, el investigează acum o serie de morţi misterioase şi astfel se trezeşte în mijlocul unei conspiraţii la scară naţională, cu asasinate şi intrigi incredibile. Pe măsură ce ancheta avansează, Frady realizează că această conspiraţie are mare legătură cu un istititut enigmatic ce este cunoscut sub numele de Corporaţia Parallax. Pentru a descoperi adevărul, Joe decide să se infiltreze printre cei de aici.

THE REVENANT
Mortul viu
Comedie neagră, SUA, 2009
R: D. Kerry Prior
D: David Anders, Chris Wylde, Louise Griffiths, Jacy King

Bart, un soldat ucis în Irak, iese din mormânt și îl caută pe cel mai bun prieten al său. Cei doi decid că el este un zombie care are nevoie să bea sânge, căci acesta înseamnă viață.
Singurul lucru care poate fi mai rău decât acela de a-ți vedea prietenul mort este ca el să se întoarcă din mormânt. Această comedie horror spune povestea unui soldat ucis în Irak care se trezește din moarte… În noaptea de după înmormântarea sa, Bart, un soldat ucis în Irak, iese din mormânt și îl caută pe Joey, cel mai bun prieten al său. Cei doi decid că el este un zombie care are nevoie să bea sânge, căci acesta înseamnă viață. Din păcate cei mai mulți dintre muritori au grijă de lichidul roșu care le circulă prin vene, așa că cei doi amici trebuie să devină creativi pentru a-și înnoi provizii

THE SWINDLE (AKA. RIEN NE VA PLUS)
Jocurile sunt făcute!
Crimă, Franța, 1997
R: Claude Chabrol
D: Isabelle Huppert, Michel Serrault, François Cluzet, Jean-François Balmer, Jackie Berroyer

Un cuplu neconviențonal se trezește în fața unor criminali foarte periculoși.

Victor și Betty, acționează împreună de ceva vreme, iar acum pornesc într-un tur prin Franța. Totul merge conform planului până când ajung să fie implicați într-un scandal internațional. Din acest moment, eroii noștri au probleme foarte mari.

Betty și Victor sunt de ani buni împreună. Ei sunt specializați în înșelăciuni minore și îndelung planificate, șterpelind sume moderate de la oamenii obișnuiți. Felul prudent în care acționau le-a asigurat până acum o viață confortabilă și i-a ținut departe de necazuri. Dar, mult mai tânăra Betty are planuri mari, așa că țintește mai sus decât ar fi fost cazul. Cel vizat este Maurice, un director tânăr și chipeș pe care Betty îl seduce cu scopul de a pune mâna pe o sumă importantă. Totul merge conform planului până când cei doi ajung să fie implicați într-un scandal internațional. Abia din acest moment, ai au probleme mari, deoarece se vor afla față în față cu niște criminali foarte periculoși.

THE TORTURED
Tortura
Horror, SUA, 2010
R: Robert Lieberman
D: Erika Christensen, Jesse Metcalfe, Bill Lippincott, Bill Moseley, Fulvio Cecere

Povestea unor părinți obsedați de răzbunare.

Ceea ce urmează este un horror pe care nu îl veți uita ușor. Doi părinți obsedați să răzbune moartea copilului lor trăiesc numai pentru a-l face să sufere pe asasin. Astfel, cele două suflete devastate de durere pun la cale un plan în urma căruia criminalul urmează să plătească.

Craig și Else Landry au o căsnicie perfectă și au o viață foarte fericită împreună cu fiul lor. Dar, totul se spulberă busc după ce copilu este răpit și ucis, iar asasinul va primi o pedeapsă mai ușoară decât ar fi meritat. Din această clipă, cei doi părinți obsedați să răzbune moartea copilului lor trăiesc numai pentru a-l face pe asasin să sufere. Astfel, cele două suflete devastate de durere pun la cale un plan în urma căruia criminalul urmează să plătească. Ei îl capturează pe asasin și îl supun acelorași chinuri pe care le trăise copilul lor lipsit de orice apărare.

THE TROUBLE WITH BLISS (AKA. EAST FIFTH BLISS)
Nu-i uşor să fii fericit
Comedie, SUA, 2011
R: Michael Knowles
D: Michael C. Hall, Chris Messina, Brie Larson, Lucy Liu, Peter Fonda

Amuzanta poveste a unui bărbat care ar fi trebuit să se maturizeze cu mult timp în urmă.

Un bărbat de 35 de ani se trezește într-o relație cu fiica în vârstă de 18 ani a unui fost coleg de clasă. Brusc, el are o revelație în ceea ce privește propria existență.

„The Trouble With” este o comedie presărată cu dramatism care îl are în centrul său pe Morris Bliss, un bărbat de 35 de ani care are ceva probleme… El își dorește foarte mult să călătorească, însă nu are bani pentru asta. Deși are nevoie de un job, nu prea există perspective pentru el în sensul acesta și mai și împarte același apartament cu tatăl său, care este un bărbat văduv. În plus, el încă suferă din pricina dispariției premature a mamei. După ce se trezește împlicat într-o relație cu fiica de 18 ani a unui fost coleg de școală, Morris are o revelație în ceea ce privește existența sa.

THE WAR ZONE
Zona de conflict
Dramă, Italia, 1999
R: Tim Roth
D: Ray Winstone, Lara Belmont, Freddie Cunliffe, Tilda Swinton, Kate Ashfield

O familie aparent normală se mută de la Londra într-o zonă rurală din Anglia, la Devonshire. Viața unui tânăr de cinsprezece ani se zguduie din temelii în clipa în care surprinde o scenă teribilă care se petrece chiar în casa lor.

Tom este un adolescent de 15 ani a cărui izolare se accentuează după ce familia lui ia decizia de a se muta din Londra într-o zonă rurală din Anglia. El locuiește împreună cu părinții și Jessie, sora lui în vârstă de 18 ani, iar mama lor este însărcinată. Într-una dintre zile, Tom surprinde o relație încestuoasă care se petrecea chiar sub acoperișul lor. Deși încearcă să discute despre asta cu sora lui, Jessie refuză dialogul. Pentru că nu mai poate suporta tensiunea din casă, Tom îl confruntă pe tatăl său, dar acesta neagă enervat. În cele din urmă, tânărul este obligat să treacă la măsuri drastice pentru a-și opri violentul și răzbunătorul părinte să le mai transforme viața într-un Iad.

O tulburătoare privire asupra unei familii disfuncționale din zona rurală a Angliei.

TRES METROS SOBRE EL CIELO (AKA. 3 METERS ABOVE THE SKY)
Trei metri deasupra cerului
Dramă, Spania, 2010
R: Fernando González Molina
D: Mario Casas, María Valverde, Álvaro Cervantes, Marina Salas, Luis Fernández

Un film despre povestea de dragoste dintre doi tineri care fac parte din lumi diferite.

Ceea ce urmează este o emoționantă poveste de dragoste. El și ea, doi tineri care se iubesc, dar care aparțin unor lumi foarte diferite. Babber este o fată de familie bună, educată și inocentă, iar Hache este un băiat rebel, impulsiv și iresponsabil, dependent de risc și de pericole de tot felul.

“Trei metri deasupra cerului” este o dramă încărcată de romantism care spune povestea a doi tineri care provin din lumi diferite. Urmăriți cronica unei relații care este pe cât de imposibilă pe atât de inevitabilă. În cele din urmă, cei doi vor porni într-o călătorie în care vor trăi pentru prima dată iubirea adevărată. Babber este o fată de familie bună, educată și inocentă, iar Hache este un băiat rebel, impulsiv și iresponsabil, dependent de risc și de pericole de tot felul. El este implicat constant în încăierări și participă la curse ilegale cu motocileta, ignorând complet tot ceea ce ține de bun simț.

VIVA RIVA!
Viva Riva!
Thriller, Congo, 2010
R: Djo Tunda Wa Munga
D: Patsha Bay Mukuna, Manie Malone, Hoji Fortuna, Marlene Longange, Alex Herabo

Această producție congoleză este un thriller dur a cărui acțiune se construiește în jurul lui Riva. Vorbim despre un escroc ce își face apariția în Kinshasa, Congo, și vrea să facă bani din comerțul cu benzină.

Riva este un escroc, mai precis un șmecheraș pus pe furtișaguri, un bărbat cu șarm și cu ambiție în egală măsură, care s-a întors în orașul în care se născuse după zece ani. Scopul lui este foarte precis: să se umple de bani din “business-ul” cu benzină. Dar, se întâmplă ca Riva să fie fermecat de Nora, femeia unui gangster local, așa că va trebui să își ajusteze planurile din mers, mai ales că acum se află și gangsterii pe urmele lui.

SCURT-METRAJ

THE EXTRAORDINARY LIFE OF ROCKY
Extraordinara viaţă a lui Rocky
Scurt Metraj, Belgia, 2010
R: Kevin Meul
D: Kenneth Vanbaeden, Ruth Becquart, Wim Willaert

Rocky este ca un magnet pentru ghinion. Toți cei pe care îi iubește mor.

Rocky a crescut înconjurat de moarte. Toți cei din jurul lui au murit în accidente înspăimântătoare și, de fiecare dată, el a fost acolo. Urmăriți o poveste modernă despre ghinion nesfârșit, dar și despre un pic de fericire.

Se poate spune și că Rocky a fost născut de partea greșită a norocului. Toți oamenii pe care îi iubește își găsesc sfârșitul în accidente teribile. Mai întâi, este vorba despre tatăl său, apoi despre bunic și, de fiecare dată, se întâmplă ca el să fie acolo, în mijloc. Eroul din “Extraordinara viaţă a lui Rocky“ este un magnet pentru ghinion.

THE SHORE (2011)
Ţărmul
Scurt Metraj, Marea Britanie, 2011
R: Terry George
D: Ciarán Hinds, Conleth Hill, Kerry Condon, Maggie Cronin

Povestea a doi prieteni buni din copilărie despăriți vreme de 25 de ani.

Povestea care urmează îi are în centrul său pe Joe și Paddy, prieteni de-o viață a căror copilărie fusese umbrită de problemele din Irlanda de Nord. După douăzeci și cinci de ani, ei se reîntâlnesc.

„Ţărmul” este povestea emoționantă a doi prieteni din copilărie, este vorba despre Joe (Ciarán Hinds) și Paddy (Conleth Hill), care fuseseră despărțiți vreme de douăzeci și cinci de ani. Lumea și existența lor fuseseră zdruncinate de escaladarea conflictelor din Irlanda de Nord, din cauza cărora, cei doi porniseră în direcții diferite. După atâția ani, Joe revine în orașul natal împreună cu Patricia, fiica lui care are douăzeci și patru de ani. În absența lui, Patty se căsătorise cu Mary, fosta logodnică a celui mai bun prieten al său. Oare ce se întâmplase în toți acești ani? Pot fi vindecate rănile vechi? Răspunsul este, în egală măsură, amzant și emoționant.

CARRYOVER RETURN MOVIES

BAD COMPANY (1972)
Banda
Western, SUA, 1972
R: Robert Benton
D: Jeff Bridges, Barry Brown, Jim Davis, John Savage, David Huddleston

Povestea unui tânăr din Nord care își părăsește casa pentru a merge undeva în Vest, unde întâlnește un bandit și se alătură găștii conduse de acesta.

Pelicula lui Robert Beneton este plasată în timpul Războiului Civil, când Drew Dixon (Barry Brown), un tânăr din Nordul țării, pleacă de acasă pentru a nu fi recrutat și ajunge undeva în Vest. Aici, el îl întâlnește pe Jake Rumsey (Jeff Bridges) șeful unei găști de bandiți și alege să se alăture acestora. Situația va ieși de sub control la un moment dat, deoarece Drew va fi cel care l-ar putea scăpa pe Jake de spânzurătoare. Doar că, prețul pe care l-ar plăti pentru asta ar fi un pic prea mare, este vorba despre propria viață.

Nominalizare la Writers Guild of America.

EVERYTHING WILL BE FINE (AKA. ALTING BLIVER GODT IGEN)
Totul va fi bine
Thriller, Danemarca, 2010
R: Christoffer Boe
D: Jens Albinus, Igor Radosavljevic, Marijana Jankovic, Özlem Saglanmak, Nicolas Bro

Viața unui regizor frenetic se schimbă dramatic după ce acesta lovește un om cu mașina și intră în posesia unor probe care, dacă ar fi fost făcute publice, ar fi dus la răsturnarea guvernului de la Copenhaga.

Jacob Falk este un regizor de film foarte pasionat de munca sa care este la un pas de o lansarea celei mai recente dintre peliculele sale. Într-o seară, după o întâlnire tensionată cu producătorul, în timp ce se întorcea acasă, el are un accident rutier de la care fuge. În urma lui, rămâne un bărbat foarte grav rănit, iar regizorul se oprește la prima benzinărie și anunță anonim accidentul. El nu spune nimănui despre asta de teama consecințelor pe care le-ar avea această întâmplare asupra lansării filmului său. La scurt timp după eveniment, Falk descoperă că bărbatul lovit deținea secrete periculoase a căror deconspirare ar fi putut determina răsturnarea guvernului de la Copenhaga. Era vorba despre fotografii cu prizonieri de război torturați de soldați danezi.

MAGIC BEYOND WORDS: THE JK ROWLING STORY
Povestea lui J.K. Rowling
Dramă, SUA, 2011
R: Paul A. Kaufman
D: Poppy Montgomery, Janet Kidder, Antonio Cupo, Emily Holmes, Madison Desjarlais

La fiecare 30 de secunde, cineva alege o carte Harry Potter. Dar, ca orice poveste și aceasta are un început. Când toată lumea i-a întors spatele, imaginația a fost aceea care a salvat-o și a eliberat-o.

Filmul este inspirat de femeia care a devenit una dintre cele mai influente scriitoare din toate timpurile. Povestea începe din vremurile în care era o fată simplă cu foarte multă imaginație și continuă cu adolescența acestei tinere ciudate, până la maturitate și momentul crucial al vieții ei, pierderea mamei. Urmează momentul în care se naște fenomenul Harry Potter. Apoi, perioada mariajului ei tumultuos, clipa în care a devenit mamă, divorțul și întunecatele zile în care trăia din ajutor social. Toate astea se întâmplau înainte ca J.K. Rowling să se bucure de uluitorul succes internațional și să-și găsească locul în literatură și istoria culturii.

PAPER BIRDS (AKA. PAJAROS DE PAPEL)
Păsări de hârtie
Dramă, Spania, 2010
R: Emilio Aragón
D: Imanol Arias, Lluís Homar, Roger Príncep, Carmen Machi, Fernando Cayo

Istoria unei trupe de artiști care colindă țara într-o periaodă grea pentru Spania, căci războiul luase cu el toată agoniseala oamenilor și îi lăsase muritori de foame.

Acțiunea peliculei este plasată cândva după Războiul Civil din Spania. Erau vremuri grele, căci războiul luase cu el toată agoniseala și îi lăsase pe oameni muritori de foame. Muzicianul Jorge del Pino, ventrilocul Enrique Corgo, cântărețul Rocio Moliner și Miguel, un copil orfan, sunt un fel de familie de suflet. Artiștii cutreieră țara, iar singura cale de a scăpa de mizeria care îi înconjoară este muzica. Preocupările lor majore sunt legate de bucata de pâine și de un loc unde să doarmă. Dar, în scurt timp, vor fi puși în situația de a lua decizii care le vor pun viața în pericol.

WASTED ON THE YOUNG
Tinereţe ingrată
Dramă, Australia, 2010
R: Ben C. Lucas
D: Oliver Ackland, Adelaide Clemens, Alex Russell, Patrick Cullen, Georgina Haig

După ce o petrecere a unor liceeni o ia razna, un adolescent realizează că răzbunarea se află la depărtare de un click.

Xandri (Adelaide Clemens) este o fată drăguță și deșteaptă care urmează cursurile unei exclusiviste școli private. Ea se îndrăgostește de Darren (Oliver Ackland), un băiat liniștit și foarte arătos. Până aici, nimic ieșit din comun. Însă, apare Zack (Alex Russell), fratele vitreg al lui Darren, care este cu ochii pe Xandrie. Din clipa în care fata nu mai apare la școală, Darren încearcă să afle ce se întâmplă, dar nimeni nu pare să știe sau nu spune nimic. Sau poate că nimănui nu îi pasă…. Când Xandri reapare, se declanșează o reacție în lanț cu rezultate fatale, iar ea va realiza că răzbunarea nu folosește la nimic. Cu toate acestea…

WINTER’S BONE
Mâinile tatălui meu
Dramă, SUA, 2010
R: Debra Granik
D: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Kevin Breznahan, Dale Dickey, Garret Dillahunt

În această seară, Cinemax vă invită la un film de Oscar!

Undeva în adâncul Munților Ozark, clanurile trăiesc respectând un cod pe care nimeni nu îndrăznise vreodată să-l nesocotească. Asta până în momentul în care o adolescentă nu are de ales.

Ree Dolly (Jennifer Lawrence) are 17 ani, mama ei suferă de o depresie severă, iar tatăl familiei este un tip iresponsabil și egoist care a dispărut de ceva vreme. Astfel, fata este cea care are grijă de familie. Când ea află că tatăl lor a garantat cu casa și apoi a dispărut, iar dacă nu apare la proces instanța îi va lăsa pe drumuri, decide să îl găsească înainte ca justiția să îi oblige să își părăsească locuința și să le ia tot ceea ce au.

Nominalizări la Oscar și premii și nominalizări la Festivalul de Film de la Berlin, Boston Independent Film Festival, British Independent Film Awards, Broadcast Film Critics Association Awards, Chicago Film Critics Association Awards, Globurile de Aur, Gotham Awards, Independent Spirit Awards, Irish Film and Television Awards, London Critics Circle Film Awards, Los Angeles Film Critics Association Awards, Phoenix Film Critics Society Awards, San Diego Film Critics Society Awards, Satellite Awards, Sundance Film Festival, Sundance Film Festival.

Bucuresti, 20.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *