free download 78 travel guides written by experts

CINEMAX – decembrie 2012

PREMIERE FILME

A CADAVER CHRISTMAS (AKA. ZOMBIES AT CHRISTMAS)
Zombi de Crăciun
21, 31
Comedie, SUA, 2011
R: Joe Zerull
D: Daniel Rairdin-Hale, Hanlon Smith-Dorsey, Yosh Hayashi, Ben Hopkins, Jessica Denney

Niște eroi neobișnuiți trebuie să salveze lumea de armata cadavrelor vii.

O trupă neconvențională de eroi trebuie să salveze omenirea de o armată a cadavrelor vii care recrutează în timp record noi membri. De această dată, Crăciunul nu aduce deloc vești bune pentru oameni, deoarece, pentru a scăpa de zombi, ei trebuie să intervină urgent. 

Cu o noapte înainte de Crăciun se dezlănțuie haosul, iar moartea amenință la orice colț. După ce experimentul unui biolog eșuează chiar în noaptea de Ajun, iar omenirea ajunge să fie amenințată de o armată a strigoilor care recrutează rapid noi membri, groaza pune stăpânire pe tot. Cel care decide că trebuie și poate să lupte împotriva lor este un angajat al Universității. Astfel, după ce bea o bere la cârciuma din apropiere, acesta pornește la luptă însoțit de un chelner, un depresiv care are probleme cu alcoolul, un polițist căzut în dizgrație și încă vreo doi inadaptați. Înarmați cu te miri ce, acești ciudați trebuie să facă echipă pentru a reuși să-l găsească pe profesor, să re-omoare cadavrele și să salveze omenirea, iar toate astea trebuie să se întâmple până în dimineața de Crăciun. Și, ca orice film cu zombi de Crăciun care se respectă, la sfârșit, cu toții vor fi învățat câte ceva despre prietenie și spiritul Sărbătorii.

BROTHER SUN, SISTER MOON
Fratele soare, sora lună
14, 15, 20
Dramă, Italia, 1973
R: Franco Zeffirelli
D: Graham Faulkner, Judi Bowker, Leigh Lawson, Kenneth Cranham, Alec Guinness

Pelicula pornește de la evenimente din viața Sfântului Francisc din Assisi.

Eroul care inspiră povestea care urmează este Sfântul Francis din Assisi, cel care a întemeiat Ordinul Franciscanilor din Biserica Romano Catolică. Istoria începe dinaintea experienței de convertire până la audiența la Papa, vorbindu-se și despre prietenia cu Sfânta Clara.

Sfântul Francisc din Assisi a fost o persoană complexă, un om care a avut un efect extraordinar asupra societății în care a trăit. Chiar și astăzi, există oameni care sunt emoționați de masajul lui vizionar despre toleranța universală. Suntem în secolul al XII-lea, vremuri în care societatea din Italia era una sumbră și foarte rigidă, însă un călugăr desculț pe nume Assisi a avut curajul să transceandă tirania timpului în care a trăit. În această coproducție Italia/Marea Britanie, genialul regizor Franco Zeffirelli transpune pe peliculă viziunea sa despre un om legendar. Filmul este o realizare foarte frumoasă din punct de vedere vizual, mai ales că încearcă să minimalizeze mizeria acelor vremuri. Pelicula începe cu momentul în care Francisc era fiul unui negustor bogat și se bucura din plin de porția lui de vin, femei și cântece, fără să se gândească la ceva cu adevărat serios. Când războiul și molimele încep să decimeze lumea din jurul său, Francisc trece printr-o transformare incredibilă care va culmina cu întâlnirea sa cu episcopului din localitate, moment în care va renunța la hainele lumești și la familie, dedicându-și viața lui Dumnezeu. Un alt moment crucial este acela în care merge în audiența la Papa Innocent al III-lea, unde va milita pentru întemeierea unui ordin religios independent care să funcționeze după reguli noi.

CAFE DE FLORE
Café de flore
22, 23, 25, 26
Dramă, Canada, 2011
R: Jean-Marc Vallée
D: Vanessa Paradis, Kevin Parent, Hélène Florent, Evelyne Brochu, Marin Gerrier

Două povești de dragoste, una dintre un bărbat și o femeie, alta dintre o mamă și fiul ei.

Suntem în Paris, în anii ‘60, iar Jacqueline este o mamă tânără cu un fiu care suferă de sindromul Down. O altă poveste din film este plasată în zilele noastre, iar eroul ei este Antoine, un bărbat recent divorțat care este DJ de succes în Montreal. Ceea ce leagă cele două istorii este iubirea.

Vindecarea unei inimi zdrobite nu este lucru ușor și nu se petrece peste noapte. Uneori, este nevoie de o viață de om pentru asta, iar alteori chiar nu se întâmplă niciodată. „Café de flore” este o poveste de dragoste despre oameni separați de timp și locuri, oameni care, misterios, ajung să fie profund conectați. Dramatică, chiar tragică, dar plină de speranță, pelicula prezintă două destine paralele. Este vorba despre Jacqueline, o mamă tânără cu un fiu care suferă de sindromul Down și care locuiește în Parisul anilor ‘60, și despre Antoine, un bărbat recent divorțat care e DJ de succes la Montreal, în zilele noastre. Ceea ce leagă cele două povești este iubirea, dragostea tinerească, euforică, obsesivă, tragică și fără de sfârșit…

CURLING KING
Regele curlingului
23, 24, 29
Comedie, Norvegia, 2011
R: Ole Endresen
D: Atle Antonsen, Linn Skåber, Ane Dahl Torp, Harald Eia, Kåre Conradi

Povestea unui campion perfecționist care ajunge să fie instituționalizat.

„Regele curlingului” spune povestea unui campion a cărui obsesie pentru sport îl face să fie suspectat de boli mintale și ajunge să fie închis vreme de zece ani într-o instituție specializată. Dar, atunci când un vechi prieten se îmbolnăvește, el nu mai ține cont de recomandările medicilor și îi va sări în imediat în ajutorul lui .

Urmăriți povestea lui Truls Paulsen, cel care fusese cândva campion de curling și care, din cauza obsesiilor legate de sport, ajunge să fie suspectat de boli mintale, așa că este internat vreme de zece ani într-o instituție specializată. După externare, medicii care îi administraseră medicamente serioase în tot acest timp îl sfătuiesc să stea departe de tot ceea ce înseamnă acest sport, inclusiv de foșii coechipieri. Ei îl avertizează că, în caz contrar, poate avea parte de o altă cădere. Însă, după ce află că fostul antrenor suferă de cancer pulmonar și că doar o intervenție foarte costisitoare l-ar putea salva, Truls decide să acționeze, ajutându-l pe antrenor în acest moment de cumpănă. În plus, cum se întâmplă de obicei, campionatul național de curling promite un premiu gigantic în bani cash echipei câștigătoare… Cum ar putea să stea deoparte?

DICIOTTO ANNI DOPO (AKA. 18 YEARS AFTER)
După 18 ani
19, 20
Comedie, Italia, 2010
R: Edoardo Leo
D: Marco Bonini, Edoardo Leo, Sabrina Impacciatore

Povestea a doi frați înstrăinați care se reîntâlnesc „ După 18 ani”.

Ceea ce urmează este o istorie emoționată ai cărei eroi sunt doi frați înstrăinați. Aceștia nu se mai văzuseră de când mama lor fusese implicată într-un accident misterios care avusese loc în urmă cu 18 ani. Acum, ei călătoresc împreună pentru a duce cenușa tatălui lor în orășelul natal.

Genziano (Marco Bonini) și Mirko (Edoardo Leo) sunt doi frați care nu au mai vorbit de 18 ani, mai precis de când mama lor fusese implicată într-un dramatic accident înconjurat de mister. După incident, Genziano a emigrat în Marea Britanie, unde a devenit un om de afaceri de succes, în vreme ce Miko a rămas în Italia și lucrează la atelierul auto al tatălui său. Acum, cei doi trebuie să străbată Italia pentru a duce cenușa părintelui lor în orașul natal. De-a lungul călătoriei, cei doi frați o întâlnesc pe Cate, o femeie frumoasă și misterioasă care făcea autostopul, și vor reînvăța să comunice din nou și să înfrunte dureroasele secrete de familie. „După 18 ani” este un film emoționant și amuzant în care se iau în discuție relațiile dintre rude.

DOLLHOUSE (2012)
Casa păpuşilor
30
Dramă, Irlanda, 2012
R: Kirsten Sheridan
D: Seána Kerslake, Johnny Ward, Kate Stanley Brennan, Shane Curry, Ciaran Mccabe

Cinci adolescenți sparg o casă dintr-o suburbie bogată pentru a da o petrecere.

Câțiva adolescenți intră prin efracție într-o casă de lux aflată într-o suburbie bogată din Dublin pentru a da o petrecere. Povestea se derulează pe repede înainte, conducând la o serie de revelații care vor lăsa urme adânci pentru fiecare dintre ei.

În regia lui Kirsten Sheridan, producția irlandeză „Casa păpuşilor” vorbește despre o noapte din viața unor adolescenți de pe străzile din Dublin care se gândesc să intre prin efracție într-o casă de lux din zona scumpă a capitalei. Pătrunderea în această casă va transforma acea noapte într-una specială și va aduce cu sine o serie de revelații care vor lăsa urme adânci pentru fiecare dintre cei cinci.

EDDIE: THE SLEEPWALKING CANNIBAL
Eddie: Canibalul somnambul
28
Horror, Canada, 2011
R: Boris Rodriguez
D: Thure Lindhardt, Dylan Smith, Georgina Reilly, Alain Goulem, Stephen Mchattie

Un pictor redescoperă inspirația după ce întâlnește un canibal somnambul.

Lars Olafssen fusese cândva un pictor cunoscut, însă acum trece printr-o criză de inspirație, așa că acceptă să fie profesor la o școală din Canada. Situația se va schimba pentru el după ce se împrieteneșe cu un canibal somnambul.

În lumea artei, numele Lars Olafssen fusese cândva foarte respectat, dar nu a rezistat prea mult pe piedestal, deoarece l-a lovit criza de inspirație. Ronny, cel care se ocupase de-a lungul timpului de vânzarea operelor lui Lars vrea să îl scoată din această stare, însă artistul refuză să picteze. Creativitatea lui ajunsese să aibă un preț prea mare, deoarece sursa lui de inspirație însemna măcelul și tot ce ține de asta: sânge, intestine, membre… Desigur, nu este nicio surpriza faptul că asta îi provocase și o cădere nervoasă în trecut. În cele din urmă, Ronny îi găsește o slujbă de profesor la o școală de artă dintr-un orășel uitat de lume din Canada. Totul este sub control până când Lars îl întâlnește pe Eddie, ciudatul orașului. Pe măsura ce aceștia doi se împrietenesc, Olafssen descoperă un secret întunecat despre amicul său și ajunge să se simtă undeva la mijloc, între datoria față de prietenul lui și datoria față de artă.

FAMILY DINNER (AKA. MIDDAG MED FAMILJEN)
Cina în familie
8, 19
Scurt metraj, Suedia, 2012
R: Stefan Constantinescu
D: Fanny Risberg, Michael Jansson, Fanny Garanger

În vreme ce Niclas pregătește cina, ceva neașteptat se întâmplă în baie.

În apartamentul șic al familiei Christiansson se întâmplă lucruri ciudate. În vreme ce Niclas pregătea cina în bucătărie, în baie, cu ajutorul tehnologiei moderne, cineva era infidel.

„Cina în familie” spune o poveste din zilele noastre care este plasată în apartamentul foarte cochet al familiei Christiansson. Aici, se întâmplă lucruri foarte ciudate, deoarece, în timp ce Niclas pregătea cina în bucătărie, folosindu-se de tehnologia moderenă, în baie, cineva se juca de-a infidelitatea.

HASTA LA VISTA! (AKA. COME AS YOU ARE)
Hasta la vista!
8, 9, 11, 12, 20, 21
Dramă, Belgia, 2011
R: Geoffrey Enthoven
D: Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schrijver, Tom Audenaert, Isabelle De Hertogh, Katelijne Verbeke

Trei tineri cu nevoi speciale pornesc într-o călătorie pentru a-și pierde virginitatea.

Jozef este aproape orb, Philip e paraplegic, iar Lars se află țintuit într-un scaun cu rotile. Împreună, ei pun la cale un plan prin care urmează să pornească într-o călătorie la finalul căreia niciunul dintre ei nu trebuie să mai fie virgin.

Trei tineri de douăzeci și ceva de ani au două pasiuni pe lumea asta: vinul și femeile. Ei bine, aceștia au tot savurat licoarea pe care o adoră, însă nu au avut nicio femeie până acum. Toți trei sunt oameni cu nevoi speciale. Jozef este aproape orb, Philip e paraplegic, iar Lars se află țintuit într-un scaun cu rotile. Cu toate acestea, ei decid să pornească într-o călătorie în Spania pentru a ajunge la un bordel de acolo. Din acest moment, nimic nu le va mai sta în cale, nici măcar handicapurile lor. Deși unul este aproape orb, altul țintuit într-un scaun cu rotile, iar cel de-al treilea complet paralizat, toate acestea devin doar niște detalii peste care vor reuși să treacă.

KILLING BONO
Ucigându-l pe Bono
15, 18
Comedie, Marea Britanie, 2011
R: Nick Hamm
D: Ben Barnes, Robert Sheehan, Krysten Ritter, Peter Serafinowicz, Pete Postlethwaite

Doi frați își văd visele năruite din cauza colegului lor, Bono.

O comedie rock’ n’ roll despre doi frați irlandezi care se străduiesc să-și croiască drumul în lumea muzicii anilor ’80 și visează să devină staruri mondiale.

Neil McCormick a știut dintotdeauna că va fi celebru. Însă, în „The Hype”, formația școlii, este loc doar pentru un solist, iar cel care a fost deja ales pentru asta este Paul. Astfel, decis să lase trecutul în urmă, Neil formează o nouă trupă împreună cu fratele lui, Ivan. Există o singură problemă: Paul devine Bono, iar „The Hype” își schimbă numele în „U2”, așa că Neil are acum o singură variantă: să devină mai bun decât cei din U2. În căutarea celebrității, cei doi frați ajung la Londra, dar sunt îngenunchiați de nedreptățile din industria muzicii, iar fiecare acțiune de-a lor este depășită de succesul colegilor de școală. Apoi, când cei doi frați încep să se bucure de propriul succes, Ivan află adevărul șocant din spatele rivalități cu cei din U2 și amenință să distrugă totul. În vreme ce visul lui este pe cale să se spulbere, Ivan simte că eșecul său are o legătură directă cu succesul de care se bucură Bono. Să fie vorba despre faptul că destinul lui este acela de a rămâne veșnic în umbra celebrității? Și dacă răspunsul se află în… uciderea lui Bono?

LIAR LIAR
Mincinosul mincinoşilor
21, 22, 31
Comedie, SUA, 1997
R: Tom Shadyac
D: Jim Carrey, Maura Tierney, Justin Cooper, Cary Elwes, Jennifer Tilly

Fiul unui avocat își dorește ca tatăl lui să nu mai mintă pentru 24 de ore.

Fletcher Reede este un avocat care spune minciuni pe bandă rulantă, însă, după ce fiul său își pune o dorință de ziua sa, el nu mai reușește deloc să mintă. Din această clipă, aproape fiecare cuvânt pe care îl pronunță nu face altceva decât să îl aducă și mai aproape de dezastru.

Adevărul ar trebui să te elibereze, dar asta se poate întâmpla doar dacă nu ești Fletcher Reede (Jim Carrey), un avocat care vorbește repede și este un mincinos înnăscut. În clipa în care suflă în lumânările de pe tortul aniversar, Max, fiul lui în vârstă de 5 ani, își pune o singură dorință: ca tatăl lui să nu mai mintă timp de 24 de ore. Când dorința lui Max se îndeplinește, Fletcher realizează că cel mai de preț bun al său devine brusc cea mai mare vulnerabilitate. Astfel, avocatul realizează că, dacă nu mai poate minți, viața lui ajunge cu fiecare cuvânt pe care îl rostește tot mai aproape de dezastru. Interpretarea personajului principal din „Mincinosul mincinoșilor” i-a adus lui Jim Carrey o nominalizare la premiile Globurile de Aur.

NANNY MCPHEE RETURNS (AKA. NANNY MCPHEE AND THE BIG BANG)
Dădaca McPhee: Marea înfruntare
1, 2, 4, 5, 23
Comedie, Marea Britanie, 2010
R: Susanna White
D: Emma Thompson, Maggie Gyllenhaal, Rhys Ifans, Maggie Smith, Ralph Fiennes

Nanny McPhee vine pentru a ajuta o mamă epuizată care conduce ferma familiei.

În pelicula regizată de Susanna White, Emma Thompson revine în rolul McPhee, dădacă magică. De această dată, ea ajunge în clipa în care este mare nevoie de ea, dar e foarte puțin dorită acolo. Cea care o angajase era o mamă care se ocupa de ferma familiei, deoarece soțul ei era pe front.

Pregătiți-vă pentru o comedie de zile mari în care haosul și amuzamentul vor fi pe săturate și a cărei protagonistă este extraordinara Emma Thompson care revine în interpretarea unui personaj magic, este vorba despre dădaca McPhee. Ea sosește exact atunci când era mai mare nevoie de ea, dar e și cel mai puțin dorită acolo. Când apare la ușa de la ferma lui Isabel Green (Maggie Gyllenhaal), o mamă foarte ocupată, ea descoperă că există un adevărat război între copiii doamnei Green și cei doi veri răsfățați ai lor care locuiau la oraș. Dădaca își intră în rol și apelează la o mulțime de trucuri numai de ea știute care au rolul să îi învețe pe copii că cel mai important lucru este să se înțeleagă bine între ei.

OLD GRINGO
Old Gringo
5, 6
Aventuri, SUA, 1989
R: Luis Puenzo
D: Jane Fonda, Gregory Peck, Jimmy Smits, Patricio Contreras, Jenny Gago

O femeie se trezește la mijloc, între două lumi și doi bărbați extraordinari.
În timpul revoluției din Mexic, întâlnim trei persoane care compun un triunghi amoros volatil. Este vorba despre Harriet Winslow, o femeie îndrăzneață, Tomas Arroyo, general în armata revoluționară a lui Pancho Villa, și Ambrose Bierce, un scriitor expat american.

Pelicula lui Luis Puenzo aduce împreună trei vieți care provin din două culturi diferite. Povestea este plasată la începutul anilor 1900, în timpul revoluției din Mexic. Harriet Winslow (Jane Fonda) este o profesoară care decide să schimbe ceva în existența ei complet lipsită de pasiune, așa că pleacă în Mexic pentru a preda. Doar că, după ce sosește acolo, ea este răpită de Tomas Arroyo (Jimmy Smits), un general în armata revoluționară a lui Pancho Villa. Cu timpul, ei se împrietenesc cu genialul scriitor Ambrose Bierce (Gregory Peck), un expat american care își ținea ascunsă identitatea. Harriet este intrigată de cei doi bărbați, în vreme ce ei au același sentiment față de ea. În clipa în care află că Bierce este scriitorul a cărui operă o iubea și o respecta de mulți ani, femeia este decisă să îi împlinească acestuia ultima dorință.

PLAY IT AGAIN, SAM
Mai cântă o dată, Sam
7, 8, 17, 18, 26
Comedie, SUA, 1972
R: Herbert Ross
D: Woody Allen, Diane Keaton, Tony Roberts, Jerry Lacy, Susan Anspach

După ce e părăsit de soție, un critic de film încearcă să își găsească o nouă iubită.

Un critic de film încearcă să depășască impasul în care a ajuns după ce l-a părăsit soția. Astfel, încurajat de prieteni, el începe din nou să aibă întâlniri pentru a-și găsi o parteneră. Din păcate, rezultatele sunt foarte departe de a-l mulțumi.

Allan Felix (Woody Allen) este un critic de film de-a dreptul fanatic, cu un stil de viață care, în cele din urmă, o determină pe soție să-l părăsească. La scurt timp, Allan începe să aibă viziuni cu Humphrey Bogart, care se oferă să îl învețe cum să se poarte cu femeile. În același timp, cel mai bun prieten al său, Dick, și soția acestuia, Linda (Diane Keaton), încercă să-l ajute să-și găsească o parteneră, încurajându-l să iasă să cunoască alte femei. Din păcate, asta nu-l ajută prea mult, dar îl aduce în situația de a se apropia prea mult de Linda, cea care își petrecea timpul cu el atunci când Dick era la serviciu. Într-una dintre seri, după o cină intimă, urmând sfaturile lui Bogart, Allan o seduce pe Linda.

SHAKESPEARE IN LOVE
Shakespeare îndrăgostit
24, 25, 30
Romantic, SUA, 1998
R: John Madden
D: Joseph Fiennes, Gwyneth Paltrow, Judi Dench, Geoffrey Rush, Ben Affleck

Când a întâlnit-o pe femeia vieții lui, Shakespeare era foarte inspirat, dar nu avea niciun ban.

Urmăriți o comedie incredibilă plasată în anul 1593, un film care vorbește despre uluitoarea poveste de dragoste dintre William Shakespeare și Lady Viola, istorie despre care s-a vorbit destul de puțin de-a lungul timpului…

Imaginați-vă că, deși nu avea o lețcaie, William Shakespeare (Joseph Fiennes) se îndrăgostește de o femeie care făcea parte din nobilimea vremii. Povestea a început atunci când Lady Viola (Gwyneth Paltrow) își dorea cu ardoare să devină actriță, în vremuri în care femeilor le era interzisă o asemenea depravare. Astfel, ea se deghizează în bărbat și vine la audiții pentru a juca într-o piesă de-a lui Will. În acea perioadă, Shakespeare se străduia să scrie o comedie cu titlul: "Romeo and Ethel the Sea Pirate’s Daughter?". Oare emoțiile pe care i le va oferi această trăire specială îl vor inspira să transforme piesa la care lucra într-o tragedie care va deveni o operă de referință a literaturii universale? Pentru a afla răspunsul, urmăriți pelicula de Oscar a regizorului John Madden. Printre numeroasele premii și nominalizări obținute, șase nominalizări și șapte premii Oscar (cea mai bună actriță în rol principal -Gwyneth Paltrow-, cea mai bună actriță în rol secundar – Judi Dench-, cele mai bune decoruri, costume, coloană sonoră, imagine și scenariu); nominalizări și trei premii BAFTA; nominalizări și trei premii la ceremonia decernării premiilor Globurile de Aur; precum și o nominalizare la Grammy.

SILVER TONGUES
Un cuplu de escroci
30
Dramă, SUA, 2011
R: Simon Arthur
D: Lee Tergesen, Enid Graham, Tate Ellington, Emily Meade, Harvey Evans

Povestea a doi îndrăgostiți nomazi care își asumă continuu noi identități.

„Un cuplu de escroci” spune o poveste ai cărei eroi sunt Gerry și Joan, doi îndrăgostiți care își folosesc talentul într-un joc macabru. Mergând dintr-un oraș în altul, ei trag pe sfoară diferite persoane, lăsând în urma lor vieți distruse.

Gerry și Joan (Lee Tergeson și Enid Graham) sunt doi îndrăgostiți nomazi care călătoresc dintr-un oraș în altul, asumându-și de fiecare dată noi identități. Conduși de un insațiabil apetit pentru schimbare și fără să le pese de consecințe, ei manipulează și jonglează cu viețile oamenilor care le ies în cale, alterându-le existența pentru totdeauna. Cu toate acestea, cu fiecare reprezentație, jocul lor înșelător scapă tot mai mult de sub control. În cele din urmă, o minciună va conduce la nesfârșit la o alta și, în final, ieșirea din această cursă devine una imposibilă.

SUMMER GAMES (AKA. GIOCHI D’ESTATE)
Jocuri de vară
16, 17
Dramă, Elveția, 2011
R: Rolando Colla
D: Armando Condolucci, Fiorella Campanella, Alessia Barela, Antonio Merone, Roberta Fossile

O poveste despre două cupluri din generați diferite, în vacanța de vară.

Povestea a două cupluri, unul adult, iar celălalt la vârsta adolescenței, în timpul vacanței de vară. Vicenzo și Adriana decid să facă o ultimă încercare pentru a-și salva mariajul. Fiul lor în vârstă de 12 ani este afectat de comportamentul violent al tatălui său și ajunge să se poarte la fel în jocurile cu alți copii de vârsta lui.

„Jocuri de vară” se întâmplă în mijlocul verii, pe malurile mării. După mulți ani împreună, căsătoria dintre Vincenzo și Adriana trece prin momente foarte delicate, așa că cei doi decid să mai facă o ultimă încercare pentru a o salva. Nic, fiul lor de 12 ani, este traumatizat de ieșirile tatălui său și devine la rândul său violent atunci când interacționează cu alți copii de vârsta lui. Deși este bine integrat în grupul său de prieteni, băiatul reușește destul de greu să exprime ceea ce simte pentru Marie, care are aceeași vârstă și aceleași probleme în relația cu tatăl ei. Urmăriți o poveste care vorbește despre primii pași înainte de momentul în care îți iei viața pe cont propriu.

SURVIVING IN L.A.
Surviving in L.A.
R: Abbi Lake O’Neill
D: Abbi Lake O’Neill, Jay Huguley, Robert Walden, Ken Kercheval, Diana Cignoni

Kate tocmai a ieșit de la dezintoxicare, după ce drogurile i-au distrus cariera.

Kate McCarthy, a fost vedeta unui serial despre adolescenți, dar zilele glorioase ale celebrității ei au apus de multă vreme, iar cariera ei este distrusă. Asta s-a întâmplat mai ales din cauza consumului de droguri. Acum, ea tocmai a ieșit de la dezintoxicare.

Uneori, ceea ce poate părea un pas înapoi poate fi, de fapt, unul înainte în direcția bună. Kate McCarthy este o fostă vedetă dintr-un sitcom despre adolescenți. Toate au mers bine în viața ei până când tânăra a început să consume droguri. După șapte ani de la această alegere care i-a ruinat existența, cariera ei este distrusă, iar zilele glorioase în care era celebră deveniseră și ele istorie. Acum, ea tocmai a ieșit dintr-o clinică de dezintoxicare și singur lucru pe care îl mai are este un apartament în Los Angeles. După toate acestea, doar o prietenă îi rămăsese alături. Este vorba despre Claire, care e încă dependentă de droguri, fiind captivă într-o căsnicie în care nu există nicio urmă de iubire. Amândouă îi disprețuiesc pe noii chiriași. Înconjurată de tot felul de personaje bizare, Kate se simte izolată, însă, la momentul potrivit, Marc va intra în acțiune și o va ajuta să se pună pe picioare.

THE DEBT (2003)
Datoria
4, 5, 21, 31
Dramă, Marea Britanie, 2003
R: Jon Jones
D: Warren Clarke, Hugo Speer, Martin Freeman, Lee Williams, Barbara Marten

Un delincvent care renunțase la viața de nelegiuri revine pentru o ultimă lovitură.

Geoff Dresner s-a retras din „profesia” de hoț profesionist, iar acum își câștigă existența din muncă cinstită, ca brutar. Însă, când ginerele său ajunge să datoreze o sumă uriașă unui cămătar local, el realizează că are o singură soluție pentru a-și salva familia. Astfel, ajunge să pună la cale o ultimă lovitură.

„Datoria” îl aduce în centrul atenției pe Geoff Dresner, un englez aflat la vârsta pensiei care renunțase de ceva vreme la tâlhării și trăia din muncă cinstită, ca brutar. Viața lui devenise tihnită și onestă, dar află că ginerele său are o datorie enormă la unul dintre cămătarii de acolo. Din această clipă, Dresner realizează că pentru a-l ajuta pe tânăr trebuie să pună la cale o ultimă lovitură. Jaful nu se termină cum ar fi dorit, așa că Geoff se trezește prins ca într-o menghină, între un detectiv care vrea în sfârșit să îl vadă pe hoț în spatele gratiilor și un avocat care nu prea știe cum să apere un delincvent de carieră. În plus, Dresner ajunge într-o plasă de minciuni și înșelăciuni și se străduiește să găsească o cale de scăpare pentru el și familia sa.

THE DECEIVERS
Escrocii
11, 12
Aventuri, India, 1988
R: Nicholas Meyer
D: Pierce Brosnan, Saeed Jaffrey, Shashi Kapoor, Helena Michell, Keith Michell

India, 1825. O societate secretă de criminali și omul care vrea să oprească asasinatele.

Un ofițer britanic aflat în India riscă să fie concediat și chiar să își piardă viața în clipa în care decide să investigheze „The Thuggees”, o veche grupare secretă care era responsabilă de masacre îngrozitoare. Crimele erau făcute în numele zeiței Kali.

„Escrocii” este plasată în secolul al XIX-lea și se inspiră din romanul lui John Masters, care are la bază evenimente reale. Eroul poveștii este William Savage (Pierce Brosnan), un ofițer britanic care este trimis împreună cu noua sa soție acolo. În scurt timp, el ajunge la concluzia că oamenii din India merită să fie tratați cu demnitate și respect. Într-una dintre seri, el vede niște descreierați care jefuiesc și omoară o femeie lipsită de apărare și vrea să afle ce se întâmplă. Astfel, descoperă că asasinii erau adepții unui cult bizar numit Thuggees și că omorau în numele zeiței Kali. Savage este decis să le vină de hac, așa că se deghizează, infitrându-se în gruparea lor. Cu cât se străduiește mai mult să le câștige încrederea, cu atât el trebuie să acționeze precum oricare dintre cei de acolo și așa ajunge să aibă o viață secretă de criminal.

THE DRESS (AKA. DE JURK)
Rochia
10, 18, 28
Comedie, Olanda, 1996
R: Alex Van Warmerdam
D: Alex Van Warmerdam, Ariane Schluter, Elisabeth Hoijtink, Eric Van Der Donk, Henri Garcin

Urmăriți o poveste asezonată cu sex, violență, umor și dramatism.

Despre efectele pe care le are rochia asupra vieții celor implicați în realizarea, vânzarea și purtarea ei.

Pelicula „Rochia” este o poveste plină de sex, violență, dramatism și umor, toate gravitând în jurul vieții unei rochii. Concepută sub un nor al frustrării și disperării, ea devine un detaliu important într-un șir interminabil de ghinioane sau într-o succesiune de evenimente care vor schimba existența celor care au adus rochia în universul lor. Urmărind filmul, veți întâlni personaje bizare care ajung să fie implicați într-un joc macabru. Oricine intră în contact cu rochia devine victima consecințelor dramatice, șocante sau amuzante ale acestui fapt.

THE FIRST GRADER
Puterea educaţiei
9, 17
Dramă, Marea Britanie, 2010
R: Justin Chadwick
D: Naomie Harris, Oliver Litondo, Vusi Kunene, Tony Kgoroge, Israel Makoe

Un kenyan în vârtstă de 84 de ani luptă pentru dreptul lui de a merge la școală.

Undeva într-un sat de munte din Kenya, un bărbat ambițios și mândru în vârstă de 84 de ani este decis să meargă la școală pentru a învăța să scrie și să citească. În cele din urmă, el va ajunge într-o clasă alături de copii de șase ani.

Pelicula lui Justin Chadwick este plasată într-un mic sat de munte din Kenya și este insiprată de fapte reale. Sute de copii se înghesuie pentru șansa de a avea parte de educația gratuită promisă de guvernul kenyan. Unul dintre cei care nu vrea să rateze această șansă este Maruge, un bătrân veteran de 84 de ani care își dorește cu disperare să învețe să scrie și să citească. După ce a luptat pentru eliberarea țării sale, el consideră că a sosit vremea să se ocupe de educația lui și este decis să meargă până la capăt, chiar dacă asa înseamnă să stea alături de copii de șase ani.

THE HUMAN CENTIPEDE (FIRST SEQUENCE)
Siamezii
7, 17
Horror, Olanda, 2009
R: Tom Six
D: Dieter Laser, Ashley C. Williams, Ashlynn Yennie, Akihiro Kitamura, Andreas Leupold

Un chirurg dement mutilează și omoară trei turiste străine.

Două americance drăguțe pornesc într-o călătorie prin Europa, dar mașina li se strică în pădure, așa că pornesc în căutare de ajutor și descoperă o vilă izolată. A doua zi, ele sunt captive într-o pivniță înspăimântătoare.

„Siamezii” spune terifianta poveste a două americance frumoase care pornesc într-o călătorie prin Europa. Din păcate, mașina lor se strică într-o pădure din Germania, așa că merg să caute ajutor și descoperă o vilă izolată. Heiter, proprietarul casei, un chirurg pensionar, se oferă să le cheme un taxi și le invită în casă pentru a aștepta la adăpost sosirea mașinii. Ele își vor da seama prea târziu că ceva nu este tocmai în regulă cu formidabilul domn Heiter. Planurile medicului sunt dincolo de orice imaginație, deoarece în aceeași casă se află captivă și o turistă japoneză, iar „gazda” lor are un plan diabolic în ceea ce le privește pe cele trei.

THE LAST DAYS OF EMMA BLANK
Ultimele zile din viaţa Emmei Blank
17, 27
Dramă, Olanda, 2009
R: Alex Van Warmerdam
D: Marlies Heuer, Gene Bervoets, Annet Malherbe, Eva Van De Wijdeven, Gijs Naber

O femeie diabolică dintr-o vilă imensă de la malul mării așteaptă să moară de la o zi la alta.

Emma Blank este o femeie în vârstă diagnosticată cu cancer și louiește într-o vilă imensă de la malul mării, așteptând să moară de la o zi la alta. Însă, ea ajunge să se poarte ca un dictator cu personalul, așa că, într-o bună zi, oamenii se revoltă.

Urmează „Ultimele zile din viaţa Emmei Blank”, o peliculă încărcată de dramatism, în regia lui Alex Van Warmerdam. Emma Blank este o femeie în vârstă care are o casă de dimensiuni impresionante la malul mării. Ea este foarte bolnavă, iar cei care o îngrijesc sunt angajații care se ocupă și de casă. În ciuda nevoii disperate de a fi îngrijită cu dragoste, Emma este o dictatoare avară ale cărei pretenții devin din ce în ce mai absurde, aducându-i pe cei din personal în pragul nebuniei. Asta se petrece până în ziua în care ei realizează că au și ei drepturi, așa că se revoltă și pun la cale un complot.

THE NORTHERNERS (AKA. DE NOORDERLINGEN)
Nordicii
3, 12, 21
Comedie, Olanda, 1992
R: Alex Van Warmerdam
D: Jack Wouterse, Annet Malherbe, Rudolf Lucieer, Loes Wouterson, Leonard Lucieer

Un băiat se alătură poștașului, ajungând să-i spioneze pe vecinii săi.

Suntem în 1960, într-un cătun îndepărtat din Olanda. De fapt, satul înseamnă o singură stradă a ceea ce urma să fie un nou oraș, dar care nu a fost niciodată terminat. Comportamentul locuitorilor este invariabil determinat de frustrările lor sexuale.

„Nordicii” este o comedie neagră suprarealistă plasată în 1960, într-un mic sat îndepărtat din Olanda. În vreme ce mama lui este atrasă de cele sfinte, iar frustrările sexuale ale tatălui său devin prea greu de gestionat, Thomas devine obsedat de evenimentele difuzate în jurnalele de știri. Influențat de mișcarea de eliberare din Congo, Thomas devine Lumumba, unul dintre cei care urmează să devină noul lider al țării. Omul care îl susține în această evadare din realitate este Plagge, poștașul, cel care citește toate scrisorile și știe toate secretele intime ale oamenilor din sat.

UNDERWORLD 4: AWAKENING
Lumea de dincolo: Trezirea la viaţă
29
Acțiune, SUA, 2012
R: Måns Mårlind, Björn Stein
D: Kate Beckinsale, Stephen Rea, Michael Ealy, Theo James, India Eisley

Selene este o vampirița războinică ce conduce lupta împotriva rasei umane.

Când oamenii descoperă existența unui vampir și a clanurilor Lycan, începe un război care trebuie să ducă la eradicarea ambelor specii nemuritoare. Cea care conduce lupta împotriva rasei umane este vampirița războinică Selene.

În această a patra parte a poveștii „Lumea de dincolo”, Kate Beckinsale revine interpretând-o pe Selena, o războinică vampir care conduce lupta împotriva rasei umane. După ani de detenție, ea este din nou liberă și se trezește într-o lume complet schimbată în care oamenii au aflat de existența vampirilor și a clanurilor Lycan, așa că au pornit o luptă pentru eradicarea ambelor specii nemuritoare. În această situație, Selene trebuie să se lupte cu oamenii, dar și cu cei din claurile Lycan.

VAMP
Vampirul
14, 23
Horror, SUA, 1986
R: Richard Wenk
D: Chris Makepeace, Sandy Baron, Robert Rusler, Dedee Pfeiffer, Gedde Watanabe

Doi băieți de liceu caută o stripperiță pentru petrecerea lor.

Ideea de a angaja o stripperiță pentru petrecerea lor li s-a părut una genială. Din păcate, în căutatea acesteia, cei doi băieți ajung în „The After Dark Club”, un loc populat de… vampiri.

„Vampirul” spune povestea a doi băieți de liceu care caută o stripperiță pentru petrecerea lor. Ei se gândesc ei că asta ar fi o idee origială pentru a-și arăta recunoștința pentru faptul că fuseseră primiți în frăție. Din păcate, în căutatea ei, aceștia ajung în „The After Dark Club” și sunt fermecați rapid de dansatoarele de striptis. Doar că fetele de aici erau de fapt vampiri. Acesta este începutul unei nopți la finalul căreia absolut nimic nu va mai fi ca înainte.

WHERE WE ONCE WALKED (AKA. DAR VI EN GANG GATT)
Un triunghi amoros
2, 12, 29
Dramă, Finlanda, 2011
R: Peter Lindholm
D: Jessica Grabowsky, Martin Bahne, Oskar Pöysti, Jakob Öhrman, Andreas Af Enehjelm

Helsinki, între finalul Primului Război Mondial și 1930, povestea unui triunghi amoros.

Povestea acestui triunghi amoros se petrece în Helsinki, în perioada dintre finalul Primului Război Mondial și 1930. Urmăriți o poveste emoționantă, un film european încărcat de dramatism care ia în discuție un subiect tabu.

Acțiunea peliculei „Un triunghi amoros” este plasată în Helsinki, în perioada dintre finalul Primului Război Mondial și 1930, iar cei care sunt implicați în această relație blamată de societate sunt Lucie, Eric și Allan. Ea este o tânără din rândul celor bogați, Eric face parte din clasa de mijloc, iar Allan are convingeri socialiste și provine din clasa muncitoare. Va veni și momentul în care toți trei vor ajunge în situația de a suporta consecințele deciziilor pe care le-au luat. În final, apare și o declarație de dragoste, o declarație în memoria oamenilor care am fost cândva. Pelicula are la bază romanul premiat al lui Kjell Westö care se inspiră din fapte reale.

PREMIERE SERIALE

Cei mai buni regizori de la Hollywood

Poveștile de succes ale celor mai buni regizori din Cetatea Filmului.

Un serial pe care urmarindu-l veți afla poveștile de succes ale celor mai apreciați regizori contemporani. Este vorba despre cei au avut șansa de a face carieră pe platourile de la Hollywood.

Urmărind serialul “Cei mai buni regizori de la Hollywood”, veți afla poveștile de succes ale celor mai apreciați regizori contemporani. Un serial în care veți descoperi tot ceea ce v-ați dori să știți despre cei mai importanți realizatori de filme de la Hollywood, despre copilăria lor, primele pelicule regizate și cum au ajuns să fie implicați în proiectele care au devenit superproducții.

HOLLYWOOD’S BEST FILM DIRECTORS IV. EP. 61 – WOLFGANG PETERSEN
Cei mai buni regizori de la Hollywood – IV, Ep.61 – Wolfgang Petersen
6, 15

Interviuri cu celebrități

James Lipton intervievează actori, regizori și scenariști celebri.

James Lipton, gazda producției “Interviuri cu celebrităţi”, a reușit să obțină confesiuni uluitoare de la cei mai îndrăgiți artiști ai lumii, de la actori la regizori, muzicieni sau actori de comedie. În fața lui, aceștia și-au dezvăluit cele mai ascunse gânduri legate de talentul lor.

James Lipton a reușit performanța de a crea o adevărată instituție în ceea ce privește genul jurnalistic numit interviu. El a discutat cu mai mult de 180 de artiști celebri din toată lumea, de la actori la regizori, muzicieni sau actori de comedie. Maniera lui Lipton de a realiza interviurile a inspirat celebritățile artistice mondiale care, în fața lui, și-au dezvăluit cele mai ascunse gânduri legate de arta pe care o slujesc. Din această lună, la Cinemax, celebrul James Lipton îi aduce în fața dumneavoastră pe Mike Myers, Goldie Hawn, Daniel Radcliffe și Josh Brolin.

INSIDE THE ACTORS STUDIO EP. 04 – MIKE MYERS
Interviuri cu celebrităţi – Ep. 4 – Mike Myers
18, 24
INSIDE THE ACTORS STUDIO EP. 05 – GOLDIE HAWN
Interviuri cu celebrităţi – Ep. 5 – Goldie Hawn
21
INSIDE THE ACTORS STUDIO EP. 06 – DANIEL RADCLIFFE
Interviuri cu celebrităţi – Ep. 6 – Daniel Radcliffe
6
INSIDE THE ACTORS STUDIO EP. 07 – JOSH BROLIN
Interviuri cu celebrităţi – Ep. 7 – Josh Brolin
10, 14

CARRYOVER MOVIES

CORRIDOR (AKA. ISOLERAD)
Coridorul
Thriller, Suedia, 2010
R: Johan Lundborg, Johan Storm
D: Emil Johnsen, Ylva Gallon, Peter Stormare, Margreth Weivers, Örjan Landström

Frank este cuprins de panică oridecâte ori trebuie să iasă din apartamentul său.

Un student singuratic este foarte mulțumit cu viața lui atunci când se află în apartamentul său, un loc liniștit unde poate studia pentru examenele care urmează. Dar, după ce o întâlnește pe fata care locuia deasupra, liniștea, comfortul și chiar sănătatea lui ajung să fie în mare pericol.

Frank este un ambițios student la Medicină care nu prea are prieteni. Examenele vor începe în numai câteva zile și nimic nu trebuie să îi distragă atenția de la ceea ce are de făcut. Însă, după ce o întâlnește pe Lotte, fata care s-a mutat recent deasupra apartamentului său, liniștea, comfortul și chiar sănătatea lui ajung să fie în mare pericol. Tânăra încearcă să se împrietenească, dar Frank este foarte iritat de insistențele acesteia. În plus, el aude zgomot de deasupra, atunci când Lotte și iubitul ei fac dragoste, iar asta îl ține treaz toată noaptea. Într-una dintre zile, Frank este atacat undeva pe coridorul clădirii unde locuiește, Lotte îi sare în ajutor, iar ei devin mai apropiați. Prietenia dintre cei doi va avea consecințe, deoarece iubitul femeii bănuiește că cei doi au o aventură.

DORFMAN
Dorfman
Comedie, SUA, 2011
R: Brad Leong
D: Sara Rue, Elliott Gould, Johann Urb, Haaz Sleiman, Sophie Monk

O comedie despre o tânără care se mută din San Fernando Valley în Los Angeles.

„Dorfman” este o comedie romantică care spune povestea unei femei tinere care ducea o viață liniștită în San Fernando Valley, dar se mută în centrul LA-ului și este prinsă în vârtejul caleidoscopic al lumii de acolo.

După ce mama ei moare, Deb Dorfman (Sara Rue), o contabilă timidă de 27 de ani, vine să locuiască împreună cu tatăl ei (Elliot Gould), un bărbat care fusese întotdeauna un om morăcănos. Fire romantică, ea este îndrăgostită de Jay (Johann Urb). Când acesta are nevoie de cineva care să aibă grijă de casă cât timp el va sta în Afganistan, Deb nu ratează oportunitatea de a se muta în apartamentul acestuia din centrul orașului Los Angeles. Această decizie îi va schimba complet viața, deorece Deb se va transforma într-o femeie încrezătoare în forțele proprii, o tânără atrăgătoare care are lumea la picioare.

HOUSE CALLS
Vizită la domiciliu
Romantic, SUA, 1978
R: Howard Zieff
D: Walter Matthau, Glenda Jackson, Art Carney, Richard Benjamin, Candice Azzara

Dr. Nichols este văduv și începe să curteze o femeie independentă și foarte energică.

Urmează povestea unui chirurg care și-a pierdut recent soția și, după ce trece de la o aventură la alta, el întâlnește o femeie cam de aceeași vârstă. Este vorba despre Ann care este singură, energică independentă și complet diferită de toate celelalte.

Charley Nichols (Walter Matthau) este un medic chirurg de vârstă mijlocie care a rămas văduv de curând. El are tot felul de tentative de a-și umple singurătatea, însă nu se simte prea confortabil cu alegerile făcute. Asta până când o întâlnește pe Ann (Glenda Jackson), o femeie divorțată care este cam de vârtsa lui. Din această clipă, amândoi pornesc într-un amuzant joc în care fiecare încearcă să îl cucerească pe celălalt, însă niciunul nu pare a fi pregătit pentru o relație cu adevărat serioasă.

HOWARDS END
Întoarcere la Howards End
Dramă, Marea Britanie, 1992
R: James Ivory
D: Anthony Hopkins, Vanessa Redgrave, Emma Thompson, Helena Bonham Carter, James Wilby

Anglia, începutul secolului XX. O poveste despre relațiile dintre clasele sociale.

„Howards End” prezintă rigiditatea societății britanice de la începutul secoului al XX-lea. Personajul central este Margaret Schlegel care moștenise o parte din averea unei femei din înalta societate.

Adaptarea romanului clasic a lui E. M. Forste aruncă o privire asupra rigidității societății britanice de la începutul secolului al XX-lea. Eroina poveștii este Margaret Schlegel (Emma Thompson), o femeie care moștenește o parte din averea lui Ruth Wilcox (Vanessa Redgrave), o reprezentantă a înaltei societăți, cu care ea se împrietenise. Povestea se întâmplă într-o perioadă în care societatea era divizată în caste: aristocrația industrială (Henry Wilcoxm interpretat de Anthony Hopkins), clasa de mijloc (Margaret și sora ei) și clasa muncitoare Leonard Bast și soția lui). Conflictele personale și sociale dintre aceste personaje vor avea consecințe tragice pentru uniii și dramatice pentru alții. Pelicula a obținut șase nominalizări și trei premii Oscar (cea mai bună actriță în rol principal – Emma Thompson; cele mai bune decoruri; cel mai bun scenariu). De asemene, filmul lui James Ivory a primit premii și nominalizări la cermoniile BAFTA, Boston Society of Film Critics Awards, Festivalul de Film de la Cannes, Chicago Film Critics Association Awards, César Awards, Globurile de Aur, London Critics Circle Film Awards, New York Film Critics Circle Awards, Writers Guild of America.

KILL ME PLEASE
Omoară-mă, te rog!
Comedie, Franța, 2010
R: Olias Barco
D: Aurélien Recoing, Virgile Bramly, Daniel Cohen, Virginie Efira, Bouli Lanners

Un medic are o clinică pentru sinucidere asistată, dar moartea preferă să lucreze singură.

Doctorul Kruger are de gând să modernizeze sinuciderea. Visul lui este acela de a crea un cadru în care sinuciderea să nu mai fie privită ca o tragedie, ci ca un simplu act asistat medical. Însă, moartea preferă să își vadă singură de treburile ei.

Clinica doctorului Kruger, un loc izolat aflat în mijlocul pădurii, primește subvenții guvernamentale. Visul medicului este acela de a crea un cadru în care sinuciderea să nu mai fie privită ca o tragedie, ci ca un simplu act asistat medical. În fiecare zi, doctorul Kruger își întâmpină pacienții sănătoși și le ascultă poveștile pentru a înțelege motivele care ar justifica sau nu decizia lor de a încheia socotelile cu viața. Înainte de asta, fiecăruia dintre ei le este permisă o ultimă dorință: o cină specială cu mâncare fină și vin ales, o ultimă întâlnire sau o altă fantezie. Însă, această clinică unică începe să atragă atenția localnicilor. În cele din urmă, cu toții vor învăța că nimeni, dar absolut nimeni nu are dreptul să controleze moartea. În plus, „doamna cu coasa” are și ea tabieturile sale și mai și obișnuiește să lucreze singură…

NEW BEST FRIEND
Indiferenţă
Dramă, SUA, 2002
R: Zoe Clarke-Williams
D: Meredith Monroe, Rachel True, Dominique Swain, Mia Kirshner, Taye Diggs

Trei fete de colegiu cu părinți bogați se împrietenesc cu o colegă săracă.

Undeva în Carolina de Nord, autoritățile investighează un caz în care o fată de liceu ia o supradoză aproape fatală. Ancheta scoate la iveală mai multe detalii sordide din viața fetei, dinaintea și după momentul în care intrase în lumea drogurilor și a desfrâului.
Este ianuarie, iar la exclusivista Colby University începe un nou semestru. Undeva lângă campus, patru tinere se pregătesc pentru examenele finale. În acest timp, în apartamentul ei murdar în care locuiește împreună cu mama sa, biata Alica își organizează rechizitele. În cealaltă parte a orașului, într-o zonă luxoasă, trei fete frumoase și de bani gata își încep și ele ziua. Hadley, se relaxează într-o baie cu spumă, Julianne colega ei bulimică, înfulecă dintr-un castron uriaș cu cereale, iar Sydney se trezește alături de iubitul ei, Josh. Cursurile încep, iar Alica trebuie să lucreze împreună cu Hadley la un proiect de sociologie. Deși este respinsă la început, fata va fi acceptată până la urmă în cercul lui Hadley, iar asta va însemna pentru ea accesul într-o lume a drogurilor recreaționale, a amenințărilor periculoase și a desfrâului. În cele din urmă, încercările disperate ale tinerei sărmane de a fi precum noile ei prietene o aduc la un pas de moarte.

SUITE NOIRE – ENVOYEZ LA FRACTURE (WHAT’S THE DAMAGE)
Suite Noire – Trimiteţi răniţii
Thriller, Franța, 2009
R: Claire Devers
D: Clotilde Hesme, Laurent Stocker, Léa Drucker, Michel Aumont, Judith Chemla

“Suite Noire” este o colecție de opt povești, în tradiția filmelor de categoria B.

“Suite Noire” este o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B. Astfel, veți întâlni o mulțime de personaje stranii, criminali de toate felurile, situații dramatice, umor negru și, la orice pas, oameni care mor cu zile.
Urmează “Suite Noire”, o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B (“B-Movie”), care vor explora orice nuanță a genului cinematografic. Fiecare dintre cele opt filme reprezintă de fapt întâlnirea dintre un scriitor și un realizator de film. “Suite Noire” oferă o perspectivă ironică și întunecată a societății contemporane, diversitate de subiecte și contexte, stiluri de regie care nu au nimic în comun, umor negru și, întotdeauna, o abordare care uimește. Astfel, vom cunoaște cetățeni decenți, falși inocenți, bastarzi, criminali în serie, asasini inepți, ucigași tineri sau detectivi neexperimentați, femei răzbunătoare, escroci și simpli idioți, moralitate făcută bucăți, confruntări și trădare, victime ale ghinionului, oameni care cad în capcane sau semeni care îndreaptă arma unul spre celălalt și mor. Numai la Cinemax, în această lună, o serie horror cum nu ați mai văzut!

SUITE NOIRE – LA MUSIQUE DE PAPA (THE OLD DAD’S MUSIC)
Suite Noire – Muzica tatălui
Thriller, Franța, 2009
R: Patrick Grandperret
D: Antoine Chappey, Léo Grandperret, Marilyne Canto, Agnès Soral, Florence Thomassin

“Suite Noire” este o colecție de opt povești, în tradiția filmelor de categoria B.

“Suite Noire” este o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B. Astfel, veți întâlni o mulțime de personaje stranii, criminali de toate felurile, situații dramatice, umor negru și, la orice pas, oameni care mor cu zile.
Urmează “Suite Noire”, o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B (“B-Movie”), care vor explora orice nuanță a genului cinematografic. Fiecare dintre cele opt filme reprezintă de fapt întâlnirea dintre un scriitor și un realizator de film. “Suite Noire” oferă o perspectivă ironică și întunecată a societății contemporane, diversitate de subiecte și contexte, stiluri de regie care nu au nimic în comun, umor negru și, întotdeauna, o abordare care uimește. Astfel, vom cunoaște cetățeni decenți, falși inocenți, bastarzi, criminali în serie, asasini inepți, ucigași tineri sau detectivi neexperimentați, femei răzbunătoare, escroci și simpli idioți, moralitate făcută bucăți, confruntări și trădare, victime ale ghinionului, oameni care cad în capcane sau semeni care îndreaptă arma unul spre celălalt și mor. Numai la Cinemax, în această lună, o serie horror cum nu ați mai văzut!

THE BOSTONIANS
Bostonienii
Dramă, Marea Britanie, 1984
R: James Ivory
D: Christopher Reeve, Vanessa Redgrave, Jessica Tandy, Madeleine Potter, Nancy Marchand

Din motive diferite, un bărbat din Sud și o feministă din Boston înceacă să câștige atenția unei tinere.
Pelicula lui James Ivory este plasată în secolul al XIX-lea, la începuturile mișcării de emanicipare a femeii. Din motive diferite, un bărbat arătos din Sud și o militantă feministă din lumea aristocrată din Boston se străduiesc să câștige atenția unei tinere.

Plictisit de luxul din jurul său și de prietenii pe care îi avea, Basil Ransom (Christopher Reeve) ajunge să fie fascinat de verișoara sa, Olive Chancellor (Vanessa Redgrave). Cei doi au o prietenă comună, este vorba despre încântătoarea Verena Tannant (Madeleine Potter). Curând, se conturează un triunghi, o relație neobișnuită în care, din motive diferite, Basil și Olive ajung să o urmărească amândoi îndeaproape pe Verena. Basil se îndrăgostise de tânără, iar Olive dorea să o câștige de partea sa cu scopul de a-și promova ideologia, folosindu-se de conexiunile sociale și de talentul oratoric al frumoasei tinere. Undeva în fundal, apare și iubirea adevărată a Verenei, este vorba despre Henry Burrage (John Van Ness), un avocat sărac, dar cinstit.

THE CROWN JEWELS (AKA. KRONJUVELERNA)
Bijuteriile coroanei
Dramă, Suedia, 2011
R: Ella Lemhagen
D: Alicia Vikander, Bill Skarsgård, Björn Gustafsson, Jesper Lindberger, Michalis Koutsogiannakis

Aparent, Fragancia a tras și l-a omorât pe Richard. Dar oare ce s-a întâmplat de fapt?

În prima clipă, pare clar faptul că Fragancia l-a omorât pe Richard, fiul unui industriaș. Dar, oare ce s-a întâmplat cu adevărat acolo? Ei se născuseră în aceeași zi într-un orășel din Suedia, și de-atunci viețile lor se intersectaseră inexplicabil.

Fragancia este arestată pentru tentativa de asasinat asupra lui Richard Persson, fiul unui om de afaceri important. Dar, oare ce se întâmplase cu adevărat acolo? În timpul interogatoriului, aflăm uluitoarea ei poveste. Astfel, o urmăm pe Fragancia în copilărie, când sărăcia îi făcea viața grea, ajungem în adolescență, când ea își cunoscuse marea iubire și ne întoarcem la noaptea fatală în urma căreia ajunsese să fie luată de autorități. Tot cu acest prilej aflăm faptul că ea și Richard se născuseră în aceeași zi, în același orășel din Suedia, și, chiar de-atunci, viețile lor se intersectaseră inexplicabil.

THE DEEP BLUE SEA
Adânca mare albastră
Dramă, Marea Britanie, 2011
R: Terence Davies
D: Rachel Weisz, Tom Hiddleston, Simon Russell Beale, Ann Mitchell, Jolyon Coy

Soția unui judecător este prinsă într-o poveste de dragoste autodistructivă.

În Anglia postbelică, o femeie are o tentativă de suicid eșuată. Cu ceva vreme în urmă, ea își părăsise soțul, un respectabil judecător, pentru un fost pilot care avea probleme cu alcoolul.

„Adânca mare albastră” spune povestea unei femei a cărei iubiri copleșitoare amenință să îi pună în pericol bunăstarea și-i îndepărtează pe bărbații din viața ei. Hester Collyer (Rachel Weisz) este soția unui judecător britanic (Simon Russell Beale), o femeie cu un spirit liber care se simte captivă într-un mariaj lipsit de pasiune. Din clipa în care îl întâlnește pe Freddie Page (Tom Hiddleston), un fost pilot al Forțelor Aeriene Regale, viața lui Haster se va schimba dramatic. Pelicula este o adaptare a piesei lui Terence Rattigan.

TWIN SISTERS (AKA. DE TWEELING)
Gemenele
Dramă, Olanda, 2002
20, 21, 29, 30
R: Ben Sombogaart
D: Thekla Reuten, Nadja Uhl, Ellen Vogel, Gudrun Okras, Julia Koopmans

„Twin sisters”, povestea a două surori gemene care cresc separat.

Germania, 1926. Anna și Lotte sunt două surori gemene orfane care urmează să crească separat. Anna va rămâne în Germania, iar Lotte va crește în Olanda. Pelicula urmărește parcursul vieții și impactul războiului în existența fiecăreia dintre ele.

Pelicula are la bază un bestseller de Tessa de Loo. Emoționanta poveste care urmează gravitează în jurul a două surori gemene care au crescut în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial. În 1926, Anna și Lotte, cele două surori gemene orfane, sunt despărțite și li se interzice să mai păstreze legătura. Anna va rămâne în Germania, iar Lotte va pleca în Olanda, unde urmează să fie crescută de un cuplu bogat. Pelicula urmărește parcursul vieții și impactul războiului în existența fiecăreia dintre ele. Foarte mulți ani mai târziu, cele două se vor reîntâlni. Pelicula a fost nominalizată la Oscar la categoria „Cel mai bun film străin”.

TYRANNOSAUR
Tiranozaur
Dramă, Marea Britanie, 2011
R: Paddy Considine
D: Peter Mullan, Olivia Colman, Eddie Marsan, Ned Dennehy, Paul Popplewell

Doi oameni răniți și singuri sunt aduși împreună de circumstanțe…

„Tyrannosaur” spune povestea lui Joseph, un om chinuit de violență și furie, care se îndreaptă către autodistrugere. Când viața lui părea să fie în cădere liberă, destinul o aduce în calea sa pe Hannah.

Joseph (Peter Mullan) este un șomer văduv care are probleme cu alcoolul, un bărbat chinuit de violență și furie. Hannah (Olivia Colman) e o femeie respectabilă care pare a fi sănătoasă și fericită. Când circumstanțele îi aduc pe cei doi împreună, Hannah pare să fie îngerul păzitor al lui Joseph, ajutându-l să-și tempereze furia, oferindu-i căldură, bunătate și îngăduință. Însă, pe măsură ce relația avansează, încep să iasă la iveală și secretele femeii. Soțul ei (Eddie Marsan) era un bărbat violent și abvuziv, iar din această clipă este rândul lui Joseph preia rolul de salvator. De fapt, uluitoarea pelicula de debut a lui Paddy Considine ne spune că, în cele mai grele momente, salvarea poate veni de la cei de la care nu ne așteptăm și în cel mai surprinzător moment.

WHAT’S COOKING?
Ce se pregăteşte?
Dramă, Marea Britanie, 2000
R: Gurinder Chadha
D: Joan Chen, Julianna Margulies, Mercedes Ruehl, Kyra Sedgwick, Alfre Woodard

O privire asupra multiculturalismului din Los Angeles-ul zilelor noastre.

Los Angeles, în zilele noastre. Ziua Recunoștinței este sărbătorită de patru familii cu background etnic diferit. Trecând de la o masă la alta, dintr-o bucătărie în alta, fiecare familie este ocupată cu pregătirea bucatelor și este gata să-i primească pe invitați.

Suntem în Los Angels, districtul Fairfax, acolo unde abundă grupările etnice. În mijlocul tensiunilor familiale inevitabile, pornim într-o călătorie fasvinantă în casele a patru familii care sărbătoresc Ziua Recunoștinței. Pelicula începe cu Ronald, un afro-american, și soția lui care fac pregătiri pentru oaspeții pe care îi așteaptă. În acest timp, într-o gospodărie latino, tânărul Anthony Avila îl invită la masă pe tatăl său, un bărbat afemeiat, și va avea parte de o supriză de proporții. Tot acum, familia Seeling se confruntă cu o situație destul de delicată, deoarece fiica lor, Rachel, vine acasă împreună cu iubita ei, Carla. Cea de-a patra bucătărie în care ajungem este a unor emigranți vietnamezi care fac eforturi pentru a-i înțelege pe copiii lor crescuți în America, după ce mama descoperă prezervative în buzunarul fiicei lor și o armă în camera fiului.

WHITE NIGHTS (1985)
Nopţi albe
Dramă, SUA, 1985
R: Taylor Hackford
D: Mikhail Baryshnikov, Gregory Hines, Jerzy Skolimowski, Helen Mirren, Isabella Rossellini

Un balerin reușește să fugă din URSS, dar este capturat de KGB.

Plasată în perioada Războiului Rece, „Nopţi albe” spune povestea a două naţiuni uriaşe, URSS şi SUA care, în acele vremuri, nu se iubeau deloc. În acesastă lume anostă, îi întâlnim pe Gregory Hines şi Mikhail Baryshnikov, doi dansatori de excepţie care dau viaţă personajelor-cheie.

Coşmarul devine realitate pentru un dansator rus expatriat în momentul în care avionul în care se afla şi ar fi trebuit să zboare de la Londra la Tokio aterizează forţat în Siberia. Mikhail Baryshnikov este cel care îi dă viaţă lui Nikolai Rochenko, balerinul superstar care este prins în capcana ţării sale de origine pe care o părăsise cu opt ani în urmă. Singura lui şansă de scăpare sunt doi oameni în care el nu prea avea încredere, este vorba despre o balerină din Rusia (Helen Mirren), care îi fusese cândva amantă, şi Raymond Greenwood (Gregory Hines), un entertainer american de culoare. Nikolai Rochenko va locui în acelaşi apartament cu americanul care este pus special de cei de la KGB pentru a fi cu ochii pe el. În realiatate, aceştia doreau ca Nikolai să fie din nou dansator pentru Balşoi Teatre, însă balerinul încă mai spera să scape. În cele din urmă, până şi Raymond ajunge să fie dezamăgit de ruşi, având de ales între a-l ajuta pe Rochenko şi a face ceea ce îi cereau cei din KGB. În distribuţia acestui film extraordinar mai apare şi Geraldine Page. Pelicula a câştigat un Oscar pentru cântecul lui Lionel Richie "Say You, Say Me" şi o nominalizare pentru cel al lui Stephen Bishop "Separate Lives".

RETURN MOVIES

ABSENTIA
Absentia
Horror, SUA, 2011
R: Mike Flanagan
D: Katie Parker, Courtney Bell, Dave Levine, Morgan Peter Brown, Justin Gordon

Un tunel aflat în apropierea casei poate însemna și sfârșitul în chinuri inimaginabile.

Soțul lui Tricia este dispărut de șapte ani, iar ea decide că a venit vremea să îl declare “mort în absență” și să meragă mai departe cu viața ei. Când abia reușise să ia aceste decizii cruciale, sora ei, Callie, va fi cea care va dispărea.

De șapte ani, Tricia este o femeie singură, deoarece Daniel, soțul ei, dispăruse. După ce sora sa, Callie, vine să locuiască în casa ei, femeia consideră că a venit momentul să își declare soțul “mort în absență” și să meargă mai departe cu viața sa. Când se străduia să își pună ordine în viață, Callie începe să fie atrasă de un tunel care se afla în apropierea casei. Descoperirea nu va fi de bun augur, deoarece va aduce cu sine o altă dispariție, aceea a lui Callie. În vreme ce încerca să găsească legături între cele două cazuri, pentru Tricia devine clar faptul că presupusa moarte a soțului ei a survenit din orice altă cauză, mai puțin una naturală. Curând, pentru ea este cert că cei dispăruți fuseseră atrași în tunel de o forță malefică, iar pentru bărbatul ei chinurile îndurate fuseseră mai grele decât moartea.

AND NOW FOR SOMETHING COMPLETELY DIFFERENT
Monty Python: Ceva Complet diferit
Comedie, Marea Britanie, 1971
R: Ian Macnaughton
D: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones

Primul lung-metraj Monty Python este o colecție ale celor mai bune momente refilmate din primele două sezoane ale serialului "Monty Python’s Flying Circus".

Regizorul Ian MacNaughton este cel care îi conduce pe John Cleese, Graham Chapman, Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones și Terry Gilliam în această isterie haotică prin locurile deja cunoscute de fanii Monty Python. Astfel, întâlnim magazine de animale de companie, birouri ale consilierilor maritali, străzile Londrei, doamne trecute de prima tinerețe care conduc motociclete, spărgători de bănci, furculițe murdare… De asemenea, subiectele sunt unele de larg interes: armata, poliția, guvernul britanic, instanțele de judecată, Mao sau reporterii de televiziune.

BAD BEHAVIOUR
Criză conjugală
Comedie, Marea Britanie, 1993
R: Les Blair
D: Stephen Rea, Sinéad Cusack, Philip Jackson, Clare Higgins, Phil Daniels

O poveste amuzantă despre un cuplu irlandez din partea de nord a Londrei.

Comedia care urmează este plasată în casa familiei McAllister, un loc care nu prea știe ce este aceea ordine, eroii ei fiind Gerry, Ellie și familia lor. Un film despre problemele de zi cu zi, despre serviciu și copii.

Suntem undeva în partea de nord a capitalei Regatului Unit, iar ceea ce urmează este o poveste amuzantă despre încercările și necazurile prin care trec soții Gerry (Stephen Rea) și Ellie McAllister (Sinead Cusack), împreună cu familia lor. În derularea poveștii mai apar și alte personaje interesante. Printre acestea, Jesse (Clare Higgins), prietena lui Ellie, o femeie divorțată a cărei ură față de fostul soț are consecințe directe asupra relației cu fiica. Îi mai întâlnim pe Howard Spink (Philip Jackson), un individ dubios care mereu pune la cale tot felul de înșelătorii, și pe frații Nunn, o pereche de gemeni identici, care acum își rearanjează baia.

BARBARELLA
Barbarella
SF, Franța/Italia, 1968
R: Roger Vadim
D: Jane Fonda, John Philip Law, Anita Pallenberg, Milo O’Shea, Marcel Marceau

În misiunea de a salva lumea, Barbarella experimentează sexul interstelar.

Un amestec scandalos de umor și fantezii erotice care o are în centrul său pe Barbarella, o femeie de secolul 41, care este foarte emanicipată sexual. Misiunea ei este aceea de a salva lumea.

Suntem în secolul 41. Barbarella (Jane Fonda), este reprezentanta interstelară a guvernului unit al Terrei și primește misiunea de a-l localiza pe omul de știință Durand Durand (Milo O’Shea) care se află pe planeta Tau Ceti. Cercetătorul este inventatorul unei arme. Terra este acum o planetă pașnică, armele sunt foarte rare aici, iar pericolul ca aceasta să ajungă la cine nu trebuie este foarte mare. Astfel, Barbarella ajunge pe Tau Ceti și, încet dar sigur, își croiește drum către Durand Durand. De-a lungul călătoriei, ea descoperă satisfacțiile sexului interstelar.

BOB ROBERTS
Bob Roberts
Comedie, SUA, 1992
R: Tim Robbins
D: Tim Robbins, Giancarlo Esposito, Alan Rickman, Ray Wise, Brian Murray

Privire satirică asupra poveștii unui cântăreț folk ce decide să candideze.

Tim Robins interpretează un personaj pitoresc, este vorba despre un câtăreț de muzică folk care decide să participe la alegerile din Senat din partea Conservatorilor. Eroul poveștii este dispus să facă și să spună absolut orice pentru a câștiga.

Anul în care ne aflăm este 1990, iar acțiunea gravitează în jurul cântărețului folk Bob Roberts (Tim Robbins), care decide să candideze la alegerile din Senat din partea Conservatorilor. În discursul său, acesta vorbește despre întoarcerea la valorile distruse de permisivitatea anilor ’60. Contracanditatul lui este Brickley Paiste (Gore Vidal), iar când sondajele îl plasează pe acesta în frunte, Roberts își pierde cumpătul. În plus, jurnalistul Bugs Raplin (Giancarlo Esposito) îi face viața și mai grea, deoarece are dovezi de implicare a cântărețului într-un scandal cu droguri. Din acest moment, campania lui Rob trece prin momente foarte delicate. Povestea se complică și mai mult după ce Bob este atacat de un om înarmat, iar folkistul este paralizat, fiind în recuperare pe patul de spital. Întâmplarea face ca presa să treacă imediat de partea lui. Ziua alegerilor sosește în sfârșit. Oare cine va câștiga? Cine va muri și care va fi acela care va merge la Washington DC?

CERTIFIED COPY (AKA. COPIE CONFORME)
Copie conformă
Dramă, Franța, 2010
R: Abbas Kiarostami
D: Juliette Binoche, William Shimell, Jean-Claude Carrière

Aflat în Toscana pentru a-și promova cea mai recentă carte, un scriitor britanic întâlnește o franțuzoaică ce deținea o galerie de artă în Lucignano. Acesta este începutul unei povești care promite mai mult decât un tur în împrejurimile Toscanei.

Pentru rolul Elle, Juliette Binoche a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes. Pelicula “Copie conformă” este prima regizată de legendarul Abbas Kiarostami (“Taste of Cherry”, “Through the Olive Trees”, “The Wind Will Carry Us”) în afara Iranului. Elle (Binoche), patroana unei galerii de artă din Toscana, participă la o prelegere a scriitorului britanic James Miller (William Shimell) pe tema autenticității și a falsului în artă. La final, ea se oferă să îi arate locul, iar James este confundat cu soțul lui Elle. Cei doi păstrează aparențele și se comportă precum un cuplu adevărat. Oare este vorba doar de un joc sau între cei doi chiar se înfiripează ceva profund?

CIRQUE DU FREAK: THE VAMPIRE’S ASSISTANT
CIRCUL ORORILOR: ASISTENTUL VAMPIRULUI
Regia: Paul Weitz
Cu: John C. Reilly, Josh Hutcherson, Chris Massoglia, Patrick Fugit, Ken Watanabe
Fantastic, SUA 2009

Un adolescent rupe un străvechi pact de ne-agresiune dintre două facţiuni rivale de vampiri.

Atras într-o existenţă fantastică, populată cu monştri de circ renegaţi şi creaturi groteşti ale nopţii, un adolescent va abandona siguranţa unei existenţe plicticoase şi îşi va împlini destinul într-un univers coşmăresc.

Cirque Du Freak spune povestea unui băiat care rupe, involuntar, un pact de ne-agresiune vechi de 200 de ani dintre două facţiuni rivale de vampiri. Atras într-o existenţă fantastică, populată cu monştri de circ renegaţi şi creaturi groteşti ale nopţii, un adolescent va abandona siguranţa unei existenţe plicticoase şi îşi va împlini destinul într-un univers coşmăresc. Darren, un băiat de 14 ani, a crescut ca toţi ceilalţi copii din cartierul său suburban. Şi-a făcut prieteni, a luat note bune la şcoală şi a căutat să se ferească de necazuri. Dar atunci când el şi prietenii săi dau peste un circ ambulant, lucrurile încep să se schimbe. Acesta e exact momentul în care un vampir pe nume Larten Crepsley îl transformă într-o creatură însetată de sânge. Proaspăt devenit vampir, Darren se alătură trupei Cirque Du Freak, un show ambulant plin de creaturi monstroase. În timp ce băiatul îşi exersează puterile nou dobândite în această lume sumbră, el devine un trofeu preţios atât pentru vampiri, cât şi pentru rivalii lor şi mai periculoşi. În timp ce încearcă să supravieţuiască, puştiul se luptă să-şi păstreze şi ultima resursă de umanitate.

CISCO PIKE
Traficantul de droguri
Dramă, SUA, 1972
R: Bill L. Norton
D: Kris Kristofferson, Karen Black, Gene Hackman, Harry Dean Stanton, Viva

Un polițist corupt șantajează un fost star rock, obligându-l să vândă marijuna pentru el.

Cisco este un fost star rock recent eliberat din închisoare, unde ajunsese din cauza drogurilor. El se întoarce la iubita lui și îi promite că se va schimba. Însă, există un polițist corupt care îl șantajează și are de gând să distribuie 100 de kilograme de marijuana, folosindu-se de cântăreț.

Abia eliberat din închisoare, unde ajunsese pentru afacerile sale cu droguri, Cisco Pike (Kris Kristofferson) este decis să nu mai aibă de-a face cu oamenii legii vreodată. El se întoarce la iubita lui și îi promite că se va schimba. Cândva un fost star rock, acesta realizează că oamenii pe care îi cunoștea sunt interesați de legăturile sale cu lumea interlopă, nu de noile sale piese. Situația se complică și mai mult pentru Pike după ce un polițist corupt (Gene Hackman) îl șantajează, obligându-l să vândă marijuna pentru el. Astfel, el trebuie să vândă 100 de kilograme de droguri furate în doar 53 de ore.

CREEP VAN
Duba groazei
Horror, SUA, 2011
R: Scott W. Mckinlay
D: Brian Kolodziej, Gerald Emerick, Amy Wehrell, Angelina Armani, Collin Bernsen

Campbell devine ținta unui maniac criminal.

Niciodată să nu ajungi undeva la mijloc între un criminal și îngrozitoarea lui dubă! Campbell Jackman devine ținta unui maniac asasin de la volanul unei dube murdare care aduce moartea.

Din clipa în care face greșeala de a lua în seamă un anunț de vânzare plasat pe o dubă nespălată, viața unui tânăr de 20 de ani se va schimba în cel mai îngrozitor mod. Campbell Jackman, căci despre el este vorba, vrea să afle mai multe despre dubă și, din acest moment, suspansul și acțiunea preiau controlul, iar el se trezește într-un joc mortal de-a șoarecele și pisica. De acum, toți cei din apropierea lui se află în mare pericol.

CUP CAKE
Magazinul
Comedie, Marea Britanie, 2010
R: Colin Mcivor
D: Adam Best, Michelle Fairley, Clive Russell, Paddy Jenkins, Kasia Koleczek

Un tânăr de 23 de ani încearcă să salveze de la faliment afacerea familiei.

La 23 de ani, un tânăr trăiește în lumea lui, înconjurat de roboți și gadget-uri. Însă, este obligat să se trezească la realitate. Astfel, el descoperă cât de important este să îți păstrezi promisinea pe care o faci celor din familie și realizează că este vital să-ți asculți inima.

“Magazinul” spune povestea unui tânăr de 23 de ani care trăia în lumea lui, până când este obligat să renunțe la roboți și gadget-uri și să trăiască în realitate. După ce P.J. (Adam Best) a moștenit afacerea familiei, “abilitățile” sale de lider au adus business-ul în declin, ajungând la un pas de faliment. Pentru că dorește să își păstreze promisiunea pe care le-o făcuse părinților, cu ajutorul ciudaților lui prieteni, el reușește să resusciteze în cele din urmă “Cup Cake”. Filmul lui Colin Mcivor ne amintește ce înseamnă să iubești și prezintă lumea modei dintr-o perspectivă nouă.

DAWN OF THE DEAD (2004)
Dimineaţa morţii
Horror, SUA, 2004
R: Zack Snyder
D: Sarah Polley, Ving Rhames, Jake Weber, Mekhi Phifer, Ty Burrell

O molimă a decimat rasa umană și, cu toate acestea, morții nu mor!

Doi dintre ultimii reprezentanți ai rasei umane de pe Terra sunt îngroziți de pericolul teribililor zombies. Împreună cu alți câțiva supraviețuitori, ei trebuie să găsească un loc unde se presupune că nu există aceste maleficele creaturi.

Sarah Polley, Ving Rhames, Jake Webber și Mekhi Phifer sunt numele importante ale acestei pelicule horror al lui Zack Snyder, după scenariul lui George Romero, cel care a regizat filmul cu același titlu din 1978. O molimă inexplicabilă a decimat rasa umană și, cu toate acestea, morții nu mor. Ei devin zombies, creaturi care, având nevoie constantă de carne și sânge, îi vânează la nesfârșit pe cei câțiva supraviețuitori. Astfel, ultimii oameni rămași își găsesc refugiul într-un mall din orașul Wisconsin. Aici, ei trebuie să învețe să se protejeze de zombies, dar și să conviețuiască, deorece reprezintă ultimul bastion al umanității.

DEAD BODIES
Cadavrele
Dramă, Irlanda, 2003
R: Robert Quinn
D: Andrew Scott, Katy Davis, Eamonn Owens, Darren Healy, Kelly Reilly

Relația tensionată a lui Tommy cu prietena va duce la un deznodământ cumplit.

Revenirea fostei iubite, o femeie răzbunătoare, dezlănțuie infernul în viața lui Tommy, un burlac irlandez.

Atunci când se despărțise de Jean,Tommy spera că este pentru ultima dată când o va mai vedea pe aceasta. Dar, femeia revine, iar confruntatea care începe transformă certurile lor anterioare în discuții neînsemnate. În mijlocul scandalului, bărbatul părsăsește apartamentul pentru a se liniști. Când se întoarce, el realizează că poate fi suspectul principal, deoarece o găsește pe Jean fără suflare. Îngrozit de această perspectivă, el îi cere ajutorul lui Noel pentru a scăpa de cadavru, asigurându-l că nimeni nu va afla vreodată despre asta. Doar că, ceea ce urmează nu este deloc simplu, iar grozăviile se țin lanț în această noapte neagră.

DIVORCES!
DIVORŢURI
Regia: Valérie Guignabodet
Cu: François-Xavier Demaison, Pascale Arbillot, Mathias Mlekuz, Brigitte Catillon, Juliette Arnaud
Comedie, Franţa 2009

Un cuplu de avocaţi specializat în divorţuri vrea să divorţeze…

Soţii Valentine și Alex sunt specializaţi în divorţuri și încearcă să rezolve despărţirile pe cale amiabilă. Relaţia lor pare a fi foarte solidă, până în ziua când intervine infidelitatea și totul se duce de râpă.

Valentine și Alex, soţ și soţie, formează o echipă de succes de avocaţi specializaţi în divorţuri. Sunt faimoși pentru faptul că intermediază separări amiabile și că încearcă să ocolească scandalurile tradiţionale și cererile aberante dintr-o parte sau alta. Dar atunci când propriul lor mariaj începe să se clatine, teoriile pe care le-au avut o viaţă sunt puse și ele la test. Brusc, comportamentul civilizat nu li se mai pare atât de portrivit. Scenarista și regizoarea Valerie Guignabodet este autoarea acestei bătălii dintre sexe care dovedește că totul e permis în dragoste și în război!

DOLLS (2002)
Păpuşi
Dramă, Japonia, 2002
R: Takeshi Kitano
D: Miho Kanno, Hidetoshi Nishijima, Tatsuya Mihashi, Chieko Matsubara, Kyôko Fukada

Trei povești de dragoste nemuritoare: un cuplu tânăr care urmează să se despartă și un bătrân care se întoarce în parc, acolo unde obișnuia să se întâlnească cu fosta iubită în urmă cu mulți ani. Cea de-a treia este aceea a unui star pop desfigurat care are parte de devotamentul incredibil al celui mai mare fan al său.

Matsumoto și Sawako fuseseră fericiți cândva, dar amestecul părinților și succesul în carieră îl determină pe tânăr să facă o alegere dureroasă.

Hiro este un bătrân care, cu treizeci de ani în urmă, atunci când era un biet muncitor într-o fabrică, fusese abandonat de iubita lui. Acum, el se întoarce în parcul unde ei obișnuiau să se întâlnească.

Deoarece chipul ei frumos este acoperit de bandaje, Haruna își petrece cea mai mare parte a timpului privind marea. Cu puțin timp în urmă, era un star pop și trăia în lumea fascinantă a vedetelor, acordând interviuri și autografe. Deși nu mai este în lumina reflectoarelor, cel mai devotat fan îi rămâne alături.

Poveși delicate de dragoste nemuritoare.

DOM (AKA. HOUSE)
Casa
Dramă, Slovacia, 2011
R: Zuzana Liová
D: Miroslav Krobot, Taťjana Medvecká, Judit Bárdos, Marián Mitaš, Lucia Jašková

O poveste realistă despre conflictul dintre generații.

Ambițioasa Eva este la un pas de absolvirea liceului și e nerăbdătoare să experimenteze viața în afara orășelului în care se născuse. Însă, Imrich, tatăl ei, un bărbat dur și posesiv, are cu totul alte planuri pentru ea.

"Casa" spune povestea unei familii dintr-un orășel de provincie. Imrich dorește ca fiicele lui să pornească în viață cu dreptul, așa că începe să construiască pentru fiecare câte o casă în orășelul în care locuiau. Fiica lui cea mare îl dezamăgește, căsătorindu-se cu un bărbat nepotrivit și având copii prea repede. Acum, toate eforturile lui se îndreaptă către Eva, fiica cea mică, pentru care muncește din greu la casă. Deși este obligată să îl ajute, fata este complet lipsită de entuziasm în privința planurilor tatălui său. Acum, deoarece este în ultimul an de liceu, Eva visează să plece din acest loc gri și monoton, dorind să lucreze la Londra. Din clipa în care tatăl ei se opune planurilor sale de evadare, fata își găsește consolarea în brațele unui bărbat matur, sensibil și timid. Din păcate, acest om se dovedește a fi căsătorit și, mai mult decât atât, viitorul profesor de engleză.

ENID (AKA. ENID BLYTON)
Enid
Biografic, Marea Britanie, 2009
R: James Hawes
D: Helena Bonham Carter, Matthew Macfadyen, Denis Lawson, Claire Rushbrook, Joseph Millson

Biografia frumoasă și provocatoare a lui Enid Blyton.

În pelicula lui James Hawes, Helena Bonham Carter este Enid Blyton, una dintre cele mai îndrăgite și citite scriitoare de literatură pentru copii din secolul al XX-lea.

Urmăriți povestea uneia dintre cele mai cunoscute și îndrăgite scriitoare de literatură pentru copii, este vorba despre Enid Blyton (Helena Bonham Carter). Din această surprinzătoare peliculă regizată de James Hawes aflăm cum ea a devenit scriitoarea care a reușit să captiveze imaginația copiilor mai mult decât oricine altcineva. Urmărim începuturile carierei acestei femei tinere și ambițioase ale cărei scrieri nu sunt publicate încă și povestea vieții ei care este foarte diferită de aceea a personajelor fericite și lipsite de griji din cărțile sale. Filmul a primit nominalizări la premiile BAFTA și premii și nominalizări la Emmy Awards, Broadcasting Press Guild Awards și Royal Television Society.

FARINELLI
Farinelli
Dramă, Franța, 1994
R: Gérard Corbiau
D: Stefano Dionisi, Enrico Lo Verso, Elsa Zylberstein, Jeroen Krabbé, Caroline Cellier

Farinelli le are pe toate: bani, talent, celebritate și o voce de înger.

În secolul al XVIII-lea, nimeni nu a fost atât de cunoscut și iubit precum Farinelli. Urmăriți povestea uimitoarei existențe a unuia dintre cei mai îndrăgiți artiști ai vremii.

Plasat în somptuoasa lume a artei și muzicii italiene din secolul al XVIII-lea, povestea îi are în centrul său pe frații Ricardo și Carlo Broschi. Pentru a-și păstra vocea angelică neschimbată, la vârsta de șapte ani, Carlo este supus unei intervenții chirurgicale primitive. Astfel începe gloriosul lui drum sub numele de Farinelli, o călătorie încărcată de muzică și pasiune. Fiind un artist foarte talentat și cu un apect senzual, Farinelli își câștigă foarte repede locul în vârful lumii muzicale a vremii în care trăia. Însă, gelozia cauzată de celebriatea de care se bucura și relația tensionată cu fratele său și cu alți artiști ai timpului aruncă o umbră asupra existenței artistului. În cele din urmă, el alege viața în exil, chiar dacă aceasta însemna sfârșitul uneia dintre cele mai speciale voci din istorie. Nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film străin, precum și premii și nominalizări la César, Globurile de Aur, Palm Springs International Film Festival și Festivalul de Film de la Karlovy Vary.

FLIPPED
Juli şi Bryce
Comedie, SUA, 2010
R: Rob Reiner
D: Madeline Carroll, Callan Mcauliffe, Rebecca De Mornay, Anthony Edwards, John Mahoney

Eroii poveștii care urmează sunt doi adolescenți, răutăciosul Bryce și vecina acestuia, Juli, care era îndrăgostită de colegul ei încă din clasa a doua. De când se știau, relația era neschimbată între ei, adică ea era îndrăgostită, iar el se purta urât cu fata. Asta până când…

Pelicula are la bază romanul "Flipped" scris de Wendelin Van Draanen și spune povestea a doi elevi în clasa a opta care, deși sunt foarte diferiți, încep să simtă ceva unul pentru celălalt.

Bryce și Juli s-au cunoscut în clasa a doua, iar fata a știut încă de-atunci că s-a îndrăgostit de el. Cu toate acestea, Bryce a făcut tot ceea ce i-a trecut prin minte pentru a o ține la distanță, iar povestea a continuat așa vreme de șase ani. Pentru Juli a fost destul de dificil, mai ales că mergeau la aceeași școală și mai erau și vecini. Mai târziu, cei doi merg mai departe la gimnaziu, Bryce descoperă fetele, iar Juli merge și ea pe drumul ei. Oare după tot acest timp, mai este interesată de nesuferitul de Bryce? Și ce se va întâmpla dacă, după toți aceștia ani în care a ținu-o la distanță, el va descoperi că, de fapt, Juli este marea lui iubire?

FOOTNOTE
Notă de subsol
Dramă, Israel, 2011
R: Joseph Cedar
D: Shlomo Bar-Aba, Lior Ashkenazi, Aliza Rosen, Alma Zack, Micah Lewensohn

O istorie despre rivalitatea dintre tată și fiu, amândoi profersori excentrici.

„Footnote” este povestea unei competiții academice nebune și a unei foarte complicate relații tată-fiu. Din clipa în care află că tatăl urmează să fie recompensat pentru munca de-o viață cu cel mai important premiu din domeniu, relația dintre cei doi trece la următorul nivel.

"Footnote” este o povestea unei mari rivalități între tată și fiu. Eliezer și Uriel Shkolnik sunt amândoi profesori excentrici care și-au dedicat viața muncii lor. Tatăl este un puritan încăpățânat ale cărui merite profesionale nu fuseseră recunoscute vreodată, în vreme ce fiul este o vedetă care pare să se hrănească cu premii și care solicită recunoaștere la nesfârșit. Apoi, într-o bună zi, pozițiile se inversează. Din clipa în care cei doi află că lui Eliezer urmează să i se ofere cel mai important premiu din domeniu, relația dintre ei ajunge brusc într-un alt punct. Oare este posibil ca, preocupat de propria avansare, fiul să ajungă să își saboteze tatăl?

GAME OF WEREWOLVES (AKA. LOBOS DE ARGA)
Jocul vârcolacilor
Horror, Spania, 2011
R: Juan Martínez Moreno
D: Gorka Otxoa, Carlos Areces, Secun De La Rosa, Manuel Manquiña, Mabel Rivera

Un sat avea de suferit din cauza unui blestem vechi de o sută de ani…

Un scriitor se întoarce în satul în care se născuse pentru un premiu. După ce soseștea aici, el realizează că, de fapt, fusese chemat pentru a pune capăt unui blestem străvechi.

După 15 ani, Tomas, un scriitor pe care succesul îl cam ocolise, se întoarce în satul în care se născuse. Pretextul invitației fusese un premiu. Însă, după ce sosește aici, el află că, de fapt, motivul real al chemării lui acolo este acela de a pune capăt unui blestem străvechi care se abătuse peste acel loc în ultima sută de ani. Mai precis, el urma să fie sacrificat în cadrul unei ceremonii obscure.

GLADIATOR (2000)
Gladiatorul
Dramă, SUA, 2000
R: Ridley Scott
D: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Oliver Reed, Richard Harris

Un general roman luptă să își recâștige numele și demnitatea furate.

Povestea lui Maximus Decimus Meridius, un personaj de legendă din vremea Imperiului Roman. Eroul este unul dintre cei mai abili și importanți generali ai împăratului Maximus Aurelius și este decis să lupte pentru demnitatea sa și eliberarea oamenilor lui și pentru a răzbuna moartea celor omorâți pe nedrept.

Câștigător a cinci premii Oscar, “Gladiatorul” devine una dintre cele mai populare drame istorice din istoria filmografiei mondiale. Cel care îl interpretează pe Maximus Decimus Meridius este Russell Crowe. Generalul roman este favoritul împăratului Maximus Aurelius, cel care fusese trădat și omorât de către Commodus (Joaquin Phoenix), care era chiar fiul său. Acest fapt are o consecință directă și asupra lui Maximus, deoarece deviatul și sadicul Commodus decide să îl pedepsească pe marele general roman pentru abilitățile și loialitatea sa față de Maximus Aurelius. Astfel, familia lui este asasinată de oamenii brutalului conducător. Deși este prins și înlănțuit, Maximus are de gând să răzbune moartea familiei și a împăratului său chiar în arena gladiatorilor. Deși urmează să fie executat, Maximus este decis să lupte pentru demnitatea sa și eliberarea oamenilor lui, devenind astfel un erou de legendă. Vorbim despre cel mai feroce și popular gladiator din arenele Imperiului Roman, a cărui poveste transpusă pe peliculă de către Ridley Scott reușește să îi aducă alături de Russell Crowe pe Connie Nielsen, Oliver Reed, Derek Jacobi, Djimon Hounsou și Richard Harris. Pentru Oliver Reed, acesta a fost ultimul rol, deoarece, în timpul filmărilor, el a murit în urma unui atac de cord. Șapte nominalizări și cinci premii acordate de Academia Americană de Film (pentru cel mai bun rol principal: Russell Crowe, cele mai bune costume, cele mai bune efecte speciale, cel mai bun film, cel mai bun sunet), nominalizări și patru premii BAFTA, premii și nominalizări la ceremonia decernării premiilor Globurile de Aur. În total, pelicula realizată de Ridley Scott în anul 2000 a primit, pe lângă cele 5 premii Oscar, șaptezeci și nouă de nominalizări și patruzecișicinci de premii.

HANDSOME HARRY
Frumosul Harry
Suspans, SUA, 2009
R: Bette Gordon
D: Steve Buscemi, Aidan Quinn, John Savage

Un telefon primit de la cineva din trecutul lui Harry Sweeney îi ia acestuia liniștea vieții confortabile pe care o avea.

Harry Sweeney este un veteran al Războiului din Vietnam care, deși are 52 de ani, a rămas arătos. Toată lumea îl place pe Harry, electricianul care adoră să cânte, dar, din motive necunoscute, nu lasă pe nimeni să se apropie prea mult. Deși este divorțat de mulți ani, are un fiu pe care îl vede foarte rar și pare a fi sortit să rămână singur. Într-o zi, acesta primește un telefon de la Tom Kelly, un fost camarad pe care nu îl mai văzuse de 30 de ani. Tom își trăia ultimele clipe și avea conștiința încărcată, temându-se că va ajunge în Iad. Kelly îl convinge pe Harry să îl găsească pe David Kagan și, în numele lui, să îi ceară iertare pentru că îl trădaseră cu mult timp în urmă. La început, Harry nu vrea să aibă nimic de-a face cu Kelly, Kagan sau cu orice ar fi avut legătură cu trecutul lui tulbure. Dar, vinovăția și amintirile nu îi dau pace, așa că pornește spre Coasta de Est în căutarea lui David. Acesta este abia începutul unei povești despre vinovăție, resemnare, trădare, crimă și eliberarea, viața pe care ți-o poate reda adevărul rostit, asumarea.

Pelicula a primit un premiu la Festivalul de Film de la Boston (2009) și două nominalizări la Method Fest (2010).

HOUSE OF THE LONG SHADOWS
Casa umbrelor lungi
Comedie, Marea Britanie, 1983
R: Pete Walker
D: Vincent Price, Christopher Lee, Peter Cushing, Desi Desi Arnaz Jr., John Carradine

Un tânăr scriitor american se trezește blocat într-un conac gotic.

Povestea care urmează începe de la un pariu. Astfel, un tânăr scriitor american face un pariu de 20.000$ și pleacă departe, urmând să scrie un roman în 24 de ore.

Kenneth Magee (Desi Desi Arnaz Jr.) este un tânăr scriitor american care locuiește în Marea Britanie și pariază 20.000$ că poate scrie un roman în numai 24 de ore. Pentru a intra în stare și pentru inspirație, el merge într-un conac Welsh părăsit și îndepărtat. La puțin timp după sosirea sa, Kenneth realizează că acel conac nu era deloc abandonat și nu era atât de pustiu precum i se spusese. Așa îi cunoaște pe Lord Grisbane și pe fiica lui, care au grijă de proprietate. Pe măsură ce furtuna se intensifică, la conac sosesc tot mai mulți oameni, toți membri ai familiei Grisbane. În această noapte, ei se reunesc pentru a vorbi despre un secret teribil.

ISTANBUL (AKA. ISZTAMBUL)
Istanbul
Dramă, Ungaria, 2011
R: Ferenc Török
D: Johanna Ter Steege, Andor Lukáts, Yavuz Bingol, Padraic Delaney, Norbert Varga

Povestea unei femei de vârstă mijlocie care este părăsită de soț.

După treizeci de ani de căsătorie, soțul lui Katalin pleacă de acasă, alegând să fie cu noua lui iubită. Situația delicată prin care trece femeia este privită cu indiferență de prieteni și familie. În cele din urmă, ea este internată într-un spital, iar aici ajunge să fie sedată. Dar, Katalin reușește să fugă.

Katalin Munk (Johanna Ter Steege) este o femeie de 55 de ani care trece printr-un moment dramatic. După treizeci de ani de căsătorie, János, soțul ei, o părăsește pentru o femeie de 28 de ani. Situația ei este privită cu indiferență de familie și de prieteni. Fiica sa de 25 de ani, Zsofi, este foarte preocupată cu sarcina și toate frământările pe care le are orice femeie în acest moment al vieții sale. Zoli, fiul adolescent al lui Katalin, se gândește doar la el, așa că problemele mamei lui îi sunt complet străine. Cunoscuții sunt de părere că femeia este bolnavă mintal, așa că ea va ajunge să fie internată și ținută sub sedative. Dar, Katalin va reuși să scape și va ajunge la Istanbul. În cele din urmă, Zoli este obligat să meargă după ea pentru a o aduce înapoi acasă.

IT’S COMPLICATED
E TARE COMPLICAT!
Regia: Nancy Meyers
Cu: Meryl Streep, Steve Martin, Alec Baldwin, John Krasinski, Lake Bell
Comedie, SUA 2009

Un cuplu divorţat de ani buni trăieşte o a doua poveste de dragoste, tardivă şi neaşteptată.

Jane (Meryl Streep) are copii mari, o băcănie prosperă şi o relaţie amicală cu fostul ei soţ, Jake (Alec Baldwin). Dar viaţa ei se complică atunci când un prânz inocent se transformă într-un lucru greu de imaginat… într-o nouă poveste de dragoste.

Magnifica Meryl Streep conduce o distribuţie extraordinara ce-i mai include pe Steve Martin şi pe Alec Baldwin în această hilară poveste romantică. Jane are trei copii maturi, o băcanie prosperă în Santa Barbara şi o relaţie amiabilă cu fostul ei soţ, Jake. Acum, la un deceniu după divorţ, un prânz inocent se transformă într-un lucru greu de imaginat – într-o nouă poveste de dragoste. Cei prinşi la mijloc în acest romance reaprins sunt tânăra soţie a lui Jake şi Adam, un arhitect recent divorţat care se îndrăgosteşte de Jane. Ar putea fi dragostea mai dulce a doua oară? Amuzantă, inteligentă şi revigorant de matură, această comedie şarmantă a regizoarei Nancy Meyers doveşte că dragostea, divorţul şi alte chestiuni romantice… sunt tare complicate!

JOUEUSE (AKA. QUEEN TO PLAY)
SAH LA REGINA
Regia: Caroline Bottaro
Cu: Sandrine Bonnaire, Kevin Kline, Valérie Lagrange, Francis Renaud, Alexandra Gentil
Dramă, Franţa 2009

O cameristă de vârstă mijlocie îşi găseşte un nou scop în viaţă graţie jocului de şah.

Într-un sătuc de provincie, Hélène duce o viaţă lipsită de evenimente, însă mulţumitoare. Are o căsnicie fericită, o fiică adolescentă şi lucrează ca şi cameristă într-un hotel. Într-o zi, ea vede un cuplu care joacă şah şi devine fascinată…

Existenţa lui Hélène într-un sătuc corsican e făcută din zile care se succed, una după alta, toate la fel. Această femeie discretă, ştearsă, este cameristă într-un hotel şi pare mulţumită de viaţa modestă şi monotonă alături de soţul ei şi fiica ei de 15 ani, Lisa. Însă totul se schimbă în ziua în care pe drumul către muncă se întâlneşte cu un tânăr cuplu american foarte atrăgător ce joacă şah pe balconul hotelului. Iniţial intrigată, ea devine apoi complet nebună după acest joc. Hélène îşi propune să stăpânească regulile şahului la perfecţie. Ea poate conta pe ajutorul doctorului Kröger, un locuitor misterios al satului. Dar această metamorfoză pozitivă spre o nouă formă de libertate va face ca relaţiile lui Hélène cu familia, prietenii şi alţi săteni să nu se schimbe complet.

KANDAHAR (AKA. KANDAGAR)
Kandahar
Dramă, Rusia, 2010
R: Andrei Kavun
D: Alexandr Baluev, Vladimir Mashkov, Andrey Panin, Bogdan Benyuk, Alexandr Golubev

O povestea reală despre un echipaj al aviației civile care scapă de talibani.

Ceea ce urmează este istoria reală a unui echipaj din aviația civilă care reușește să scape talibani. În anul 1995, echipajul pornea în direcția Kabul, dar este forțat de talibani să aterizeze la Kandahar și va fi ținut captiv aici mai mult de un an.

“Kandahar” este un film brutal, foarte adevărat și realist, o peliculă înspirată dintr-o întâmplare reală care are loc într-o situație de război. Urmăriți povestea unui echipaj al aviație civile ruse care, în 1995, pornea în direcția Kabul. Deși fuseseră respectate toate regulile internaționale impuse de protocolul de zbor, aeronava este obligată de rebelii talibani să aterizeze forțat la Kandahar. După ce ajunge la sol, echipajul și nava vor fi luate în captivitate mai mult de un an. Cu toate acestea, ei știu că există o singură șansă să se întoarcă acasă.

KIKUJIRO
Kikujiro
Dramă, Japonia, 1999
R: Takeshi Kitano
D: Takeshi Kitano, Yusuke Sekiguchi, Kayoko Kishimoto, Yûko Daike, Kazuko Yoshiyuiki

Singuraticul Masao, un băiețel de nouă ani, pleacă din Tokyo în căutarea mamei sale, o femeie pe care nu o întâlnise niciodată. În această călătorie de-a lungul Japoniei, el este însoțit de către morocănosul Kikujiro, un japonez de vârstă mijlocie, care nu are niciun motiv de fericire pentru că este companionul țâncului.

Masao este un puști de nouă ani care nu prea are cu cine să se joace. El locuiește împreună cu bunica lui, o femeie care este plecată mai tot timpul la muncă. Într-o bună zi, băiatul găsește adresa mamei pe care nu o întâlnise nicodată și, deși nu avea bani, iar Tokyo era departe de locul unde trebuia să ajungă, el decide să plece în căutarea femeii. În această călătorie de-a lungul Japoniei, el este însoțit de către morocănosul Kikujiro, un japonez de vârstă mijlocie, care nu are niciun motiv de fericire pentru că este companion.

Urmăriți filmul călătoriei a două personaje care au foarte puține în comun.

În afară de premiul și nominalizarea obținute la Awards of the Japanese Academy, pelicula i-a adus regizorului Takeshi Kitano o nominalizare la Palme d’Or, precum și două premii și o nominalizare la Valladolid International Film Festival.

L’ARMEE DU CRIME (AKA. ARMY OF CRIME)
Armata crimei
Dramă, Franța, 2009
R: Robert Guédiguian
D: Simon Abkarian, Virginie Ledoyen, Robinson Stévenin, Lola Naymark, Grégoire Leprince-Ringuet
Povestea unui grup de emigranți evrei care a luptat împotriva naziştilor în Paris.

Această poveste de război se oprește asupra acțiunilor celor din grupul Manouchian, o grupare de emigranți care este de partea Mișcării de Rezistență, luptând împotriva naziștilor.

În Parisul ocupat de naziști, poetul Missak Manouchian devine liderul unei grupări de emigranți evrei de origine maghiară, poloneză, română, armeană, italiană și spaniolă, oameni care sunt deciși să elibereze orașul. Aceștia își riscă viața și devin eroi în numele libertății. Atacurile partizanilor străini îi pun pe naziști și pe colaboratorii acestora în mare dificultate. Astfel, polițiștii francezi intervin în forță, recurgând la șantaj, torură și încurajând denunțurile anonime. În cele din urmă, în februarie 1944, douăzeci și doi de bărbați și o femeie vor fi condamnați la moarte. Propaganda va finaliza acest asasinat, prezentându-i pe curajoșii partizani ca pe o gașcă de criminali. Acești emigranți care mor pentru Franța vor intra în legendă, iar filmul redă povestea lor care este, în egală măsură, emoționantă și tragică.

LA BAMBA
La Bamba
Biografic, SUA, 1987
R: Luis Valdez
D: Lou Diamond Phillips, Esai Morales, Rosana De Soto, Elizabeth Peña, Danielle Von Zerneck

Meteorica ascensiune a lui Richie Valens, primul star rock & roll latino.

Pelicula lui Luis Valdez celebrează viața legendei rock & roll Richie Valens, primul star latino al acestui gen. “La Bamba” spune povestea un puști mexican în vârstă de 17 ani care ajunge celebru peste noapte cu un șir de hituri.

"La Bamba” este un film biografic care redă povestea apariției care a făcut senzație la sfârșitul anilor ’50. Este vorba despre un puști mexican în vârstă de 17 ani, Ritchie Valens (Lou Diamond Phillips), al cărui nume real era Ricardo Valenzuela. El ajunge celebru peste noapte cu un șir de hituri, printre care "La Bamba, "Donna" și "Come On Let’s Go". Deși este neînțeles de către mama (Rosana De Soto) și fratele lui vitreg, Bob (Esai Morales), Ritchie încearcă să-și vadă de drumul său. Însă, cariera lui s-a oprit tragic, în 1959, în urma unui accident de avion în care și-au mai pierdut viața și Buddy Holly și Big Bopper.

LA FLOR DE MI SECRETO (AKA. THE FLOWER OF MY SECRET)
Taina inimii mele
Dramă, Spania, 1995
R: Pedro Almodóvar
D: Marisa Paredes, Juan Echanove, Carme Elias, Rossy De Palma, Chus Lampreave

Leo este o scriitoare de succes, dar căsnicia îi distruge viața.

Leo scrie romane de dragoste, publicând sub pseudonimul Amanda Gris. Când mariajul ei se destramă, femeia cade pradă disperării, începe să bea și nu mai are inspirație pentru scris.

De ani buni, Leo Macías (Marisa Paredes) scrie romane de dragoste care se bucură de succes și pe care le publică sub pseudonimul Amanda Gris, însă, viața personală nu este aceea pe care și-ar fi dorit-o. Pentru că nu poate accepta faptul că mariajul ei cu Paco își trăiește ultimele clipe, Leo ajunge într-un blocaj creativ și emoțional. În această situație, ea va găsi un pic de consolare din partea mamei, a surorii sale, Rosa și a celei mai bune prietene, Betty, care, în secret, are o relație cu Paco. Situația pare să se schimbe din clipa în care îl cunoaște pe Angel, editorul cultural de la cotidianul El Pais, care îi oferă un job interesant. Pelicula a obținut premii și nominalizări la Goya Awards, Fotogramas de Plata, Karlovy Vary International Film Festival, Premios ACE, Sant Jordi Awards, Spanish Actors Union.

LE MARQUIS
Marchizul
Comedie, Franța, 2011
R: Dominique Farrugia
D: Franck Dubosc, Richard Berry, Jean-Hugues Anglade, Luisa Ranieri, Sara Martins

Un bărbat care este arestat afirmă că el este “Marchizul”, un tâlhar genial.

Pentru a câștiga respectul colegilor de celulă, un bărbat pretinde că este “Marchizul”, un escroc a cărui identitate era necunoscută. Cu două săptămâni înainte de eliberarea sa, un hoț îl ajută se evadeze și îl ia cu el la Manilla, acolo unde talentele sale de hoț ar fi fost foarte apreciate.

Thomas Gardesse este un vanzator de sisteme de alarmă de călătorie care ajunge să fie arestat şi condamnat la şase luni de închisoare pentru o infracţiune minoră. În încercarea de a câştiga respectul colegilor săi deținuți, acesta pretinde că este "Marchizul", un individ genial în ceea ce privește jafurile a cărei identitate rămăsese un mister. Cu două săptămâni înainte de a fi eliberat, Quentin Tasseau, care era specializat în jaf armat, iese din închisoare și îl ajută și pe “Marchiz” să evadeze. Intenția lui Tasseau este aceea de a-l lua pe Gardesse cu el la Manilla pentru un jaf în care talentele recunoscute ale celui din urmă ar fi fost foarte apreciate.

LEGEND OF THE GUARDIANS: THE OWLS OF GA’HOOLE
Legende din regatul bufniţelor
Animație, SUA, 2010
R: Zack Snyder
Voci: Jim Sturgess, Hugo Weaving, David Wenham

Mai multe bufnițe răpite se avântă în larg pentru a-și salva regatul care se afla sub o stăpânire malefică.

Cu “Legende din regatul bufniţelor”, regizorul Zack Snyder își face debutul în animație cu un film inspirat de “Guardians of Ga’Hoole”, o carte a îndrăgitei Kathryn Lasky. Personajul principal al poveștii este Soren, un pui de bufniță care visează să se alăture într-o bună zi eroilor săi. Din păcate, fratele lui mai mare, Kludd, este foarte gelos pe el, iar asta va avea consecințe teribile. Soren ajunge să fie răpit de bufnițele rele din St. Aggie, acolo unde li se spală creierul pentru a deveni soldați. Acum, singura șansă pentru Soren este aceea de a-i reuși planul de evadare pe care îl pune la cale. Însă, este vorba despre o muncă de echipă, deoarece el are nevoie de ajutorul celor mai curajoase bufnițe care se află și ele în aceeași situație.

LIFE IS SWEET
Viaţa e plăcută
Comedie, Marea Britanie, 1990
R: Mike Leigh
D: Alison Steadman, Jim Broadbent, Claire Skinner, Jane Horrocks, Stephen Rea

Un film din zilele noastre despre viața de zi cu zi, mai precis despre supraviețuirea în Marea Britanie.

Povestea care urmează este plasată în Londra, unde îi întâlnim pe Wendy, Andy și cele două fiice gemene ale lor, Natalie și Nicola. Pelicula lui Mike Leigh este o comedie de situație centrată pe viața unei familii din clasa mijlocie dintr-o suburbie din Londra. Wendy (Alison Steadman) și Andy (Jim Broadbent) locuiesc împreună cu fetele lor gemene, Nicola (Jane Horrocks) și Natalie (Claire Skinner), două tinere de douăzeci și ceva de ani. Natalie vede întotdeauna partea frumoasă a vieții. Nicola este șomeră, dar are mare dispreț față de tot ceea ce înseamnă convențional și este convinsă că este grasă, în ciuda aspectului ei sfrijit. Urmăriți modul în care aceștia interacționează și reușesc să iasă din conflictele de familie sau viața sentimentală.

LITTLE FAUSS AND BIG HALSY
Micul Fauss şi Marele Halsy
Dramă, SUA, 1970
R: Sidney Furie
D: Robert Redford, Michael J. Pollard, Lauren Hutton, Noah Beery, Lucille Benson

Doi motocicliști de curse foarte diferiți decid să încheie un parteneriat neobișnuit.

Urmăriți povestea a doi motocicliști de curse, unul nesăbuit și necinstit, iar celălalt timid, care vor încheia un partenriat ciudat. Unul dintre ei participă la întreceri sub numele celuilalt, care pretinde că este mecanicul.

Doi motocicliști de competiție încheie un parteneriat neobișnuit. Fauss (Michael J. Pollard) şi Halsy Knox (Robert Redford) concurează la întreceri. Halsy este un tip egoist și arogant care acceptă să concureze sub numele de Fauss, în vreme ce Fauss este pe post de mecanic. În acest parteneriat ciudat își face apariția și Rita (Lauren Hutton), o fată bogată care se află în perioada de recuperare de după consumul de droguri și care este cu ochii pe amândoi. În cele din urmă, după câteva doze consistente de adrenalină, ea va alege să se întoarcă la Palm Springs, în mediul protejat de înstăriții ei părinți. În acest timp, cei doi motocicliști decid să participe într-o cursă, vizând premiul cel mare. La toate evenimentele lor importante este prezent și un fotograf libidinos (Ray Ballard).

MANDRILL
Mandrill
Acțiune, Chile, 2009
R: Ernesto Díaz Espinoza
D: Marko Zaror, Celine Reymond, Alejandro Castillo, Luis Alarcón, Augusto Schuster

Un vânător de recompense de top vrea să pună mâna pe un șef al Mafiei.

Antonio este un orfan care fusese martorul asasinării brutale a părinților săi. El își construiește răzbunarea ani întregi, transformându-se într-un vânător de recompense de temut, fiind recunoscut sub numele Mandrill. Singurul lui scop este acela de a-i găsi pe asasinii părinților lui și de a răzbuna această crimă.

Atunci când era copil, Antonio (Marko Zaror) fusese martorul asasinării brutale a părinților lui. Astfel, ani întregi, el își construiește răzbunarea sângeroasă, transformându-se la maturitate într-un neobosit și înfricoșător vânător de recompense. Singura lui slăbiune pare să fie femeile frumoase, așa că îl roagă pe unchiul său să îl instruiască în arta seducției. Ani mai târziu, Mandrill este angajat pentru a-l captura pe proprietrul unui casino, un șef al Mafiei, și va descoperi în scurtă vreme că acesta este chiar omul pe care îl căutase în toți acești ani. Dar, povestea se complică incredibil, deoarece Mandrill se îndrăgostește de fiica asasinului părinților săi.

MARIA’S LOVERS
Iubiţii Mariei
Dramă, SUA, 1984
R: Andrei Konchalovsky
D: Nastassja Kinski, John Savage, Robert Mitchum, Keith Carradine, Anita Morris

Visele unui veteran de război despre iubita lui sunt mult diferite de ceea ce va găsi acasă.

La sfârșitul Celui De-al Doilea Război Mondial, un tânăr combatant revine acasă cu gândul că are mult de recuperat. Din păcate, întâlnirea cu iubita pe care o lăsease aici este una foarte diferită de aceea pe care și-o imaginase.

În anul 1946, într-un mic oraș din Pennsylvania toți cei pe care îi veți cunoaște o curtează pe Maria Bosic, o femeie senzuală cu ochii verzi. Ei sunt fascinați de căldura și grația tinerei a cărei privire pare să le atingă sufletul și fiecare visează ca într-o bună zi să ajungă să fie unul dintre iubiții Mariei. Să îi luăm pe rând:

Ivan Bibic: un tânăr sensibil, un erou de război care reușise să depășească cele mai grele momente de pe câmpul de luptă, visând la femeia pe care o iubea și pe care o dorea de soție.

Tatăl lui Ivan: un fermier necioplit, bețivan și cinic care ascundea urme de înțelepciune și putere.

Clarence Butts: un tip carismatic cu o integriate îndoielinică, dar arătos și cu o voce hipnotică de care femeile erau foarte atrase.
Al Griselli: un bărbat robust, fost colonel de aviație care cu entuziasmul și energia sa reușise să revitalizeze o comunitate monotonă și apatică.

MO’ BETTER BLUES
Mo’ Better Blues
Dramă, SUA, 1990
R: Spike Lee
D: Denzel Washington, Spike Lee, Wesley Snipes, Giancarlo Esposito, Robin Harris

Un trompetist de jazz trebuie să aleagă între muzică și viața sentimentală.

Bleek Gilliam, un foarte talentat trompetist de jazz, are multe probleme: cvintetul său este măcinat de rivalități, managerul e înglodat în datorii, iar el iubește două femei în același timp.

Marea pasiune a lui Bleek Gilliam (Denzel Washington) este jazzul, iar el este un foarte talentat trompetist care descoperă cât de pustie este viața lui. Deși este șeful unui cvintet și pare să fie realizat profesional, problemele vor apărea dintr-o dată și, precum o tornadă, amenință să măture totul în cale. Trupa lui este măcinată de rivalități, managerul său e înglodat în datorii, el este la mijloc, între două femei care îl iubesc, iar el trebuie să aleagă. Oricât ar dori să amâne, a sosit clipa în care trebuie să ia o decizie, fiind pus în situația de a alege între muzică și viața lui sentimentală.

MY BROTHERS
Fraţii mei
Dramă, Irlanda, 2010
R: Paul Fraser
D: Timmy Creed, Paul Courtney, Tj Griffin, Don Wycherley, Kate Ashfield

Pentru ca tatăl lor care își trăia ultimele clipe să nu afle că prețiosul său ceas a fost stricat, trei frați pornesc într-o călătorie în care îi așteaptă aventuri nebănuite. Ei doresc să înlocuiască vechiul ceas care nu mai putea fi reparat cu unul nou pe care știau precis unde îl pot găsi.

“Frații mei” este plasat în weekend-ul de Halloween al anului 1987 și spune povestea a trei frați, Noel, Paudie și Scwally, care vor să înlocuiască ceasul tatălui lor. Atunci când tatăl lor adormise, Noel îi luase ceasul pentru a avea grijă de el, dar, într-o încâierare, prețiosul obiect se strică atât de tare încât nu mai poate fi reparat. Deși nu era scump, ceasul era foarte prețios pentru tatăl lor, deoarece avea o valoare sentimentală. Noel nu vrea ca acesta să afle și să se întristeze, așa că “împrumută” o camionetă veche de la un vecin și pleacă la drum împreună cu ceilalți doi pentru a înlocui ceasul stricat. Astfel, cei trei pornesc într-o călătorie nebună în Irlanda, dar camioneta este veche și se strică din ce în ce mai des, iar frații ajung să țipe disperați unul la celălalt. În căutarea ceasului, frații vor vedea locuri noi, vor avea parte de multe aventuri neașteptate și se vor împăca, în fine, cu situația în care se află, deoarece tatăl lor mai are puțin de trăit.

NAKED (1993)
Dezgolit
Dramă, Marea Britanie, 1993
R: Mike Leigh
D: David Thewlis, Lesley Sharp, Katrin Cartlidge, Greg Cruttwell, Claire Skinner

Povestea unui tânăr care orbecăie prin viață fără nici un scop și fără nici o direcție. Un pierde-vară care violează, fură și minte…

Pentru a scăpa de chelfăneala promisă de familia fetei pe care o violase, Johnny (David Thewlis) pleacă de la Manchester spre Londra. Aici, se întâlnește cu o fostă iubită (Lesley Sharp) și petrece un timp pe străzi, pretinzându-se buricul târgului în fața celor care nu știau ce-i poate pielea. Orice ar face, Johny este mereu în afara sistemului, refuzând să se supună oricăror pretenții, chiar și atunci când este vorba despre ale sale.

Pentru interpretarea personajului Johnny, David Thewlis (”Black Beauty”) a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Cannes. De asemenea, pelicula a fost răsplătită cu numeroase premii și nominalizări la cele mai importante Festivaluri de Film din lume. Dintre acestea, nominalizare la BAFTA, premiu și nominalizare la Cannes (Mike Leigh), David Thewlis – premii London Critics Circle și National Society of Film Critics și New York Film Critics Circle- pentru cel mai bun actor- și un premiu Metro Media acordat lui Mike Leigh la Festivalul de Film de la Toronto.

”Nu-ți irosi viața!”, acesta pare să fie îndemnul filmului realizat de Mike Leigh (”Life Is Sweet”).

NATURAL SELECTION
Selecţie naturală
Comedie, SUA, 2011
R: Robbie Pickering
D: Rachael Harris, Matt O’Leary, Jon Gries, John Diehl, Vanessa Vander Pluym

O femeie casnică pornește în căutatea fiului ilegitim al soțului său.

Viața unei casnice dintr-o suburbie din Texas este bulversată complet după ce află că, în secret, soțul ei fusese donator al unei bănci de spermă. Femeia mai descoperă și că acesta are un fiu ilegitim, așa că decide să pornească în căutarea acestuia.

Linda White, o creștină devotată, are o viață liniștită de casnică într-o suburbie din Texas. Lumea ei se dă peste cap din clipa în care descoperă faptul că, în ultimii 25 de ani, în secret, Abe, soțul ei, fusese donator al unei bănci de spermă. De asemenea, ea află despre Raymond, fiul ilegitim al soțului ei. Ea decide să lase deoparte viața tihnită pe care o avea și să pornească în căutarea tânărului. Raymond are 23 de ani și locuiește în Florida, așa că femeia pleacă în căutarea lui pentru a împlini ultima dorință a soțului ei. În cele din urmă, cei doi se întâlnesc, iar pentru Linda acesta va fi începutul unui șir de revelații despre ea însăși.

NIGHTCAP (AKA. MERCI POUR LE CHOCOLAT)
Mulţumesc pentru ciocolată
Thriller, Franța, 2000
R: Claude Chabrol
D: Isabelle Huppert, Jacques Dutronc, Anna Mouglalis, Rodolphe Pauly, Brigitte Catillon

O poveste înconjurată de mister plasată în împrejurimile orașului Lausanne.

Mika deține o fabrică de ciocolată, iar soțul ei, Andre, este pianist. Prima soție își găsise sfârșitul într-un accident auto care avusese loc în circumstanțe dubioase. Într-o bună zi, o tânără le trece pragul, punând în discuție o posibilă relație de rudenie.

Jeanne Pollet studiază pianul și află că este foarte posibil ca, după nașterea ei, să se fi produs o încurcătură. Este vorba despre faptul că ar fi fost înlocuită cu fiul celebrului pianist André Polonski. Intrigată și curioasă, ea ajunge în casa artistului și este surprinsă de căldura cu care e primită de către acesta și soția lui. Guillaume, fiul lor, nu este deloc încântat de musafirul nepoftit, mai ales când André se oferă să o ajute să studieze pianul. Cu toate acestea, Jeanne devine suspicioasă, așa că îl roagă pe iubitul ei să analizeze la laborator niște probe de ciocolată. Concluzia este aceea că ciocolata conținea urme ale unui somnifer foarte puternic. La puțin timp după, ea află că prima soție a pianistului își găsise sfârșitul într-un accident auto care avusese loc în circumstanțe cel puțin dubioase. Femeia adormise la volan.

ONCE UPON A TIME IN THE WEST
Undeva, cândva în Vest
Western, SUA, 1968
R: Sergio Leone
D: Charles Bronson, Claudia Cardinale, Henry Fonda, Jason Robards, Gabriele Ferzetti

Viața unei văduve din Vestul Sălbatic este amenințată de un ucigaș nemilos.
Un străin înconjurat de mister își unește forțele cu un aventurier pentru a salva o frumoasă văduvă din Vestul Sălbatic de un ugigaș nemilos angajat de șeful căilor ferate care dorea să pună mâna pe pământul acesteia.

În westernul lui Sergio Leone, care este filmat în parte în Monument Valley, o poveste despre răzbunare devine o contemplare epică a Vestului Sălbatic de altădată. Pentru a pune mâna pe un teren din Sweetwater, Morton (Gabriele Ferzetti), baronul căii ferate, angajează ucigași plătiți. Șeful acestora este sadicul Frank (Henry Fonda), a cărui atenție este fixată acum pe proprietatea lui Brett McBain (Frank Wolff) și a familiei sale. Cu toate acestea, Jill (Claudia Cardinale), foarte proaspăta sa soție, moștenește totul și, din această clipă asasinii sunt cu ochii pe ea. În acest moment își fac apariția un bărbat misterios cu o muzicuță (Charles Bronson) și aventurosul Cheyenne (Jason Robards), aceia care o vor proteja pe femeie, dejucând toate planurile celor care știau precis cum să facă pentru obțină ceea ceea ce doreau.

ORPHANS (1998)
Orfanii
Dramă, Marea Britanie, 1998
R: Peter Mullan
D: Douglas Henshall, Gary Lewis, Rosemarie Stevenson, Stephen Mccole, Frank Gallagher

Patru frații, oameni în toată firea, urmează să își înmormânteze mama.

Ceea ce urmează este o comedie neagră. Undeva în Glasgow, patru frați se reunesc pentru că urmează să își înmormânteze mama. Fiecare dintre ei deplânge dispariția acesteia în felul său.

“Orfanii”, comedie-neagră britanică regizată de Peter Mullan, se întâmplă la Glasgow și spune povestea a patru frați care urmează să își înmormânteze mama. Fiecare dintre cei patru jelește dispariția acesteia în felul său. Thomas, fiul cel mare, îi aduce omagiu într-un pub local, dar al doilea frate, Michael, este înjunghiat în timpul unei încăierări din acel local. Ei bine, asta îl determină pe cel de-al treilea, John (Stephen Cole) să vrea să se răzbune. Michael are planurile lui, așa că se sustrage de la tratament până a doua zi, gândindu-se la compensație. Thomas pleacă pentru a fi alături de Sheila la priveghiul de la capelă. Urmează încercarea de a se reîntâlni a celor patru frați, după ce orașul este lovit de o furtună violentă care smulge acoperișul bisericii. Nominalizări și premii la British Independent Film Awards, Evening Standard British Film Awards, Festivalul de Film de la Veneția, Festivalul Internațional de Film de la Gijón, Festivalul de Film de la Paris.

OUT OF AFRICA
Departe de Africa
Dramă, SUA, 1985
R: Sydney Pollack
D: Meryl Streep, Robert Redford, Klaus Maria Brandauer, Michael Kitchen, Malick Bowens

Povestea reală a vieții lui Karen Blixen în Kenya, la începutul lui 1900.

Pelicula este inspirată din renumitele memorii ale scriitoarei Karen (‘Isak’) Dinesen Blixe, apărute sub semnătura Isak Dinesen. Suntem în 1900 și urmăriți aventurile unei femei din Danemarca, care a devenit o scriitoare celebră a acestei țări. Destinul ei se schimbă după ce decide să trăiască în Africa.

Karen Blixen, o femeie din Danemarca, are o căsătorie de conveniență cu un prieten pentru a obține un titlul nobiliar. Astfel începe povestea scriitoarei Karen (‘Isak’) Dinesen Blixen (Meryl Streep) care, în 1913, pleacă în Kenya pentru a înființa o plantație de cafea. Situația se complică atunci când soțul începe să o înșele și nici nu mai este interesat de afacere, iar ea este singură acasă, luptându-se cu problemele de pe plantație. În cele din urmă, Karen se îndrăgăstește de Denys Finch-Hatton (Robert Redford), un aventurier plin de șarm, și pleacă într-un safari cu el. Cu timpul, ea începe să-și dorească mai mult de la această relație și face presiuni pentru căsătorie, dar Denis nu este dispus încă să renunțe la libertate. În final, Karen va înțelege și respecta cultura africană mult mai mult decât atunci când sosise în Kenya. Karen (‘Isak’) Dinesen Blixen a revenit în Danemarca în 1931. Pelicula lui Sydney Pollack a câștigat șase premii Oscar, la categoriile: cele mai bune decoruri, cea mai bună imagine, cea mai bună regie, cea mai bună coloană sonoră, cel mai bun film, și cel mai bun sunet și a fost nominalizat de patru ori în cadrul aceleiași ceremonii pentru: cel mai bun actor în rol secundar (Klaus Maria Brandauer), cea mai bună actriță în rol principal (Meryl Streep), cele mai bune costume, cel mai bun montaj. De asemenea, a obținut trei premii și patru nominalizări la BAFTA, iar la ceremonia decernării Globurilor de Aur a fost răsplătit cu trei premii (cel mai bun fim, cea mai bună coloană sonoră, cel mai bun actor în rol secundar) și două nominalizări (cel mai bun regizor, cea mai bună actriță – Maryl Streep-, cel mai bun scenariu).

OUT OF SIGHT
Pasiune periculoasă
Comedie, SUA, 1998
R: Steven Soderbergh
D: George Clooney, Jennifer Lopez, Ving Rhames, Don Cheadle, Catherine Keener

Un jefuitor de bănci celebru iese din închisoare și răpește un agent american.

Iată-l pe Jack Foley, un șefuitor de bănci. În ziua în care iese din închisoare, acesta se trezește în situația de a pune mâna pe ceva mult mai de preț decât banii, este vorba despre inima lui Karen Sisco. Este deșteaptă, sexy și, spre nenorocirea lui Jack, mai este și… agent federal.

Urmează o zi importantă pentru un jefuitor de bănci de carieră, căci astăzi faimosul Jack Foley (George Clooney) este eliberat din închisoare. El și partenerul său (Ving Rhames) vor avea parte de întâmplări cu totul nebișnuite, deoarece un agent federal îngrozitor de sexy se află pe urmele lor. Karen Sisco (Jennifer Lopez), căci despre ea este vorba, este deștepată, dură, nedrept de atrăgătoare și, ceea ce hoții nu știu, agent federal. Urmează o răpire, aventuri pe bandă rulandă, sentimente contradictorii, acțiune și întâmplări care vă vor face să vă amuzați copios. Cei doi sunt foarte atrași unul de celălalt. Să fie vorba, după toate acestea, despre o reconcilere a celor două profesii aflate veșnic în conflict, de cele mai multe ori armat?

OUTRAGE (2010)
Furie
Suspans, Japonia, 2010
R: Takeshi Kitano
D: Takeshi Kitano, Kippei Shiina, Ryo Kase, Tomokazu Miura, Jun Kunimura

Mai multe clanuri din lumea interlopă se luptă pentru a deține puterea. Este vorba despre o competiție fără sfârșit de la vârf până la ultimul om, o luptă care, în cele din urmă, se rezumă la supraviețuirea într-o lume coruptă în care nu există eroi, ci, în mod cert, trădare și răzbunare.

Președintele este șeful Sanno-kai, cel mai puternic sindicat al lumii interlope din Japonia, iar mâna lui dreapta este Ikemoto. Cel mai mare rival al președintelui este Murase. Cel dintâi consideră că Ikemoto a ajuns să fie prea apropiat de rivalul său, așa că are de gând să mărească distanța dintre ei. Ikemoto are un plan menit să diminueze suspiciunile șefului, iar pentru a-l pune în aplicare se folosește de Otomo. Acțiunile celui din urmă declanșază o serie de conflicte și trădări. Ceea ce urmează este cu adevărat de neînchipuit… un fel de război aplocaliptic între băieții răi și băieți răi, un conflict în spirală dictat de dorința de supremație (bani și putere).

“Furie” i-a adus lui Takeshi Kitano o nominalizare la Palm d’Or, la ediția din 2010 a decernării premiilor Festivalului de Film de la Cannes.

PAGAFANTAS (AKA. THE FRIEND ZONE)
Dragoste neîmpărtăşită
Comedie, Spania, 2009
R: Borja Cobeaga
D: Gorka Otxoa, Sabrina Garciarena, Óscar Ladoire, Julián López, Kiti Manver

Un tânăr care este în căutarea dragostei se trezește de multe ori în pielea platonicului.

Dintotdeauna, ea a împărțit bărbații în două categorii: cei pe care îi dorești și cei care îți oferă ceva de băut. Pentru el, ea este femeia vieții lui. Fapt este că ea dorește ca el să îi ofere ceva de băut, dar să și rămână în zona prietenilor.

Pagafantas este un adjectiv care descrie un bărbat care este ridiculizat constant, deoarece el crede că are o relație cu o femeie, dar aceasta îl consideră doar prietenul care plătește pentru băuturi. Chema (Gorka Otxoa) nu este îngrijorat de asta, doar că riscă să devină cel mai mare “Pagafantas” din toate vremurile. De fapt, în speranța că va găsi până la urmă ceea ce caută, el își dă complet viața peste cap. Tocmai s-a despărțit de Elisa, iubita lui din ultimii șase ani, și locuiește din nou la mama lui. Acum, Chema este decis să facă tot ceea ce și-a interzis în ultimii șase ani. Însă, totul se schimbă în noaptea în care o întâlnește pe Claudia (Sabrina Garciarena), o argentiniancă ce abia sosise în Spania. Este fermecătoare și nostimă, iar ceea ce i se pare ca fiind un atuu pentru el este faptul că ea nu cunoaște pe nimeni aici.

PARKED
Parcat
Dramă, Irlanda, 2010
R: Darragh Byrne
D: Colm Meaney, Colin Morgan, Milka Ahlroth, Stuart Graham, Michael Mcelhatton

Uneori, ultima persoană la care te gândești, te poate ajuta să îți găsești calea.

Fred nu prea avea pentru cine să trăiască. Asta până când Cathal parchează lângă el. Din acest moment, existența lui singuratică se zguduie din temelii. Încurajat de Cathal, Fred o întâlnește pe Jules. Astfel, acești trei outsideri pornesc într-o cursă care le va schimba viața pentru totdeauna.

Sunt momente în viață când persoana de la care te aștepți cel mai puțin îți arată calea. Fred are o viață singuratică în care cel mai important loc îl ocupă mașina sa. Însă, situația este pe cale să se modifice, deoarece apare noua lui vecină, Cathal, împreună cu mașina ei galbenă. Asta îi va schimba complet existența, iar mașina devine pentru el și casă. Încurajat de Cathal, Fred o întâlnește pe Jules, o profesoară de muzică foarte drăguță care locuiește singură undeva în apropiere. Pe măsură ce devin mai apropiați, influența pe care fiecare dintre cei trei o are asupra celuilalt va ajunge să le schimbe viața pentru totdeauna. “Parcat” este un emoționant film european care vorbește despre prietenie, încredere și despre nevoia de a te simți acasă.

PRIEST OF EVIL
Puterea răului
Thriller, Finlanda, 2010
R: Olli Saarela
D: Peter Franzén, Irina Björklund, Sampo Sarkola, Jenni Banerjee, Ville Virtanen

După o succesiune de morți dubioase de la stațiile de metrou din Helsiki, polițiștii au o nedumerire majoră: nimeni nu văzuse nimic, iar camerele de supraveghere nu înregistraseră absolut nimic.

Detectivul Timo Harjunpää de la Unitatea de Crime Violente din Helsinki este un polițist onest și conștiincios, unul dintre cei mai buni din oraș, care își pierduse fiica în circumstanțe tragice. Deși are parte de sprijin, el nu reușește să depășească momentul. Acum, acesta este preocupat să găsească o cale pentru a-l asasina pe criminalul fiicei sale, dar este implicat și în soluționarea cazurilor de asasinate de la stațiile de metrou.

RITES OF SPRING
Încoronarea primăverii
Horror, SUA, 2011
R: Padraig Reynolds
D: Aj Bowen, Anessa Ramsey, Sonny Marinelli, Katherine Randolph, Marco St. John

Ascunzătoarea răpitorilor devine terenul de vânătoare al unei misterioase creaturi.
După ce o răpesc pe fiica în vârstă de nouă ani a unui om bogat și se ascund într-o școală abandonată, răpitorii devin ei înșiși pradă, fiind vânați de o creatură misterioasă.

Mai mulți răufăcători o răpesc pe fata în vârstă de nouă ani a unei familii bogate și se ascund într-o școală abandonată. Oricât s-ar fi gândit la întorsătura pe care ar putea-o lua lucurile într-o astfel de situație, nu aveau cum să prevadă ceea ce urmează. Răpitorii devin ei înșiși pradă, fiind vânați de o creatură misterioasă. Monstruoasa apariție atacă în fiecare an, în prima zi de primăvară.

SAME SAME BUT DIFFERENT
La fel, dar diferiţi
Dramă, Germania, 2009
R: Detlev Buck
D: David Kross, Apinya Sakuljaroensuk, Stefan Konarske, Wanda Badwal, Michael Ostrowski

Neobișnuita poveste de dragoste dintre o tânără din Cambodgia și un student german.

Filmul spune povetea unei neobișnuite iubiri din zilele noastre. Un tânăr german se îndrăgostește de o tânără din Cambodgia și rămâne lângă ea, chiar dacă află că aceasta este HIV pozitiv.

Pelicula lui Detlev Buck este inspiarată de întâmplări reale. Urmăriți neobișnuita povestea de iubire dintre Sreykeo, o tânără de 21 de ani care se născuse în Phnom Penh, și Ben, un student german care călătorește în Cambodgia. Când se întoarce acasă, Ben descoperă că fata este bolnavă, dar este decis să rămână alături de ea, ajutând-o. În această călătorie, el va descoperi o lume pe care foarte puțini dintre noi au văzut-o sau și-o pot imagina.

SAND SHARKS
Rechinii de nisip
Horror, SUA, 2011
R: Mark Atkins
D: Corin Nemec, Brooke Hogan, Vanessa Lee Evigan, Eric Scott Woods, Gina Holden

Un cutremur subacvatic scoate la lumină creaturi înspăimântătoare care stau la pândă în nisip.

În urma unui cutremur subacvatic, apare un crater adânc. Acest fapt scoate la iveală creaturi preistorice letale, un fel de rechini care trăiesc și își urmăresc prada ascunși în nisip.

Un cutremur subacvatic are drept consecință formarea unui crater adânc și astfel își face apariția un prădător preistoric. Povestea se petrece pe liniștita insulă White Sands, unde mai mulți adolescenți petrec pe plajă în jurul unui foc. Unul dintre ei dispare în timp ce umbla după o fată, lăsând în urmă doar o mână tăiată. Pare că tânărul fusese atacat de un animal fioros. Oare este vorba despre un rechin? Și, dacă este așa, ce fel de rechin atacă pe uscat? Atrase de zgomotul pe care îl fac tinerii petrecăreți de pe plajă, cele mai de temut creaturi ale adâncurilor stau acum la pândă în nisip, urmărind prada.

SLEUTH (1972)
Jocuri fatale
Thriller, Marea Britanie, 1972
R: Joseph L. Mankiewicz
D: Laurence Olivier, Michael Caine, Alec Cawthorne, John Matthews, Eve Channing

Un scriitor îl invită pe iubitul soție sale pentru o seară de jocuri de-a șoarecele și pisica.

Milo și Andrew au ceva în comun, este vorba despre o femeie care este soția unuia dintre ei. În încercarea de a ieși din această situație fără să plătească prea mult pentru asta, el îi sugerează lui Milo să pretindă că le jefuiește casa.

Într-o după-amiază ca oricare alta, Andrew Wyke îl invită pe Milo Tindle, patronul unui lanț de saloane de frumusețe. La început, el se bucură de venirea musafirului său, dar apoi recunoașe că este preocupat de faptul că acesta este amantul soției sale, Marguerite. Spre surprinderea lui Milo, scriitorul pare să fie încântat să scape de soția sa și are și un plan în urma căruia amândoi bărbații ar avea de câștigat. Andrew sugerează ca Milo să se deghizeze în clown și să fure bijuteriile foarte scumpe ale femeii. Bijuteriile i-ar asigura lui Milo securitatea financiară, iar el ar încasa asigurarea și ar pleca în lume. Pregătiți-vă, căci din ceea ce urmează, nimic nu este ceea ce pare!

SOPHIE’S CHOICE
Alegerea Sophiei
Dramă, SUA, 1982
R: Alan J. Pakula
D: Meryl Streep, Kevin Kline, Peter Macnicol, Rita Karin, Stephen D. Newman

Brooklyn 1947. O supraviețuitoare a holocaust-ului și iubitul ei se împrietenesc cu un tânăr scriitor.

Rolul interpretat de Meryl Streep în această peliculă a recompensat-o cu un premiu Oscar. O povestea emoționantă, plasată în vremuri teribile pentru omenire și umanitate.

Este anul 1947, iar tânărul Stingo, un scriitor aspirant, a sosit în Brooklyn, unde are de gând să își înceapă cariera. El locuiește într-un apartament închiriat de la parter, iar vecinii lui de sus sunt Sophie Zawistowski (Meryl Streep) și Nathan Landau, un cuplu flamboyant. Ea este o poloneză catolică, supraviețuitoare a unei tabere de concentrare, iar el este un evreu care aproape că o salvase pe Sophie de la moarte după ce aceasta scăpase de la Auschwitz. Sophie este vânată de fantome, iar Nathan este chinuit de demoni. De fapt, tatăl ei fusese una dintre cele mai puternice voci anti-evreiești din mediul academic din Polonia, iar interacțiunea ei cu naziștii o aduseseră în situația de a alege care dintre cei doi copii ai săi să fie ucis. Nathan se luptă cu alcoolul și cu schimbările bruște de dispoziție. În cele din urmă, Stingo se trezește prins între cei doi, făcându-i pe plac lui Nathan și fiind îndrăgostit de Sophie.

SUITE NOIRE – ON ACHEVE BIEN LES DISC-JOCKEYS (THEY EVEN SHOOT DJ’S, DON’T THEY)
Suite Noire – Şi DJ-ii se împuşcă, nu-i aşa?
Thriller, Franța, 2009
R: Orso Miret
D: Francis Renaud, Lubna Azabal, Yann Trégouët, Jean-Quentin Châtelain, Chad Chenouga

“Suite Noire” este o colecție de opt povești, în tradiția filmelor de categoria B.

“Suite Noire” este o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B. Astfel, veți întâlni o mulțime personaje stranii, criminali de toate felurile, situații dramatice, umor negru și, la orice pas, oameni care mor cu zile.

Urmează “Suite Noire”, o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B (“B-Movie”), care vor explora orice nunață a genului cinematografic. Fiecare dintre cele opt filme reprezintă, de fapt, întâlnirea dintre un scriitor și un realizator de film. “Suite Noire” oferă o perspectivă ironică și întunecată a societății contemporane, diversitate de subiecte și contexte, stiluri de regie care nu au nimic în comun, umor negru și, întotdeauna, o abordare care uimește. Astfel, vom cunoaște cetățeni decenți, falși inocenți, bastarzi, criminali în serie, asasini inepți, ucigași tineri sau detectivi neexperimentați, femei răzbunătoare, escroci și simpli idioți, moralitate făcută bucăți, confruntări și trădare, victime ale ghinionului, oameni care cad în capcane sau semeni care îndreaptă arma unul spre celălalt și mor. Numai la Cinemax, în această lună, o serie horror cum nu ați mai văzut!

SUITE NOIRE – TIREZ SUR LE CAVISTE (RECIPE FOR A KILLING)
Suite Noire – Reţetă pentru crimă
Thriller, Franța, 2009
R: Emmanuelle Bercot
D: Niels Arestrup, Julie-Marie Parmentier, Pierre-Félix Gravière, Christine Citti, Pierre Berriau

“Suite Noire” este o colecție de opt povești, în tradiția filmelor de categoria B.

“Suite Noire” este o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B. Astfel, veți întâlni o mulțime personaje stranii, criminali de toate felurile, situații dramatice, umor negru și, la orice pas, oameni care mor cu zile.

Urmează “Suite Noire”, o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B (“B-Movie”), care vor explora orice nunață a genului cinematografic. Fiecare dintre cele opt filme reprezintă, de fapt, întâlnirea dintre un scriitor și un realizator de film. “Suite Noire” oferă o perspectivă ironică și întunecată a societății contemporane, diversitate de subiecte și contexte, stiluri de regie care nu au nimic în comun, umor negru și, întotdeauna, o abordare care uimește. Astfel, vom cunoaște cetățeni decenți, falși inocenți, bastarzi, criminali în serie, asasini inepți, ucigași tineri sau detectivi neexperimentați, femei răzbunătoare, escroci și simpli idioți, moralitate făcută bucăți, confruntări și trădare, victime ale ghinionului, oameni care cad în capcane sau semeni care îndreaptă arma unul spre celălalt și mor. Numai la Cinemax, în această lună, o serie horror cum nu ați mai văzut!

THE BANG BANG CLUB
Clubul Bang Bang
Dramă, Canda, 2010
R: Steven Silver
D: Ryan Phillippe, Malin Akerman, Taylor Kitsch, Frank Rautenbach, Neels Van Jaarsveld

Povestea reală a unui grup de tineri fotografi combatanți uniți de prietenie și de dorința de a spune adevărul. Imaginile surprinse de ei sunt mărturii ale ultimelor zile sângeroase din Africa de Sud, începutul anilor ’90.
Din Clubul Bang Bang Club făceau parte patru fotografi: Greg Marinovich (Ryan Phillippe), Kevin Carter (Taylor Kitsch), Ken Oosterbroek și Joao Silva. Cândva la începutul anilor ’90, ei au reușit să imortalizeze ultimele zile sângeroase din Africa de Sud. Doi dintre ei au primit premiul Pulitzer pentru realizările lor. Filmul spune povestea remarcabilă și uneori sfâșietoare a acestor bărbați și vorbește despre situațiile extreme în care au ajuns din dorința de a capta adevărul în fotografiile lor. Anna (Malin Akerman) este editorul lor foto și cea care i-a protejat și a făcut în așa fel încât fotografiile lor să străbată lumea. Inspirat de cartea semnată de Marinovich și Silva, „Clubul Bang Bang”, spune povestea adevărată a acestor patru bărbați, oprindu-se asupra relației dintre ei și asupra tensiunilor provocate de munca în situații de violență extremă, durere și suferință. De asemenea, este o poveste a sfârșitului politicii de apartheid și de naștere a unei noi țări.

THE BEAST (1988) (AKA. THE BEAST OF WAR)
Bestia războiului
Război, SUA, 1988
R: Kevin Reynolds
D: George Dzundza, Jason Patric, Steven Bauer, Stephen Baldwin, Don Harvey

Războiul poate scoate la lumină bestia din orice om.

În timpul războiului din Afganistan, un echipaj sovietic comandat de către un ofiţer tiran pierde bătălia împotriva unor luptători de gherilă mujahedini.

Urmăriți o spectaculoasă poveste de război în care soldații sovietici luptă împotriva afganilor. Acțiunea peliculei ”Bestia războiului” este plasată în 1981, în Afganistan. În vremea războiului de acolo, un echipaj sovietic aflat sub comanda tiranului ofițer Daskal ajunge să se confrunte cu o bandă a gherilei mujahedinilor. Ambițiile nesăbuite ale ofițerului îl pun în pericol de moarte pe Constantine Koverchenko, cel care conduce tancul T-62. Acesta ajunge într-un joc al morții în care, de cealaltă parte a baricadei, se află localnicii mujahedini conduși de Afghan Taj. În cele din urmă, Daskal găsește de cuviință să îl abandoneze pe Koverchenko în deșert, printre afgani, loc unde acesta își va găsi sfârșitul. Din distribuție, Steven Bauer, Jason Patric, George Dzundza.

THE BOXER (1997)
Boxerul
Dramă, SUA, 1997
R: Jim Sheridan
D: Daniel Day-Lewis, Emily Watson, Brian Cox, Ken Stott, Gerard Mcsorley

După 14 ani de închisoare pentru activitate IRA, un boxer se întoarce la Belfast.

Cândva, toată lumea era de părere că este un boxer talentat, dar, activitățile sale IRA l-au trimis în spatele gratiilor. După 14 ani de închisoare, el se întoarce la Belfast și este descurajat să găsească un oraș plin de violență și ură.

Danny Flynn (Daniel Day-Lewis) era considerat un boxer talentat, dar a avut o condamnare de 14 ani de detenție pentru activitatea sa IRA. Acum, are 32 de ani, tocmai și-a ispășit pedeapsa și se întoarce în fostul său cartier. Fosta lui iubită, Maggie (Emily Watson), a avut o căsnicie nefericită, iar acum își crește singură fiul, deoarece tatăl copilului este în închisoare. Pentru a urca din nou în ring, Danny începe să se antreneze la sala de gimnastică a comunității, dar activiștii IRA au ceva de spuns în ceea ce privește alegerile pe care le-a făcut Flynn în ultima perioadă. Danny și Maggie devin tot mai apropiați. După ce are loc un atentat cu bombă, situația se va schimba dramatic.

THE CRIME OF FATHER AMARO
Păcatele părintelui Amaro
Dramă, Mexic, 2002
R: Carlos Carrera
D: Gael García Bernal, Ana Claudia Talancón, Sancho Gracia, Angélica Aragón, Luisa Huertas

Un preot tânăr și arătos e trimis la o parohie dintr-un orășel de provincie…

Urmăriți povestea unui preot tânăr care, după ce este trimis să slujească într-o parohie dintr-un orășel din Mexic, se confruntă cu provocări, tentații și secrete la care nu s-ar fi așteptat.

“Păcatele părintelui Amaro” spune povestea unui tânăr preot care este trimis la o parohie dintr-un orășel de provincie pentru a-l ajuta pe bătrânul preot Benito. Apoi, ambițiosul părinte Amaro o întâlnește pe Amelia, o fată frumoasă de șaisprezece ani, al cărei devotament religios va trece curând în plan secund, după atracția față de noul prelat. Subiectul corupției în ceea ce privește biserica va scandaliza în scurtă vreme orașul, iar Amelia și Amaro se îndrăgostesc și încep o relație sexuală pasională. Fata îi cere să renunțe la preoție și să se căsătorească cu ea, dar el este fascinat și de puterea pe care o poate oferi biserica unui preot tânăr. Sfâșiat între divin și atracția carnală, părintele Amaro trebuie să decidă pe ce cale dorește să meargă mai departe.

THE DRESSMAKER
Croitoreasa
Dramă, Marea Britanie, 1988
R: Jim O’Brien
D: Joan Plowright, Billie Whitelaw, Jane Horrocks, Tim Ransom, Pete Postlethwaite

În timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, o englezoaică se îndrăgostește de un soldat american.

Suntem în Anglia, în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, când o croitoreasă și sora acesteia își caută nepoata în vârstă de 17 ani, o fată care are o relație cu un soldat american.

Rita (Jane Horrocks) are 17 ani și este nepoata a două surori din Liverpool. Povestea este plasată în Anglia, în vremea Celui De-al Doilea Război Mondial. Sora cea mare, Nellie (Joan Plowright), este o croitoreasă care are probleme emoționale, iar Margo (Billie Whitelaw), sora ei, este o femeie libertină și cam obraznică. Singurul sentiment care le determină pe cele două să stea împreună pare a fi ura. În această relație tensionată, Rita este prinsă cumva la mijloc. Deși este evident că în acest cămin nu exista nici măcar umbra unei urme de iubire, atunci când fata se îndrăgostește de un soldat american (Tim Ransom), mătușile devin dintr-o dată geloase.

THE GARDEN PARTY (AKA. DE LAATSTE REIS VAN MENEER VAN LEEUWEN)
Petrecerea din grădină
Dramă, Olanda, 2010
R: Hanro Smitsman
D: Ronald Top, Mike Reus, Frits Lambrechts, Rosa Reuten

Van Leeuwen este fermier de când se știe, dar acum e diagnosticat cu Alzheimer în stadiu avansat. Fiul său cel mare, Ernst reușește să aranjeze ca acesta să fie acceptat la un azil pentru oameni cu astfel de probleme. Dar, timidul Nico, fratele mai mic, este decis să aibă grijă de părintele său și de fermă.

Van Leeuwen este un bărbat mândru și încăpățînat care a avut grijă de când se știe de ferma lui de fructe, dar, pentru că datoriile s-au adunat, viitorul livadei sale devine incert. Fiul lui, Nico, face tot ce poate pentru a salva ceea ce se mai poate. Însă, există o problemă mult mai presantă pe care niciunul dintre cei doi nu este pregătit să o accepte: tatăl începe să își piardă memoria. La început, fiul nu spune nimănui despre asta, încercând să facă față situației singur, însă, după un episod grav, nu are de ales și îl duce la spital. Astfel, cei doi frați primesc o confirmare de care le era teamă: tatăl lor suferă de Alzheimer. În vreme ce Nico insistă că poate avea grijă de el acasă, fratele mai mare dorește ca tatăl lor să fie internat în acel azil pentru a primi îngrijire medicală. Conflictul este ineviatbil, însă diagnosticul redeschide cicatrici profunde.

THE INVENTION OF LYING
Inventarea minciunii
Comedie, SUA, 2009
R: Ricky Gervais, Matthew Robinson
D: Ricky Gervais, Jennifer Garner, Jonah Hill, Louis C.K., Jeffrey Tambor

Într-o lume în care nimeni nu știe să mintă, el este primul care face asta.

Într-o lume în care oamenii spun doar adevărul, un scriitor inventează „minciuna” și merge mai departe, venind cu schimbări în ceea ce privește realizarea filmelor și punând bazele unei religii. După mult efort, el reușește să o cucerească pe aceea de care este îndrăgostit.

"The Invention of Lying" este pasată într-o realitate alternativă în care minciuna (și conceptul de minciună) nu exista. Toată lumea, de la politicieni până la cei din publicitate sau la oamenii de pe stradă spuneau, fără nicio excepție, doar adevărul, fără să se gândească deloc la consecințe. Dar, situația este pe cale să se schimbe, deoarece Mark Bellison (Ricky Gervais), un pierde-vară urmărit de ghinioane la orice pas, își desoperă brusc abilitatea de a minți. Mai mult, acesta realizează că lipsa de onestitate are răsplata sa. În această lume în care fiecare cuvânt este adevărul absolut, Marc își croiește cu ușurință calea către celebritate și prosperitate. Dar, minciuna are o cale de a se răspândi, iar el realizează că situația scapă de sub control atunci când unele dintre poveștile lui sunt considerate litere de Evanghelie. Deși reușește să îi mintă pe toți, există ceva ce nu poate obține în acest fel, este vorba despre inima femeii de care este îndrăgostit.

THE KEY MAN
Omul-cheie
Thriller, SUA, 2011
R: Peter Himmelstein
D: Brian Cox, Hugo Weaving, Jack Davenport, Judy Greer, Ben Shenkman

Pentru a face mai mulți bani, un vânzor de polițe de asigurare se aliază cu doi gangsteri.

Un vânzător de polițe de asigurare mărunt își pierde încrederea în el și cade pradă jocului a doi gangsteri care aveau nevoie de el pentru ceea ce puneau la cale.

Suntem în New England, anul 1975, iar Bobby Scheinman vinde polițe de asigurare, dar în viața lui profesională nu se întâmplă prea multe. Sub presiunea pierderii poziției și a dorințelor soției pentru o viață mai bună, el caută o cale mai ușoară pentru a-și împlini dorințele. Ei bine, cam asta era situația atunci când i-a cunoscut pe Irving și pe Vincent, aparent oameni de afaceri de succes. Vincent se arată interesat de polița „Omul-cheie”, pdorind să își asigure afacerea împotriva pierderii profitului cauzat de moartea lui sau a lui Charles. Vincent pretinde că are nevoie de poliță pentru a obține un împrumut. Șmecheria constă în faptul că ea trebuie să fie semnată de ambii parteneri de afacere, iar Vincet încearcă să evite ca acest fapt să se întâmple. Într-un final, Bobby va descoperi niște adevăruri cutremurătoare legate de cei doi și de intențiile lui Vincent. Din această clipă, vânzătorul se teme pentru familia sa, iar jocul în care intrase cu gânduri mari devine mult prea complicat și periculos. Din păcate, este cam târziu să renunțe, iar situația devine pentru Bobby mai mult decât periculoasă.

THE LAST RITES OF JOE MAY
Viaţa lui Joe May
Dramă, SUA, 2011
R: Joe Maggio
D: Dennis Farina, Jamie Anne Allman, Ian Barford, Meredith Droeger, Chelcie Ross

Ultimele zile din viața lui Joe, un om care a îmbătrânit convins că destinul îi rezervă ceva măreț.

Joe May a fost convins că ziua de mâne îi va aduce ceva măreț. Acum, este bătrân, bolnav, nu are bani și nici unde să mai locuiască. Cu toate acestea, viața i se va schimba atunci când nu credea că asta mai este posibil și îi oferă o ultimă ocazie de a deveni erou.

Dennis Farina face un adevărat tur de forță în interpretarea personajului Joe May, unul dintre cele mai bune roluri pe care el le-a realizat. Povestea lui Joe Maggio se petrece în Chicago, iar eroul principal este Joe May, un bărbat de peste șaizeci de ani care, după ce se întoarce de la spital, află că locuința sa fusese închiriată lui Jany, o mamă singură, care locuia aici împreună cu fetița ei, Angelina. Apartamentul fusese dat altcuiva deoarece cu toții credeau că el a murit. Pentru că se afla într-o situație delicată, Joe acceptă oferta lui Jenny de a împărți apartamentul. Deși încetase să mai spere, viața îi oferă ocazia de a deveni erou, doar că începe să fie un pic prea târziu. Urmăriți un film excepțional, foarte emoționant și cu un final sfâșietor, o peliculă în care Dannis Farina face rolul vieții lui.

THE MAN WITH THE GOLDEN ARM
Omul cu mâna de aur
Dramă, SUA, 1955
R: Otto Preminger
D: Frank Sinatra, Eleanor Parker, Kim Novak, Arnold Stang, Darren Mcgavin

Povestea unui om care dorește să se țină departe de viciile care i-au distrus viața și este decis să se schimbe după ce este eliberat. Curând, el își dă seama că presiunea vieții din afara închisorii nu este deloc una ușor de îndurat, iar soția nu schițaeză nici cea mai mică intenție de a-i face zilele mai ușoare.

Realizat în 1955, “Omul cu mâna de aur” este primul film important realizat la Hollywood în care se vorbește despre dependența de heroină. Frankie Machine (Frank Sinatra) a fost cândva dependent de heroină. Când se întoarce acasă din închisoare, acesta încearcă să își refacă viața și se străduiește să nu cadă din nou pradă dependenței sale mai vechi. Cu toate acestea, el va realiza destul de curând faptul că presiunea vieții din afara închisorii nu este deloc una ușor de indurat. El învață să cânte la tobe și este nerăbdător să găsească o trupă. Însă, soția sa, Zosch (Eleanor Parker), o femeie infirmă disperată să dețină controlul, dorește ca acesta să fie tot timpul în preajma ei. Frankie este prins în capcana acestei căsnicii, deoarece se simte vinovat, căci soția ajunsese în această stare în urma unui accident de mașină, atunci când el se afla la volan. Nesigur și foarte nefericit, Frankie se află pe din nou pe marginea prăpastiei.

Trei nominalizări la Oscar (cel mai bun actor în rol principal -Frank Sinatra-, cele mai bune decoruri, cea mai bună coloană sonoră), două la decernarea premiilor BAFTA și o nominalizare la Satellite Awards.

THE SECRET OF KELLS
Brendan şi secretul din Kells
Animație, Irlanda, 2009
R: Tomm Moore
Voci: Evan McGuire, Brendan Gleeson, Mick Lally

Pelicula de Oscar al lui Tomm Moore este povestea animată a băiatului din spatele celebrei “Book of Kells”

Ne întoarcem în timp, cândva în Irlanda secolul al IX-lea, atunci când Brendan, un băiat de doiseprezece ani, muncea din greu alături de alți călugări pentru a fortifica zidurile abației care se afla cumva în calea vikingilor. Însă, din momentul în care sosește fratele Adrian, viața băiatului se schimbă, deoarece este inițiat în arta iluminării. Fratele Adrian are o extrordinară, dar neterminată carte. Ceea ce trebuie să facă Brendan este să finalizeze această magnifică operă. Astfel, el trebuie să își depășească cele mai ascunse temeri, pornind într-o misiune secretă care îl va duce pentru prima dată dincolo de zidurile abației, ajungând în pădurea fermecată, acolo unde se ascund periculoasele creaturi mitice. Aici, el o va întâlni pe Aisling, zâna care îl va ajuta pe parcursul călătoriei.

THE SILENT TOUCH (AKA. DOTKNIECIE REKI)
Atingeri tăcute
Dramă, Polonia, 1992
R: Krzysztof Zanussi
D: Lothaire Bluteau, Max Von Sydow, Sarah Miles, Sofie Grabol, Aleksander Bardini

Instinctul sexual și creativitatea unui compozitor în vârstă sunt trezite la viață.

Henry Kesdi este un compozitor clasic supraviețuitor al Holocaustului. Viața lui se va schimba după ce primește vizita unui muzicolog inspirat care reușește să îl convingă să compună o simfonie complexă.

Stefan (Lothaire Bluteau) studiază muzica. Într-o dimineață, el se trezește cu un cântec ce îi răsuna în urechi încă. Pentru că nu reușește să identifice tonul, Stefan este sigur că singurul care l-ar putea ajuta este Henry Kesdi (Max Von Sydow), un supraviețuitor al Holocaustului. Acesta era un mare compozitor care își abandonase cariera cu patruzeci de ani în urmă, atunci când soția sa fusese omorâtă de naziști. Pentru a-l găsi, Stefan pleacă la Copenhaga, acolo unde irascibilul Henry locuiește împreună cu Helena (Sarah Miles), cea de-a doua soție. La început, Kesdi îl refuză, dar, după aceea, el realizează că Stefan are misterioase puteri vindecătoare și crede că acesta i-ar putea ușura suferința.

THE TOWN (2010)
Oraşul
Thriller, SUA, 2010
R: Ben Affleck
D: Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm, Jeremy Renner, Blake Lively

Un hoț se îndrăgostește de o femeie pe care amicii lui o luaseră ostatică.

Doug MacRay este șeful unei bande de hoți neîndurători care jefuiau băncile. Deși este un bărbat crud, situația se va schimba în curând, căci el se va îndrăgosti, iar asta se va întâmpla în cel mai neașteptat mod cu putință.

Un thriller despre hoți și polițiști, prietenie și trădare, iubire și speranță și despre evadarea dintr-un trecut care nu dă nicio șansă viitorului. Doug MacRay (Ben Affleck), este șeful unei bande de hoți din Boston, dar pare a fi plămădit din alt aluat decât cei din gașca lui. El începe o relație plină de pasiune cu managerul unei bănci, Claire (Rebecca Hall). Până aici, nimic ieșit din comun, însă femeia fusese luată ostatică de oamenii lui în timpul unui jaf anterior. Dragostea îl face pe Doug să dorească să-și schimbe viața, gândindu-se chiar să plece din oraș. Din moment ce autoritățile încep să ajungă amenințător de aproape de ei, iar tipii pe care îi conduce încep să îi pună devotamentul la îndoială, MacRay trebuie să aleagă: își trădează amicii sau o pierde pe femeia de care s-a îndrăgostit. Pelicula i-a adus lui Jeremy Renner o nominalizare la Oscar. În plus, “Oraşul” a primit nominalizări și premii la AFI Awards, Art Directors Guild, BAFTA, Broadcast Film Critics Association Awards, Globurile de Aur, Dallas-Fort Worth Film Critics Association Awards, Empire Awards, National Board of Review, San Diego Film Critics Society, Satellite Awards, Screen Actors Guild Awards, Washington DC Area Film Critics Association Awards, World Stunt Awards și Writers Guild of America.

THE VICIOUS KIND
Inimi nestatornice
Dramă, SUA, 2009
R: Lee Toland Krieger
D: Adam Scott, Brittany Snow, Alex Frost, J.K. Simmons, Bill Buell

Viața lui Caleb se întoarce pe dos după ce o întâlnește pe iubita fratelui său.

Deși nu-și dorește asta, Caleb merge să îl ia pe fratele lui, Peter, și pe iubita acestuia acasă pentru a sărbători Ziua Recunoștinței. Caleb își avertizează fratele că fata îi va frânge inima, da nici el nu se poate ține departe de ispită.

Departe de familia lui, Caleb Sinclaire are o viață de om singur, o existență de care el este mulțumit. După o despărțire peste care reușise să treacă foarte greu, acesta ajunge să fie disprețuitor cu femeile și chiar se mândrește cu asta. Însă, situația este pe cale să se schimbe dramatic după ce o întâlnește pe Emma, iubita fratelui său, Peter. Caleb își avertizează fratele că Emma îi va frânge inima, dar nici el nu se poate ține departe de ispititoarea tânără. În cele din urmă, sentimentele neaștepate și imposibil de controlat îl vor obliga pe Caleb să se confrunte cu vulnerabilitatea pe care se străduiese atât de mult să o ascundă.

TILT (2010)
Tilt
Dramă, Bulgaria, 2010
R: Viktor Chouchkov Jr.
D: Yavor Baharov, Radina Kardjilova, Ovanes Torosian, Alexander Sano, Ivaylo Dragiev

Întâlnirea întâmplătoare dintre Stash and Becky va duce la aventuri periculoase.

“Tilt” este o poveste de dragoste în contextul uriașelor schimbări politice și sociale de la sfârșitul anilor ’80 și început anilor ’90. Oare va reuși această iubire să reziste transformărilor, emigrării și atmosferei sociale imorale?

La începutul anilor ’90, patru prieteni încearcă să facă bani pentru a deschide împreună un bar pe care au stabilit să îl numească Tilt. Întâlnirea dintre Stash (Yavor Baharov) și Becky (Radina Kardjilova) va fi începutul unei pasionale povești de dragoste. Dintr-o dată, prietenii sunt prinși distribuind ilegal filme pentru adulți. Tatăl lui Becky, un colonel, preia cazul, amenințându-i cu închisoarea. Singura lor șansă de a evita închisoarea este aceea ca fiica lui și Stash să nu mai fie împreună. Gașca decide să fugă într-un orășel din Germania. Fiind niște emigranți săraci, ei se trezesc în situații de toate felurile, de la cele amuzante la unele de-a dreptul absurde. Stash încearcă disperat să dea de Becky, dar nu reușește. În cele din urmă, cei patru amici decid să se întoarcă în Bulgaria. Între timp, toate se schimbaseră acasă, inclusiv Becky.

TRICK
Aranjamentul
Thriller, Polonia, 2010
R: Jan Hryniak
D: Piotr Adamczyk, Andrzej Chyra, Robert Wieckiewicz, Marian Dziedziel, Karolina Gruszka

În regia lui Jan Hryniak, “Aranjamentul” spune povestea a doi intelectuali care încearcă să scape de închisoare și folosesc bani falși pentru a răscumpăra un deputat polonez răpit în Afganistan.

Marek Kowalewski este un falsificator foarte talentat, iar Witek Heidrich este poreclit “profesorul”. Amândoi au pedepse grele de ispășit, dar lucrează la un amănunțit și foarte inteligent plan de a scăpa din închisoare. După ce un deputat polonez este răpit în Afganistan, iar răscumprarea este de 6.000.000$, Marek este abordat de Bukowski, de la departamentul de Relații Internaționale. Acesta promite eliberarea în cazul în care acceptă să coopereze pentru producerea de dolari falși.

TWIN PEAKS – FIRE WALK WITH ME
Twin Peaks – Ultimele 7 zile din viaţa Laurei Palmer
Dramă, Franța, 1992
R: David Lynch
D: Sheryl Lee, Ray Wise, Moira Kelly, Kyle Maclachlan, David Bowie

Pelicula e un prequel al serialului de succes "Twin Peaks".

David Lynch le oferă fanilor serialului “Twin Peaks” prilejul de a vedea ce s-a întâmplat în ultimele șapte zile dinaintea asasinării brutale a celebrei Laura Palmer.

Ceea ce urmează este un prequel al serialului de televiziune de succes “Twin Peaks”, realizat de același David Lynch. La început, vedem cum se desfășoară ancheta realizată de către agentul FBI Chet Desmond şi partenerul său, Sam Stanley. Cazul pe care îl cercetează este acela de ucidere a chelneriței Teresa Banks. După ce Desmond găsește un indiciu misterios al crimei, el va dispărea inexplicabil. Acțiunea filmului se mută un an mai târziu, în apropiere de orașul Twin Peaks și urmează evenimentele din ultima săptămână din viața celebrei Laura Palmer, o adolescentă cu probleme care avea doi iubiți. Unul dintre ei era rebelul Bobby Briggs, iar celălalt motociclistul James Hurley. De asemenea, apar în discuție dependența de droguri a fetei și relația dificilă cu tatăl său.

TWO ENGLISH GIRLS (AKA. LES DEUX ANGLAISES ET LE CONTINENT)
Cele două englezoaice şi continentul
Dramă, Franța, 1971
R: François Truffaut
D: Jean-Pierre Léaud, Kika Markham, Stacey Tendeter, Sylvia Marriott, Marie Mansart

În 1900, un tânăr francez se îndrăgostește de două surori britanice.

Începutul lui 1900. Un tânăr francez galant întâlnește o tânără britanică, iar cei doi se împrietenesc rapid. Fata îl invită să vină să stea cu ea și sora ei în casa lor din Wales. Iar povestea abia de-acum începe….

“Two English Girls” spune povestea unui triunghi amoros și invită imediat la comparații cu o altă peliculă de-a regizorului Truffaut, este vorba despre “Jules and Jim”. Deloc surprinzător, ambele au la bază romanele scrise de Henri-Pierre Roche. Claude (Jean-Pierre Leaud) este un francez tânăr și galant care se află într-o călătorie în Wales împreună cu mama sa. Aici, el le întâlnește pe surorile Brown, sculptorița Anne (Kika Markham) și Muriel (Stacey Tendeter), care este profesoară. În următorii 20 de ani, sentimentele dintre Claude și cele două surori trec prin toate etapele și traversează toate tipurile de trăire romantică posibilă, în ciuda faptului că distanța este, de cele mai multe ori, un obstacol greu de trecut. Claude devine critic de artă, așa că fiecare dintre cei trei va avea prilejul să își exprime pasiunea reprimată în meseria sa.

UN ANGE A LA MER (AKA. ANGEL AT SEA)
Un înger la mare
Dramă, Belgia, 2009
R: Frédéric Dumont
D: Martin Nissen, Anne Consigny, Olivier Gourmet, Julien Frison, Pierre-Luc Brillant

Mărturisirile unui tată maniaco-depresiv fac să dispară într-o secundă înocența și copilăria unui copil de 12 ani.

Loius este un băiat de 12 ani fericit și plin de viață, un puști care își iubește părinții și pe fratele lui mai mare. El adoră să joace fotbal cu copiii din cartier, îi place să învețe și iubește la nebunie marea. Toate astea se vor sfârși brusc în clipa în care tatăl său care era maniaco-depresiv îi spune un secret care îi va da micuțului viața peste cap definitiv. La finalul discuției, copilăria și inocența lui vor dispărea fără urmă.

UNDER THE HAWTHORNE TREE
Copacul iubirii
Dramă, China, 2010
R: Yimou Zhang
D: Dongyu Zhou, Shawn Dou, Meijuan Xi, Xuejian Li, Taisheng Chen

În timpul Revoluției Culturale din China, doi tineri vor descoperi iubirea.

O fată de liceu este trimisă să muncească în zona rurală și așa se îndrăgostește de un student la geologie. Povestea este plasată în China anilor ’70.

Suntem în anii’ 70, China. Jingqiu, o fată de 16 ani care locuiește la oraș, este trimisă să muncească undeva în zona rurală. Ea ajunge în satul Yangtze împreună cu colegele ei, iar aici li se arată Copacul eroilor. Jingqiu este cazată la familia conducătorului satului și așa îl întâlnește pe Sun Jianxin, un student la geologie. Tatăl acestuia deținea o funcție înaltă în armată, dar mama își pusese capăt zilelor. Tatăl lui Jingqiu era deținut politic undva în China, iar mama ei, o fostă profesoară căreia i se pusese eticheta de “capitalistă”, își crește greu copiii din joburi considerate dezonorante. În ciuda faptului că Jingqiu și familia ei ar putea avea de suferit, cei doi se îndrăgostesc.

UNDERWATER LOVE
Dragoste subacvatică
Muzical, Japonia, 2011
R: Shinji Imaoka
D: Sawa Masaki, Yoshiro Umezawa, Ai Narita, Mutsuo Yoshioka

Asuka este pe cale să se căsătorească, iar alesul ei chiar șeful de la fabrica la care lucrează. Într-o bună zi, ea îl întâlnește pe Kappa, o creatură care locuiește în adâncuri și care pare a fi reîncarnarea lui Aoki, prima ei iubire.

La cei treizeci și ceva de ani, Asuka are o viață ușoară, lucrează la o fabrică de pește, iar logonicul său, Taki, este și șeful de la serviciu. Într-una dintre zile, când trecea pe lângă lacul de lângă fabrică, vede o creatură japoneză legendară. Femeia realizează rapid că, de fapt, este vorba de reîncarnarea unui vechi prieten din școală care murise înecat la vârsta de șaptesprezece ani. În cele din urmă, ea trebuie să decidă ce este cu adevărat important pentru ea.

WARRIORS OF HEAVEN AND EARTH (AKA. TIAN DI YING XIONG)
Războinicii cerului şi ai pământului
Acțiune, China, 2003
R: Ping He
D: Wen Jiang, Kiichi Nakai, Xueqi Wang, Vicki Zhao, Bagen Hasi

Doi războinici care se aflau în tabere opuse decid să facă echipă pentru un scop comun.

Povestea care urmează este plasată în secolul al VII-lea, când un emisar japonez este trimis în deșertul Gobi pentru a executa un soldat renegat. În cele din urmă, cei doi inamici își vor schimba planurile, devenind aliați.

Acțiunea peliculei “Războinicii cerului şi ai pământului“ se desfășoară în deșertul Gobi. Eroii poveștii sunt locotententul Li și emisarul japonez Lai Xi, amândoi luptători de clasă și spadasini de frunte. Dup ani buni în slujba împăratului Chinei, Lai Xi tânjește să se întoarcă în Japonia, în schimb este trimis să vâneze criminali urmăriți. Singurul pașaport pentru el pentru a ajunge în Japonia este să-l prindă și să îl execute pe locotenetul Li, un soldat renegat care refuzase să îndeplinească ordinul de a ucide femei și copii. În cele din urmă, cei doi inamici își vor schimba planurile, devenind aliați pentru a proteja o caravană care transporta un călugăr budist și o comoară importantă.

WHAT TO DO IN CASE OF FIRE (AKA. WAS TUN, WENN’S BRENNT?)
Ce faci în caz de incendiu?
Comedie, Germania, 2001
R: Gregor Schnitzler
D: Til Schweiger, Martin Feifel, Sebastian Blomberg, Nadja Uhl, Matthias Matschke

Povestea emoționantă și amuzantă a șase foști anarhiști din Berlin.

Povestea care urmează este plasată în Berlin, unde are loc explozia unei bombe și, după toate dovezile, cei implicați sunt niște activiști anarhiști. Cu polițiștii pe urmele lor, anarhiștii pun la cale un plan pentru a scăpa de închisoare.

În 1987, în Berlin, șase tineri idealiști care sunt activiști anarhiști plasează o bombă. Se întâmplă ca dispozitivul să explodeze după treisprezece ani, iar în urma deflagrației să fie răniți doi oameni. Autoritățile aflate sub comanda experimentatului inspector Manowsky investighează acest act terorist și strâng toate dovezile care i-ar putea ajuta la soluționarea rapidă a cazului. Printre probe, ei găsesc și niște filme aflate pe proprietatea unde fusese plasată bomba. Printre acestea, există și o probă care îi incriminează pe cei șase, este vorba despre filmul cu realizarea dispozitivului exploziv. În această situație, după mulți ani, grupul se reunește și pune la cale un plan care să îi ajute să scape de închisoare.

WHERE’S MARLOWE?
Unde-i Marlowe?
Dramă, SUA, 1998
R: Daniel Pyne
D: Miguel Ferrer, John Livingston, Mos Def, John Slattery, Allison Dean

Doi realizatori de film vor să afle ce se întâmplă în birourile detectivilor.

Doi absolvenți de Film plictisesc publicul unui Festival de Film cu pelicula lor de 180 de minute despre resursele de alimentare cu apă din New York. După ce își dau seama că au nevoie de un subiect mai interesant, ei se concentrează pe viața detectivilor particuari din Los Angeles.

Doi absolvenți de Film realizează un documentar despre resursele de alimentare cu apă din New York. Filmul de 180 de minute prezenatat la un Festival de Film reușește să îi plictisească pe toți cei de acolo, fiind considerat un fiasco total. Astfel, cei doi își dau seama că au nevoie de un subiect mai interesant. Prin urmare, încep să se documenteze despre ceea ce se întâmplă în birourile detectivilor particuari din Los Angeles. Așa ajung la "Boone and Murphy", locul celor care își înșeală partenerul de viață sau al anunțurilor pentru câinii pierduți.

WOMB
Pântecul mamei
Dramă, Germania, 2010
R: Benedek Fliegauf
D: Eva Green, Matt Smith, Lesley Manville, Peter Wight, István Lénárt

Disperată că și-a pierdut iubitul, o femeie decide să-l cloneze și să-l poarte în pântec.

Devastată că își pierde iubitul pe care abia îl regăsise, o femeie decide să îl cloneze și să îl poarte în pântec. De când se va naște și până când acesta devine bărbat, femeia trebuie să se confrunte cu decizia controversată pe care o luase.

După ce se întoarce în casa bunicului, Rebecca (Eva Green) îl reîntâlnește pe Thomas, cel de care se îndrăgostise când era copilă. Bărbatul își părăsește iubita, pe Rose, iar relația lor merge mai departe din punctul în care rămăsese cu ani în urmă, asta până când Thomas moare într-un accident auto. Devastată, femeia se gândește la sinucidere, dar își găsește consolarea în ideea clonării. Deși societatea nu a acceptat complet această idee, planul Rebeccăi este acela de a-l purta în pântec pe Thomas, readucându-și în acest fel la viață iubitul. De la naștere și până când Thomas devine bărbat, femeia trebuie să se confrunte cu decizia controversată pe care o luase în acel moment de cotitură al vieții sale. Copilul nu știe nimic despre clonare, ci i se spune că tatăl lui a murit. În ciuda secretului, Rebecca și Thomas au o viață aproape normală, până când Rose află despre ei…

SCURT-METRAJE

APPASSIONATA (2008)
Appassionata
Scurt Metraj, Germania, 2008
R: Mirko Echghi-Ghamsari
D: Sebastian Ströbel, Marcel Miller, Andreas Diekmann, Sönke Möhring

Undeva între tranșee, un soldat vede un pian neatins de furia războiului.

Ispirat de o legendă din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, pelicula lui Mirko Echghi-Ghamsari spune o poveste emoționată. Un soldat german vede undeva între linii un pian care rămăsese intact. Pentru el, nevoia de a mai cânta o dată, poate ultima, devine irezistibilă.

„Appassionata” pelicula lui Mirko Echghi-Ghamsari, este inspirată de o legendă din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial și spune o poveste emoționată aflată dintr-o scrisoare pe care un soldat o trimisese de la Stalingrad către soța sa. Astfel, un soldat german vede undeva între linii, într-un ținut al nimănui, un pian care scăpase neatins de furia războiului. Din această clipă, pentru omul în uniformă militară nevoia de a mai cânta încă o dată, poate ultima, devine irezistibilă.

LOVE BUG
Virusul
Scurt-metraj, Marea Britanie, 2011
R: Ben Kent
D: Thomas Coombes, Erica Emm

O tânără contactează un virus care o transformă în zombie.

O tânără merge la o întâlnire și, în momentul în care se afla la masă, ea se molipsește cu un virus de la un chelner. Din această clipă, ea se transformă în zombie și-i omoară pe toți cei din restaurant.

Atunci când Frank este de acord să meargă la un blind date pus la cale de către cel mai bun prieten al său, habar nu avea ce grozăvenie îl aștepta. Tânăra pe care urmează să o cunoască va contacta un virus care o va transforma în zombie și astfel va ucide pe oricine îi iese în cale. Curând, pandemia se răspândește în toată Londra.

CARRYOVER RETURN MOVIES

AUDITION (AKA. ODISHON)
Audiţia
Horror, Japonia, 1999
R: Takashi Miike
D: Ryo Ishibashi, Eihi Shiina, Tetsu Sawaki, Jun Kunimura, Renji Ishibashi

O peliculă horror despre un văduv încurajat de fiul său să își refacă viața.

Un producător văduv este încurajat de fiul său să se recăsătorească. Însă, nu reușește să găsească pe cineva potrivit. Așa că îi vine ideea organizării unei audiții pentru un film care nici nu exista.

Controversatul regizor japonez Takashi Miike realizează această peliculă horror despre un producător văduv care, sub pretextul unui casting pentru un film care de fapt nu exista, vrea să își găsească o soție. La audiție, cea care îi atrage atenția în mod special este o fostă balerină îmbrăcată în alb. Când o privește mai atent pe cea care ar putea să îi devină mireasă, el observă că are niște urme pe picioare și află că se întâmplă ca oamenii din jurul ei să aibă obiceiul de a dispărea subit. Timpul va veni cu dovezi care îl vor face să înțeleagă de ce balerina nu este cea mai potrivită femeie care să îi devină soție.

BLACK BREAD
Pâine neagră
Dramă, Spania, 2010
R: Agustí Villaronga
D: Francesc Colomer, Marina Comas, Nora Navas, Roger Casamajor, Lluïsa Castell

Un băiat devine martorul ultimelor clipe ale unui micuț și ale părintelui acestuia. Lumea se prăbușește în jurul lui din clipa în care tatăl lui este considerat suspect principal al acestui caz, dar băiatul decide să îl găsească pe criminal și să spele onoarea pătată a părintelui său.

Andreu este un puști de unsprezece ani care devine martorul ultimelor clipe de viață ale unui băiețel și ale tatălui acestuia. Ultimul cuvând rostit de micuț fusese “Pitorliua”, numele unei fantome misterioase care locuia într-o peșteră din pădure. Inițial, cei care anchetau cazul au crezut că este vorba despre un accident, însă, în scurt timp, ajung la concluzia că acolo avusese loc o crimă. Tensiunea crește, deorece cel care este considerat suspectul principal este chiar Farriol, tatăl lui Andreu. Lumea începe să se prăbușească în jurul băiatului. Dragul său părinte, care era un adevărat erou pentru el, devine un fugar căutat de poliție, iar mama lui muncește până la epuizare într-o fabrică pentru a-și hrăni familia. Pentru a fi în siguranță, Andreu este trimis la țară, acolo unde avea să locuiască împreună cu bunica, mătușile și verișorii săi. Pentru a face față sentimentelor de pierdere și de teamă, el își creează o lume imaginară populată de menajeria lui de păsări, mituri și legende locale. Cu toate acestea, băiatul nu poate fugi de realitate pe termen lung. În clipa în care realizează că autoritățile nu au pe nimeni altcineva în vizor, Andreu este decis să îl găsească pe adevăratul criminal și să spele onoarea pătată a tatălui său.

COUPLES RETREAT
Vacanţă all-inclusive
Comedie, SUA, 2009
R: Peter Billingsley
D: Vince Vaughn, Jason Bateman, Faizon Love, Jon Favreau, Malin Akerman

Patru cupluri aleg să meargă în vacanță pe o insulă tropicală.

În filmul lui Peter Billingsley patru cupluri aleg un resort de patru stele aflat pe o insulă exotică. Pachetul include și ședințe de terpaie de cuplu. La finalul vacanței, unii dintre ei vor realiza că relațiile lor sunt foarte departe de a fi unele perfecte.

Dave, Ronnie, Jason, Cynthia, Joey și Lucy sunt foarte apropiați. Din grup obișnuiau să facă parte și Shane împreună cu Jennifer, dar aceștia au divorțat. Jason și Cynthia își anunță prietenii că mariajul lor trece prin clipe grele și îi roagă să îi însoțească pe o insulă tropicală, într-un resort de patru stele unde, printre servicii, este inclusă și terapia de cuplu. Deși nu sunt prea încântați, amicii lor acceptă, gândindu-se că se vor bucura de vacanță în vreme ce Jason și Cynthia vor merge să discute despre viața lor de cuplu cu psihologul de pe insulă. Dar, când ajung acolo, ei vor afla că terapia de cuplu este obligatorie, așa că trebuie să participe musai la ele. Curând, vor apărea tensiuni în toate cele patru cupluri, care vor realiza că relațiile lor sunt foarte departe de a fi unele perfecte.

DR. SEUSS’ HOW THE GRINCH STOLE CHRISTMAS
Cum a furat Grinch Crăciunul
Familie, SUA, 2000
R: Ron Howard
D: Jim Carrey, Jeffrey Tambor, Christine Baranski, Bill Irwin, Molly Shannon

Infamul Grinch încearcă să distrugă Crăciunul, așa că se îmbracă în Moș și are de gând să fure toate cadourile, brazii, decorațiunile și mâncarea tradițională din Whoville.

Este înspăimântător, răutăcios și urăște Sărbătorile de Iarnă, așa că decide să fure Crăciunul și toate bucuriile care vine cu acest prilej. Vorbim despre Grinch (Jim Carrey) care nu înțelege deloc și chiar este iritat de fericirea cu care cei din Whoville se pregătesc pentru a celebra Crăciunul. El se născuse aici, însă, din cauza înfățișării lui înfricoșătoare, oamenii îl evitau. Acum, el a luat o decizie care ar putea afecta viața tuturor celorlalți, deoarece el pune la cale un pan diabolic. Grinch s-a săturat de atât de multă fericire, așa că are de gând să se costumeze în Moș Crăciun, să fure cadourile, brazii, decorațiile, bucatele tradiționale… să fure Crăciunul.

Pelicula al cărei protagonist este Jim Carrey a primit două nominalizări (decoruri și costume) și un premiu Oscar pentru cel mai bun machiaj, un premiu BAFTA și o nominalizare la Globurile de Aur. De asemnea, el nu a scăpat din atenția celor mai importante festivaluri: ASCAP Film and Television Music AwardsAcademy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, Art Directors Guild, Blockbuster Entertainment Awards, DVD Exclusive Awards, Costume Designers Guild Awards, Golden Trailer Awards, Hollywood Makeup Artist and Hair Stylist Guild Awards, London Critics Circle Film Awards, MTV Movie Awards sau Satellite Awards.

FREEWAY KILLER
Bonin, ucigaşul de pe autostradă
Horror, SUA, 2010
R: John Murlowski
D: Scott Anthony Leet, Michael Rooker, Dusty Sorg, Cole Williams, Thomas Curtis

Subiectul filmului este inspirat de o poveste reală, este vorba despre William Bonin, cel numit și “Bonin, ucigaşul de pe autostradă”, cel mai cunoscut asasin în serie din California.

Urmăriți povestea adevărată a unuia dintre cei mai cunoscuți criminali în serie din California. Acesta i-a terorizat pe americanii luni întregi. Asasinul pornea în căutarea următoarelor sale victime, gonind pe autostrăzi. Cadavrele erau găsite cu urme de violență, agresiuni sexuale și mutilate oribil. Autorul acestor crime abominabile se numește William Bonin (Scott Anthony Leet) și a îngrozit omenirea din luna mai 1979 până în iunie 1980. O poveste terifiantă, care, din păcate, nu este scornită de mintea nimănui, ci este pusă la cale de un creier bolnav, este vorba despre o istorie care chiar s-a întâmplat în California anilor ’80.

KEANE
Keane
Dramă, SUA, 2004
R: Lodge Kerrigan
D: Damian Lewis, Abigail Breslin, Amy Ryan, Liza Colón-Zayas, John Tormey

Un bărbat străbate disperat orașul în căutarea fiicei sale de șase ani care dispăruse într-o stație de autobuz.

Undeva în New York, William Keane (Damian Lewis), un bărbat de treizeci și ceva de ani, este chinuit de pierdere fiicei sale. Însă, atunci când vine vorba despre shizofrenie, nu poți fi niciodată sigur dacă pierderea este reală sau imaginară.

Au trecut șase luni decând presupune că fiica lui a fost răpită, iar bărbatul nu se poate împăca deloc cu acest gând. El revine deseori în locul unde se întâmplase răpirea și încearcă să reconstituie întâmplările acelei fatidice zile. La un moment dat, el le întâlnește pe Lynn Bedik (Amy Ryan) și pe fiica acesteia, Kira (Abigail Breslin), care are șapte ani și locuiesc la același motel din New Jersey. William devine tot mai apropiat de micuța Kira și încearcă să accepte pierderea și să umple golul rămas în inima lui de dispariția fiicei sale.

LE VILAIN (AKA. THE VILLAIN)
Răufăcătorul
Comedie, Franța, 2009
R: Albert Dupontel
D: Catherine Frot, Albert Dupontel, Bouli Lanners, Nicolas Marié, Christine Murillo

Mama unui jefuitor de bănci este implicată într-un conflict de proporții cu un dezvoltator imobiliar.

Pentru că inamicii îi suflă în ceafă, un jefuitor de bănci cu state vechi își găsește adăpost în casa iubitei sale mame și este surprins să afle că aceasta se află într-un conflict de proporții cu un dezvoltator imobiliar.

„Răufăcătorul” ne spune povestea unui hoț cu state vechi. Pentru că dușmanii se află pe urmele lui, Sidney Thomas (Albert Dupontel), un jefuitor de bănci, își găsește adăpost în casa mamei sale, Maniette (Catherine Frot). Aici, el află că aceasta este implicată într-un conflict de proporții cu Korazy, un dezvoltator imobiliar care, după ce a cumpărat casele din jur, are de gând să facă la fel și cu a lor pentru a construi un cartier bancar de lux. Deși lui Sidney nu îi convine deloc, mișcarea de rezistență este condusă chiar de către Maniette. Metodele ei ingenioase stârnesc admirația fiului, care vine cu propriile capcane mascate pentru a-i dejuca planurile, asta în vreme ce Maniette îl somază ca, măcar odată în viață, să facă și el ceea ce trebuie. O comedie amuzantă și foarte bine scrisă, regizată de talentatul Albert Dupontel, cel care îl interpretează pe răufăcător și semnează și scenariul.

SECRETS & LIES (AKA. SECRETS ET MENSONGES)
Secrete şi minciuni
Dramă, Marea Britanie, 1996
R: Mike Leigh
D: Brenda Blethyn, Marianne Jean-Baptiste, Timothy Spall, Phyllis Logan, Claire Rushbrook

Un film în care emoțiile se țin lanț, iar secretele și minciunile vor ieși la iveală în cel mai neașteptat mod.

Spunându-vă că urmează povestea unui copil adoptat care pornește în căutarea mamei sale biologice, veți crede că aveți o idee despre ceea urmează. Totuși, “Secrete şi minciuni” este mult mai mult de atât. Urmează un excepțional film de Oscar (cinci nominalizări), cu premii și nominalizări la BAFTA, Boston Society of Film Critics Awards, Festivalul de Film de la Cannes, César, Globurile de Aur, Goya Awards, London Critics Circle Film Awards, Los Angeles Film Critics Association Awards, Satellite Awards și Writers Guild of America.

Cynthia (Brenda Blethyn) este o femeie din clasa muncitoare care locuiește la Londra cu fiica ei, Roxanne (Claire Rushbrook), și a cărei viață a fost un întreg șir de dezamăgiri dureroase. După ce își crescuse fratele, pe Maurice (Timothy Spall), care o duce foarte bine din meseria de fotograf, acum ea îl vede foarte rar. Fratele lui a avut succes cu business-ul său, iar acum locuiește în apropiere într-o casă mai mare. Dar, a trecut un an, iar Cynthia nu a fost invitată acolo. Pentru asta, Cynthia o învionovățește pe soția lui, Monica (Phyllis Logan). Una peste alta, în cea mai mare parte a timpului, ea se simte singură și izolată. Într-o zi, Cynthia primește un telefon de la o femeie care se recomandă Hortense (Marianne Jean-Baptiste) și care afirmă că este fiica ei, pe care o oferise spre adopție cu ani în urmă. La început, ea se panichează, dar, până la urmă, este de acord să se întâlnească cu Hortense care, spre surprinderea ei, este o femeie de succes.

THE END OF VIOLENCE (AKA. LA FIN DE LA VIOLENCE)
Sfârşitul violenţei
Dramă, SUA, 1997
R: Wim Wenders
D: Andie Macdowell, Gabriel Byrne, Bill Pullman, Peter Horton, Traci Lind

Mike Max este un producător de la Hollywood care ajunge să fie celebru și bogat în urma peliculelor sale violente de acțiune.

Mike Max este un producător faimos și bogat de la Hollywood. Cu toate acestea, soția este pe punctul de a-l părăsi. Dar, Mike este răpit de doi bandiți. Totuși, el reușește să scape și se ascunde o vreme la familia grădinarului său. În acest timp, Ray Bering care este expert în supraveghere, încearcă să înțeleagă ce se întâmplă în oraș, dar nu știe precis ce caută. Ancheta ce urmărește să facă lumină în cazul dispariției lui Max este condusă de detectivul Doc Block, care se îndrăgostește de actrița Cat, cea care urmează să joace în următoarea producție a lui Max.

Nominalizări și premii la ALMA Awards, Festivalul de Film de la Cannes, German Films Awards și Independent Spirit Awards.

THE REVENANT
Mortul viu
Comedie neagră, SUA, 2009
R: D. Kerry Prior
D: David Anders, Chris Wylde, Louise Griffiths, Jacy King

Bart, un soldat ucis în Irak, iese din mormânt și îl caută pe cel mai bun prieten al său. Cei doi decid că el este un zombie care are nevoie să bea sânge, căci acesta înseamnă viață.

Singurul lucru care poate fi mai rău decât acela de a-ți vedea prietenul mort este ca el să se întoarcă din mormânt. Această comedie horror spune povestea unui soldat ucis în Irak care se trezește din moarte… În noaptea de după înmormântarea sa, Bart, un soldat ucis în Irak, iese din mormânt și îl caută pe Joey, cel mai bun prieten al său. Cei doi decid că el este un zombie care are nevoie să bea sânge, căci acesta înseamnă viață. Din păcate cei mai mulți dintre muritori au grijă de lichidul roșu care le circulă prin vene, așa că cei doi amici trebuie să devină creativi pentru a-și înnoi provizii.

Bucuresti, 17.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *