free download 78 travel guides written by experts

HBO COMEDY – decembrie 2012

PREMIERE FILME

ENSEMBLE C’EST TROP
O familie numeroasă
5, 6, 24
Comedie, Franţa, 2010
R: Léa Fazer
D: Nathalie Baye, Pierre Arditi, Jocelyn Quivrin, Aïssa Maïga, Jacques Weber

Într-o familie, ordinea generaţiilor e întoarsă pe dos de bunici.

Clémentine și Sébastien sunt părinţi tineri, copleșiţi, împărţiţi între munca lor și copii. Dar lucrurile iau o întorsătură bruscă spre rău atunci când mama lui Sébastien se mută cu ei, după ce află de infidelitatea soţului său.

Clémentine și Sébastien sunt părinţi tineri și copleșiţi, care încearcă să facă faţă atât muncii lor obositoare, cât și copiilor lor neastâmpăraţi. Şi de parca asta n-ar fi de ajuns, pe capul lor aterizează Marie-France, mama lui Sébastien, care vine să stea cu ei după ce descoperă că soţul său, Henri, a înșelat-o și că acum așteaptă un copil cu amanta lui. Tulburată, Marie-France se poartă ca o adolescentă în criză, subminându-le autoritatea și moralul tinerior. Nașterea frăţiorului vitreg al lui Sébastien și euforia pe care această paternitate târzie o provoacă tatălui său, e ultima picătură: ordinea generaţiilor e definitiv dată peste cap.

FOOTLOOSE (2011)
Dans interzis
2, 27, 28
Dramă, SUA, 2011
R: Craig Brewer
D: Kenny Wormald, Julianne Hough, Dennis Quaid, Andie Macdowell, Miles Teller

Un adolescent dintr-o metropolă se mută într-un oraş care a interzis dansul.

Adolescentul Ren se mută într-un orăşel liniştit şi descoperă că aici sunt interzise muzica zgomotoasă şi dansul. Însă totul se schimbă atunci când Ren decide să sfideze interdicţia şi se îndrăgosteşte de Ariel, fiica reverendului.

Ren MacCormack ajunge din Boston, în oraşelul sudist Bomont, unde are parte de o doză zdravănă de şoc cultural. Înainte cu câţiva ani de venirea lui Ren, comunitatea oraşelului fusese zguduită de un accident de maşină în care muriseră cinci tineri. Fiindcă tragedia s-a produs după o noapte petrecută în oraş, consilierii locali din Bomont, împreună cu reverendul Shaw Moore (interpretat de Dennis Quaid) decid să aplice legi drastice şi interzic muzica zgomotoasă şi dansul. Ren nu e însă un tânăr obişnuit să se supună convenţiilor sociale, aşa că revitalizează orăşelul şi, în timp ce îl scutură de praf şi de plictiseală, se îndragosteşte de Ariel, fiica preotului.

MONTE CARLO
Monte Carlo
8, 28
Comedie, SUA, 2011
R: Thomas Bezucha
D: Selena Gomez, Katie Cassidy, Leighton Meester, Cory Monteith, Andie Macdowell

Trei tinere pleacă într-o vacanţă la Paris și ajung în lumea bună din Monte Carlo…

În timp ce se află într-o excursie la Paris cu cea mai bună prietenă și cu sora ei vitregă, Grace e confundată cu o figură mondenă britanică, iar cele trei ajung la Monte Carlo pentru un bal de caritate, o licitaţie și amor.

După terminarea liceului, Grace și cea mai bună prietenă a ei, Emma, renunţă la slujbele de chelneriţe în Texas pentru o excursie la Paris. Însă Meg, sora vitregă și cam acră a lui Grace, e instaurantă de către părinţi drept “ghidul” lor. Cele trei sosesc în Franţa, acolo unde Grace e confundată cu o figură din lumea mondenă britanică pe nume Cordelia Winthrop Scott. Atunci când fetele ajung în posesia invitaţiei Cordeliei la un bal de caritate luxos în Monte Carlo, ele nu pierd ocazia și pleacă spre sud. Având la dispoziţie un apartament de hotel gigantic, haine și accesorii la discreţie (printre care și un colier de 4 milioane $), ele încep o aventură romantică plină de petreceri pe iaht, meciuri de polo și flirturi cu bărbaţi disponibili. Dar atunci când colierul dispare și adevărata Cordelia sosește pe neașteptate, Grace, Emma și Meg trebuie să-și pună la bătaie farmecul sudist, isteţimea și bravada ca să nu-și strice definitiv vacanţa.

MR. POPPER’S PENGUINS
Pinguinii domnului Popper
8, 23
Comedie, SUA, 2011
R: Mark Waters
D: Jim Carrey, Carla Gugino, Angela Lansbury, Ophelia Lovibond, Madeline Carroll

Viaţa unui om de afaceri e întoarsă pe dos după ce moşteneşte 6 pinguini…

Mr. Popper e un om de succes care habar n-are de lucrurile importante în viaţă… până când moşteneşte 6 pinguini. Pinguinii lui Popper îi transformă apartamentul într-o minunată ţară a zăpezii şi îi dau viaţa peste cap.

Inspirată din cartea pentru copii cu acelaşi titlu din 1938 a autorilor Richard şi Florence Atwater, comedia "Mr. Popper’s Penguins" îl are în centrul acţiunii pe Tom Popper, un dezvoltator imobiliar care dărâmă localuri îndrăgite de către new yorkezi pentru a construi pe respectivele terenuri zgârie-nori. Dependent de muncă şi obsedat de ideea de a avansa în carieră şi de a câştiga o avere prin scheme machiavelice, domnul Popper a uitat semnificaţia cuvintelor “prietenie şi iubire”, motiv pentru care a fost părăsit de către soţia lui Amanda, care este implicată acum într-o relaţie amoroasă cu Rick, un ecologist fanatic. Atunci când moşteneşte de la înstrăinatul lui tată 6 pinguini şi este forţat să îşi transforme apartamentul luxos într-un paradis îngheţat pentru a crea noilor locatari condiţii prielnice de viaţă, Tom se ataşează de amuzantele creaturi, iar performanţele sale profesionale au de suferit. Urmărit de către un vecin răuvoitor, care vrea să câştige bani reclamându-l că ascunde ilegal în apartament pinguinii al căror loc ar trebui să fie la Grădina Zoologică şi şicanat de către un portar care îl ameninţă că va informa administratorul cladirii despre bizarii lui colegi de cameră, Tom Popper învaţă câteva lecţii preţioase de la pinguini.

THE MUPPETS
Păpuşile Muppets
7, 22, 27
Comedie, SUA, 2011
R: James Bobin
D: Jason Segel, Amy Adams, Chris Cooper, Rashida Jones, Alan Arkin

Păpuşile Muppets trebuie să se reunească pentru a-şi salva sala de spectacol.

Atunci când trei mari fani Muppets descoperă planurile necurate ale petrolistului Tex Richman de-a închide “Teatrul Muppet”, ei îl ajută pe Kermit să reunească păpuşile şi să strângă 10 milioane $ pentru a salva sala de spectacol.

Muppets, cea mai amuzantă familie de papusi din istorie, se reuneşte pe marile ecrane în „Păpuşile Muppets”. Noua aventură începe atunci când Walter şi Gary, doi fani împătimiţi ai păpuşilor Muppets, pleacă în vacanţă în Los Angeles, iar călătoria lor include şi o vizită la studiourile în care s-au făcut cunoscuţi idolii lor. Atunci când află că un magnat al petrolului (Tex Richman) vrea să demoleze vechiul teatru, Walter şi Gary îl caută pe Kermit. La insistenţele lor, simpaticul broscoi reuneşte familia pentru un nou spectacol care să salveze teatrul în care au dat cele mai bune reprezentaţii din cariera lor. Miss Peggy se lasă cel mai greu convinsă, deoarece este editor plus-size la Vogue – Paris şi îi vine mai greu să renunţe la viaţa ei pentru a lucra alături de vechii ei prieteni.

LIBRARY

DOWN PERISCOPE
Submarinul trăsniţilor
28
Comedie, SUA, 1996
R: David S. Ward
D: Kelsey Grammer, Lauren Holly, Rob Schneider, Harry Dean Stanton, Bruce Dern

Un sumbmarin mâncat de rugină, un comandant rebel și un echipaj renegat.

Aproape toată lumea îl consideră pe locotenetul Tom Dodge un caraghios care rateaza toate joburile pe care le primește, însă amiralul Dean Winslow decide să îi mai dea o ultimă șansă.

Locotenentul de marină Tom Dodge (Kelsey Grammer) nu se bucură de respectul sau admirația colegilor săi, însă amiralul Dean Winslow (Bruce Dern) decide să îi ofere ocazia de a se reabilita, așa că îi acordă o ultimă șansă. Astfel, el urmează să conducă echipajul de pe nava “The Stingray”, o epavă ruginită, un submarin care scarțâie din toate încheieturile. El va avea rolul inamicului într-o serie de jocuri practice de război. Povestea se complică pentru Dodge după ce se întâlnește cu echipajul, o garnitură de inadaptați printre care se disting un bucătar flatulent și un electrician predispus la accidente. Dacă dorește să-și dovedească valoarea în fața lui Graham, a celor din Marină și chiar în fața lui însuși, comandantul trebuie să găsească o metodă de a modela această adunătură pestriță.

STOP! OR MY MOM WILL SHOOT
Stai că trage mama!
7, 12, 13, 29
Comedie, SUA, 1992
R: Roger Spottiswoode
D: Sylvester Stallone, Estelle Getty, Jobeth Williams, Roger Rees, Martin Ferrero

Mama unui detectiv dur începe să se amestece în viața și cariera fiului.

Viața unui detectiv foarte dur se schimbă după ce primește vizita mamei lui. Femeia este decisă să facă ordine în viața fiului, așa că nu stă prea mult pe gânduri și trece la treabă. Din clipa asta, pentru eroul poveștii momentele de jenă se vor succeda fără oprire.

După ce detectivul Joe Bomowski (Sylvester Stallone) primește vizita mamei, Tutti (Estelle Getty), viața lui nu va mai fi deloc la fel. În scurt timp, ea rearanjează existența fiului și se amestecă și în viața lui profesională, asta aducând pentru Joe momente de jenă, iar pentru iubita lui, Gwen (JoBeth Williams), nesfârșite clipe de amuzament. Situația se complica și mai mult după ce Tutti devine martor al unei crime și condiționează divulgarea de informații de participarea sa la anchetarea cazului. Când Joe este doborât de tot ceea ce se întâmpla în viața lui și era pregătit să renunțe la tot, salvarea vine chiar din partea lui Tutti, cea care adusese haosul cu ea după ce îi trecuse pragul casei.

SUPER TROOPERS
Superpoliţiştii
14, 24, 25
Comedie, SUA, 2001
R: Jay Chandrasekhar
D: Jay Chandrasekhar, Kevin Heffernan, Steve Lemme, Paul Soter, Erik Stolhanske

O gașcă dementă de poliţişti îşi face de cap cât se află la datorie.

Urmăriți povestea unei echipe de poliţişti hiper-entuziastă şi super-stimulată din Vermont care îşi spune Broken Lizard și care încearcă să se distreze cât mai bine atunci când se află la serviciu

Avertisment: vizionarea acestei comedii ar putea să cauzeze grave leziuni asupra abilităţii umneavoastră de a rămâne serioşi atunci când vorbiţi cu un poliţist de la circulaţie. O gaşcă de poliţişti hiper-entuziastă şi super-stimulată din Vermont care îşi spune Broken Lizard, încearcă să se distreze cât mai bine atunci când se află la serviciu. Slujbele le sunt ameninţate din cauza reducerii bugetului, dar acest lucru nu-i opreşte pe băieţi să se joace cu drogaţii, să pescuiască, să bea şi să se implice în aventuri sexuale cât sunt la datorie şi, atunci când lucrurile devin cu adevărat plictisitoare, să-i amendeze pe cei care depăşesc viteza legală. Cu Animal House ca evidentă influenţă, tipii de la Broken Lizard (avem de-a face un un ansamblu comic) găsesc o gramadă de gaguri inteligente şi proaspete, făcându-i pe poliţişti să pară că sunt membrii unui frăţii. Deşi este o producție realizată cu bani puţini, filmul nu arată ca ceva improvizat. Însă, nu vă aşteptați la “Shakespeare in Love”. Şi totuşi, din punct de vedere vizual şi tehnic, “Super Troopers” reuşeşte să menţină un standard înalt. Distribuţia alcătuită mai ales din necunoscuţi (Brian Cox şi Daniel Von Bargen sunt numele mari) se dovedeşte agreabilă, talentată şi, mai ales, foarte amuzantă. Dosarul de presă promite: o glumă la fiecare 6 secunde, iar scenariul pregăteşte terenul pentru o întrecere corp la corp cu parodii deja clasice precum “Airplane!”. Regizorul şi star-ul Jay Chandrasekhar e incredibil de sigur pe sine în faţa camerei şi îşi menţine trupa pe linia fina de demarcaţie dintre control şi anarhie. “Super Troopers” patrulează pe o autostradă pavată cu râsete.

THE BANGER SISTERS
Admiratoarele… din ’60
21
Comedie, SUA, 2002
R: Bob Dolman
D: Goldie Hawn, Susan Sarandon, Geoffrey Rush, Erika Christensen, Robin Thomas

Pentru unii oameni, anii ‘60 nu s-au terminat niciodată cu adevărat.

Lavinia și Suzette (Susan Sarandon și Goldie Hawn) au fost cele mai bune prietene, iar viața le readuce față în față după 20 de ani. Una dintre ele a rămas la fel de neliniștită ca în trecut, în vreme ce celalată s-a adaptat unui stil de viață conservator.

Starurile marelui ecran Goldie Hawn și Susan Sarandon, alături de o distribuție plină de nume mari, va dau întâlnire în această comedie despre o pereche de foste admiratoare care n-au “ratat” niciuna dintre legendele rock ale anilor ’60… atâta vreme cât aveau o chitara în mana și se știa că erau bărbăți! 20 de ani mai târziu, Suzette (Hawn) este înca femeia sexy, tupeistă și fără griji de odinioară, în timp ce Lavinia (Sarandon) s-a maturizat, fiind o soție exemplară și o mamă responsabilă. Atunci când cele doua vieți diferite se ciocnesc, artificiile nu se lasă deloc așteptate, întocmai ca la un concert rock! Într-un rol secundar, Geoffrey Rush este un scenarist excentric, în cautarea iubirii, dar care are un mic secret. “Admiratoare… din ’60!” este o poveste amuzantă, un pic nostalgică, care demonstrează că niciodata nu e prea târziu sa fii tânăr.

PREMIERE SERIALE

“Sub Pământ SRL”

O comedie neagră ce are în centrul său o familie disfuncțională din California.

Alan Ball, scenaristul laureat cu Oscar pentru “American Beauty”, ne oferă “Six Feet Under”, un serial ce priveşte cu mult umor negru viaţa unei familii disfuncţionale din California, care conduce o casă de servicii funerare.

Patriarhul Nathaniel Fisher moare într-un accident auto care are loc în Los Angeles, chiar în seara de Ajun, distrugând planurile de vacanţă ale fiului său, Nate. Pe lângă moartea tatălui, Nate trebuie să-i facă faţă mamei sale, Ruth, care are un iubit secret; fratelui David, un gay care conduce afacerea familiei, şi surorii Claire, o adolescentă rebelă care află trista veste după ce se drogase cu iubitul ei, Gabe. Singurul aspect aparent pozitiv din viaţa lui Nate pare să fie Brenda, o femeie pasională pe care acesta o cunoaşte în avion. Cu toate acestea, familia sărită de pe fix a Brendei se dovedeşte chiar mai disfuncţională decât a lui Nate.

SIX FEET UNDER 40: FALLING INTO PLACE
Sub Pământ SRL – IV, Ep. 1 – Înmormântarea Lisei
4, 8
SIX FEET UNDER 41: IN CASE OF RAPTURE
Sub Pământ SRL – IV, Ep. 2 – Demisia
5
SIX FEET UNDER 42: PARALELL PLAY
Sub Pământ SRL – IV, Ep. 3 – Focul
6
SIX FEET UNDER 43: CAN I COME UP NOW
Sub Pământ SRL – IV, Ep. 4 – Nu este moartă
11, 15
SIX FEET UNDER 44: THAT’S MY DOG
Sub Pământ SRL – IV, Ep. 5 – Acesta e câinele meu
12
SIX FEET UNDER 45: TERROR START AT HOME
Sub Pământ SRL – IV, Ep. 6 – Teroarea începe acasă
13
SIX FEET UNDER 46: THE DARE
Sub Pământ SRL – IV, Ep. 7 – Neînţelegeri
18
SIX FEET UNDER 47: COMMING AND GOING
Sub Pământ SRL – IV, Ep. 8 – Probleme de familie
19
SIX FEET UNDER 48: GRINDING THE CORN
Sub Pământ SRL – IV, Ep. 9 – Călătoria
20
SIX FEET UNDER 49: THE BLACK FOREST
Sub Pământ SRL – IV, Ep. 10 – Pădurea neagră
25, 29
SIX FEET UNDER 50: BOMB SHELTER
Sub Pământ SRL – IV, Ep. 11 – Adăpostul
26
SIX FEET UNDER 51: UNTITLED
Sub Pământ SRL – IV, Ep. 12 – Dezvăluiri
27

“Episoade”

“Episoade”, un serial despre nebunia de la Hollywood privită din spatele scenei.

Doi scenariști britanici de succes, soț și soție, primesc o ofertă foarte tentantă de dincolo de Ocean. Deși ea are suspiciuni mari în legătură cu mutarea lor în Los Angeles, de dragul lui, este de acord să plece din Londra.

Doi londonezi de succes din industria filmului acceptă oferta de a realiza mai departe serialul care le adusese celebritatea, dar la Hollywood. Destul de repede, se alege praful de promisiunea americanilor de a nu schima nimic în ceea ce privește serialul britanic. În plus, cei doi se trezesc într-o lume a butaforiei în care ideal este să nu îți contrazici șeful, să zâmbești condescendent și să pari cât mai fericit cu deciziile pe care le iau alții pentru tine.

Sean (Stephen Mangan) și Beverly (Tamsin Greig) au o căsnicie fericită și sunt și parteneri pe platourile de filmare. Realizatori de succes, cei doi sunt premiați la ceremonia decernării BAFTA pentru serialul lor de patru sezoane. Astfel, chiar în seara acordării premiilor, ei primesc oferta de a realiza serialul la Hollywood. Deși în primă fază Beverly nu ia în serios propunerea, își dă seama că soțul ei se visa deja acolo, așa că, de dragul lui, este de acord să se mute la Los Angeles. După ce ajung, vor afla că, de fapt, cel de la care primiseră propunera nu văzuse nici măcar un episod din serialul britanic. Lucrurile devin și mai complicate din clipa în care americanii vin cu ideea înlocuirii venerabilului actor principal cu… Matt LeBlanc! La scurt timp după ce se întâlnesc cu Matt, Sean și Beverly Lincoln se trezesc într-o postură ciudată, o situație bizară care amenință să le distrugă atât serialul, cât și căsnicia.

Din această lună, la HBO Comedy, începe al doilea sezon al acestui serial genial. Acum, mariajul celor doi este istorie, iar relația dintre Matt și Sean nu mai are nimic în comun cu aceea din primul sezon. Cu toate acestea, noul lor serial, "Pucks!" îi aduce din nou pe același platou. Nu ratați niciun episod din cele care urmează!

EPISODES II. EP. 08
Episoade – II, Ep. 8
2
EPISODES II. EP. 09
Episoade – II, Ep. 9
9

“Casa minciunilor”

Abordarea sarcastică a unui consultant dintr-o firmă de top.

Serialul de comedie care urmează privește dintr-un unghi sarcastic jobul consultantului de management al unei firme de top. Eroul principal este Marty, un consultant de succes care acționează împreună cu cei trei oameni din echipa lui. Astfel, ei reușesc să-i convingă pe cei cu firme foarte mari să aloce sume uriașe pentru serviciile lor.

Răsturnări de situație, rostogoliri de numere cu multe zerouri, folosirea jargonului profesional pentru a-și impresiona clienții, umor pe bandă rulantă, întâlniri fierbinți neașteptate… Toate acestea și mult mai mult decât atât, într-o producție 2012 care îi are protagoniști pe Don Cheadle și Kristen Bell. Îmbrăcat în costume care arată impecabil, cu o minte ageră și o incredibilă putere de convingere, Marty Kaan (Cheadle) reușește mereu să găsească o cale de a rezolva situația. Pentru că sunt pe drumuri în cea mai mare parte a timpului, el și oamenii lui reușesc cu greu să aibă un loc pe care să-l poată numi acasă. Cu toate acesea, ei își croiesc drumul în lumea afacerilor mari și astfel au acces la plăceri inaccesibile multora și la conturi de cheltuieli ridicole.

HOUSE OF LIES EP. 01 – THE GODS OF DANGEROUS FINANCIAL INSTRUMENTS
Casa minciunilor – Ep. 1 – Specialiştii
16
HOUSE OF LIES EP. 02 – AMSTERDAM
Casa minciunilor – Ep. 2 – Amsterdam
16
HOUSE OF LIES EP. 03 – MICROPHALLUS
Casa minciunilor – Ep. 3 – Achiziţia
23
HOUSE OF LIES EP. 04 – MINI-MOGUL
Casa minciunilor – Ep. 4 – Mini mogulul
23

“Ierburi”

O comedie despre o mamă cu trei copii care devine peste noapte traficant.

Un serial incredibil care o are în rolul principal pe uluitoarea Mary-Louise Parker, în rolul Nancy Botwin, dealer de marijuana, o femeie de acțiune care are trei copii și care nu poate sta departe de pericole. Oricât de complicată ar fi situația în care se află, ea va găsi soluția salvatoare. Secretul ei este incredibilul talent de a-și manipula prietenii, familia și chiar legea dacă este cazul, bineînțeles, întotdeauna în avantajul ei.

Nancy Botwin (Mary-Louise Parker) este un dealer de marijuana, o femeie de acțiune care are trei copii pe care îi crește singură și care nu poate sta departe de pericole. Orice s-ar întâmpla, ea va găsi în mod natural o ieșire surprinzătoare dintr-o situație care părea de nerezolvat. Secretul ei este incredibilul talent de a-și manipula prietenii, familia și chiar legea dacă este cazul, bineînțeles, întotdeauna în avantajul ei. Nu ratați niciun minut din acest serial care nu seamănă cu niciunul altul! Un show surprinzător, genial și amuzant care, la finalul fiecărui episod, te face să regreți că s-a terminat. În plus, Mary-Louise Parker (“Angels in America”), cea mai inspirată alegere posibilă pentru rolul Nancy, din nou, nu are egal!

WEEDS VIII. EP. 090 – MESSY
Ierburi – VIII, Ep. 1 – E complicat
4
WEEDS VIII. EP. 091 – A BEAM OF SUNSHINE
Ierburi – VIII, Ep. 2 – O rază de soare
4
WEEDS VIII. EP. 092 – SEE BLUE AND SMELL CHEESE AND DIE
Ierburi – VIII, Ep. 3 – Planul
5
WEEDS VIII. EP. 093 – ONLY JUDY CAN JUDGE
Ierburi – VIII, Ep. 4 – Cina în familie
6
WEEDS VIII. EP. 094 – RED IN TOOTH AND CLAW
Ierburi – VIII, Ep. 5 – Decizii
11
WEEDS VIII. EP. 095 – ALLOSAURUS CRUSH CASTLE
Ierburi – VIII, Ep. 6 – Noul loc de muncă
12
WEEDS VIII. EP. 096 – UNFREEZE
Ierburi – VIII, Ep. 7 – Noi începuturi
13
WEEDS VIII. EP. 097 – FIVE MILES FROM YETZER HARA
Ierburi – VIII, Ep. 8 – Promovarea
18
WEEDS VIII. EP. 098 – SAPLINGS
Ierburi – VIII, Ep. 9 – Adăpostul
19
WEEDS VIII. EP. 099 – THRESHOLD
Ierburi – VIII, Ep. 10 – Limite
20
WEEDS VIII. EP. 100 – GOD WILLING AND THE CREEK DON’T RISE
Ierburi – VIII, Ep. 11 – Regrestic
25
WEEDS VIII. EP. 101 – IT’S TIME, PART 1
Ierburi – VIII, Ep. 12 – E timpul, partea 1
26
WEEDS VIII. EP. 102 – IT’S TIME, PART 2
Ierburi – VIII, Ep. 13 – E timpul, partea a 2-a
27

“Filme și vedete”

Cele mai recente producții și cei mai iubiți actori din lume…

Acum este momentul pentru a afla tot ceea ce v-ați dorit să știți despre cele mai tari filme și despre starurile care joacă în ele!

Aveți șansa unei priviri prin gaura cheii, aflați despre cele mai tari filme și despre starurile care joacă în ele. Este vorba despre o actualizare în ceea ce privește premierele din cinematografie. Interviuri în exclusivitate cu actori și realizatori de film și reflectoare îndreptate asupra megastarurilor de la Hollywood, festivaluri de Film și Covorul Roșu. Toate acestea și multe altele, în “Filme și vedete”, la HBO Comedy.

FILMS AND STARS IV. (201) EP. 45
Filme şi vedete – IV, Ep. 45
2, 8
FILMS AND STARS IV. (202) EP. 46
Filme şi vedete – IV, Ep. 46
FILMS AND STARS IV. (203) EP. 47
Filme şi vedete – IV, Ep. 47
29
FILMS AND STARS IV. (204) EP. 48
Filme şi vedete – IV, Ep. 48
FILMS AND STARS IV. (205) EP. 49
Filme şi vedete – IV, Ep. 49

“Pe platourile de filmare”

În fiecare săptămână, ajungeți în culisele celor mai recente producții.

Interviuri cu actori importanți din industrie și cu cei implicați în realizarea propriu-zisă a ceea ce fusese cândva un simplu proiect, iar acum a devenit o peliculă cu încasări spectaculoase în box office.

În fiecare săptămână, urmărind “Pe platourile de filmare”, aveți șansa de a ajunge în culisele celor mai importante producții de la Hollywood. Cu acest prilej, aveți șansa unor interviuri extraordinare cu actorii filmului și cu cei implicați în realizarea propriu-zisă a ceea ce fusese cândva un simplu proiect, iar acum a devenit o peliculă despre care toată lumea vorbește.

HOLLYWOOD ON SET IX. (460) EP. 44
Pe platourile de filmare – IX, Ep. 44
4, 8
HOLLYWOOD ON SET IX. (461) EP. 45
Pe platourile de filmare – IX, Ep. 45
15
HOLLYWOOD ON SET IX. (462) EP. 46
Pe platourile de filmare – IX, Ep. 46
HOLLYWOOD ON SET IX. (463) EP. 47
Pe platourile de filmare – IX, Ep. 47
HOLLYWOOD ON SET IX. (464) EP. 48
Pe platourile de filmare – IX, Ep. 48

“George Lopez: Tu ești de vină, nu eu”

De azi, la HBO Comedy, genialul Geroge Lopez, într-un solo de excepție.

Protagonistul acestui solo de excepție este George Lopez, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști latino. Ceea ce urmează este un eveniment stand-up care a avut loc în fața publicului din Nokia Theatre, Los Angeles.

Povestea lui a început cu propriul sitcom, apoi a înregistrat “Team Leader”, un album de comedie nominalizat la Grammy, a marcat o serie de hit-uri la Hollywood, a scris o carte care a fost una dintre cele mai bine vândute și a devenit unul dintre primii americani hispanici care a fost gazda unui talk show de noapte. Oare ce ar mai putea face Gerge Lopez pentru un bis. Pentru a afla, urmăriți “George Lopez: Tu eşti de vină, nu eu”, unde el apare într-un solo live, în fața a 7000 de oameni, la Nokia Theatre din Los Angeles.

GEORGE LOPEZ: IT’S NOT ME, IT’S YOU
George Lopez: Tu eşti de vină, nu eu
22, 25

CARRYOVER MOVIES

BROWN SUGAR
Brown Sugar
Romantic, SUA, 2002
R: Rick Famuyiwa
D: Taye Diggs, Sanaa Lathan, Mos Def, Nicole Ari Parker, Boris Kodjoe

Un bărbat și o femeie, prieteni încă din copilărie, se reîntâlnesc după câţiva ani.

Doi buni prieteni care au devenit celebri pe scena hip-hop și care se sprijină unul pe altul profesional, au tot felul de aventuri amoroase până să-și dea seama că, de fapt, sunt îndrăgostiţi unul de celălalt.

Sidney e o jurnalistă care a părăsit publicaţia L.A Times, pentru care făcea recenzii de concerte pop-rock, pentru a edita o revistă new yorkeză de hip hop intitulată XXL. Dre e un producător al unei mari companii de discuri cu sediul în New York. Cei doi se ştiu încă din copilărie, de pe vremea când abia descoperiseră hip-hop-ul. Acum că lucrează din nou împreună, par a fi făcuţi unul pentru celălalt. Doar că Dre trebuie să se căsătorească cu Reese, o avocată, iar Sydney pretinde că nu-i interesată sentimental de acesta. Între timp, Dre e din ce în ce mai iritat de faptul că celebra casă de discuri pentru care lucrează pune mai mult accentul pe profit decât pe calitate şi preferă să semneze cu o “făcătură” ca duo-ul Ren şi Ten, ignorându-l pe talentatul Chris.

GET HIM TO THE GREEK
Adu-l urgent pe scenă!
Comedie, SUA, 2010
R: Nicholas Stoller
D: Jonah Hill, Russell Brand, Elisabeth Moss, Rose Byrne, Colm Meaney

Aaron are 72 de ore ca să aducă la Hollywood un rock star imprevizibil.

O comedie scandaloasă despre Aaron Green, un individ ce aspiră să fie director de casă de discuri și căruia i se dau 72 de ore ca să-l ducă la Hollywood pe Aldous Snow, un rock star legendar și sălbatic, pentru un concert de comeback.

“Adu-l urgent pe scenă!” este rezultatul reîntâlnirii dintre Jonah Hill şi Russel Brand cu Nicholas Stoller, regizorul comediei Înşelat de Sarah Marshall și e povestea unui angajat al unei case de discuri care are doar trei zile ca să aducă un rocker recalcitrant pe scenă, pentru un concert de relansare. Comedia este cel mai recent film al producătorului Judd Apatow (“Virgin la 40 de ani”, “Un pic însărcinată”,”Tipi Simpatici”).

Aaron Green (Hill) e un tip de 24 de ani, ambiţios şi care ia lucrurile în serios. Acum a primit o misiune de care depinde cariera lui: să meargă la Londra ca să aducă un rocker superstar la The Greek, faimoasa sală de concerte din Los Angeles, pentru un concert care ar urma să fie primul dintr-un turneu de relansare. Şeful lui, mogulul Sergio Roma (Sean Combs) îl avertizează: “Artistul e cel mai îngrozitor individ de pe planetă. Dacă îl scapi din ochi, ai păţit-o.”

Rockerul britanic Aldous Snow (Russel Brand) este un muzician genial, dar o despărţire urâtă şi o carieră care se duce pe apa sâmbetei l-au transformat într-un dezastru ambulant. Scârbit de linguşitorii care îl înconjoară şi speriat că a ajuns în faza de unde cariera lui nu poate merge decât în jos, Snow a luat-o pe o pantă autodestructivă. Când află că iubirea vieţii lui, popstarul-manechin Jackie Q (Rosie Byrne) se află la Los Angeles, Aldous îşi pune în cap să o recâştige…şi apoi să pună lumea la picioarele lui.

Numărătoarea inversă până la concert începe. Un tânăr inocent trebuie să-şi croiască drum printre capcanele dealerilor de droguri din Londra, scandalurile din New York şi dansurile erotice din Las Vegas ca să livreze “pachetul” teafăr şi nevătămat…pe cât se poate. Totul încercând să-i rămână fidel prietenei sale (Elisabeth Moss). O să-l ia cu frumosul, o să-l mintă, o să-l motiveze, o să se distreze cu Aldous, dar o să-l aducă la The Greek.

THE HANGOVER PART II
Marea mahmureală, Partea a II-a
Comedie, SUA, 2011
R: Todd Phillips
D: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Ken Jeong

Trebuia să fie o petrecere nebună, înainte de căsătorie, dar totul a luat-o razna.

La doi ani după petrecerea burlacilor din Las Vegas, Phil, Stu, Alan și Doug călătoresc în exotica Thailanda pentru căsătoria lui Stu. Planul acestuia de a da o petrecere înainte de nuntă o ia razna. Ceea ce urmează e greu de imaginat.

Acum doi ani, Phil Wenneck, Alan Garner si Stu Price au organizat o petrecere memorabilă a burlacilor pentru bunul lor prieten, Doug Billings, în Las Vegas. După o cruntă noapte de beţie, grupul a constatat că viitorul mire este de negăsit cu 24 de ore înainte de nuntă, prin camera lor de hotel se plimbă nestingherit un tigru, în debara plânge un bebelus a cărui mamă este o dansatoare de striptease și că pe urmele lor se află un gangster asiatic pe nume Mr. Chow, Stu nu vrea să își asume niciun risc înainte de propria căsătorie și își invită amicii în Thailanda la o masă care se vrea complet lipsită de peripeţii. Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și blajinul Stu Price învaţă pe pielea lui că aventurile de care poate avea parte în Bangkok sunt mai sălbatice decât cele pe care le oferă Las Vegas-ul: se trezește tatuat pe faţă în stilul pugilistului Mike Tyson de către un specialist in tatuaje irlandez stabilit in Thailanda și mafiotul Mr. Chow îi stă ca un ghimpe în coaste, pentru că are ceva de împărţit cu cei patru nord-americani puși pe șotii.

THE INBETWEENERS MOVIE
Vacanța
Comedie, SUA, 2011
R: Ben Palmer
D: Simon Bird, James Buckley, Blake Harrison, Joe Thomas, Emily Head

Patru rataţi plini de hormoni pleacă în Grecia pentru o vacanţă nebună.
Fiţi alături de Will, Simon, Jay și Neil – patru prieteni adolescenţi – în călătoria lor nebună în Creta în căutarea beţiilor și a sexului. Va fi o săptămână nebună pe care n-o vor uita.

O comedie britanică inspirată de faimosul sitcom "The Inbetweeners”. Filmul descrie aventurile dezastroase ale unui grup de prieteni adolescenţi în Creta, după terminarea liceeului. Will, Simon, Jay și Neil pleacă într-o vacanţă dementă în Malia, în căutarea unor beţii de pomină și a sexului. O saptămâna nebună, pe care cu siguranţă n-o vor uita… dacă, a două zi dimineaţă, își vor putea aminti tot ce s-a întâmplat.

FRIDAY AFTER NEXT
Vineri, în Ajun de Crăciun
Comedie, SUA, 2002
R: Marcus Raboy
D: Ice Cube, Mike Epps, John Witherspoon, Don ‘D.C.’ Curry, Anna Maria Horsford

Doi băieţi de cartier înveteraţi trebuie să muncească pentru prima dată în viaţă.

Se apropie Crăciunul iar cei doi verișori Craig și Day-Day au în sfârșit apartamentul lor. Însă, ei sunt jefuiți de cineva care pretindea că este Moș Crăciun, așa că, pentru prima dată în viața lor, sunt obligați să își caute un job.

Acțiunea are loc în perioada sărbătorilor de iarnă, când în sfârșit, Craig și Day Day, doi verișori, au reușit să aibă apartamentul lor. Mai mult, aceștia fac rost de o slujbă (agenți de pază), agață fete, beau și consumă droguri ușoare, li se pare că sunt în al nouălea cer. Fericirea lor nu durează mult, căci într-o zi descoperă că au fost jefuiți…

JINGLE ALL THE WAY
Goana după cadou
Familie, SUA, 1996
R: Brian Levant
D: Arnold Schwarzenegger, Sinbad, Phil Hartman, Rita Wilson, Robert Conrad

De Crăciun, un tată vrea să îi ia o jucărie grozavă copilului său.
Suntem înaintea Crăciunului, iar un om de afaceri important este decis să îi cumpere fiului său cea mai căutată jucărie a sezonului, este vorba despre figurina Turbo Man.

“Goana după cadou” îl are protagonist pe Arnold Schwarzenegger, un tată care este de neoprit în ambiția de a-i face fiului cel mai frumos cadou de Crăciun. Din păcate, dorința copilului de a-l primi pe Turbo Man din partea Moșului, nu este una ușor de îndeplinit, deoarece suntem chiar în Seara de Ajun. În plus, stocul de figurine cu acest personaj se terminase încă de la Ziua Recunoștinței. Cu toate acestea, omul de afaceri are un plan, căci află cine a fost acela care a cumpărat ultima jucărie. Din această clipă, pentru eroul poveștii începe o luptă nebună care are o singură miză: Turbo Man pentru fiul său, iar el este decis să câștige cu orice preț.

NEXT FRIDAY
Vinerea viitoare
Comedie, SUA, 2000
R: Steve Carr
D: Ice Cube, Mike Epps, Justin Pierce, John Witherspoon, Don ‘Dc’ Curry

Un bărbat din LA se refugiază la niște rude pentru a scăpa de răzbunarea unui evadat.

Pentru a scăpa de furia unui evadat care este în căutare de răzbunare, un bărbat din Los Angeles se refugiază în casa rudelor lui aflată într-o suburbie. Foarte curând, acesta va realiza că necazurile te pot găsi oriunde și oricât te-ai ascunde.

Suntem în Los Angeles, iar Craig (Ice Cube) locuiește în continuare cu părinții. În timp ce își căuta o slujbă, acesta își reamintește de momentul său de glorie care avusese loc cu patru ani în urmă. Asta se întâmplase atunci când îl învinsese pe bătăușul Debo (Tommy ‘Tiny’ Lister Jr.), în anul 1995. Însă, după câțiva ani în spatele gratiilor, Debo a reușit să evadeze și este decis să se răzbune. Temându-se pentru fiul său, tatăl lui Craig (John Witherspoon) îl trimite pe acesta să locuiască împreună cu Elroy (Don ‘DC’ Curry), un unchi excentric și cu verișoara Day-Day (Mike Epps). Destul de curând, Craig va afla că necazurile te pot găsi oriunde te-ai ascunde. Din nou, forțe pe care nu le poate controla îi vor pune la încercare capacitatea de supraviețuire și devotamentul față de familie, iar el va accepta provocarea.

REALITY BITES
Viaţa pe cont propriu
Dramă, SUA, 1994
R: Ben Stiller
D: Winona Ryder, Ethan Hawke, Janeane Garofalo, Steve Zahn, Ben Stiller

Ben Stiller surprinde cu umor și înțelegere anxitatea unui grup de tineri absolvenți.

O peliculă despre “Generația X” în care Ben Stiller surprinde cu mult umor și înțelegere anxitatea unui grup de tineri absolvenți. Pentru că acum este pe cont propriu, o tânără care a absolvit recent colegiul este pusă în situația de a înfrunta realitatea atât în carieră, cât și în relațiile sale.

În această peliculă care reprezintă pentru Ben Stiller debutul ca regizor de lung-metraj, Winona Ryder o interpretează pe Lelaina, o tânără care a absolvit recent colegiul. Pentru că acum este pe cont propriu, ea este pusă în situația de a înfrunta realitatea atât în carieră, cât și în relațiile sale. Este vorba despre faptul că are dificultăți în ceea ce privește internship-ul la o televiziune locală și despre situația în care se află Lelaina, care trebuie să aleagă între Michael (Ben Stiller) și Troy (Ethan Hawke). Între timp, ea trebuie să aibă grijă și de "Reality Bites", un documentar care surprinde viața de zi cu zi a prietenilor ei. Pelicula “Viaţa pe cont propriu” a obținut o nominalizare la MTV Movie Awards.

THE WATERBOY
Băiatul cu apa rece
Comedie, SUA, 1998
R: Frank Coraci
D: Adam Sandler, Kathy Bates, Fairuza Balk, Henry Winkler, Jerry Reed

Te poți pune cu el, dar nu încerca niciundată asta când vine vorba despre apa lui.

Adam Sandler este un tip umil care aduce apa pentru cei din echipa de fotbal a unui colegiu. Asta până când antrenorul descoperă că este foarte talentat și decide să îl introducă în echipă.

Bobby Boucher (Adam Sandler) nu este nici pe departe cel mai ager dintre toți, ba chiar dimpotrivă. El are 31 de ani, locuiește încă împreună cu mama sa (Kathy Bates), o femeie exagerat de protectoare, și este băiatul care aduce apa pentru o echipă de fotbal de colegiu. Jucătorii se amuză frecvent pe seama lui, iar antrenorul nu îl lasă pe Bobby să le răspundă în vreun fel. Situația se va schimba după ce la echipă sosește un nou antrenor (Henry Winkler), care îl încurajează pe acesta să se apere, să ia atitudine. În cele din urmă, după atâția ani de umilințe îndurate, el se dezlănțuie, iar antrenorul remarcă faptul că este talentat și decide să îl introducă în echipă. Acum, tot ce îi mai rămâne lui Bobby este să învețe să joace fotbal și să meargă la școală, fără ca mama să afle ceva.

RETURN MOVIES

30 MINUTES OR LESS
30 de minute sau mai puţin
Acţiune, SUA, 2011
R: Ruben Fleischer
D: Jesse Eisenberg, Danny Mcbride, Aziz Ansari, Nick Swardson, Michael Peña

Doi criminali răpesc un băiat pe care-l forţează să spargă o bancă.

Nick, un băiat care livrează pizza într-un orășel prăfuit, e forţat să participe într-un elaborat plan criminal, atunci când e răpit de doi indivizi care îi lipesc o bombă de piept și îl informează că are doar două ore să spargă o bancă.

În această comedie de acţiune, Nick (Jesse Eisenberg) e un băiat cu o viaţă banală, care livrează pizza. Totul se schimbă, însă, atunci când intră în colimatorul a doi indivizi ce se visează mari minţi criminale (Danny McBride și Nick Swardson). Acești infractori patetici îl răpesc pe Nick și îi atașează de piept o bombă cu ceas, cu promisiunea că o vor detona dacă el nu va sparge o bancă. Cum are doar câteva ore să pună în aplicare această misiune imposibilă, Nick îi cere ajutorul lui Chet (Aziz Ansari), prietenul său cel mai bun. În timp ce timpul se scurge, cei doi se confruntă cu poliţia, cu asasini plătiţi, cu aruncători de flăcări și cu propriile relaţii intime, extrem de tumultoase.

ARTHUR (2011)
Regia: Jason Winer
Cu: Russell Brand, Helen Mirren, Greta Gerwig, Jennifer Garner, Geraldine James
Comedie, SUA 2011

Arthur playboy-ul se îndrăgostește de o femeie pe care familia lui n-o place.

Arthur s-a bazat întotdeauna pe bogăţia sa nelimitată și pe înţelepciunea dadacei sale care a încercat sa-l scutească de necazuri. Acum se confruntă cu cea mai mare provocare a vieţii sale privilegiate– să aleagă între un stil de viaţă luxos și singura femeie pe care a iubit-o vreodată.

În această nouă perspectivă asupra unei povești clasice, Russell Brand reinventeaza rolul adorabilului miliardar Arthur Bach, un individ șarmant, iresponsabil, care s-a bazat întotdeauna doar pe două lucruri în viaţă: pe averea sa nelimitată și pe bunul simţ dadacei sale, Hobson, care îi este și cea mai bună prietenă. Arthur are o inima bună, iubește distracţia și n-are niciun scop în viaţă. Practic, își petrece fiecare zi a existenţei sale în căutarea senzaţiilor tari. Dar atunci când imaginea lui publică imprevizibilă ameninţă să păteze reputaţia familiei sale respectabile, îi este dat un ultimatum: fie se căsătorește cu frumoasa, însă frigida Susan Johnson (Jennifer Garner), o directoare de companie ambiţioasă care ar putea să-l potolească, fie să spună adio moștenirii și felului său de viaţă. E un înţelegere pe care Arthur ar fi inclinat să-o facă.. doar că s-a îndrăgostit de Naomi (Greta Gerwig), un ghid turistic din New York care-i împărtășește idealismul și spontaneitatea. Naomi cea independentă îl vede pe Arthur nu numai pentru ceea ce este, dar și pentru ce-ar putea fi și, în cele din urmă, îi dă un motiv să-și schimbe viaţa. Tot ce trebuie să facă este să fie el însuși. Cu ce preţ, însă? Graţie unui ajutor neconvenţional pe care-l primește de la Hobson – singura persoana care a crezut dintotdeauna în el – Arthur își va asuma cel mai mare risc al vieţii sale și va încerca să devină un om adevărat.

BEAN (AKA. BEAN: THE MOVIE)
Bean – o comedie dezastru
Comedie, SUA, 1997
R: Mel Smith
D: Rowan Atkinson, Peter Macnicol, Pamela Reed, Harris Yulin, Burt Reynolds

Uitați de cataclisme sau de invazia extratereștrilor, căci catastrofa are acum chip uman… Mr. Bean.

Rowan Atkinson îl aduce pe răutăciosul său personaj Mr. Bean pe marele ecran. Povestea începe în clipa în care Bean sosește la Los Angeles, având misiunea de a păzi un tablou celebru. Știind cât este Mr. Bean de priceput în tot ceea ce face, este clar că ceea ce urmează înseamnă dezastre în lanț.

Astfel, în toamna lui 1997, un om foarte bogat donează 50.000.000 de dolari Galeriei de Artă Grierson din California pentru a aduce una dintre cele mai valoroase picturi înapoi în America. Până acum, această importantă piesă de artă fusese expusă la muzeul D’Orsay din Paris. Pentru a da o mai mare importanță evenimentului, ei au ideea de a cere celor de la Royal National Gallery of England să îl trimită pe cel mai bun academician al lor pentru a supraveghea întreaga procedura. În schimb, cei de la Londra se folosesc de acest prilej pentru a scăpa de cel mai detestat și stupid angajat. Așa ajunge Mr. Bean, cel care distruge orice atinge, să fie omul-cheie în această importantă misiune. Din această clipă, haousul este cel care va pune stăpânire pe tot.

BIG BUSINESS
O AFACERE MARE
Regia: Jim Abrahams
Cu: Bette Midler, Lily Tomlin, Fred Ward, Edward Herrmann, Michele Placido
Comedie, SUA 1998

O comedie despre două perechi de gemeni identici care sunt schimbate la naştere.

Bette Midler şi Lily Tomlin, două extraordinare actriţe comice, joacă în această comedie despre două perechi de gemeni identici care sunt schimbate la naştere. 40 de ani mai târziu, drumurile lor se încrucişează în mijlocul babiloniei din Manhattan şi rezultatul e un haos fără limite.

Două perechi de gemene identice sunt schimbate accidental la naştere şi sfârşesc prin a trăi vieţi complet diferite. Primele cresc în bucolicul orăşel Jupiter Hollow, în timp ce celelalte trăiesc în New York City şi devin afaceriste puternice. Cele patru se reunesc în cele din urmă în monumentalul hotel Plaza unde se trezesc de o parte şi de alta a baricadei într-o bătălie pentru controlul viitoarei corporaţii Moramax şi a orăşelului prăfuit. Filmul e alimentat de comedia generată de seria nesfârşită de neînţelegeri iscate de identităţile furate. Placere dublă, amuzament triplu. Scenarista Dori Pierson e soţia lui Chris Carter, creatorul şi producătorul serialului The X-Files.

BUBBLE BOY
BĂIATUL DIN BALON
Regia: Blair Hayes
Cu: Jake Gyllenhaal, Swoosie Kurtz, Marley Shelton, Danny Trejo, John Carroll Lynch
Comedie, SUA 2001

Un tânăr a trăit toată viaţa în balonul de plastic din dormitorul său.

Jimmy parcurge aceleaşi experienţe ca mai toţi copiii care cresc… doar că trăieşte într-un balon de plastic! Jimmy e mulţumit să-şi petreacă viaţa în această lume contrafăcută, creată de bine intenţionata lui mamă, până când o întâlneşte pe Chloe…

Bubble Boy este o comedie despre maturizare care urmăreste viaţa lui Jimmy Livingston (Jake Gyllenhaal), un tână r care a tră it de când s-a nă scut într-un balon de plastic – o lume artificială creată cu cele mai bune intentii, dar complet exagerat de mama lui (Swoosie Kurtz). Jimmy e destul de fericit si are aceleasi experiente de viată ca ceilalti tineri de vârsta lui. Dar când îsi dă seama că e îndră gostit de Chloe (Marley Shelton), o vecină de-a lui, nu are altceva de fă cut decât să -si construiască un apartament mobil tot într-un balon, cu care să poată stră bate tot statul până la cascada Niagara, ca să ajungă la timp pentru a opri nunta lui Chloe si pentru a-i mă rturisi că o iubeste, ispravă pentru care are la dispozitie doar câteva zile. Pe drum va da peste tot felul de ciudati, motociclisti, rockeri, sectanti, fiind nevoit să facă o cursă contra cronometru si contra pă rintilor lui, care se pornesc pe urmele lui ca să -l convingă să se întoarcă la siguranta “balonului” lui de acasă .

CADDYSHACK II
Pădurea snobilor 2
Comedie, SUA, 1988
R: Allan Arkush
D: Jackie Mason, Robert Stack, Dyan Cannon, Dina Merrill, Jonathan Silverman

Un tip bogat încearcă să intre într-un club, dar nu este acceptat. Și așa începe totul…

În această continuare realizată de Allan Arkush, un tip bogat încearcă să intre într-un club, dar nu este acceptat. Pentru că știe că orice lucru are un preț, iar banii sunt la el, acesta decide să îl cumpere.

Snobii din clubul Country habar nu au cu cine se pun atunci când nu îl acceptă pe înstăritul Jack Hartounian. De dragul fiicei sale, el este decis să nu treacă așa de ușor peste acest refuz. Pentru că tânăra se îndrăgostise de unul dintre membrii clubului, Jack decide să îl cumpere. El nu se oprește aici, ci va schimba complet locul, transformându-l într-un parc de distracții pentru toată lumea.

CARS 2
MASINI 2
Regia: John Lasseter, Brad Lewis
Animaţie, SUA, 2010

Celebrul șofer de curse McQueen, împreună cu Mater, cel mai bun amic al său, reintră în acţiune.

Celebrul șofer de curse Fulger McQueen se reîntoarce în acţiune, ajutat și de bunul său amic Mater. Mater și McQueen se trezesc într-o nouă lume de intrigă, senzaţii tari și escapade comice în timp ce străbat în viteză tot globul.

Sequel-ul unuia dintre cele mai de succes producţii ale faimosul studio Pixar are la bază prietenia dintre Fulger McQueen şi Bucşă. Totul începe atunci când Fulger decide să participe la Grand Prix-ul Mondial şi porneşte alături de prietenii săi în ceea ce va devini aventura vieţii lor. Graţie acestui concurs, personajele ajung să călătorească în ţări precum Italia, Marea Britanie sau Japonia, iar diferenţele culturale de care aceştia se izbesc dau naştere multor situaţii comice. Dar de data aceasta, cursele de maşini nu mai constituie subiectul central al poveştii. Şi asta datorită lui Bucşă, care se trezeşte în mijlocul unei operaţiuni secrete în care el însuşi este spionul principal. Astfel este prins într-o cursă incredibilă pe străzile Japoniei și Europei, în mijlocul unei aventuri pline de peripeții, tractat de prietenii lui și urmărit de o lume întreagă. Pe lângă personajele consacrate vom mai întâlni și o sumedenie de alte mașini, una mai atrăgătoare ca cealaltă, agenți secreți, răufăcători dar și curse cu concurenţi internaționali. Secvenţele spectaculoase de cursă sunt intercalate cu parodiile de tipul James Bond care se concentrează pe Finn Rachetă, o supermaşină cu super arme însufleţită vocal de legendarul Michael Caine. Ce va alege Bucşă, să se implice în operaţiunea de spionaj sau să îl susţină pe amicul său?

CEDAR RAPIDS
ASIGURATORUL
Regia: Miguel Arteta
Cu: Ed Helms, John C. Reilly, Anne Heche, Isiah Whitlock Jr., Sigourney Weaver
Comedie, SUA, 2011

Un agent de asigurări naiv intră sub protectoratul a trei veterani.

Tim Lippe e un agent de asigurări mai mult decât naiv. Aflat pentru prima dată departe de casă la o convenţie de asigurări, Tim e curând acaparat de trei veterani ai convenţiei care îi arată cum să tragă sforile și să forţeze limitele.

Tim Lippe e un agent de asigurări mai mult decât naiv. N-a plecat niciodată din orășelul său. N-a stat niciodată la un hotel. Şi n-a experimentat nimic din afara prăfuitului orășel Cedar Rapids. Trimis să-și reprezinte compania la o convenţie de asigurări anuală, Tim e luat sub aripă de trei veterani care îi arată cum să tragă sforile și să forţeze limitele. Pentru un tip care joacă numai după reguli, această convenţie nu va fi deloc convenţională.

CHALET GIRL
FATA DE LA CABANĂ
Regia: Phil Traill
Cu: Felicity Jones, Ed Westwick, Tamsin Egerton, Brooke Shields, Bill Nighy
Comedie, Marea Britanie 2011

O campioană de skateboarding primește o slujbă într-o staţiune de schi luxoasă.

Kim, o fostă campioană la skateboarding, trebuie să aibă grijă de o cabană dintr-o staţiune luxoasă de schi din Alpi. În timp ce se pregătește să ia parte la o nouă competiţie, intră într-o poveste de dragoste nepotrivită cu șeful ei.

Kim, o băieţoaică adorabilă, a fost cândva campioană de skateboarding, dar acum servește mâncare fast food ca să se întreţină pe ea și pe tatăl ei. Noi oportunităţi se ivesc atunci când obţine un job de cabanieră, pe toată durata iernii, într-una dintre cele mai luxoase staţiuni de schi din Alpi. La început, Kim e șocată de această lume nouă și bizară, plină de oameni bogaţi și fiţioși, șampanie exorbitantă, munţi copleșitori și zăpadă imaculată. Apoi, își redescoperă pofta pentru snowboarding și talentul o propulsează în antrenamentele pentru competiţiile de final de sezon, unde are o șansă serioasă să câștige un important premiu în bani. Dar înainte de-a deveni din nou campioană, Kim trebuie să-și depășească cele mai cumplite frici – și să-și dea seama ce se întâmplă cu Johnny, noul ei șef, frumos dar și inaccesibil.

CRITTERS 2: THE MAIN COURSE
MONŞTRII 2: FELUL PRINCIPAL
Regia: Mick Garris
Cu: Scott Grimes, Liane Curtis, Don Opper, Barry Corbin, Terrence Mann
Horror, SUA, 1988

Câteva ouă ale micuţilor carnivori îmblăniţi sunt lăsate pe Pământ…

Micii extratereștri cu blană și cu un apetit vorace pentru carnea umană au fost izgoniţi de pe Pământ, însă au lăsat ceva în urmă. Când doi bărbaţi dintr-un orășel din Kansas găsesc niște ouă exotice, monstruleţii își fac din nou apariţia.

Micii și obraznicii extratereștri cu blană care adoră să-și înfigă colţii ascuţiţi în mâncarea lor preferată – carnea umană – au fost învinși, dar au lasat ceva în urma lor… Şi atunci când doi bărbaţi dintr-un orășel din Kansas găsesc câteva ouă exotice, monstruleţii își fac din nou apariţia. Hoarda înfometată de hidoșenii pitice se dezlănţuie încă o dată.

DIARY OF A WIMPY KID: RODRICK RULES
JURNALUL UNUI PUŞTI 2: RODRICK E CEL MAI TARE
Regia: David Bowers
Cu: Zachary Gordon, Devon Bostick, Rachael Harris, Robert Capron, Steve Zahn
Familial, SUA, 2011

Părinţii vor să-l apropie, cu forţa, pe Greg de fratele lui mai mare.

La începutul unui nou an școlar, Greg, “pămpălăul”, și fratele său mai mare –sadicul Rodrick – se confruntă cu încercările nefericite ale părinţilor care vor să-i “împrietenească”.

Greg Heffley, puștiul care a făcut din statutul de “pămpălău” ceva cool, s-a întors în acest sequel inspirat de cel de-al doilea roman al seriei de cărţi best-seller. După aventurile din primul film, Greg începe școala cu încrederea și prieteniile intacte, dar și cu ochii aţintiţi pe frumușica Holly Hills, nou venită în oraș. Însă acasă, Greg e în continuare în război cu fratele său mai mare, Rodrick, așa că părinţii le-au pregătit cea mai cumplită pedeapsă imaginabilă – îi forţează pe băieţi să petreacă cât mai mult timp împreună.

FATSO (2008)
GRĂSANUL
Regia: Arild Fröhlich
Cu: Nils Jørgen Kaalstad, Josefin Ljungman, Kyrre Hellum, Jenny Skavlan, Per Kjerstad
Comedie, Norvegia 2008

O comedie înţeleaptă care ne oferă o perspectivă proaspătă asupra sexului, dragostei şi acceptării de sine.

Rino, un obez singuratic, are 30 de ani, e obsedat de pornografie şi n-a fost niciodată cu o femeie. Trăieşte cu tatăl său şi are un singur amic. Asta până când tatăl său închiriază o cameră unei fete cu apetit sexual exagerat care îl provoacă pe Rino şi care vrea să-i dea peste cap viaţa.

Rino Hanssen, un bărbat de 30 de ani, îşi petrece zilele singur într-un apartament deţinut de tatăl său: se uită la porno, bea bere şi creează o bandă desenată deochiată intitulată “Fasto”. N-a fost niciodată cu o femeie şi are doar un singur amic: un amărât astmatic, plin de ură, pe nume Filip. Însă tatăl său închiriază una dintre camerele apartamentului unei tinere emancipate pe nume Malin care caută afirmarea prin sex, prieteni şi un comportament nebun. Dintr-odată, fortăreaţa de piatra a lui Rino este invadată brutal de viaţa pe care s-a străduit atât de mult s-o ţină deoparte. După ce o cunoaşte pe Malin, Rino acceptă riscul de- a deveni parte dintr-o lume pe care a încercat s-o evite, însă e condamnat să eşueze.

FRIENDS WITH BENEFITS
Prietenie cu folos
Comedie, SUA, 2011
R: Will Gluck
D: Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson, Jenna Elfman, Bryan Greenberg

Să adaugi sexul într-o relaţie de prietenie duce întotdeauna la complicaţii.

O femeie de carieră și noul ei client au hotărât să nu mai facă sex în momentul în care se vor atașa emoţional unul de celălalt. Aranjamentul funcţionează la început, însă curând cei doi încep să simtă fiorii dragostei.

Dylan (Justin Timberlake) si Jamie (Mila Kunis) nu au nici cea mai mică intenţie să-și pună pirostriile. Când Jamie, o directoare de resurse umane din New York, încearcă să-l convingă pe Dylan, care locuiește în Los Angeles, să accepte un job la New York, cei doi încep să-și dea seama că sunt suflete pereche. Ei au avut atâtea relaţii eșuate, încât s-au hotărât să renunţe la dragoste și să se limiteze la distracţie. Odată cu mutarea lui Dylan la New York, cei doi încep să iasă împreună tot mai des, împărtășind opinia că dragostea este doar o legendă promovată de filmele de la Hollywood. Astfel începe experimentul celor doi, delicios de sexy, dar numai pentru adulţi. Ar putea acești doi prieteni buni, care sunt și oameni de succes, fără obligaţii și fără intenţii serioase, să accepte o experienţă nouă?

HAPPINESS IS A WARM BLANKET, CHARLIE BROWN
FERICIREA E O PĂTURĂ CĂLDUROASĂ, CHARLIE BROWN
Regia: Frank Molieri, Andrew Beall
Animaţie, SUA 2011

Linus află de planurile bunicii de a-l deposeda de păturica lui favorită.

Linus e exasperat atunci când află că bunica vrea să-l viziteze și să-i arunce mult iubita păturică din copilărie. Pe măsură ce venirea ei se apropie, prietenii lui încearcă să-l ajute să se obișnuiască să trăiască fără preţiosul totem.

Linus se află în pragul unei crize de nervi, după ce află că bunica lui vine în vizită și plănuiește să-l “scape” de mult iubita lui păturica din copilărie, un obiect cu calităţi totemice pentru el. Pe măsură ce sosirea ameninţătorului personaj se apropie, prietenii lui încearcă să-l facă să se obișnuiască cu ideea că-și va pierde atât de preţuitul obiect. Lucy, în special, e foarte hotărâtă să-l scape pe Linus de dependenţă cu ajutorul abiliăţilor ei psihologice. Charlie Brown se chinuie și el să-l ajute pe Linus, dar nu are inima să-l lase pe să sufere. În tot acest timp, Snoopy agită lucrurile, pentru că își dorește pătura pentru el. În final, Linus le arată tuturor, cu o neașteptată maturitate, că au cu toţii un obiect care le ţine de cald și că acest lucru poate valora foarte mult în viaţă.

HONEY, I BLEW UP THE KID
Dragă, am mărit copilul!
Comedie, SUA, 1992
R: Randal Kleiser
D: Rick Moranis, Marcia Strassman, Robert Oliveri, Lloyd Bridges, John Shea

Wayne Szalinski nu mai micșorează, ci construiește o mașinărie care să mărească lucruri.

De această dată, Randal Kleiser ne arată cam ce se poate întâmpla atunci când Szalinski trece la operațiunea inversă. Acum, el nu mai micșorează, ci este preocupat de construirea unei mașinării care să mărească lucrurile.

Wayne Szalinski o face din nou. Dar, în loc să micşoreze lucruri, de data asta încearcă să construiască o maşinărie care să le mărească. La fel ca prima oară, maşinăria lui nu e tocmai precisă. Iar când îi aduce pe Nick şi pe băieţelul lui, Adam, să vadă invenţia, maşina începe pe neaşteptate să funcţioneze, străfulgerîndu-i pe Adam şi pe iepuraşul lui de pluş. De acum, ori de câte ori băiatul se apropie de orice sursă de electricitate, aceasta îl face să crească. În curând, Adam ajunge la să fie înalt de… 50 de metri. Astfel, pentru el, Las Vegas-ul devine un mare teren de joacă.

JACKASS 3.5
Jackass 3.5
Acţiune, SUA, 2011
R: Jeff Tremaine
D: Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Chris Pontius, Ryan Dunn

Cascadorii și glume scandaloase ce forţează graniţele bunului gust.

Agenţii provocării scandaloase s-au întors! Johnny Knoxville, Bam Margera, Chris Pontius, Steve-O și restul băieţilor își reiau seria de cascadorii dureroase și farse debile ce forţează limitele bunului gust.

Pregătiţi-vă să fiţi șocaţi! Johnny Knoxville și gașca lui dementă se întorc în Jackass 3.5, o compilaţie făcută din 12 episoade ale infamului show și din materiale noi venite din partea acelor idioţi de care ne-am temut la început și pe care acum am ajuns să-i îndrăgim. Pline de cascadorii nemaivăzute, farse și stupizenie, aceste scheciuri episodice includ demenţe precum întâlnirea foarte personală a lui Steve-O cu o ţestoasă agresivă, Chris Pontius și incredibila sa ciocănitoare, o excursie cu racheta până pe Uranus alături de Bam Margera și o farsă reușită care i s-a făcut, de data asta, chiar lui Johnny Knoxville.

JUMPING THE BROOM
DRAGOSTE ŞI ALTE NECAZURI
Regia: Salim Akil
Cu: Angela Bassett, Paula Patton, Laz Alonso, Loretta Devine, Meagan Good
Comedie, SUA, 2011

Două familii afro-americane foarte diferite se ciocnesc la o nuntă…

O coliziune între două lumi se produce atunci când două familii afro-americane, provenind din medii socioeconomice divergente, se întâlnesc într-un weekend în Martha’s Vineyard cu ocazia unei nunţi.

O coliziune între două lumi se produce atunci când două familii afro-americane, provenind din medii socioeconomice divergente, se întâlnesc într-un weekend în Martha’s Vineyard pentru nunta Sabrinei şi a lui Jason. Însă căsătoria ce urmează să aibă loc e pusă sub semnul întrebării atunci când mirii se confruntă cu socrii dificili, cu presiune din partea prietenilor şi cu scoaterea la suprafaţă a unor secrete murdare.

JUST GO WITH IT
Nevastă de împrumut
Comedie, SUA, 2011
R: Dennis Dugan
D: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Nick Swardson, Brooklyn Decker

Un bărbat îi cere ajutorul asistentei sale ca s-o cucerească pe femeia viselor sale.

Danny (Adam Sandler), un chirurg plastician, curtează o profesoară mult mai tânără şi îi cere lui Katherine (Jennifer Aniston), asistenta sa foarte loială, să pretindă că e viitoarea sa ex-soţie, ca să acopere o minciună grosolană.

Danny (Adam Sandler) e un chirug plastician care pretinde că e nefericit în casătorie ca să cucerească femeile. Atunci când, finalmente, o întâlneşte pe cea pe care o crede femeia viselor sale, refuză să folosească această metodă, însă femeia îi găseşte în bagaje vergheta falsă. Pentru că nu se îndură să-i spună adevărul, el o minte că trece printr-un divorţ. Fata cere s-o cunoască pe viitoare fostă soţie. Aşa că doctorul apelează la asistenta luji, Katherine (Jennifer Aniston) ca să pozeze drept soţia sa pentru a-i confirma povestea, dar această minciună duce la altele şi mai gogonate, şi atunci copiii lui Katherine sunt forţaţi să intre în scenă. Totul culminează cu o excursie în Hawaii care le va schimba vieţile pentru totdeauna.

KOKOWAAH
Seducătorul
Comedie, Germania, 2011
R: Til Schweiger
D: Til Schweiger

Un scenarist trebuie să se confrunte cu existenţa unei fiice de opt ani.

Henry e un scenarist care trebuie să se confrunte cu apariţia de nicăieri a unei fiice de 8 ani, produsul unei aventuri de-o noapte. Mai mult, el lucrează la o adaptarea unui roman faimos și tocmai s-a reconciliat cu dragostea vieţii sale…

Superstarul german Til Schweiger scrie, produce, regizează și interpretează aceasta comedie spumoasă. El e Henry, un scenarist afemeiat care sare dintr-o aventură sentimentală în alta. Profesional, n-a stat niciodată mai bine: tocmai i s-a dat ocazia să să lucreze la ecranizarea unui roman best seller scris de Catherine, fosta sa iubită, pe care o consideră dragostea vieţii lui. Dar toate speranţele sale într-o nouă existenţă triumfătoare sunt spulberate atunci când Magdalena, o fetiţă de opt ani, rezultatul unei aventuri de-o noapte de mult uitate, îi apare la ușa. Fetiţa a fost încredinţată tatălui său biologic, pentru că mama ei, Charlotte, aflată în Statele Unite, e implicată într-un proces. Paternitatea n-a fost niciodată ușoară. Dar atunci când se întâmplă peste noapte – în timp ce-ţi scrii capodopera vieţii tale și încerci să-ţi recâștigi iubita – e practic, imposibilă!

KUNG FU PANDA 2
Regia: Jennifer Yuh
Cu: Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan, Seth Rogen, Lucy Liu, Gary Oldman, Michelle Yeoh, Jean-Claude Van Damme, Victor Garber
Animaţie, SUA, 2011

Po și prietenii lui se luptă cu un păun malefic care vrea să cucerească China.

Po trăiește viaţa la care a visat dintotdeauna, ca Războinicul Dragon, cel ce protejează Valea Păcii. Dar o nouă ameninţare se arată: un formidabil inamic plănuiește să folosească o armă secretă ca să supună China și să distrugă kung fu-ul.

În Kung Fu Panda 2, Po își vede împlinit visul, acela de-a apăra Valea Păcii, în pielea Războinicul Dragon, alături de prietenii săi, maeştrii kung fu care-și spun “Cei cinci furioşi”. Dar viaţa nemaipomenită a lui Po este acum ameninţată de apariţia unui super-ticălos care plănuieşte să folosească o armă ultrasecretă și invincibilă ca să cucerească China şi să distrugă stilul kung fu. Po trebuie acum să caute în trecutul său şi să scoată la iveală secretele misterioasei sale origini. Numai aşa va reuşi să descătuşeze forţele de care are nevoie.

MARS NEEDS MOMS
MĂMICI PENTRU MARTE
Regia: Simon Wells
Animaţie, SUA, 2011

Un băiat descoperă că are mare nevoie de mama lui atunci când aceasta e răpită de marţieni.

Milo, un băieţel de noua ani, porneşte într-o misiune ca s-o salveze pe mama lui de marţieni – o aventură nebună ce presupune pitirea într-o navă spaţială, navigarea unei planete elaborate, cu mai multe nivele şi subjugarea unei planete extraterestre şi a liderului acesteia.

“Du gunoiul!”, “Mănâncă-ţi legumele!”. La urma urmei, cine are nevoie de mame? Milo, un băieţel de 9 ani (vocea lui Seth Green), descoperă că are mare nevoie de cea care i-a dat viaţă (vocea lui Joan Cusack), atunci când ea este răpită de marţienii ce planuiesc să despartă mamele de copiii lor. Produs de echipa din spatele filmului Disney’s A Christmas Carol şi The Polar Express, Mars Needs Moms ne arată încercarea lui Milo de a-şi salva mama şi implicarea sa într-o aventură nebună ce presupune ascunderea într-o navă spaţială, navigarea unei planete elaborate, cu mai multe nivele şi subjugarea unei planete extraterestre şi a liderului acestia. Cu ajutorul lui Gribble, un pământean expert în cele mai noi tehnologii şi al unei fete marţiene rebele pe nume Ki (Elisabeth Harnois), Milo ar putea să găsească o cale de întoarcere pentru mama lui – ba chiar mai multe.

MEAN GIRLS 2
FETE RELE 2
Regia: Melanie Mayron
Cu: Meaghan Martin, Maiara Walsh, Jennifer Stone, Nicole Gale Anderson, Claire Holt
Comedie, SUA 2011

Un sequel ce pune accent pe pericolele popularităţii în liceu.

“Fetele de plastic” s-au întors! Acum clica e și mai amuzantă, mai la modă și mai feroce ca oricând! O fata sarcastică intră într-o luptă pe care n-o poate câștiga într-un sequel care arată ce pericole te pasc dacă ești populară în liceu.

O fata sarcastică se aventurează într-o luptă pe care n-o poate câștiga în acest sequel care arată ce pericole te pasc dacă ești populară în liceu. Jo (Meaghan Martin) e în ultimul an de liceu, e foarte încrezătoare în sine și își vede mereu de treburile ei. Aceasta din urmă e o regulă care a ajutat-o, până acum, să nu stârnească furia găștii “fetelor de plastic”. Însă atunci când Jo vede cum liderul lor, Mandi, o hărţuiește pe Abby, o colegă de clasă neajutorată (Jennifer Stone), simte că e timpul să ia atitudine. În timp ce întreaga școală e implicată în bătălie, Jo se pregătește să-i dea lui Mandi și colegilor săi o lecţie pe care să n-o uite niciodată.

MEET MONICA VELOUR
Ea e Monica Velour
Comedie, SUA, 2010
R: Keith Bearden
D: Kim Cattrall, Dustin Ingram, Brian Dennehy, Keith David, Jee Young Han

Tobe pornește într-o excursie ca să-și întâlnească starul porno favorit.

Atunci când un adolescent stingher își întâlnește starul porno preferat, ia naștere o prietenie neașteptată. Monica Velour, a cărei carieră a atins apogeul în anii ’80 și care acum e o mamă singură ce se zbate să supravieţuiască.

În această comedie ireverentă, Tobe, un adolescent inadaptat, pornește într-o excursie ca s-o întâlneacă pe Monica Velour, starul său porno preferat, la o rară apariţie publică ce se întâmplă la o distanţă de sute de kilometri. Dar în loc de sex symbol-ul fierbinte din filmele anilor ‘80, el găsește o mamă singură de 49 de ani care trăiește într-o rulotă din Indiana rurală și care are o slujbă într-un club de striptease dubios ca să se întreţină. Tobe, orbit de pasiune, se împrietenește cu Monica și îi complică acesteia viaţa. Kim Cattrall are parte de unul dintre cele mai bune roluri ale carierei sale în acest love story optimizant care vorbește visătorului din fiecare dintre noi.

NO STRINGS ATTACHED (2011)
FĂRĂ OBLIGAŢII
Regia: Ivan Reitman
Cu: Natalie Portman, Ashton Kutcher, Kevin Kline, Cary Elwes, Greta Gerwig
Comedie, SUA 2011

Pot partenerii sexuali să rămână cei mai buni prieteni?

Emma e o doctoriţă ocupată care îi propune lui Adam, cel mai bun prieten al ei, o relaţie sexuală cu o singură regulă: fără obligaţii. Dat atunci când lucrurile se complică, vor putea ei să rămână prieteni?

Emma (Natalie Portman) și Adam (Ashton Kutcher) sunt prieteni de-o viaţă. E sufficientă o noapte de sex pentru ca totul să riște să se ducă pe apa sâmbetei. Pentru a-și proteja relaţia de prietenie, cei doi fac un pact și decid să aibă o relaţie “fără obligaţii.” “Fără obligeţii” înseamnă fără gelozie, fără așteptări, fără certuri, fără flori, fără alintături. Înseamnă că fiecare are voie să facă orice vrea, cu cine vrea, în orice loc public vrea, atâta timp cât niciunul nu se va îndrăgosti. Acum, se pune întrebarea: poţi face sex cu cineva fără să cazi în mrejele iubirii? Oare va supravieţui prietenia lor?

PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES
PIRAŢII DIN CARAIBE: PE APE ŞI MAI TULBURI
Regia: Rob Marshall
Cu: Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Ian Mcshane, Kevin Mcnally
Aventură, SUA 2011

Jack Sparrow porneşte într-o aventură nebună pentru a găsi legendara Fântâna a Tinereţii.

Căpitanul Jack Sparrow (Johnny Depp) se trezeşte luat pe sus într-o călătorie neaşteptată către mitica Fântână a TInereţii, atunci când o femeie din trecutul său (Penelope Cruz) îl forţează să se îmbarce la bordul vasului Revenge, corabia formidabilului pirat Blackbeard.
Produs de Jerry Bruckheimer şi regizat de Rob Marshall, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides captează amuzamentul, excitarea şi umorul care au stat mereu la baza acestei francize de mare succes. Johnny Depp se reîntoarce în rolul iconic al căpitanului Jack Sparrow într-o aventură plină de acţiune unde îşi încrucişează drumurile (şi săbiile) cu enigmatica Angelica (Penélope Cruz). Atunci când ea îl forţează să se îmbarce la bordul lui Revenge, corabia legendarului pirat Blackbeard (Ian McShane), Jack se trezeşte implicat într-o misiune neaşteptată pentru găsirea miticei Fântâne a Tinereţii. Pe drum, Jack trebuie să se folosească de toate vicleniile sale în confruntarea pe care o are cu barbarul Blackbeard şi cu echipa sa de zombi. Lucrurile sunt complicate de focoasa Angelica, cu care are în comun un trecut dubios, şi de sirenele frumoase şi feerice ale căror incantări magice îl pot ademeni în ape tulburi chiar şi pe cel mai experimentat pirat.

RANGO
Regia: Gore Verbinski
Animaţie, SUA, 2011

Un cameleon, animal de companie, se trezește într-un oraș din vest terorizat de un bandit.

Rango e un cameleon alintat ce duce o viaţă pașnică în postură de animal de companie. După un accident de mașină, el se trezește într-un vechi oraș din vest pe nume “Praf”. Orașul are nevoie ca de apă de un erou și un șerif.

Atunci când un cameleon ce trăiește ca animal de companie suferă o criză de identitate și ajunge într-un orășel din vest ca desprins din filmele western pe nume “Praf”, el are oportunitatea unică de a se reinventa complet. Prezentându-se drept “Rango”, cameleonul pretinde a fi un erou și începe să mintă atât de bine, încât șeriful orașului în criză cere să-l vadă. Întrebarea e: poate acest cameleon complet neregătit și necalificat să schimbe în bine viitorul orașului? Şi cum întră revelaţiile spirituale și atmosfera vestului în ecuaţie? Premiul Oscar pentru cel mai bun film de animaţie a lui 2011.

SAY IT ISN’T SO
Spune că nu-i aşa!
Comedie, SUA, 2001
R: J.B. Rogers
D: Heather Graham, Chris Klein, Orlando Jones, Sally Field, Richard Jenkins

După ce au parte de momente fericite, un bărbat și o femeie află că ar putea fi frați.

Între coafeza Jo și clientul ei, Gilly, este dragoste la prima vedere, dar este foarte posibil să fie frate și soră. După ce se despart, Gilly află că nu sunt rude și aleargă să îi spună și femeii care urma să se căsătorească acum cu altcineva.

“Spune că nu-i aşa!” este o poveste de dragoste clasică. Un tânăr (Chris Klein) întâlnește o fată (Heather Graham) de care se îndrăgostește nebunește, iar cei doi au o relație foarte pasională. Doar că, bărbatul rămâne singur în clipa în care cei doi află că ar putea fi frate și soră. În cele din urmă, el descoperă că nu sunt rude și pornește în celălalt capăt al țării pentru a o opri să devină soția altuia.

SOMEONE LIKE YOU
Jocurile seducţiei
Comedie, SUA, 2001
R: Tony Goldwyn
D: Ashley Judd, Greg Kinnear, Hugh Jackman, Marisa Tomei, Ellen Barkin

Jilted Jane are o rubrică despre sex iar asta o face celebră în toată țara.

Personajul principal al poveștii este producătaorea unui talk-show de succes, o femeiei cu inima zdrobită care semnează sub pseudonim o rubrică despre sex. Ea este de părere că bărbații sunt precum taurii interesați mereu de o altă femelă, în loc să rămână cu aceea pe care au deja.

Jane Goodale este o femeie care a realizat tot ceea ce și-a dorit. Este producătaorea unui talk-show de succes și trăiește o poveste de dragoste cu Ray, unul dintre directorii emisiunii. Când idila dintre cei doi se sfârșește, Jane începe un studiu amănunțit al masculului pentru a înțelege de ce relația nu a funcționat și de ce bărbatul a părăsit-o brusc. În cele din urmă, concluziile sale în privința bărbaților apar sub pseudonim într-o rubrică despre sex. Femeia este de părere că masculii speciei umane sunt precum taurii interesați mereu de o altă femelă, în loc să rămână cu aceea pe care au deja. Articolele o fac celebră peste noapte în toată țara.

THE ENGLISHMAN WHO WENT UP A HILL BUT CAME DOWN A MOUNTAIN
Englezul care a urcat o colină, dar a coborât un munte
Comedie, Marea Britanie, 1995
R: Christopher Monger
D: Hugh Grant, Tara Fitzgerald, Colm Meaney, Ian Mcneice, Ian Hart

Hugh Grant ofensează un oraş întreg atunci când declară că muntele care-l străjuieşte e doar un deal.

Hugh Grant interpretează un cartograf care jigneşte un întreg oraş atunci când declară că muntele care-l străjuieşte (un foarte preţuit punct de atracţie turistic) nu e altceva decât o colină. Dar, în curând, descoperă că localnicii excentrici, conduşi de un hangiu isteţ, nu se dau în lături de la nimic pentru a-şi apăra onoarea!

Reginald Anson (Hugh Grant) şi George Garrard sunt doi cartografi britanici care ajung într-un orăşel din Ṭara Galilor pe nume Ffynnon Garw. Cea mai mare mândrie şi cel mai proeminent reper al locului este muntele ce poartă acelaşi nume ca şi oraşul, despre care locuitorii susţin că a fost primul format în Ṭara Galilor şi că i-a protejat, de-a lungul secolelor, de nenumăraţi romani, saxoni şi invadatori străini. Totuşi, Reginald şi George au veşti proaste pentru localnici: conform legii britanice, o ridicătură de pământ trebuie să aibă o înălţime de cel puţin 300 de metri ca să se poată califica drept munte şi, potrivit măsurătorilor lor, Ffynnon Garw are abia 280. Cetăţenii sunt şocaţi, insultaţi şi furioşi şi după multe dezbateri şi calcule atente, Anson şi Garrard conchid că, într-adevăr, au subestimat înălţimea lui Ffynnon Garw, dar că estimarea cea mai generoasă îl plasează undeva la 295 de metri. Convinşi că onoarea şi reputaţia oraşului se află în mâinile acestor englezi dubioşi, bunii cetăţeni ai orăşelului pun la cale un plan prin care să adauge 5 metri la “colina” lor. Între timp naivul Anson cade pradă farmecelor unei frumoase, dar extrem de voluntare localnice pe nume Betty. Vă vine sau nu să credeţi, această comedie cu o premiza foarte fantezistă a fost inspirată de o poveste adevărată.

THE THREE MUSKETEERS (2011)
Cei trei muschetari
Aventuri, SUA, 2011
R: Paul W.S. Anderson
D: Logan Lerman, Milla Jovovich, Matthew Macfadyen, Ray Stevenson, Luke Evans

Tânărul și impulsivul D’Artagnan se alătură grupului de muschetari veterani.

În această nouă adaptare după Alexandre Dumas, tânărul D’Artagnan și trei dintre muschetarii de elită ai Franţei se luptă să-și salveze regele și ţara dintr-o conspiraţie ţesută de cuplul malefic alcătuit din Milady și ducele de Buckingham.

Urmându-și visul de a deveni mușchetar, D’Artagnan (Logan Lerman) pleacă la Paris, unde îi găsește pe Athos (Matthew Macfadyen), Aramis (Luke Evans) și Porthos (Ray Stevenson) în slujbe mizere, în căutarea unei cauze care să le spele numele. În urmă cu trei ani, dupa ce au furat un proiect secret dintr-un seif veneţian, au fost trădaţi de partenera lor Milady (Milla Jojovich), care i-a vândut planul ducelui de Buckingham (Orlando Bloom). În acest timp, diabolicul Richelieu (Christoph Waltz) a urzit un plan pentru a-l detrona pe regele Louis (Freddie Fox). Cu ajutorul agentei duble Milady, cardinalul îi inscenează reginei Anne (Juno Temple) o aventură cu Buckingham, sperând că regele Ludovic va crede minciuna. În viziunea lui, lucrurile sunt simple: regina va fi condamnată, Anglia va fi provocată la război, poporul își va dori un conducător mai puternic, iar el va deveni noul rege al Franţei!
Pentru a feri Franţa de aceste uneltiri, mușchetarii se alătura lui D’Artagnan și pornesc în cea mai periculoasă misiune, bazându-se pe spiritul de prietenie care i-a salvat de fiecare dată: toţi pentru unul și unul pentru toţi!

TOUCH OF PINK
Un strop de roz
Comedie, Canada, 2004
R: Ian Iqbal Rashid
D: Jimi Mistry, Brian George, Raoul Bhaneja, Kyle Maclachlan

Povestea unui musulman care locuiește la zeci de mii mile distanța de familia lui.

Alim este un musulman homosexual care trăiește la Londra, adică foarte departe de familie. Dar, își face apariția mama sa, care este hotărâtă să-i găsească o soție fiului ei. Ceea ce urmează să se întâmple din acest moment este de neînchipuit!

Alim este un musulman canadian care locuieşte la Londra, la zeci de mii de mile distanţă de familia sa. Distanța nu este un motiv de nefericire pentru el, deoarece asta îl ajută să păstreze secretul în legătură cu orientarea sa sexuală. În plus, este foarte fericit cu iubitul lui. Însă, viaţa lui ideală şi ascunsă de homosexual este deconspirată, deorece își face apariția mama lui. Femeia este de neoprit în planul de a-i găsi nevastă, evident tot de religie musulmană. În plus, ea insistă ca Alim să se întoarcă în Canada, măcar pentru extravaganta nuntă organizată pentru vărul lui.

VICTOR (2009)
Victor
Comedie, Franţa, 2009
R: Thomas Gilou
D: Pierre Richard, Lambert Wilson, Clémentine Célarié, Antoine Duléry, Sara Forestier

Victor, un bătrân de 85 de ani, este adoptat de o familie care-l câştigă la un concurs.

Pelicula se concentrează asupra lui Victor, un bătrân de 85 de ani, care este adoptat de o familie ca premiu al unui concurs organizat de o revistă. Totuşi, Victor nu e cea ce pretinde a fi.

Pentru a impulsiona vânzările revistei unde lucrează ca intern, Alice, o fată de 23 de ani, pune la cale o competiţie naţională ca să-l adopte pe Victor, un bătrân de 85 de ani, rămas singur pe lume. Guillaume, soţia sa Sylvie şi copiii săi câştigă concursul şi banii puşi în joc. Familia îl primeşte pe Victor în casă, în ciuda împotrivirii iniţiale ale lui Sylvie. Copiii îl adoră pe acest nou “bunic”, soacra lui Guillaume flirtează cu el, iar Sylvie e prea ocupată să aibă o aventură cu redactorul şef al revistei ca să-i pese că Victor seamănă haosul în gospoderia ei. Între timp, Alice descoperă trecutul bătrânelului şi îşi dă seamă că a lăsat, fără să vrea, un lup între oi.

WINNIE THE POOH
WINNIE DE PLUŞ
Regia: Stephen J. Anderson, Don Hall
Animaţie, SUA, 2011

O goană nebunească de a-l salva pe Christopher Robin de un pericol imaginar.

Citind greșit o notiţă a lui Christopher Robin, Bufniţa îi convinge pe Tigru, Iepure, Porcușor, Pooh, Kanga, Roo și pe Aiurel că tânărul lor prieten a fost capturat de o creatură și cu toţii pleacă să-l salveze…

Având ca “arme” șarmul peren, inteligenţa și aiureala cărţuliilor originale, această prima aventură pe marele ecran a lui Pooh reunește publicul cu “ursuleţul prostuţ, dar filozof” și cu prietenii săi Tigrul, Iepurele, Porcușorul, Bufniţă, Kanga, Roo și, evident, Aiurel care și-a pierdut coada. “Ai trăit vreodată o zi în care toate să-ţi meargă prost, Aiurel?” întreabă Pooh. Bufniţa trimite întreaga gașcă într-o călătorie sălbatică pentru a-l salva pe Christopher Robin de la un pericol imaginar. Pentru toţi, va fi o zi extrem de obositoare.

WOMAN ON TOP
Femeia mereu deasupra
Comedie, SUA, 2000
R: Fina Torres
D: Penélope Cruz, Murilo Benício, Harold Perrineau Jr., Mark Feuerstein, John De Lancie

După ce este înșelată de soț, o braziliancă se mută în Statele Unite.

Când se hotărăște să evadeze din căsnicie, dar și din bucătăria înăbușitoare a restaurantului soțului ei din Brazilia, Isabella se îndreaptă către San Francisco. Aici, ea speră să-și îndeplinească visul de a-și realiza o cariera în domeniul culinar.

“Femeia mereu deasupra” o are ca protagonistă pe Penelope Cruz (“Totul despre mama mea”), în rolul Isabellei, o frumusețe seducătoare, născută cu talentul special de a încânta simțul gustativ și inimile bărbaților de pretutindeni. Când Isabella se hotărăște să evadeze din căsnicia cu Nino (Murilo Benicio – “Orfeu”), dar și din bucătăria înăbușitoare a restaurantului soțului ei din Brazilia, ea se îndreaptă către San Francisco. Aici, femeia speră să-și îndeplinească visul de a realiza o carieră în domeniul culinar. După ce sosește într-un oraș necunoscut și începe o viață nouă, Isabella se întâlnește cu exuberantul ei prieten travestit, Monica (jucat de Harold Perrineau Jr. – “Romeo și Julieta”), care se alătură Isabellei în descoperirea pasiunii și a potențialului, dar și a rețetei perfecte de a fi mereu… deasupra.

YOGI BEAR
Ursulețul Yogi
Familie, SUA, 2010
R: Eric Brevig
D: Anna Faris, Tom Cavanagh, T.J. Miller, Nate Corddry, Andrew Daly

Yogi trebuie să demonstreze că e mai “inteligent decât ursul obișnuit.”

Atunci când un primar hrăpăreţ decide să inchidă parcul Jellystone, Yogi îi cooptează pe Boo Boo, ajutorul său de încredere, și pe pădurarul Smith ca să salveze parcul și să demonstreze că e, într-adevăr, “mai isteţ decât ursul obișnuit.”

După ce a adus primăria în pragul falimentului, folosind banii din bugetul local pentru a-și satisface propriile capricii, primarul corupt Brown intenţionează sa inchedă Jellystone Park și să vândă pământul pe care a fost amenajat acesta în comedia Ursul Yogi/ Yogi Bear. Dacă planul diabolic al acestuia va fi pus in aplicare, urșii Yogi (Dan Aykroyd) și Boo Boo (Justin Timberlake) vor fi daţi afară din singurul cămin adevărat pe care l-au cunoscut, iar oamenii din zonă nu vor mai avea ocazia de a se relaxa în mijlocul naturii… Astfel, Yogi trebuie să găseasca rapid o soluţie salvatoare. Ajutat de către documentarista Rachel Johnson (Anna Faris) și de către paznicul Smith, ursul Yogi încearcă să împiedice planul primarului Brown, care vrea să distrugă o specie rară de broască ţestoasă pentru a împiedica transformarea parcului Jellystone în rezervaţie naturală.

CARRYOVER RETURN MOVIES

CYRUS
Cyrus
Comedie, SUA, 2010
R: Jay Duplass, Mark Duplass
D: John C. Reilly, Jonah Hill, Marisa Tomei, Catherine Keener, Matt Walsh

Un bărbat divorţat întâlnește femeia viselor sale – însă apoi îl întâlnește și pe fiul ei.

Viaţa socială a lui John e în repaus complet și, colac peste pupăză, fosta sa soţie e pe pragul de a se recăsători. Ghinionistul întâlnește finalmente femeia viselor sale, doar ca să descopere că ea e încurcată cu un alt bărbat- fiul ei.

La șapte ani după divorţ, John (John C. Reilly) e încă singur, dar n-a încetat niciodată să spere la o nouă dragoste. Dar spre surpriza tuturor, el reușește s-o întâlnească pe superba și spirituala Molly (Marisa Tomei) la o petrecere. Chimia dintre ei e imediată, însă Molly e ciudat de reticenta să se afișeze cu John. John o urmărește până acasă și îl descoperă pe celalalt bărbat din viaţa femeii: pe fiul său, Cyrus (Jonah Hill). Cyrus e cel mai bun prieten al mamei sale și ar face orice s-o protejeze. În niciun caz nu e dispus s-o împartă cu cineva. Curând, cei doi se trezesc implicaţi într-o bătălie înverșunată pentru femeia pe care amândoi o iubesc – și, în final, nu poate învinge decât unul.

DR. DOLITTLE: MILLION DOLLAR MUTTS
Dr. Dolittle: Câini de milioane
Comedie, SUA, 2009
R: Alex Zamm
D: Kyla Pratt, Tegan Moss, Brandon Jay Mclaren, Jason Bryden, Judge Reinhold

Maya Dolittle devine prizonieră în Hollywood-ul cel strălucitor.

Maya Dolittle, o fată ce aspiră să fie veterinar, devine prizonieră în “orașul viselor”, Hollywood, după ce-și folosește abilităţile ei speciale de a vorbi cu cânii ca să ajute un Chihuahua deprimat deţinut de o starletă.

După ce-și abandonează visele de a deveni veterinar, Maya Dolittle și câinele ei Lucky călătoresc la Los Angeles, unde talentul ei de a vorbi cu animalele o ajută să obţină o slujbă ca host al unui talk show despre animale, alături de faimoasa moștenitoare Tiffany Monaco. Dar, în timp ce Lucky se îndrăgostește de o căţelușă cu pedigree, Maya se satură până peste cap de ideile idioate ale lui Tiffany despre cum trebuie ajutate animalele. Exact atunci când Maya crede că va rămâne prizonieră pe vecie la Hollywood și că nu va mai ajunge niciodată veterinar, Lucky, noua sa iubită și prietenii săi necuvântători intră în acţiune ca s-o ajute.

DUE DATE
Sorocul
Comedie, SUA, 2010
R: Todd Phillips
D: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis, Michelle Monaghan, Jamie Foxx, Juliette Lewis

Un bărbat pe cale să devină tată e forţat să facă o excursie terifiantă de-a lungul ţării.

Peter, un bărbat pe cale să devină tată, e forţat să se urce în mașină cu sonatul Ethan, ca să ajungă la timp la nașterea copilului său. În cele din urmă, excursia lor se va dovedi a fi cea mai terifiantă și mai angoasantă experienţă din viaţa lui Peter.

Robert Downey Jr. îl interpretează pe Peter Highman, un bărbat pe cale să devină tată pentru prima oară, a cărui soţie trebuie să nască în câteva zile. Peter se grăbește să prindă un zbor către Los Angeles ca să fie alături de femeia iubită la naștere, însă bunele sale intenţii deraiază complet atunci când o întâlnire întâmplătoare cu un actor aspirant care se întâmplă să fie și un magnet pentru dezastre. Din cauza lui Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) cei doi sunt daţi afară din avion și plasaţi pe lista neagra a pasagerilor. Bagajul și portofelul lui Peter sunt trimise la Los Angeles fără el. Pentru că nu are de ales, Peter e forţat să închirieze o mașină împreună cu Ethan și câinele acestuia și să plece într-o excursie de pomină care va distruge câteva mașini, numeroase prietenii și nervii lui Peter.

GOING THE DISTANCE (2010)
Amor la distanţă
Comedie, SUA, 2010
R: Nanette Burstein
D: Drew Barrymore, Justin Long, Charlie Day, Jason Sudeikis, Christina Applegate

Un cuplu încearcă, în ciuda tuturor obstacolelor, să menţină o relaţie la distanţă.

Garrett (Justin Long) și Erin (Drew Barrymore) petrec împreună o vară romantică în New York. Amândoi cred că e vorba de pasiune trecătoare, însă atunci când toamna se apropie și Erin se întoarce la San Francisco, sentimentele nu dispar.

Erin (Drew Barrymore) are un umor sec și o francheţe revigorantă care-l farmecă pe Garrett (Justin Long), un tânăr de curând single. Chimia dintre ei duce la o poveste de dragoste estivală; niciunul dintre ei nu se așteaptă ca legătura să ţină, pentru că Erin se întoarce acasă, în San Francisco, iar Garrett rămâne în New York, unde lucrează. Dar atunci când relaţia lor se dovedește mai profundă, amândoi își doresc s-o continue. Prietenii lui Garrett, Box (Jason Sudeikis) și Dan (Charlie Day) râd de el pentru că ţine regim înainte de un zbor către Erin și pentru că are o relaţie monogamă cu telefonul mobil; nu vor să-și piardă amicul de băutură din cauza altei relaţii care nu duce nicăieri. În acelaști timp, Corinne (Christina Applegate), sora măritată și foarte protectoare a lui Erin, vrea s-o împiedice s-o ia pe un drum prea familiar. Dar în ciuda faptului că trăiesc în două orașe aflate pe coaste diferite, că prietenii râd de ei, că familiile sunt sceptice și că trebuie să facă faţă tentaţiilor neașteptate, Erin și Garrett sunt din ce în ce mai îndrăgostiţi. Şi, cu ajutorul multor sms-uri și telefoane fierbinţi, speră să facă funcţională această relaţie la distanţă.

GULLIVER’S TRAVELS (2010)
CĂLĂTORIILE LUI GULLIVER
Regia: Rob Letterman
Cu: Jack Black, Jason Segel, Emily Blunt, Amanda Peet, Billy Connolly
Aventură, SUA, 2010

Scriitorul Lemuel Gulliver se trezește prizonier pe o insula Lilliput.

O re-imaginare contemporană a faimoasei povești clasice. Gulliver e un jurnalist cu gură mare, dar leneș, care se trezește brusc “gigant printre oameni” atunci când eșuează pe misterioasa insulă Liliput, reședinţa unor pitici.

Într-o re-imaginare contemporana a faimoasei poveștii clasice, Jack Black îl interpretează pe Lemuel Gulliver, un jurnalist din New York care se dezlipește greu de biroul din redacţie. După ce își convinge șefii să-i îngăduie să scrie despre Triunghiul Bermudelor, călătorește acolo și este teleportat în Liliput, o insulă încă nedescoperită. În această fantastică “lume nouă”, Gulliver este, finalmente, “al mai mare și mai tare” – și în mărime și în ego – mai ales după ce începe să spună povești și gogomănii, să-și asume cele mai mari invenţii ale lumii și să se plaseze în centrul celor mai importante evenimente istorice. Poziţia lui Gulliver e întărită și mai tare atunci când își conduce noii săi prieteni într-o bătălie îndrăzneaţă împotriva vechilor inamici. Însă după ce o ia razna și îi pune pe liliputani în pericol, el trebuie să găsească o cale să repare stricăciunile. În cele din urmă, Gulliver devine cu adevărat un “gigant printre oameni” după ce află că nu statura contează, ci cât de mare ești pe dinauntru.

Bucuresti, 17.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *