free download 78 travel guides written by experts

CINEMAX – aprilie 2012

PREMIERE FILME

CUL-DE-SAC
Fundătura
4, 5, 17
Comedie, Marea Britanie, 1966
R: Roman Polanski
D: Donald Pleasence, Françoise Dorléac, Lionel Stander, Jack Macgowran, Iain Quarrier

Doi delincvenți răniți își caută liniștea într-un castel izolat.

Dickie și Albie, doi criminali răniți, sunt în căutarea unui adăpost. Așa ajung într-un castel izolat de pe litoral. În timp ce căutau o cale de scăpare, Albie moare, iar Dicky dezvoltă o relație ciudată cu cei doi proprietari ai castelului.

După ce mașina li se strică, Dickie și Albie, doi amici certați cu legea care sunt și răniți, trebuie să găsească un adăpost. În vreme ce starea de sănătate a lui Albie se înrăutățea, Dicky încearcă să găsească pe cineva care să îi ajute. Din fericire, el zărește un castel izolat deținut de către George, un englez ciudat, și de fermecătoarea lui soție, franțuzoaica Teresa. Înainte de a-și suna prietenul ca să-i spună că se va întoarce să-l salveze, Dickie cercetează locul pentru a se asigura că totul este în regulă. După ce mănânca niște ouă crude, el se prezintă celor doi proprietari ai castelului, iar aceștia nu sunt deloc încântați de prezența lui acolo. Atunci cand sunt singuri, George și Teresa joacă diferite roluri. Franțuzoaicei îi place să-și îmbrace soțul cu rochiile sale și să-l machieze. Toți trei merg să îl recupereze pe Albie, însă nu reușesc să îl salveze. Pentru că rănile sunt grave, acesta moare. Pe măsură ce timpul trece, Dicky ajunge să aibă o relație bizară cu cei doi, devenind captiv stilului lor de viață.

DAWN OF THE DEAD (2004)
Dimineaţa morţii
20, 30
Horror, SUA, 2004
R: Zack Snyder
D: Sarah Polley, Ving Rhames, Jake Weber, Mekhi Phifer, Ty Burrell

O molimă a decimat rasa umană și, cu toate acestea, morții nu mor!

Doi dintre ultimii reprezentanți ai rasei umane de pe Terra sunt îngroziți de pericolul teribililor zombies. Împreună cu alți câțiva supraviețuitori, ei trebuie să găsească un loc unde se presupune că nu există aceste maleficele creaturi.

Sarah Polley, Ving Rhames, Jake Webber și Mekhi Phifer sunt numele importante ale acestei pelicule horror al lui Zack Snyder, după scenariul lui George Romero, cel care a regizat filmul cu același titlu din 1978. O molimă inexplicabilă a decimat rasa umană și, cu toate acestea, morții nu mor. Ei devin zombies, creaturi care, având nevoie constantă de carne și sânge, îi vânează la nesfârșit pe cei câțiva supraviețuitori. Astfel, ultimii oameni rămași își găsesc refugiul într-un mall din orașul Wisconsin. Aici, ei trebuie să învețe să se protejeze de zombies, dar și să conviețuiască, deorece reprezintă ultimul bastion al umanității.

DEATH AND CREMATION
Moarte şi incinerare
27
Thriller, SUA, 2010
R: Justin Steele
D: Brad Dourif, Jeremy Sumpter, Scott Elrod, Debbon Ayer, Sam Ingraffia

Povestea unui parteneriat nobișnuit într-un business dubios.

Un bărbat de 59 de ani pretinde că oferă servicii de incinerare. De fapt, afacerea este un pretext pentru crimă, deoarece “clienții” săi sunt chiar vecinii, care, dacă nu ar fi fost “ajutați”, ar mai fi avut de așteptat o vreme până a ajunge în Lumea de Dincolo.

Stan este singur, are 59 de ani și oferă servicii de incinerare. Jarod este un liceean fără tată, un tânăr rebel considerat ciudat care este privit cu dispreț de către colegi. Nici acasă viața lui nu este deloc roz, deoarece mama lui este o femeie cicălitoare și nici cu iubitul acesteia nu se înțelege prea bine. Pentru că vrea să scape cât poate de toate astea, el își caută de lucru part time și astfel primește un job la crematoriul lui Stan. De fapt, acesta este începutul unui monstruos parteneriat. Când tânărul îi povestește șefului său despre necazurile de la școală, Stan decide să rezolve problema. Astfel, cei care îi făcuseră zile grele lui Jarod vor fi eliminați unul câte unul, iar rămășițele vor fi arse în crematoriul de la subsol. Disparițiile se înmulțesc și așa apare în scenă detectivul Matt Fairchild.

DIRTY LITTLE TRICK
Stratageme murdare
30
Thriller, SUA, 2011
R: Brian Skiba
D: Dean Cain, Christie Burson, Michael Madsen, Jessica Duffy, Brian Ronalds

Michael face greșeala de a o lua în mașină pe Sarah, o tânără care făcea autostopul.

După ce o ia în mașină pe Sarah, o tânără frumoasă care făcea autosptopul, Michael Anderson va trăi cel mai teribil coșmar cu putință. Ceea ce urmează este un electrizant thriller de acțiune, un film încărcat de sexualitate, în care nimic nu este ceea ce pare.

Inocentul burlac Michael Anderson conducea prin deșert și așa o întâlnește pe Sarah. Fermecătoarea tânără făcea autosopul, iar el decide să oprească și să o ia cu el în mașină. Varianta ei este aceea că iubitul a abandonat-o acolo. Pentru că spune că nu are bani și nici un loc unde să doarmă, Michael o invită la el acasă. Târziu în noapte, seducătoarea Sarah se strecoară în patul lui. Dimineața, Michael se desparte de ea la o benzinărie și crede că este pentru ultima dată când o vede. Însă, când ajunge acasă, găsește poliția acolo și află că este acuzat de crimă. Deși este prea târziu, Michael va înțelege de ce nu este niciodată o idee bună să iei cu tine și să mai și aduci acasă pe cineva depre care nu știi absolut nimic. Probleme pentru el sunt abia la început, deoarece următorii care îl iau la întrebări sunt mafioții care îl acuză de furt. Situația devine dramatică atunci când aceștia îi răpesc sora, anunțându-l că are 24 de ore pentru a o găsi pe Sarah și pentru a înapoia banii furați.

DOM (AKA. HOUSE)
Casa
8, 9, 27, 28
Dramă, Slovacia, 2011
R: Zuzana Liová
D: Miroslav Krobot, Taťjana Medvecká, Judit Bárdos, Marián Mitaš, Lucia Jašková

O poveste realistă despre conflictul dintre generații.

Ambițioasa Eva este la un pas de absolvirea liceului și e nerăbdătoare să experimenteze viața în afara orășelului în care se născuse. Însă, Imrich, tatăl ei, un bărbat dur și posesiv, are cu totul alte planuri pentru ea.

"Casa" spune povestea unei familii dintr-un orășel de provincie. Imrich dorește ca fiicele lui să pornească în viață cu dreptul, așa că începe să construiască pentru fiecare câte o casă în orășelul în care locuiau. Fiica lui cea mare îl dezamăgește, căsătorindu-se cu un bărbat nepotrivit și având copii prea repede. Acum, toate eforturile lui se îndreaptă către Eva, fiica cea mică, pentru care muncește din greu la casă. Deși este obligată să îl ajute, fata este complet lipsită de entuziasm în privința planurilor tatălui său. Acum, deoarece este în ultimul an de liceu, Eva visează să plece din acest loc gri și monoton, dorind să lucreze la Londra. Din clipa în care tatăl ei se opune planurilor sale de evadare, fata își găsește consolarea în brațele unui bărbat matur, sensibil și timid. Din păcate, acest om se dovedește a fi căsătorit și, mai mult decât atât, viitorul profesor de engleză.

FUN WITH DICK AND JANE (1977)
Distracţie cu Dick şi Jane
27, 28
Comedie, SUA, 1977
R: Ted Kotcheff
D: George Segal, Jane Fonda, Ed Mcmahon, Dick Gautier, Allan Miller

Dick își pierde slujba, dar soția lui nu renunță ușor, așa că va găsi, în cele din urmă, soluția.

Pentru Dick și Jane, un cuplu căsătorit, lumea se prăbușește din clipa în care el rămâne fără job. Piscina este doar pe jumătate terminată și au un credit de 72.000$. Pentru a depăși situația, ei găsesc soluția: un jaf armat.

Dick Harper (George Segal) șI Jane (Jane Fonda) au un băiat de 11 ani, Billy, un câine, o casă frumoasă într-o suburbie și o cutie poștală plină de facturi pe care trebuie să le achite. Când șeful lui Dick, Charlie (Ed McMahon), îl concediază, familia începe să facă sacrificii. Jane încearcă să se angajeze, dar nu reușește, iar Dick dorește să obțină ajutor de șomaj, dar nici asta nu este posibil. Tensiunea crește din clipa în care creditorii încep să facă presiuni tot mai mari asupra lor. În această situație-limită, se întâmplă ca cei doi să fie la locul potrivit și în momentul potrivit. Ei bine, în vreme ce se aflau într-un birou de împrumut, acolo are loc un jaf armat, iar ei, din acel moment, trec de partea hoților. Astfel, Dick și Jane devin niște haiduci ai zilelor noastre, luând de la bogați pentru a împărți săracilor, adică lor înșile. Pentru ei, fiecare zi este plină de distracție și aventuri, asta cel puțin până vor fi prinși.

HERE (2011)
Aici
22, 23, 27
Aventuri, SUA, 2011
R: Braden King
D: Ben Foster, Lubna Azabal, Narek Nersisyan, Armine Zeytounchian, Alla Sahakyan

Despre povestea de dragoste dintre un inginer american și o femeie din Armenia…

Will Shepard este inginer și pornește într-o călătorie de afaceri în Armenia. El întâlnește o femeie expatriată specializată în arta fotografiei și decid să călătorească împreună, iar legătura dintre ei devine una foarte puternică.

Prima peliculă americană realizată în Armenia, “Aici” este un film de călătorie centrat pe povestea de dragoste scurtă, dar intensă dintre un american și o femeie expatriată. Will Shepard (Ben Foster), expert în realizarea de hărți prin satelit, și Gadarine Nazarian (Lubna Azabal), o femeie expatriată din Armenia, decid să meargă împreună în acest teritoriu neexplorat. Will face această muncă solitară de mulți ani, călătorind prin toată lumea pentru a analiza acuratețea imaginilor surprinse de satelit, corectând erorile. Gadarine este un fotograf de artă dur și, după mulți ani, se află în prima ei călătorie acasă, încercând să se dumirească dacă o mai leagă vreun fel de relație de cultura locului natal. Între cei doi călători singuratici apare aproape instantaneu o legătură. Pe măsură ce timpul trece, sentimentele se amplifică, iar spre finalul călătoriei, amândoi sunt conștienți că trebuie să decidă în ce direcție vor porni după.

I TRAVEL ALONE
Călătoresc solo
1, 2, 13, 14
Dramă, Norvegia, 2011
R: Stian Kristiansen
D: Rolf Kristian Larsen, Amina Eleonora Bergrem, Pål Sverre Valheim Hagen, Ingrid Bolsø Berdal, Gustaf Hammarsten

Jarle Klepp trebuie să se maturizeze. Oare va fi în stare s-o facă și chiar își dorește asta cu adevărat?

Un student fără nicio grijă află dintr-o dată că este tatăl unei fetițe. Micuța are 7 ani și este trimisă să își cunoască tatăl, iar asta se va întâmpla în doar câteva zile.

Jarle Klepp (Rolf Kristian Larsen) are 25 de ani și este un student talentat. Viața lui este una foarte relaxată și lipsită de griji serioase, împărțindu-și timpul între muzică, sex și Marcel Proust. Dar, se întâmplă ceva neașteptat. Jarle află că, în urma unei legături de-o noapte, devenise tatăl unei fetițe care acum avea 7 ani. Mai mult decât atât, ea urmează să vină să îl viziteze într-o saptămână. Din clipa asta, nimic nu va mai fi la fel. Întrebarea este dacă va fi în stare Jarle să se maturizeze? Și dacă da, oare chiar își dorește acest lucru?

LA FILLE DU PUISATIER (AKA. THE WELL-DIGGER’S DAUGHTER)
Fiica fântânarului
21, 22, 24, 25
Romantic, Franța, 2011
R: Daniel Auteuil
D: Astrid Bergès-Frisbey, Daniel Auteuil, Nicolas Duvauchelle, Jean-Pierre Darroussin, Kad Merad

După ce se îndrăgostește, o tânără de 18 ani se trezește singură și însărcinată.

Patricia îl întâlnește pe Jacques. Ea are 18 ani, iar el 26. Este o tânără drăguță cu maniere, iar el un tânăr pilot atrăgător. La cea de-a doua întâlnire, luna plină va face restul pentru ei.

Cu un coș de picnic în mână, Patricia îl întâlnește pe Jacques Mazel, un tânăr foarte atrăgător. Ea este o fată inocentă de 18 ani, iar pilotul-militar este cu opt ani mai mare. La a doua întâlnire, într-o noapte cu lună plină, amândoi se lasă pradă dorințelor. Patricia este zdrobită când bărbatul nu mai apare la următoarea întâlnire. Când află că este însărcinată, ea merge și le spune părinților tânărului că poartă copilul fiului lor. Pentru că erau înstăriți aceștia sunt siguri că fata urmărește să îi excrocheze, așa că o dau afară. În această situație, singurii oameni care se vor bucura de venirea pe lume a copilului sunt Patricia și tatăl ei. Este vorba despre o bucurie pentru care cei din familia Mazel îi vor invidia în curând, încercând să o împărtășească și ei, deoarece Jacques este declarat dispărut.

LOVE STREAMS
Urmele dragostei
23, 24, 28
Dramă, SUA, 1984
R: John Cassavetes
D: John Cassavetes, Gena Rowlands, Diahnne Abbott, Seymour Cassel, Margaret Abbott

O fermecătoare poveste despre viață, iubire și relații de familie.

Un scriitor celebru începe să trăiască o viață nebună, încojurându-se de tot felul de oameni dubioși. Asta până în clipa în care excentrica și imprevizibila lui soră decide să se mute împreună cu el.

Robert (John Cassavetes) este un scriitor care are probleme mari cu alcoolul și locuiește într-un conac de pe dealurile Hollywood-ului. El întâlneșe femei, le cucerește, iar apoi lasă să se vadă adevărul, faptul că este un alcoolic fără speranță, iar acestea dispar fără urmă. Sora lui Robert, Sarah (Gena Rowlands), este o femeie care trece printr-un divorț și care încearcă cu disperare să se agațe de fiica ei adolescentă. Asta în vreme ce fostul soț (Seymour Cassel) face caz de problemele psihice ale fostei soții pentru a obține custodia. După ce Sarah ajunge la ușa lui Robert cu valize cu tot, cei doi vor găsi o cale să conviețuiască, descoperind o conexiune interesantă care va duce la un final destul de sumbru.

O, LUCKYMAN! (AKA. O, SCHASTLIVCHIK!)
O viaţă nouă
13
Comedie, Rusia, 2009
R: Eduard Parri
D: Mikhail Tarabukin, Vladimir Menshov, Sergey Shakurov, Vladimir Kristovskiy, Olga Polyakova

O comedie despre un om obișnuit pentru care propria viață pare una banală.

Viața a ajuns una fără sens pentru Slavik, așa că decide să se sinucidă. Însă, chiar atunci când era pe punctul de a o face, din senin apar doi bărbați care îl conving că asta nu este o soluție și îi fac și o propunere.

Regizat de Eduard Parri, “O, Luckyman!” este o comedie care îl are în centrul său pe Slavik, un tânăr obișnuit care crede că existența lui este una banală și chiar fără sens. Astfel, el decide să-și pună capăt zilelor, sărind în râu de pe pod. În momentul când se afla pe punctul de a se sinucide, din senin apar Oleg Genrikhovich și Konstantin Germanovich, doi bărbați care îl conving că sinuciderea nu este deloc o soluție. Astfel, el primește șansa de a o lua de la capăt pentru a avea o viață de succes. Însă, imediat după ce scapă de vechile lui probleme, evident, apar altele noi. Jocul numit “O nouă viață” devine un caleidoscop de istorii amuzante, triste, dar și îngrozitoare uneori.

PARKED
Parcat
29
Dramă, Irlanda, 2010
R: Darragh Byrne
D: Colm Meaney, Colin Morgan, Milka Ahlroth, Stuart Graham, Michael Mcelhatton

Uneori, ultima persoană la care te gândești, te poate ajuta să îți găsești calea.

Fred nu prea avea pentru cine să trăiască. Asta până când Cathal parchează lângă el. Din acest moment, existența lui singuratică se zguduie din temelii. Încurajat de Cathal, Fred o întâlnește pe Jules. Astfel, acești trei outsideri pornesc într-o cursă care le va schimba viața pentru totdeauna.

Sunt momente în viață când persoana de la care te aștepți cel mai puțin îți arată calea. Fred are o viață singuratică în care cel mai important loc îl ocupă mașina sa. Însă, situația este pe cale să se modifice, deoarece apare noua lui vecină, Cathal, împreună cu mașina ei galbenă. Asta îi va schimba complet existența, iar mașina devine pentru el și casă. Încurajat de Cathal, Fred o întâlnește pe Jules, o profesoară de muzică foarte drăguță care locuiește singură undeva în apropiere. Pe măsură ce devin mai apropiați, influența pe care fiecare dintre cei trei o are asupra celuilalt va ajunge să le schimbe viața pentru totdeauna. “Parcat” este un emoționant film european care vorbește despre prietenie, încredere și despre nevoia de a te simți acasă.

PIRATE RADIO (AKA. THE BOAT THAT ROCKED)
Piraţii rock-ului
7, 8, 10, 11, 25, 26
Comedie, Marea Britanie, 2009
R: Richard Curtis
D: Philip Seymour Hoffman, Bill Nighy, Rhys Ifans, Nick Frost, Kenneth Branagh

Anii 60’. Urmăriți o comedie despre un post de radio pirat de undeva din Marea Nordului.

Povestea adevărată a unui grup de DJ care a reușit să captiveze Marea Britanie în anii ’60. Aceștia difuzau muzică rock și pop în direct, sfidând guvernul, este vorba despre muzica ce a definit o generație.

În 1966, BBC difuza doar două ore de muzică rock și pop pe săptămână. Dar, posturile pirat aveau program de 24 de ore de muzică de acest gen în fiecare zi, iar audiența reprezenta cam jumătate din populația Marii Britanii. Carl a fost recent exmatriculat. Crezând că asta îl va ajuta să își găsească drumul, mama sa îl trimite să îl viziteze pe Quentin, bunicul său. Quentin este șeful de la Radio Rock, un post pirat situat undeva în Marea Nordului. Postul de radio intră în atenția ministrului Dormandy, care este un dușman de moarte al acestor infractori. Din clipa în care intră în vizorul politicianului, Radio Rock este în mare pericol. Deși unele lucruri pot lua sfârșit, rock and roll-ul nu va muri niciodată.

PLUNKETT & MACLEANE
Plunkett şi Macleane
20
Aventuri, Marea Britanie, 1999
R: Jake Scott
D: Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Liv Tyler, Ken Stott, Michael Gambon

Cândva în secolul al XVIII-lea, doi oameni fură de la cei bogați și impart celor săraci, adică lor înșile.

În Anglia secolului al XVIII-lea, după ce partenerul său este ucis, Will Plunkett decide să facă echipă cu James Macleane, un nobil căzut în dizgrație care avea legătură cu oamenii bogați de la care Plunkett voia să fure.

Plasat la jumătatea secolului al XVIII-lea și inspirat de înâmplări reale, “Plunkett & Macleane” spune povestea a doi tâlhari celebri ai timpului. Cei doi intră în acest parteneriat cu atribuții foarte clare: Plunkett este creierul acțiunii, iar Macleane are conexiuni sociale. De fapt, ceea ce fac cei doi este să fure de la cei bogați și să împartă săracilor, adică să-și însușească bunurille, considerându-se defavorizații sorții. Plunkett visează dă călătorească în America, în vreme ce Macleane visează să intre în înalta societate. Aspirațiile celui din urmă sunt facilitate de destrăbălatul lord Rochester. Infiltrându-se în înalta societate, Macleane poate avea acces la informații care să fie importante atunci când stabilesc de la cine să fure. Situația este sub control până când Macleane se îndrăgostește la prima vedere de Rebecca Gibson. El începe să o curteze oridecâteori are ocazia. Pe măsură ce pericolul este tot mai aproape de ei, îndrăzneala și loialitatea pe care le au Plunkett și Macleane ajung să fie împinse la limită.

PRIEST (2011)
Preotul
14, 17, 26
Acțiune, SUA, 2011
R: Scott Charles Stewart
D: Paul Bettany, Karl Urban, Cam Gigandet, Maggie Q, Lily Collins

Un preot reușește să doboare o bandă de vampiri care îi răpise nepoata.

Un horror post-apocaliptic plin de acțiune în care erou principal este un preot războinic care refuză să se supună legii bisericii și alege să facă echipă cu un tânăr șerif și cu o preoteasă pentru a doborâ o bandă de vampiri care îi răpise nepoata.

Un preot războinic pornește o luptă dură pentru a-și salva nepoata care fusese răpită de către niște vampiri. După secole de lupte sângeroase, omenirea a câștigat bătălia împtriva celor mai de temut inamici, este vorba depre hoardele vampirilor. Cei câțiva rămași au fost duși în rezerve izolate, în vreme ce oamenii s-au refugiat în orașe conduse de Biserică. În timpul războaielor cu vampirii, preoții fuseseră instruiți combatanți, iar acum trăiau în izolare, fiind evitați de vecini. Această situație este pe cale să se schimbe pentru un preot veteran (Paul Bettany), a cărui nepoată este răpită de vampiri. El cere ajutorul superiorilor, dar este refuzat, așa că va încălca legea Bisericii pentru a-și salva nepoata. În cruciada pe care o pornește, acesta este însoțit de iubitul fetei, un tânăr șerif, și de o fostă preoteasă războinică care posedă abilități de luptă supranaturale.

SAME SAME BUT DIFFERENT
La fel, dar diferiţi
10, 11, 19, 23
Dramă, Germania, 2009
R: Detlev Buck
D: David Kross, Apinya Sakuljaroensuk, Stefan Konarske, Wanda Badwal, Michael Ostrowski

Neobișnuita poveste de dragoste dintre o tânără din Cambodgia și un student german.

Filmul spune povetea unei neobișnuite iubiri din zilele noastre. Un tânăr german se îndrăgostește de o tânără din Cambodgia și rămâne lângă ea, chiar dacă află că aceasta este HIV pozitiv.

Pelicula lui Detlev Buck este inspiarată de întâmplări reale. Urmăriți neobișnuita povestea de iubire dintre Sreykeo, o tânără de 21 de ani care se născuse în Phnom Penh, și Ben, un student german care călătorește în Cambodgia. Când se întoarce acasă, Ben descoperă că fata este bolnavă, dar este decis să rămână alături de ea, ajutând-o. În această călătorie, el va descoperi o lume pe care foarte puțini dintre noi au văzut-o sau și-o pot imagina.

SEE NO EVIL (AKA. BLIND TERROR)
Colecţionarul de ochi
6, 26
Thriller, SUA, 1971
R: Richard Fleischer
D: Mia Farrow, Dorothy Alison, Robin Bailey, Diane Grayson, Brian Rawlinson

O tânără nevăzătoare este vânată de un psihopat care vrea să o omoare.

În vreme ce se afla în convalescență într-o casă care aparținea unchiului său, o tânără care își pierduse vederea în urma unui accident de călărie este terorizată de un psihopat.

Mia Farrow o interpretează pe Sarah, o femeie care, în urma unui accident de călărie, orbește. După această întâmplare nefericită, ea se întoarce în casa unchiului său. În vreme ce se afla în convalescență, ea locuiește cu unchiul și cu familia acestuia, încercând să se împace cu faptul că nu vede. Întreaga familie este ucisă de către un intrus care acum o vânează și pe ea. Pe măsură ce realizează că este singură, ea se întreabă unde sunt cadavrele, pe care le va și descoperi treptat. Înainte ca ea să apuce să plece, ucigașul se va întoarce.

SHIT YEAR
Un an ratat
11, 12, 20
Dramă, SUA, 2010
R: Cam Archer
D: Ellen Barkin, Bob Einstein, Luke Grimes, Melora Walters, Theresa Randle

După ce renunță să mai joace, o actriță celebră se trezește în derivă.

O renumită actriță își abandonează cariera de succes, alegând o viață linștită. Însă, după această decizie, ea realizează că alegerea o aduce în cea mai nefericită perioadă a vieții sale.

Colleen West (Ellen Barkin) este o actriță de succes care alege să se retragă în plină glorie, dorind să aibă o viață liniștită. Dar, liniștea și relaxarea după care tânjise până atunci sunt spulberate de zgomotul produs de un dezvoltator imobiliar care construiește în vecinătate. Foarte curând, ea realizează că decizia de a renunța la singurul lucru care o pasiona cu adevărat nu fusese cea mai inspirată pe care o luase în viața ei. Ca o alternativă la izolare, Colleen se împrietenește cu o vecină (Melora Walters) și reia legătura cu înstrăinatul său frate (Bob Einstein). Bântuită de singurătate, femeia începe să simtă că și-a trăit viața prin intermediul personajelor pe care le-a interpretat pe scenă sau pe platourile de filmare. În cele din urmă, ea va trebui să se confrunte cu pierderile, eșecurile și greșelile pe care le făcuse. În încercarea de a-și accepta vulnerabilitățile, pentru Colleen, halucinațiile și realitatea devin imposibil de separat.

SOPHIE’S CHOICE
Alegerea Sophiei
13, 14, 19, 20, 29, 30
Dramă, SUA, 1982
R: Alan J. Pakula
D: Meryl Streep, Kevin Kline, Peter Macnicol, Rita Karin, Stephen D. Newman

Brooklyn 1947. O supraviețuitoare a holocaust-ului și iubitul ei se împrietenesc cu un tânăr scriitor.

Rolul interpretat de Meryl Streep în această peliculă a recompensat-o cu un premiu Oscar. O povestea emoționantă, plasată în vremuri teribile pentru omenire și umanitate.

Este anul 1947, iar tânărul Stingo, un scriitor aspirant, a sosit în Brooklyn, unde are de gând să își înceapă cariera. El locuiește într-un apartament închiriat de la parter, iar vecinii lui de sus sunt Sophie Zawistowski (Meryl Streep) și Nathan Landau, un cuplu flamboyant. Ea este o poloneză catolică, supraviețuitoare a unei tabere de concentrare, iar el este un evreu care aproape că o salvase pe Sophie de la moarte după ce aceasta scăpase de la Auschwitz. Sophie este vânată de fantome, iar Nathan este chinuit de demoni. De fapt, tatăl ei fusese una dintre cele mai puternice voci anti-evreiești din mediul academic din Polonia, iar interacțiunea ei cu naziștii o aduseseră în situația de a alege care dintre cei doi copii ai săi să fie ucis. Nathan se luptă cu alcoolul și cu schimbările bruște de dispoziție. În cele din urmă, Stingo se trezește prins între cei doi, făcându-i pe plac lui Nathan și fiind îndrăgostit de Sophie.

STATE OF PLAY
Jocuri la nivel înalt
28
Thriller, SUA, 2009
R: Kevin Macdonald
D: Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel Mcadams, Helen Mirren, Robin Wright Penn

Un jurnalist de investigații dezvăluie misterul asasinării amantei unui congressman.

Urmăriți un thriller în care se vorbește despre ascensiunea unui politician și despre un jurnalist de investigații care dezvăluie o crimă brutală.

Cal McAffrey (Russell Crowe) este un inteligent jurnalist de investigații care reușește să descurce misterele unei crime complicate. Frumos și imperturbabil, congressman-ul Stephen Collins (Ben Affleck) reprezintă viitorul partidului său. Toți ochii sunt îndreptați către el, fiind luat în calcul pentru alegerile prezidențiale care se apropie. Asta până când amanta lui este asasinată brutal, iar secrete bine ascunse amenință să iasă la iveală. O poveste complicată în care politica, minciuna și crima se întrepătrund, amestecându-se. În cele din urmă, devine clar că, acolo unde sunt în joc miliarde, integriatatea, iubirea sau viața nu mai sunt sigure. Indiferent despre cine este vorba!

THE FORTUNE
Averea
9, 10, 22, 25
Comedie, SUA, 1975
R: Mike Nichols
D: Warren Beatty, Jack Nicholson, Stockard Channing, Florence Stanley, Scatman Crothers

Doi tâlhari încearcă să pună mâna pe averea unei moștenitoare.

Suntem în anii ’20, când doi tâlhari încearcă să pună mâna pe averea pe care o moștenise o femeie. Nimic nu pare să îi oprească de la ceea ce au de gând. Nu s-ar da înapoi nici de la crimă, iar ceea ce îi așteaptă este mult mai complicat decât s-ar fi gândit.

Nicky (Warren Beatty) avea de gând să fugă cu prietena lui, o tânără pe nume Freddie (Stockard Channing) care moștenise o avere impresionantă. Însă, își amintește că nu este divorțat și cum suntem încă în 1920, fapta lui este una foarte gravă și poate fi sancționat serios pentru ea. Astfel, apare în peisaj prietenul lui, Oscar (Jack Nicholson), care se căsătorește cu Freddie. Cei trei pot călători fără probleme, plecând din New York către Los Angeles. În cele din urmă, ei se mută împreună, dar Oscar se simte exclus, așa că invocă dreptul său de a fi cu soția lui. Pentru a-i convinge să îngroape securea războiului, ea amenință că va dona averea. Reacția celor doi este aceea de a pune la cale un plan în care să o ucidă pentru a putea păstra ei banii. Dar, viatalitatea lui Freddie rămâne aceeași, refuzând să creadă că cei doi sunt în stare să îi facă vreun rău. În curând, va deveni evident faptul că adevărata comoară nu o reprezintă banii, ci fata.

THE LAST HOUSE ON THE LEFT
Ultima casă pe stânga
6, 12, 22
Horror, SUA, 2009
R: Dennis Iliadis
D: Tony Goldwyn, Monica Potter, Sara Paxton, Garret Dillahunt, Aaron Paul

Până unde ai merge cu răzbunarea în cazul în care oamenii răi îi rănesc pe cei dragi ai tăi?

După un atac brutal asupra a două tinere, niște nelegiuiți conduși de un evadat din închisoare își găsesc refugiul într-o casă de vacanță care aparținea uneia dintre victime. Iar părinții pun la cale un minuțios plan de răzbunare.

O poveste pe care urmărind-o veți putea vedea cât de departe pot ajunge oamenii obișnuiți atunci când vor să se răzbune pe cei care le-au făcut rău copilului lor. După un atac brutal asupra lor, Mari și prietena ei, Paige, sunt răpite de niște descreierați care sunt conduși de un evadat din închisoare. Urmează momente îngrozitoare, căci coșmarul celor două tinere este abia la început. În final, criminalii își găsesc refugiul într-o casă de vacanță care aparține părinților lui Mari. În clipa în care familia fetei află ce se întâmplase și cine sunt cei care stau în casa lor încep planurile de răzbunare. În cele din urmă, străinii vor ajunge să blesteme ziua în care au ales “Ultima casă pe stânga”.

THE LIVERPOOL GOALIE (AKA. KEEPER’N TIL LIVERPOOL)
Portarul de la Liverpool
3, 4, 13, 22
Comedie, Norvegia, 2010
R: Arild Andresen
D: Ask Von Der Hagen, Susanne Boucher, Andrine Saether, Kåre Conradi, Kyrre Hellum

O comedie care se construiește în jurul lui Jo, un băiat de 12 ani.

Fotbal, frustrări, iubiri adolescentine și așteptările de multe ori exagerate pe care le au adulții, într-o comedie pentru toată familia.

În această peliculă a lui Arild Andresen, băieții, dar și fetele joacă fotbal, se închină la idolii lor și sunt frustrați de prietenii complicate, iubiri adolescentine, anxietatea mamelor lor și ambițiile exagerate ale antrenorilor pe care îi au. În centrul acțiunii se află Jo, un puști de 12 ani. El vânează cu disperare un card de fotbal, fiind convins că găsirea acestuia îi va rezolva toate problemele. Este un băiat cu mintea ageră, dar trupul nu prea îl ajută. Chiar și așa, el se descurcă destul de bine, până în clipa în care Mari îi aruncă o privire.

TILT (2010)
Tilt
15, 16, 24, 25
Dramă, Bulgaria, 2010
R: Viktor Chouchkov Jr.
D: Yavor Baharov, Radina Kardjilova, Ovanes Torosian, Alexander Sano, Ivaylo Dragiev

Întâlnirea întâmplătoare dintre Stash and Becky va duce la aventuri periculoase.

“Tilt” este o poveste de dragoste în contextul uriașelor schimbări politice și sociale de la sfârșitul anilor ’80 și început anilor ’90. Oare va reuși această iubire să reziste transformărilor, emigrării și atmosferei sociale imorale?

La începutul anilor ’90, patru prieteni încearcă să facă bani pentru a deschide împreună un bar pe care au stabilit să îl numească Tilt. Întâlnirea dintre Stash (Yavor Baharov) și Becky (Radina Kardjilova) va fi începutul unei pasionale povești de dragoste. Dintr-o dată, prietenii sunt prinși distribuind ilegal filme pentru adulți. Tatăl lui Becky, un colonel, preia cazul, amenințându-i cu închisoarea. Singura lor șansă de a evita închisoarea este aceea ca fiica lui și Stash să nu mai fie împreună. Gașca decide să fugă într-un orășel din Germania. Fiind niște emigranți săraci, ei se trezesc în situații de toate felurile, de la cele amuzante la unele de-a dreptul absurde. Stash încearcă disperat să dea de Becky, dar nu reușește. În cele din urmă, cei patru amici decid să se întoarcă în Bulgaria. Între timp, toate se schimbaseră acasă, inclusiv Becky.

TRES METROS SOBRE EL CIELO (AKA. 3 METERS ABOVE THE SKY)
Trei metri deasupra cerului
14, 15, 24, 27, 30
Dramă, Spania, 2010
R: Fernando González Molina
D: Mario Casas, María Valverde, Álvaro Cervantes, Marina Salas, Luis Fernández

Un film despre povestea de dragoste dintre doi tineri care fac parte din lumi diferite.

Ceea ce urmează este o emoționantă poveste de dragoste. El și ea, doi tineri care se iubesc, dar care aparțin unor lumi foarte diferite. Babber este o fată de familie bună, educată și inocentă, iar Hache este un băiat rebel, impulsiv și iresponsabil, dependent de risc și de pericole de tot felul.

“Trei metri deasupra cerului” este o dramă încărcată de romantism care spune povestea a doi tineri care provin din lumi diferite. Urmăriți cronica unei relații care este pe cât de imposibilă pe atât de inevitabilă. În cele din urmă, cei doi vor porni într-o călătorie în care vor trăi pentru prima dată iubirea adevărată. Babber este o fată de familie bună, educată și inocentă, iar Hache este un băiat rebel, impulsiv și iresponsabil, dependent de risc și de pericole de tot felul. El este implicat constant în încăierări și participă la curse ilegale cu motocileta, ignorând complet tot ceea ce ține de bun simț.

WARRIORS OF HEAVEN AND EARTH (AKA. TIAN DI YING XIONG)
Războinicii cerului şi ai pământului
17, 29
Acțiune, China, 2003
R: Ping He
D: Wen Jiang, Kiichi Nakai, Xueqi Wang, Vicki Zhao, Bagen Hasi

Doi războinici care se aflau în tabere opuse decid să facă echipă pentru un scop comun.

Povestea care urmează este plasată în secolul al VII-lea, când un emisar japonez este trimis în deșertul Gobi pentru a executa un soldat renegat. În cele din urmă, cei doi inamici își vor schimba planurile, devenind aliați.

Acțiunea peliculei “Războinicii cerului şi ai pământului“ se desfășoară în deșertul Gobi. Eroii poveștii sunt locotententul Li și emisarul japonez Lai Xi, amândoi luptători de clasă și spadasini de frunte. Dup ani buni în slujba împăratului Chinei, Lai Xi tânjește să se întoarcă în Japonia, în schimb este trimis să vâneze criminali urmăriți. Singurul pașaport pentru el pentru a ajunge în Japonia este să-l prindă și să îl execute pe locotenetul Li, un soldat renegat care refuzase să îndeplinească ordinul de a ucide femei și copii. În cele din urmă, cei doi inamici își vor schimba planurile, devenind aliați pentru a proteja o caravană care transporta un călugăr budist și o comoară importantă.

PREMIERE SERIALE

Cappadocia

Un serial care se inspiră din întâmplări reale dintr-o închisoare de femei.

“Cappadocia“ prezintă înspăimântătoarele similarități între viața din spatele gratiilor și aceea a oamenilor care trăiesc în libertate.

Ceea ce urmează este un serial cu mult dramatism plasat într-o închisoare pentru femei din Mexico City. În timp ce avocata Teresa Lagos (Dolores Heredia) face tot ceea ce ține de ea pentru a implementa un program de reabilitare pentru femei, Federico Marquez (Juan Manuel Bernal) găsește de cuviință că ar fi mai bine ca închisoarea să fie privatizată, iar deținutele folosite ca mână de lucru. Unul dintre personajele-cheie ale poveștii este Lorena (Ana de La Reguera), o femeie cu doi copii care avea o viață ideală până în momentul în care o serie de evenimente întunecate au adus-o în spatele gratiilor.

CAPADOCIA II. EP. 14 – WHAT GOD HAS JOINED TOGETHER
Cappadocia – II, Ep. 14 – Ce a unit Dumnezeu…
5, 8, 9
CAPADOCIA II. EP. 15 – LAMB OF GOD
Cappadocia – II, Ep. 15 – Mielul lui Dumnezeu
12, 15, 16
CAPADOCIA II. EP. 16 – TAKE THIS CHALICE FROM ME
Cappadocia – II, Ep. 16 – Depărtează paharul acesta de la Mine
19, 22, 23
CAPADOCIA II. EP. 17 – THE EYE OF GOD
Cappadocia – II, Ep. 17 – Ochiul lui Dumnezeu
26, 29, 30

De la carte la film

Aflați cum s-a întâmplat ca unele opere literare să devină adaptări de succes.

Fragmente din film, momente din spatele scenei, interviuri cu scriitori, scenariști, actori și regizori.
Urmăriți un documentar fascinant realizat de către Carey Roberts, este vorba despre o călătorie plină de surprize din momentul în care apare cartea până în clipa în care aceasta devine o producție adevărată. Astfel, aflați cum se întâmplă ca o pagină de carte să se transforme în secvențe de film.

BOOKS INTO FILM EP. 36
De la carte la film Ep. 36
3, 11
BOOKS INTO FILM EP. 37
De la carte la film Ep. 37
3, 16
BOOKS INTO FILM EP. 38
De la carte la film Ep. 38
5, 13
BOOKS INTO FILM EP. 39
De la carte la film Ep. 39
15, 26

CARRYOVER MOVIES

2 FAST 2 FURIOUS
Mai furios, mai iute
Acțiune, SUA, 2003
R: John Singleton
D: Paul Walker, Tyrese Gibson, Eva Mendes, Cole Hauser, Ludacris

Paul Walker se întoarce în lumea curselor ilegle de stradă.

Paul Walker revine, iar de această dată urmează să transporte bani “murdari” pentru un om de afaceri dubios. “Mai furios, mai iute”, un film despre mașini tari, fete sexy, tipi cu atitudine și cascadorii inimaginabile.

“2 Fast 2 Furious” este o peliculă de acțiune regizată de John Singleton. Acesta este al doilea film din serie, după “The Fast and the Furious” (2001). Protgonist este Paul Walker, cel care îl interpretează pe Brian O’Conner, iar coloana sonoră a fost compusă de către David Arnold. De acesată dată, Vin Diesel a ales să nu apară, deși în film există referiri la personajul Dominic Toretto interpretat de el în pelicula anterioară. Acum, fostul polițist Brian O’Conner (Paul Walker) face echipă cu un escroc, Roman Pearce (Tyrese Gibson). Cei doi urmează să ducă la destinație un transport de bani “murdari” pentru un om de afaceri dubios, Carter Verone (Cole Hauser). În acest timp, în peisaj își face apariția un agent sub acoperire, este vorba despre Monica Fuentes (Eva Mendes), a cărei misiune estea aceea de a pune mâna pe Verone pentru a-l aduce în fața justiției. Ceea ce urmează este un film despre mașini tari, fete foarte sexy, tipi cu atitudine și cascadorii cu mașini cum nu ați mai văzut vreodată.

3 (AKA. DREI)
3
Dramă, Germania, 2010
R: Tom Tykwer
D: Sophie Rois, Sebastian Schipper, Devid Striesow, Annedore Kleist, Angela Winkler

Un cuplu căsătorit are parte de o experiență neobișnuită.

Hanna și Simon sunt de mulți ani împreună. În viața lor, iubirea, jobul, viața intimă și rutina zilnică se împletesc firesc. Însă, apare Adam și toți trei se îndrăgostesc fără scăpare.

Hanna și Simon, sunt căsătoriți și locuiesc în Berlinul zilelor noastre. Ea este medic și gazda unui show de televiziune, iar el este inginer. Deși se înțelg bine, scânteia dintre ei pare să fi dispărut, așa că amândoi se surprind având fantezii cu alții. Hanna îl întâlnește pe Adam, un cercetător foarte atrăgător de care ea se simte foarte atrasă, iar cei doi încep o relație. Asta se întâmpla atunci când Simon se străduia să depășească momentul pierderii mamei sale și când fusese diagnosticat cu cancer. După operație, el se afla la o piscină publică și aici îl cunoaște pe Adam. Deși nu i se mai întâmplase până atunci, Simon se simte foarte atras de Adam. Cel din urmă nu are nici cea mai vagă idee că Simon și Hanna sunt căsătoriți și niciunul dintre cei doi soți nu-l suspectează pe celălalt de infidelitate. Oare cât cât va continua această situație bizară până ca cei trei implicați în această poveste să înțeleagă ce se întâmpă de fapt?

DUPLICITY
Duplicitate
Thriller, SUA, 2009
R: Tony Gilroy
D: Julia Roberts, Clive Owen, Tom Wilkinson, Paul Giamatti, Dan Daily

Îți poți păstra încrederea atunci când intri într-un joc în care toți trădează?

Julia Roberts și Clive Owen se iubesc de ceva vreme, dar sunt și spioni corporatiști care vor face echipă într-o nouă misiune. Oare în această lume în care toți trădează vor mai putea avea încredere unul în celălalt?

Agentul CIA Claire Stenwick (Julia Roberts) și agentul MI6 Ray Koval (Clive Owen) au lăsat în urmă serviciile secrete guvernamentale, preferând să câștige bani din războiul rece dintre două companii multinaționale concurente. Misiunea lor este aceea de a păstra secretă formula unui produs care va aduce o avere companiei care îl va patenta prima. Patronii lor, magnatul Howard Tully (Tom Wilkinson) și Dick Garsik (Paul Giamatti), sunt de părere că orice este permis, astfel încât nicio manevră nu este considerată josnică. În clipa în care miza crește, nimeni nu mai știe exact cu cine are de-a face, fiecare încearcă să tragă în piept pe fiecare și să anticipeze mutarea celuilalt. În jocul lor pe muchie de cuțit, Claire și Ray nu luaseră în calcul un singur amănunt care la un moment dat devine esențial: dragostea.

FAST & FURIOUS
Furios şi iute 4: Piese originale
Acțiune, SUA, 2009
R: Justin Lin
D: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, John Ortiz

Foștii rivali, Brian O’Conner și Dominic Toretto, vor lucra acum împreună.

Pentru a pune mâna pe un importator de heroină, agentul FBI Brian O’Conner face echipă cu Dominic Toretto, un pușcăriaș care reușise să evadeze. Astfel, în această misiune, cei doi se vor infiltra în operațiunea delincvenților.

Ceea ce urmează este un thriller de acțiune cu tunere, viteză și acrobații cu mașini exotice pe străzile din Los Angeles sau în deșertul mexican. Brian O’Conner (Paul Walker) și Dominic Toretto (Vin Diesel) sunt înapoi pe strazi, acolo unde începuse totul. După ce o crimă îl aduce înapoi în Los Angeles, fostul pușcăriaș evadat, Toretto, își reamintește de dușmănia pe care i-o poartă agentului FBI. Însă, cei doi vor fi puși în situația de a îngropa securea războiului, deoarece trebuie să facă echipă în următoarea lor misiune. Pentru a pune mâna pe un importator de heroină, cei doi se vor infiltra în operațiune. Astfel, în zona munților din provinciile Republicii Dominicane și prin tunelurile de sub deșertul mexican, O’Conner și Toretto vor forța limtele limitele a ceea ce este posibil atunci când te afli în spatele volanului.

FAST FOOD FAST WOMEN
O chelneriţă norocoasă
Dramă, SUA, 2000
R: Amos Kollek
D: Anna Thomson, Jamie Harris, Louise Lasser, Robert Modica, Lonette Mckee

Există 18 milioane de oameni în New York, dar Bella este numai una.

Bărbați și femei, tineri și bătrâni, toți se află în căutarea dragostei. Bella, o chelneriță în vârstă de 35 de ani, încearcă să îi dea o șansă lui Bruno, un șofer de taxi iresponsabil.

Epuizată de muncă, Bella, o chelnerită de la o cafenea din Manhattan, nu este prea fericită când se gândește că aniversarea de 35 de ani se apropie. De prea mult timp, ea avea o relație cu un bărbat căsătorit, însă acum se gândește să îi dea o șansă lui Bruno, un scriitor frustrat care își câștigă banii din taximetrie. Decisă să nu-l pună pe fugă, vorbindu-i despre dorința ei legată de căsătorie și familie, Bella joacă dur și îi spune lui Bruno că urăște copiii. În lumea ei, la job, femeia realizează că nu este singura care are dificultăți în dragoste. Paul, un văduv timid, încearcă să intre în grațiile încântătoarei Emily, iar bătrânul Seymour se îndrăgostește de o dansatoare. În ciuda întorsăturilor neașteptate și uneori nedorite ale dragostei, fiecare dintre ei speră la ceea ce este mai bun și mai frumos. În cele din urmă, perseverenta Bella va descoperi că basmele pot deveni realitate, chiar și în New York.

KIKA
Kika
Comedie, Spania, 1993
R: Pedro Almodóvar
D: Verónica Forqué, Peter Coyote, Victoria Abril, Àlex Casanovas, Rossy De Palma

Culoare, dinamism, umor negru, un film marca Pedro Almodóvar.

Oare ce se poate întâmpla atunci când eroii poveștii sunt un fotograf de modă, tatăl lui vitreg, amanta lor comună și un fost actor de filme pentru adulți care tocmai a scăpat dintr-un ospiciu?

Ramón, este un fotograf foarte talentat care se întoarce în casa familiei sale și este șocat să afle că mama lui tocmai s-a sinucis. În clipa în care el se prăbușește, tatăl său crede că a murit și o cheamă pe cosmeticiana Kika pentru a-l machia. Femeia este impresionată de frumusețea lui, neînțelegând de ce a murit atât de tânăr. Emoțiile ei sunt abia la început, deoarece tânărul își va reveni în fire în curând. Câteva luni mai târziu, Kika și tânărul au o relație, însă femeia are nevoie de mai mult, așa că începe o legătură și cu afemeiatul tată vitreg al lui Ramón. În acest moment, Andrea, fosta iubită, reapare în viața fotografului. Între timp, Pablo, un fost actor în filmele pentru adulți, scapă din ospiciu și o sună pe sora lui, Juana, care era chiar menajera lui Ramón. Pentru că este un maniac sexual, Pablo o violează pe Kika, iar scena este surprinsă de un vecin care anunță poliția. Pelicula a primit premii și nominalizări la Goya Awards, Fotogramas de Plata, Sant Jordi Awards, Spanish Actors Union.

LA FLOR DE MI SECRETO (AKA. THE FLOWER OF MY SECRET)
Taina inimii mele
Dramă, Spania, 1995
R: Pedro Almodóvar
D: Marisa Paredes, Juan Echanove, Carme Elias, Rossy De Palma, Chus Lampreave

Leo este o scriitoare de succes, dar căsnicia îi distruge viața.

Leo scrie romane de dragoste, publicând sub pseudonimul Amanda Gris. Când mariajul ei se destramă, femeia cade pradă disperării, începe să bea și nu mai are inspirație pentru scris.

De ani buni, Leo Macías (Marisa Paredes) scrie romane de dragoste care se bucură de succes și pe care le publică sub pseudonimul Amanda Gris, însă, viața personală nu este aceea pe care și-ar fi dorit-o. Pentru că nu poate accepta faptul că mariajul ei cu Paco își trăiește ultimele clipe, Leo ajunge într-un blocaj creativ și emoțional. În această situație, ea va găsi un pic de consolare din partea mamei, a surorii sale, Rosa și a celei mai bune prietene, Betty, care, în secret, are o relație cu Paco. Situația pare să se schimbe din clipa în care îl cunoaște pe Angel, editorul cultural de la cotidianul El Pais, care îi oferă un job interesant. Pelicula a obținut premii și nominalizări la Goya Awards, Fotogramas de Plata, Karlovy Vary International Film Festival, Premios ACE, Sant Jordi Awards, Spanish Actors Union.

ONCE UPON A TIME IN THE WEST
Undeva, cândva în Vest
Western, SUA, 1968
R: Sergio Leone
D: Charles Bronson, Claudia Cardinale, Henry Fonda, Jason Robards, Gabriele Ferzetti

Viața unei văduve din Vestul Sălbatic este amenințată de un ucigaș nemilos.

Un străin înconjurat de mister își unește forțele cu un aventurier pentru a salva o frumoasă văduvă din Vestul Sălbatic de un ugigaș nemilos angajat de șeful căilor ferate care dorea să pună mâna pe pământul acesteia.

În westernul lui Sergio Leone, care este filmat în parte în Monument Valley, o poveste despre răzbunare devine o contemplare epică a Vestului Sălbatic de altădată. Pentru a pune mâna pe un teren din Sweetwater, Morton (Gabriele Ferzetti), baronul căii ferate, angajează ucigași plătiți. Șeful acestora este sadicul Frank (Henry Fonda), a cărui atenție este fixată acum pe proprietatea lui Brett McBain (Frank Wolff) și a familiei sale. Cu toate acestea, Jill (Claudia Cardinale), foarte proaspăta sa soție, moștenește totul și, din această clipă asasinii sunt cu ochii pe ea. În acest moment își fac apariția un bărbat misterios cu o muzicuță (Charles Bronson) și aventurosul Cheyenne (Jason Robards), aceia care o vor proteja pe femeie, dejucând toate planurile celor care știau precis cum să facă pentru obțină ceea ceea ce doreau.

ORPHANS (1998)
Orfanii
Dramă, Marea Britanie, 1998
R: Peter Mullan
D: Douglas Henshall, Gary Lewis, Rosemarie Stevenson, Stephen Mccole, Frank Gallagher

Patru frații, oameni în toată firea, urmează să își înmormânteze mama.

Ceea ce urmează este o comedie neagră. Undeva în Glasgow, patru frați se reunesc pentru că urmează să își înmormânteze mama. Fiecare dintre ei deplânge dispariția acesteia în felul său.

“Orfanii”, comedie-neagră britanică regizată de Peter Mullan, se întâmplă la Glasgow și spune povestea a patru frați care urmează să își înmormânteze mama. Fiecare dintre cei patru jelește dispariția acesteia în felul său. Thomas, fiul cel mare, îi aduce omagiu într-un pub local, dar al doilea frate, Michael, este înjunghiat în timpul unei încăierări din acel local. Ei bine, asta îl determină pe cel de-al treilea, John (Stephen Cole) să vrea să se răzbune. Michael are planurile lui, așa că se sustrage de la tratament până a doua zi, gândindu-se la compensație. Thomas pleacă pentru a fi alături de Sheila la priveghiul de la capelă. Urmează încercarea de a se reîntâlni a celor patru frați, după ce orașul este lovit de o furtună violentă care smulge acoperișul bisericii. Nominalizări și premii la British Independent Film Awards, Evening Standard British Film Awards, Festivalul de Film de la Veneția, Festivalul Internațional de Film de la Gijón, Festivalul de Film de la Paris.

PUBLIC ENEMIES
Inamicii publici
Biografic, SUA, 2009
R: Michael Mann
D: Johnny Depp, Christian Bale, Marion Cotillard, Billy Crudup, Stephen Dorff

Ultimii câțiva ani din viața celebrului spărgător de bănci John Dillinger.

Urmăriți povestea unuia dintre cei mai cunoscți jefuitori, este vorba despre John Dillinger spaima oamenilor cu afaceri în domeniul bancar și cel care le dădea cele mai mari bătăi de cap autorităților vremii.

Michael Mann, regizor nominalizat la Oscar (“The Aviator”, “The Aviator”), este cel care realizează ecranizarea best-seller-ului semnat de Brian Burrough. Pelicula este centrată pe eforturile agentului Melvin Purvis (Christian Bale) de a-i opri pe John Dillinger (Johnny Depp) și pe cei din gașca lui. Suntem în anii ’30, iar “Inamicii publici” se oprește asupra fărădelegilor care au dus la apariția gangsterilor. Cel care a rămas un nume de referință pentru tâlharii acelor vremuri este John Dillinger (Johnny Depp) care este, de departe, cel mai cunoscut dintre ei. Eforturile autorităților de a pune măna pe acești răufăcători de calibru au reprezentat motivul înființării FBI. Pelicula “Inamicii publici” a obținut nominalizări la Art Directors Guild, Empire Awards, Satellite Awards, Screen Actors Guild Awards și Teen Choice Awards.

THE TOWN (2010)
Oraşul
Thriller, SUA, 2010
R: Ben Affleck
D: Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm, Jeremy Renner, Blake Lively

Un hoț se îndrăgostește de o femeie pe care amicii lui o luaseră ostatică.

Doug MacRay este șeful unei bande de hoți neîndurători care jefuiau băncile. Deși este un bărbat crud, situația se va schimba în curând, căci el se va îndrăgosti, iar asta se va întâmpla în cel mai neașteptat mod cu putință.

Un thriller despre hoți și polițiști, prietenie și trădare, iubire și speranță și despre evadarea dintr-un trecut care nu dă nicio șansă viitorului. Doug MacRay (Ben Affleck), este șeful unei bande de hoți din Boston, dar pare a fi plămădit din alt aluat decât cei din gașca lui. El începe o relație plină de pasiune cu managerul unei bănci, Claire (Rebecca Hall). Până aici, nimic ieșit din comun, însă femeia fusese luată ostatică de oamenii lui în timpul unui jaf anterior. Dragostea îl face pe Doug să dorească să-și schimbe viața, gândindu-se chiar să plece din oraș. Din moment ce autoritățile încep să ajungă amenințător de aproape de ei, iar tipii pe care îi conduce încep să îi pună devotamentul la îndoială, MacRay trebuie să aleagă: își trădează amicii sau o pierde pe femeia de care s-a îndrăgostit. Pelicula i-a adus lui Jeremy Renner o nominalizare la Oscar. În plus, “Oraşul” a primit nominalizări și premii la AFI Awards, Art Directors Guild, BAFTA, Broadcast Film Critics Association Awards, Globurile de Aur, Dallas-Fort Worth Film Critics Association Awards, Empire Awards, National Board of Review, San Diego Film Critics Society, Satellite Awards, Screen Actors Guild Awards, Washington DC Area Film Critics Association Awards, World Stunt Awards și Writers Guild of America.

THE UNBORN
Misterul gemenilor
Horror, SUA, 2009
R: David S. Goyer
D: Odette Yustman, Gary Oldman, Cam Gigandet, Meagan Good, Idris Elba

O tânără se luptă cu spiritul demonic care vrea să preia controlul asupra ei.

Pe Casey o vânează un spirit dmalefic, amenințându-le viața tuturor celor pe care ea îi iubește. Pentru a închide orice cale de acces către ea, tânăra merge să discute cu un consilier spiritual.

Uneori, sufletul unei persoane moarte este atât de afectat de rău, încât nu poate ajunge în Rai. Astfel, el rătăcește la nesfârșit între granițele celor două lumi, căutând un nou trup în care să intre. Casey Beldon își urăște mama, deoarece o abandonase de când era foarte mică. Însă, din clipa în care încep să se întâmple tot felul de întâmplări inexplicabile, Casey înțelege de ce aceasta alesese să plece. Afectată de coșmaruri inimaginabile și îngrozită de fantoma care o vânează atunci când este trează, ea apelează la domnul Sendak, singurul care o poate ajuta. Astfel, sprijinită de acesta, de Romy și de iubitul ei, Mark, Casey va descoperi de unde începuse blestemul care se abătuse asupra familie sale.

THE VICIOUS KIND
Inimi nestatornice
Dramă, SUA, 2009
R: Lee Toland Krieger
D: Adam Scott, Brittany Snow, Alex Frost, J.K. Simmons, Bill Buell

Viața lui Caleb se întoarce pe dos după ce o întâlnește pe iubita fratelui său.

Deși nu-și dorește asta, Caleb merge să îl ia pe fratele lui, Peter, și pe iubita acestuia acasă pentru a sărbători Ziua Recunoștinței. Caleb își avertizează fratele că fata îi va frânge inima, da nici el nu se poate ține departe de ispită.

Departe de familia lui, Caleb Sinclaire are o viață de om singur, o existență de care el este mulțumit. După o despărțire peste care reușise să treacă foarte greu, acesta ajunge să fie disprețuitor cu femeile și chiar se mândrește cu asta. Însă, situația este pe cale să se schimbe dramatic după ce o întâlnește pe Emma, iubita fratelui său, Peter. Caleb își avertizează fratele că Emma îi va frânge inima, dar nici el nu se poate ține departe de ispititoarea tânără. În cele din urmă, sentimentele neaștepate și imposibil de controlat îl vor obliga pe Caleb să se confrunte cu vulnerabilitatea pe care se străduiese atât de mult să o ascundă.

THE WOMAN NEXT DOOR (AKA. LA FEMME D’A COTE )
Femeia de alături
Dramă, Franța, 1981
R: François Truffaut
D: Gérard Depardieu, Fanny Ardant, Henri Garcin, Michèle Baumgartner, Véronique Silver

După câțiva ani, doi foști iubiți sunt din nou față în față.

Bernard (Gerard Deparidieu) are o căsnicie fericită, dar viața îi este bulversată complet din clipa în care Philippe și Mathilde Bauchard se mută chiar lângă ei. Cu mulți ani în urmă, el și actuala vecină fuseseră iubiți.

O poveste de dragoste aprinsă. Bernard și Mathilde s-au cunoscut cu șapte ani în urmă, au fost cuprinși de pasiune, iar apoi s-au despărțit cu foarte mare tam-tam. Cei doi se întâlnesc din nou, deoarece acum sunt vecini. De această dată, Mathilde tocmai s-a căsătorită cu Philippe și se mută vis-à-vis de casa în care locuiau Bernard cu soția lui, Arlette, și cu fiul lor, Thomas. Singura care știe despre asta era Madame Jouve, care conducea un club de sport din apropiere de Grenoble. Pelicula a primit nominalizări la Premiile César, Guild of German Art House Cinemas și Awards of the Japanese Academy.

UNDER THE HAWTHORNE TREE
Copacul iubirii
Dramă, China, 2010
R: Yimou Zhang
D: Dongyu Zhou, Shawn Dou, Meijuan Xi, Xuejian Li, Taisheng Chen

În timpul Revoluției Culturale din China, doi tineri vor descoperi iubirea.

O fată de liceu este trimisă să muncească în zona rurală și așa se îndrăgostește de un student la geologie. Povestea este plasată în China anilor ’70.

Suntem în anii ’70, China. Jingqiu, o fată de 16 ani care locuiește la oraș, este trimisă să muncească undeva în zona rurală. Ea ajunge în satul Yangtze împreună cu colegele ei, iar aici li se arată Copacul eroilor. Jingqiu este cazată la familia conducătorului satului și așa îl întâlnește pe Sun Jianxin, un student la geologie. Tatăl acestuia deținea o funcție înaltă în armată, dar mama își pusese capăt zilelor. Tatăl lui Jingqiu era deținut politic undva în China, iar mama ei, o fostă profesoară căreia i se pusese eticheta de “capitalistă”, își crește greu copiii din joburi considerate dezonorante. În ciuda faptului că Jingqiu și familia ei ar putea avea de suferit, cei doi se îndrăgostesc.

RETURN MOVIES

(UNTITLED)
(Fără titlu)
Comedie, USA, 2009
R: Jonathan Parker
D: Adam Goldberg, Marley Shelton, Eion Bailey, Lucy Punch, Vinnie Jones

Lumea artei, din altă perspectivă, una foarte neobișnuită.

Urmăriți un film inteligent realizat cu mult umor, o peliculă ce oferă o imagine diferită a ceea ce poate fi lumea artei, care este privită dintr-o perspectivă foarte neobișnuită. Protagoniștii acestei comedii satirice despre arta modernă sunt doi oameni ale căror destine se intersectează neașteptat. Povestea este plasată pe Coasta de Est, în New York, iar personajul-cheie al poveștii este Madeleine (Marley Shelton), o tânără frumoasă care conduce o galerie de artă de lux din NY. Ea este foarte mândră că organizează cele mai îndrăznețe și de ultimă oră expoziți de pe Coasta de Est. Toate merg conform planului până în clipa în care iubitul femeii are neinspirata idee de a i-l prezenta pe fratele său, căci Madeleine se îndrăgostește până peste cap de fratele iubitului său.

06 (AKA. 1-900)
Linia erotică
Dramă, Olanda, 1994
R: Theo Van Gogh
D: Ariane Schluter, Ad Van Kempen

Povestea a doi oameni singuri care “se întâlnesc” folosind o linie telefonică erotică. Deși este vorba despre un joc care are reguli clare, cei doi devin din ce în ce mai nerăbdători să se cunoască.

Sara și Thomas sunt doi oameni singuri preocupați mai ales de profesie. Ei “se cunosc” la telefon, pe o linie erotică. Relația lor avansează rapid, în sensul că ajung să petreacă tot mai mult timp împreună. Convorbirile devin erotice, amuzante, frustrante și chiar sinistre, iar ei sunt din ce în ce mai nerăbdători să se întâlnească. Oare se va întâmpla asta vreodată? În ciuda regulilor inițiale ale jocului conform cărora cei doi nu au voie să se întâlnească vreodată sau să știe care este identitatea celuilalt, fiecare dintre cei doi își dorește atingerea fizică a celui care se află la celălat capăt al firului.

200 CIGARETTES
200 de ţigări
Comedie, SUA, 1999
R: Risa Bramon Garcia
D: Ben Affleck, Martha Plimpton, Casey Affleck, Christina Ricci, Courtney Love

„Iubirea este ca o țigare”

Cândva la începutul anilor ’80, mai mulți tineri se pregătesc de petrecerea dintre ani, fiind în căutare de iubire și sex sau chiar de amândouă dacă este posibil. Ei sunt preocupați de relațiile pe care le au, de singurătate și de propriile vise și neliniști.

Urmăriți un film cu Ben Affleck, Christina Ricci și Courtney Love. În seara de Anul Nou al lui 1981, o gașcă de tineri din New York sunt în drum către petrecerea nebună care urmează să celebreze un nou început. Cu toții visează ca în această seară să aibă parte de dragoste, sex sau, de ce nu, de amândouă. Aproape toți fumează și fiecare va fi primi în cele din urmă ceea ce i se cuvine. Înainte ca soarele să răsară, oameni care nu se văzuseră în viața lor devin iubiți, iar prietenii apropiați ajung să fie mai mult decât atât.

A MIDSUMMER NIGHT’S SEX COMEDY
Comedia erotică a unei nopţi de vară
Comedie, SUA, 1982
R: Woody Allen
D: Woody Allen, Mia Farrow, José Ferrer, Julie Hagerty, Tony Roberts

La finalul unei petrecere de nuntă de la o casă de vacanță amenajată în stil rustic, se nasc alte idile, iar partenerii se schimbă între ei.

Andrew Hobbs (Woddy Allan), inventator excentric și brocker pe Wall Street, și soția lui, Adrian (Mary Steenburgen), trec printr-o perioadă delicată. Cei doi sunt gazdele unei petreceri de nuntă care se va ține la casa lor de vară aranjată în stil rustic. Mirii sunt Ariel (Mia Farrow) și Leopold (Jose Ferrer), vărul lui Adrian. În weekend, un alt cuplu sosește aici și, până la finalul șederii lor acolo, se nasc noi idile, iar parternerii sexuali se schimbă între ei.

ACTION JACKSON
Action Jackson
Acțiune, SUA, 1988
R: Craig R. Baxley
D: Carl Weathers, Craig T. Nelson, Vanity, Sharon Stone, Thomas F. Wilson

Povestea unui om care nu este intimidat de puterea pe care o are un afacerist bogat care face legea în tot orașul.

Jericho "Action" Jackson (Carl Weathers) și-a pierdut gradul de locotenent în urma unor acuzații de abuz în serviciu în momentul în care îl arestase pe fiul lui Peter Dellaplane (Craig T. Nelson), un bogat om de afaceri din Detroit. Astfel, de doi ani, el este sergent și are muncă de birocrat, deoarece își pierduse și permisul de port armă. Deși Dellaplane și banii lui fac legea în acest oraș, Jackson nu se resemnează, fiind decis să își facă dreptate și să își spele onoarea. El începe să le pună întrebări lui Patrice (pe atunci tânăra Sharon Stone), cea de-a doua soție a lui Peter, dar și lui Sydney Ash (Vanity).

AJAMI
Ajami
Dramă, Israel, 2009
R: Yaron Shani, Scandar Copti
D: Shahir Kabaha, Ibrahim Frege, Fouad Habash, Youssef Sahwani, Ranin Karim

Filmul regizat de Yaron Shani și Scandar Copti vorbește despre tragica fragilitate a existenței umane experimentată de oamenii dintr-o comunitate din Ajami, acolo unde dușmanii sunt în situația de a trăi ca vecini.

Nu este un loc mai potrivit pentru a exprima coliziunea dramatică a mai multor lumi foarte diferite. Comunitatea din Ajami este un amestec cultural între evrei, musulmani și creștini. Realitatea de aici este privită din perspectiva mai multor personaje, astfel încât devenim martorii situațiilor greu de imaginat în care trăiesc oamenii de aici. Nasri (Fouad Habash), un puști de treisprezece ani, are o viață de coșmar, deoarece toată familia sa ajunge să fie în mare pericol. Asta se întâmplă după ce unchiul lor îl rănește pe unul dintre membrii unui clan important. În acest timp, palestinianul Binj visează un viitor strălucit alături de iubita lui. Malek (Ibrahim Frege), un tânăr palestinian refugiat, lucrează ilegal pentru a putea strange banii de care are nevoie pentru o operație care ar salva viața mamei sale. Un alt personaj al poveștii este polițistul evreu Dando (Eran Naim), care este obsedat de găsirea fratelui său dispărut.

AMERICAN FLYERS
Cursa
Dramă, SUA, 1985
R: John Badham
D: Kevin Costner, David Grant, Rae Dawn Chong, Alexandra Paul, Janice Rule

Povestea unor oameni curajoși care au șansa de a-și împlini un vis care le va schimba viața pentru totdeuana.

Clipele de liniște ale celor din familia Sommers sunt pe sfârșite, căci tragedia este pe cale să lovească. Unul intre cei doi fii suferă de o maladie fatală. Deși știe ce i se întâmplă, el nu vrea să renunțe la visul de a câștiga "Hell of the West", un istovitor concurs de ciclism de 91 de mile. David (David Grant) și Marcus (Kevin Costner) sunt doi frați care fuseseră despărțiți după ce tatăl lor murise. Acum se reîntâlnesc și, pentru a reanima relația, decid să participe împreună la un concurs de ciclism care durează trei zile. În cele din urmă, răsplata acestei încercări va fi cu mult mai mare decât aceea de a fi câștigat trofeul competiției.

AND NOW FOR SOMETHING COMPLETELY DIFFERENT
Monty Python: Ceva Complet diferit
Comedie, Marea Britanie, 1971
R: Ian Macnaughton
D: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones

Primul lung-metraj Monty Python este o colecție ale celor mai bune momente refilmate din primele două sezoane ale serialului "Monty Python’s Flying Circus".

Regizorul Ian MacNaughton este cel care îi conduce pe John Cleese, Graham Chapman, Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones și Terry Gilliam în această isterie haotică prin locurile deja cunoscute de fanii Monty Python. Astfel, întâlnim magazine de animale de companie, birouri ale consilierilor maritali, străzile Londrei, doamne trecute de prima tinerețe care conduc motociclete, spărgători de bănci, furculițe murdare… De asemenea, subiectele sunt unele de larg interes: armata, poliția, guvernul britanic, instanțele de judecată, Mao sau reporterii de televiziune.

BITTER SWEETHEART (AKA. LINAS KVÄLLSBOK)
Iubire amară
Dramă, Suedia, 2007
R: Hella Joof
D: Adam Lundgren, Mylaine Hedreul, Viktor Axelsson

Lina Berglund are 15 ani și s-a cam săturat să treacă neobservată și să vadă că nimeni nu dorește să o sărute. Nici prietenele ei nu par a o ajuta să traverseze mai ușor această perioadă. În vreme ce Thea este frumușică și foarte populară, Carro este foarte extrovertită, iar Lina se află undeva la mijloc, însă are mai puțin din fiecare. Deși, pare a fi liantul care le ține pe cele trei împreună, de foarte multe ori, Linda se simte desconsiderată. Dar, situația este pe cale să se schimbe, căci Linda decide ca asta să se întâmple acum, în ultimul lor semestru înainte de liceu.

BLACK BREAD
Pâine neagră
Dramă, Spania, 2010
R: Agustí Villaronga
D: Francesc Colomer, Marina Comas, Nora Navas, Roger Casamajor, Lluïsa Castell

Un băiat devine martorul ultimelor clipe ale unui micuț și ale părintelui acestuia. Lumea se prăbușește în jurul lui din clipa în care tatăl lui este considerat suspect principal al acestui caz, dar băiatul decide să îl găsească pe criminal și să spele onoarea pătată a părintelui său.

Andreu este un puști de unsprezece ani care devine martorul ultimelor clipe de viață ale unui băiețel și ale tatălui acestuia. Ultimul cuvând rostit de micuț fusese “Pitorliua”, numele unei fantome misterioase care locuia într-o peșteră din pădure. Inițial, cei care anchetau cazul au crezut că este vorba despre un accident, însă, în scurt timp, ajung la concluzia că acolo avusese loc o crimă. Tensiunea crește, deorece cel care este considerat suspectul principal este chiar Farriol, tatăl lui Andreu. Lumea începe să se prăbușească în jurul băiatului. Dragul său părinte, care era un adevărat erou pentru el, devine un fugar căutat de poliție, iar mama lui muncește până la epuizare într-o fabrică pentru a-și hrăni familia. Pentru a fi în siguranță, Andreu este trimis la țară, acolo unde avea să locuiască împreună cu bunica, mătușile și verișorii săi. Pentru a face față sentimentelor de pierdere și de teamă, el își creează o lume imaginară populată de menajeria lui de păsări, mituri și legende locale. Cu toate acestea, băiatul nu poate fugi de realitate pe termen lung. În clipa în care realizează că autoritățile nu au pe nimeni altcineva în vizor, Andreu este decis să îl găsească pe adevăratul criminal și să spele onoarea pătată a tatălui său.

BLACK, WHITE AND BLUES
Negru, alb şi albastru
Dramă, SUA, 2010
R: Mario Van Peebles
D: Michael Clarke Duncan, Morgan Simpson, Kiele Sanchez, Taryn Manning, Luke Perry

Muzicalul lui Mario Van Peebles ne poartă într-o călătorie în istoria blues-ului. Urmăriți povestea a doi străini care, printr-un concurs al împrejurărilor, ajung să se împrietenească, descoperind astfel calea către izbăvire.

Când era mai împovărat de datorii ca niciodată, Bailey (Morgan Simpson), un talentat chitarist de muzică blues, află că tocmai a devenit moștenitorul averii bunicului său. Deși la început nu crede nimic din această poveste pe care o aude de la Augy (Michael Clarke Duncan), Bailey va porni la drum împreună cu acesta pentru a intra în posesia noii sale proprietăți. Această călătorie îl va face pe artist să înțeleagă faptul că uneori salvarea apare atunci când te aștepți mai puțin. Din distribție, Kiele Sanchez, Taryn Manning, Luke Perry și Tom Skerritt

BLOW OUT
O moarte suspectă
Thriller, SUA, 1981
R: Brian De Palma
D: John Travolta, Nancy Allen, John Lithgow, Dennis Franz, Peter Boyden

În încercarea de a înregistra sunetul perfect, un bărbat pasionat de efecte speciale ajunge să fie implicat într-o crimă.

John Travolta interpretează rolul unui îndrăzneț realizator de film care încearcă să deconspire o enigmatică poveste politică, iar Nancy Allen joacă o tânără care știe prea multe.

Jack Terri (John Travolta) își câștigă existența din înregistrarea sunetelor pe care le foloseștea apoi pentru filme. Într-una dintre nopți, în momentul în care încerca să înregistreze un alt sunet de afară, el este martorul unui accident. O mașină cade de pe pod în apă. Deși în mașină se aflau un bărbat și o femeie, Jack reușește să o salveze doar pe ea, este vorba despre Sally (Nancy Allen). După ce pune cap la cap niște informații, el realizează că, înainte de accident, auzise și o împușcătură. După ce fotograful Manny Karp (Dennis Franz) vine cu imagini de la accident, Jack descoperă motivul real pentru care naiva Sally se aflase în mașină și are și proba cu care să poată dovedi că are dreptate. Din păcate, el va realiza în ce situație s-a pus abia atunci când va fi prea târziu.

BRING ME THE HEAD OF ALFREDO GARCIA
Aduceţi-mi capul lui Alfredo Garcia!
Acțiune, SUA, 1974
R: Sam Peckinpah
D: Warren Oates, Isela Vega, Robert Webber, Gig Young, Helmut Dantine

Un tată rănit oferă 1.000.000 de pesos recompensă pentru capul unui ticălos, fără să știe că acesta este deja mort.

În clipa în care descoperă că fiica lui inocentă a fost sedusă de Alfredo Garcia, El Jeffe le oferă 1.000.000 de pesos unor asasini profesioniști pentru capul lui Garcia. Problema este că cel căutat este deja mort și îngropat. Astfel, începe goana după descoperirea locului unde se află înmormântat Garcia, iar cei care pornesc în acestă aventură au de gând să îl dezgroape pentru a duce capul și a pune mâna pe recompensă.

CE QU’IL FAUT POUR VIVRE (AKA. THE NECESSITIES OF LIFE)
Prietenia
Dramă, Canada, 2008
R: Benoît Pilon
D: Natar Ungalaaq, Éveline Gélinas, Paul-André Brasseur, Vincent-Guillaume Otis, Antoine Bertrand

O poveste di anii ’50, atunci când în partea de nord a Canadei izbucnise epidemia de tuberculoză.

Oare de ce are nevoie o ființă umană pentru a trăi?

Povestea lui Benoît Pilon începe în anul 1952, când Tivii, un vânător inuit din Nord care suferea de tuberculoză, pleacă la sanatoriul din Quebec pentru a se trata. Dezrădăcinat, departe de cei dragi și fără să știe limba franceză, el se trezește într-o lume complet străină, iar asta îl face să se simtă deznădăjduit. În clipa în care refuză să mănânce și spune că preferă să moară, asistenta care avea grijă de el, Carole (Éveline Gélinas), realizează că situația în care se află pacientul este una mult mai gravă decât credea ea la început. Astfel, femeia aranjează în așa fel încât la clinică să fie transferat Kaki, un băiat orfan care era și el bolnav, dar cunoștea ambele limbi. În plus, și el avusese experiența celor două lumi, aceea din care provenea Tivii și aceasta în care ajunseseră amândoi. Cu ajutorul lui, Tivii va reuși să-și redescopere energia și dorința de a trăi. În cele din urmă, acesta regăsește speranța, intenționînd să îl adopte pe Kaki și să-l ducă acasă, făcându-l parte din familie.

CHILDREN OF THE CORN
De veghe în lanul de porumb
Horror, SUA, 1984
R: Fritz Kiersch
D: Peter Horton, Linda Hamilton, R.G. Armstrong, John Franklin, Courtney Gains

Atenție, film horror- partea întâi!

Doi îndrăgostiți care se aflau într-o călătorie prin țară se opresc undeva în Nebraska, iar aici devin martorii unei descoperii șocante. Cu trei ani înainte de sosirea lor acolo, îndemnați de un demon pe care cei de acolo îl numeau “He Who Walks Behind The Rows” (“Acela care umbla în spatele rândurilor”), puștii din acea comunitate îi omorâseră pe adulți. Pelicula are la bază povestirea "Night Shift" a lui Stephen King.

CHILDREN OF THE CORN II: THE FINAL SACRIFICE
De veghe în lanul de porumb 2: Sacrificiul final
Horror, SUA, 1992
R: David Price
D: Terence Knox, Paul Scherrer, Ryan Bollman, Christie Clark, Rosalind Allen

John Garrett (Terence Knox) este ziarist și lucrează la o publicație-tabloid. Acesta decide să pornească într-o călătorie în Gatlin, Nebraska, pentru a relata despre crimele teribile care se întâmplaseră în acea zonă. Adepți ai unui cult neobișnuit, puștii de aici își asasinaseră părinții! Din poveștile teribile ale adolescenților, cel care îi îndemnaseră să facă asta era un spirit malefic, pe care îi îl numeau “He Who Walks Behind The Rows” (“Acela care umbla în spatele rândurilor”), referindu-se la rândurile de porumb. Astfel, Garrett și antropologul Frank Red Bear, vor descoperi secretul acestui oraș în care copiii o luaseră razna.

CHUNGKING EXPRESS (AKA. CHUNG HING SAM LAM)
Chungking Express
Dramă, Hong Kong, 1994
R: Kar-Wai Wong
D: Brigitte Lin, Tony Leung Chiu-Wai, Faye Wong, Takeshi Kaneshiro, Valerie Chow

Acțiunea peliculei lui Kar-Wai Wong începe în noaptea de 1 aprilie 1994, într-un complex commercial din Honh Kong. Atunci, o chinezoaică ce purta o perucă blondă se străduia să ascundă heroină printre lucrurile unor pakistanezi care erau angajați să scoată drogurile din țară.

De fapt, filmul este alcătuit din două povești. Protagonistul celei dintâi este un polițist care încă mai suferă după fosta iubită și își dă singur un termen de maximum 30 de zile pentru a-și găsi o altă femeie de care să se îndrăgostească. Ceea ce se întâmplă este complet imprevizibil, căci cea care îi va schimba viața este chiar traficanta de droguri blondă de mai devreme. În cea de-a doua poveste, un alt polițist pune ochii pe o chelneriță foarte atrăgătoare și este hotărât să își reorganizeze complet viața.

CLUB PARADISE
Clubul Paradis
Comedie, SUA, 1986
R: Harold Ramis
D: Robin Williams, Peter O’Toole, Rick Moranis, Jimmy Cliff, Twiggy

Sunteți invitați într-o vacanță pe care nu veți reuși să o uitați niciodată. Nu contează cât de mult v-ați strădui!…

Jack Moniker (Robin Williams), un pompier din Chicago care fusese rănit în timp ce se afla la datorie, decide să-și folosească banii primiți pentru infirmitatea dobândită la datorie pentru a deschide un resort în Caraibe. Printre primii săi clienți se numără Barry Nye (Rick Moranis) și Barry Steinberg (Eugene Levy), Phillipa Lloyd (Twiggy) și Terry Hamlin (Joanna Cassidy) și Linda White (Andrea Martin). În vreme ce turiștii se hârjoneau în complexul cam prăpădit al lui Jake, pe insulă adie vânt de revoluție, și, cu această ocazie, își fac apariția în peisaj revoluționarul Ernest Reed (Jimmy Cliff) guvernatorul britanic Anthony Cloyden Hayes (Peter O’Toole) și premierul Solomon Gundy (Adolph Caesar).

DEAR ALICE
Dragă Alice
Dramă, Suedia, 2010
R: Othman Karim
D: Danny Glover, Tuva Novotny, Regina Lund, Stefan Sauk

Viețile unor oameni foarte diferiți ajung să se intersecteze într-una dintre zilele care păreau a fi încă una dintre cele trase la indigou. Cu toate astea, când soarele va fi apus, nimic nu va mai fi la fel pentru ei.

Franzis Namazi (Danny Glover) este un imigrant care a sosit recent din Gambia în Suedia. El este pe cale să renunțe la mica lui afacere, este vorba despre un magazin în care vinde obiecte de artă africană. Avocata Karin Carlsson-Said (Tuva Novotny) urmează să mai facă un pas în carieră. Soțul ei, Moses (Peter Gardiner), trebuie să trimită bani pentru tatăl său care este în spital în Uganda, dar asta nu este deloc ușor și, în plus, mai are și probleme cu serviciul. Bosse (Ulf Brunnberg) află că tocmai a fost dat afară de la propria emisiune, iar nevasta lui se iubește cu altul. Håkan (Stefan Sauk) este un tip fermecător care știe cum este să fii celebru, dar are probleme mari cu alcoolul și, acum mai mult decât oricând, are mare nevoie de ajutorul avocatei sale, Karin Carlsson-Said. În timpul a ceea ce părea încă una dintre acele zile obișnuite, acești oameni iau decizii care nu par deloc ieșite din comun. Cu toate acestea, în scurt timp, existența lor va suferi schimări dramatice.

DESERT BLOOM
Floarea deşertului
Dramă, SUA, 1986
Regia: Eugene Corr
Cu: Jon Voight, Jobeth Williams, Ellen Barkin, Allen Garfield, Annabeth Gish

Prin intermediul acestei producţii vom arunca o privire în viaţa unei familii, cu micile bucurii şi tristeţi, micile intrigi şi marile dezamăgiri.

Acţiunea filmului este plasată în anii ’50, în Las Vegas şi vom descoperi împreună o poveste inteligentă şi uimitoare despre temerile unor fete ce trăiesc într-un mediu corupt şi depravat. Poate fi o lecţie de viaţă.

DOLLS (2002)
Păpuşi
Dramă, Japonia, 2002
R: Takeshi Kitano
D: Miho Kanno, Hidetoshi Nishijima, Tatsuya Mihashi, Chieko Matsubara, Kyôko Fukada

Trei povești de dragoste nemuritoare: un cuplu tânăr care urmează să se despartă și un bătrân care se întoarce în parc, acolo unde obișnuia să se întâlnească cu fosta iubită în urmă cu mulți ani. Cea de-a treia este aceea a unui star pop desfigurat care are parte de devotamentul incredibil al celui mai mare fan al său.

Matsumoto și Sawako fuseseră fericiți cândva, dar amestecul părinților și succesul în carieră îl determină pe tânăr să facă o alegere dureroasă.

Hiro este un bătrân care, cu treizeci de ani în urmă, atunci când era un biet muncitor într-o fabrică, fusese abandonat de iubita lui. Acum, el se întoarce în parcul unde ei obișnuiau să se întâlnească.

Deoarece chipul ei frumos este acoperit de bandaje, Haruna își petrece cea mai mare parte a timpului privind marea. Cu puțin timp în urmă, era un star pop și trăia în lumea fascinantă a vedetelor, acordând interviuri și autografe. Deși nu mai este în lumina reflectoarelor, cel mai devotat fan îi rămâne alături.
Poveși delicate de dragoste nemuritoare.

EXCHANGE (AKA. SCHIMB VALUTAR)
Schimb valutar
Dramă, România, 2008
R: Nicolae Margineanu
D: Cosmin Selesi, Aliona Munteanu, Andi Vasluianu, Predica Neculai, Rodica Ionescu

Un film în care eroii sunt victime ale tranziției de la comunism la economia de piață, este vorba despre o dramă narată cu foarte mult umor. “Schimb valutar” spune povestea unui bărbat prins în cercul vicios al sărăciei și declinului.

Oare cât de departe poate merge un om în încercarea de a reclama ceea ce a pierdut? Aceasta este întrebarea pe care o lansează Nicolae Mărgineanu cu filmul “Schimb valutar”.

Emil și soția sa rămân șomeri și, în această dramatică situație, ei decid să vândă tot și să plece în Australia. Numai că, planurile lor suferă o modificare dramatică în momentul în care un escroc din București îi lasă fără nicio lețcaie. Râmași fără absolut nimic, Emil este pus în situația de a face absolut orice pentru a face rost de ceva bani pentru familia sa.

EXQUISITE CORPSE (2010)
Un cadavru splendid
Horror, USA, 2010
R: Scott David Russell
D: Steve Sandvoss, Nicole Vicius, Guillermo Díaz, Tessa Thompson, Larry Cedar

O poveste de dragoste în stil gotic, o peliculă horror un pic mai altfel. Oare până unde este dispus să ajugă cineva pentru a mai fi încă o zi cu persoana iubită?

În clipa în care iubita unui tână neurolog moare în mod tragic, acesta realizează un ser care să o aducă înapoi la viață. Din păcate, rezultatele sunt temporare, iar el, în disperarea de a o reînvia pe femeie, va descinde într-un univers teribil. Oare până unde va merge pentru a fi încă o zi alături de iubita lui?

FAINTHEART
Slab de inimă
Comedie, Marea Britanie, 2008
R: Vito Rocco
D: Eddie Marsan, Ewen Bremner, Jessica Hynes, Bronagh Gallagher, Tim Healy

Un bărbat care se distrează de minune trăind în trecut începe să aibă zile grele atunci când este pus în situația de a face față prezentului.

Richard (Eddie Marsan) își petrece timpul negociind cu morocănoșii lui clienți, însă, în weekend, acesta se transformă, devenind un luptător viking de temut. Richard și cel mai bun pieten al său, Julian (Ewen Bremner) fac parte din Broadswords, un grup local și vor să reconstituie cele mai importante bătălii. Cu toate acestea, Cath (Jessica Hynes), soția lui Richard, și-a cam pierdut răbdarea, fiind nemulțumită că acesta petrece atât de mult timp cu grupul și nu prea stă deloc pe-acasă. Până și Martin (Joseph Hamilton), fiul lor, s-a plictisit de hobby-ul tatălui său, care îi aduce tot felul de răutăți din partea colegilor de clasă. Astfel, Cath este decisă să meargă mai departe fără el, iar când Richard încearcă să o recucerească află că femeia care îi fusese soție se întâlnește deja cu altcineva. Pe de altă parte, în viața lui Julian pare să iasă soarele, căci iubita lui îi cere să se mute împreună. Dar, mama lui nu se poate împăca deloc cu gândul că puiul ei vrea să plece de acasă.

FALLEN ANGELS (AKA. DUO LUO TIAN SHI)
Îngeri căzuţi
Dramă, Hong Kong, 1995
R: Kar-Wai Wong
D: Leon Lai, Michelle Reis, Takeshi Kaneshiro, Charlie Yeung, Karen Mok

Ming (Leon Lai) este un asasin cu sânge rece care s-a cam săturat de viața lui care înseamnă riscuri la orice pas, așa că se gândește foarte serios să se retragă. Agentul său, care încălcase codul profesionalismului, implicându-se într-o relație personală, reușește să îl convingă pentru un ultim job. Cu toate acestea, decizia lui de a accepta va avea consecințe de-a dreptul fatale. În cealaltă parte a orașului, îl întâlnim pe He (Takeshi Kaneshiro), un infractor mut. El se îndrăgostește de o femeie care tocmai se despărțise de iubit. Cumva, destinele celor patru personaje vor ajunge să se intersecteze.
Pregatiți-vă pentru imprevizibil!

FIREWORKS (AKA. HANA-BI)
Foc de artificii
Suspans, Japonia, 1997
R: Takeshi Kitano
D: Takeshi Kitano, Kayoko Kishimoto, Ren Ohsugi, Susumu Terajima, Tetsu Watanabe

Un fost polițist sparge o bancă și astfel face rost de banii de care are nevoie pentru a o ajuta pe văduva unui polițist. După asta, el pornește într-o ultimă vacanță împreună cu soția sa care mai are foarte puțin de trăit.

Nishi este un fost ofițer de poliție care se simte responsabil, așa că este decis să aducă alinare în viața celor dragi. Nu este deloc simplu, deoarece partenerul său fusese schilodit în urma unui filaj dezastruos, un coleg este împușcat mortal de către acelaș ticălos, iar soția suferă de o boală incurabilă. Astfel, pentru a reuși să facă lucruri bune pentru cei dragi, el trebuie să încalce legea. Prin urmare, Nishi jefuiește o bancă și așa face rost de banii de care are nevoie pentru a o ajuta pe văduva unui polițist, iar apoi pornește într-o ultimă vacanță alături de soția sa.

Premii și nominalizări la Argentinean Film Critics Association Awards, Awards of the Japanese Academy, Blue Ribbon Awards, Chicago Film Critics Association Awards, Cinema Brazil Grand Prize, César Awards, European Film Awards, Film Critics Circle of Australia Awards, Festivalul de Film de la Veneția, São Paulo International Film Festival, National Society of Film Critics Awards.

FLIRTING
Flirt
Dramă, Australia, 1991
R: John Duigan
D: Noah Taylor, Thandie Newton, Nicole Kidman, Bartholomew Rose, Felix Nobis

Urmăriți cum se naște și crește o poveste de iubire la început de viață.
John Duigan ne aduce în Australia lui 1965, atunci când timidul Danny Embling (Noah Taylor) se îndrăgostește de Ugandan Thandiwe (Thandie Newton), o fată frumoasă care urma cursurile școlii de fete. Această relație le va deschide amândurora noi perspective și îi va ajuta să treacă mai ușor peste răutățile pe care le îndură de la colegii lor. Cei doi se întâlniseră cu prilejul unui meci de rugby, atunci când câteva dintre fetele de la Cirencester veniseră în vizită. În esență, filmul se clădește pe povestea de iubire dintre acest tânăr care este privit ca un intrus de către colegi și frumoasa care are de suferit din cauza culorii pielii.

FLORENCE NIGHTINGALE (1985)
Florence Nightingale
Dramă, Marea Britanie, 1985
R: Daryl Duke
D: Jaclyn Smith, Timothy Dalton, Claire Bloom, Jeremy Brett, Ann Thornton

Această dramă regizată de către Daryl Duke se inspiră din viața lui Florence Nightingale, o femeie aristocrată care a înfruntat societatea victoriană pentru a reforma sistemul sanitar al vremii și a pus bazele profesiei de asistent medical, așa cum o cunoaștem noi astăzi.

Povestea insistă asupra vocației lui Nightingale (Jaclyn Smith) de a-i ajuta pe cei bolnavi. În acea perioadă, profesia de asistent medical era considerată dezonorantă pentru o femeie de condiția sa, dar ea a luat în serios ceea ce dorea să facă, fără să țină cont de acest amănunt. Povestea nu se rezumă doar la asta, deoarece, viața îi va pregăti încă o provocare. La un moment dat, lui Florence va fi pusă în situația de a alege între carieră și dragostea pentru elegantul Richard Milnes (Timothy Dalton).

Determinată să îmbunătățească situația celor bolnavi, Nightingale începe reforma la un spital din Londra, dar nu se va opri aici. Mai târziu, în timpul Războiului din Crimeea, ea va merge ca asistentă pe câmpul de luptă, devenind o adevărată eroină națională. Eforturile sale în ceea ce privește reformarea îngrijirii medicale britanice nu au rămas nerăsplătite, deoarece a fost decorată de însăși regina Victoria.

Povestea unei femei din nobilimea britanică care știa precis ce are de făcut pentru a reforma sistemul sanitar britanic și pentru a pune bazele profesiei de asistent medical, așa cum o cunoaștem noi astăzi. Și nimeni nu a reușit să o oprească să facă ceea ce și-a pus în minte.

FREDDY’S DEAD: THE FINAL NIGHTMARE
Sfârşitul lui Freddy: Coşmarul final
Horror, SUA, 1991
R: Rachel Talalay
D: Robert Englund, Lisa Zane, Shon Greenblatt, Lezlie Deane, Ricky Dean Logan

Horror este un cuvânt, o categorie, o vorbă, dar, ceea ce urmează este dincolo de orice imaginație! Așteptați-vă la ce este mai rău și mai rău…

„Sfârşitul lui Freddy: Coşmarul final” este al șaselea film din seria „Nightmare on Elm Street”. Dacă aveați impresia că ați văzut tot ceea ce era de văzut, nu este chiar așa. De această dată, așteptați-vă la ceea ce este mai rău. Acum, Freddy Krueger (Robert Englund) se va confrunta în sfârșit cu persoana pe care nu a reușit până acum să o învingă.

FREEWAY KILLER
Bonin, ucigaşul de pe autostradă
Horror, SUA, 2010
R: John Murlowski
D: Scott Anthony Leet, Michael Rooker, Dusty Sorg, Cole Williams, Thomas Curtis

Subiectul filmului este inspirat de o poveste reală, este vorba despre William Bonin, cel numit și “Bonin, ucigaşul de pe autostradă”, cel mai cunoscut asasin în serie din California.

Urmăriți povestea adevărată a unuia dintre cei mai cunoscuți criminali în serie din California. Acesta i-a terorizat pe americanii luni întregi. Asasinul pornea în căutarea următoarelor sale victime, gonind pe autostrăzi. Cadavrele erau găsite cu urme de violență, agresiuni sexuale și mutilate oribil. Autorul acestor crime abominabile se numește William Bonin (Scott Anthony Leet) și a îngrozit omenirea din luna mai 1979 până în iunie 1980. O poveste terifiantă, care, din păcate, nu este scornită de mintea nimănui, ci este pusă la cale de un creier bolnav, este vorba despre o istorie care chiar s-a întâmplat în California anilor ’80.

FRIDAY THE 13TH (1980)
Vineri 13
Horror, SUA, 1980
R: Sean S. Cunningham
D: Betsy Palmer, Adrienne King, Harry Crosby, Laurie Bartram, Jeannine Taylor, Ari Lehman

Deși nimeni nu s-ar fi gândit, moartea tragică a unui copil este doar începutul unui șir de crime teribile care au loc după douăzecișicinci de ani de la tragicul eveniment.

Pelicula regizată de Sean S. Cunningham a fost filmată la Camp Nobebosco, în New Jersey, în locul unde chiar se află o tabără reală. Cu douăzecișicinci de ani în urmă, la Crystal Lake, Jason Voorhees (Ari Lehman), un copil care se afla în această tabără, murise înecat. După un sfert de veac, tabăra este pe cale să se redeschidă, iar locul să răsune din nou de glasuri de copii. Însă, o furtuna va izola lacul, iar supraveghetorii vor fi uciși unul câte unul.

GIGOLA
Gigola
Dramă, Franța, 2010
R: Laure Charpentier
D: Lou Doillon, Marie Kremer, Eduardo Noriega, Marisa Berenson, Marisa Paredes

În anii ’60, George, o tânără care provenea dintr-o respectabilă familie catolică, ajunge să fie hăituită de sinuciderea lui Sybil, o profesoară de care ea se îndrăgostise. Această tragedie în urma căreia își pierduse iubita o devastează, iar suferința o aduce într-o lume a exceselor hedoniste. Atunci când ea realizează că nu îi poate atrage pe bărbații mai în vârstă care sunt mult mai generoși cu banii, George se reinventează sub numele Gigola, un fel de gigolo dedicat numai femeilor.

Pelicula are la bază controversatul bestseller “Gigola”, al lui Laure Charpentier. Cartea a fost tipărită pentru prima dată în anul 1972, dar a fost retrasă de pe piață de către cenzori. Controversatul roman a fost republicat în 2002, după 30 de ani.

GLORIOUS 39
Gloriosul an 1939
Thriller, Marea Britanie, 2009
R: Stephen Poliakoff
D: Romola Garai, Bill Nighy, Julie Christie, David Tennant, Juno Temple

O tânără trăiește cu povara unor secrete teribile, deoarece toți cei care află despre ce este vorba mor.

O femeie face o descoperire surprinzătoare care va avea consecințe nebănuite pentru ea. Povestea este plasată în anulu 1939, iar protagonistă este Anne Keyes (Romola Garai), o tânără atrăgătoare care reușește să aibă parte de un success modest în cariera de actriță. Ea este fiica adoptivă a lui Alexander Keyes (Bill Nighy), un politician de carieră și membru al Parlamentului. Anne locuiește încă în casa părinților, împreună cu părinții, fratele și sora ei. Într-una dintre seri, Hector (David Tennant), un prieten de-al lui Alexander, vorbește despre faptul că el nu este de acord cu politica premierul Neville Chamberlain. Balcombe (Jeremy Northam), pare indiferent la afirmațiile lui. Ceva mai târziu, Hector este găsit mort, în urma unei aparente tentative de sinucidere. Anne începe să devină supicioasă în legătură cu adevărata cauză a morții, după ce descoperă înregistrări din seara discuțiilor de la cină. Situația devine chiar mai complicată, deoarece toți cei cu care Anne discută despre asta sunt găsiți morți.

HELLRAISER II. – HELLBOUND
Hellraiser 2: Spre iad
Horror, Marea Britanie, 1988
R: Tony Randel
D: Ashley Laurence, Kenneth Cranham, Clare Higgins, Doug Bradley, Imogen Boorman

Doctorul Channard primește un nou pacient, este vorba despre o fată care spune că familia i-a fost distrusă de niște creaturi teribile.

Kristy Cotton este internată într-un spital de psihiatrie și retrăiește momentele infernale care au fost provocate de spiritele diabolice ce se aflau într-o cutie de puzzle. Medicul Channard, cel care o are în grijă, este de multă vreme fascinat de secretele întunecate ale acestei legendare cutii de puzzle și este extaziat când reușește să o reanimeze pe Julia, criminala mamă-vitregă a fetei. Pentru a se revanșa, femeia îi destăinuie un secret de dincolo de timp și spațiu. Între timp, Kristy are o revelație cu tatăl său care îi cere să îl salveze din ghiarele neîndurătoarelor creaturi.

I AM YOU (AKA. IN HER SKIN)
În locul ei
Dramă, Australia, 2009
R: Simone North
D: Guy Pearce, Sam Neill, Miranda Otto, Ruth Bradley, Kate Bell

Caroline era de părere că Rachel era perfectă și avea o viață frumoasă. Avea tot ceea ce ea nu ar fi avut cum să obțină ea vreodată, așa că decide să schimbe această situație, omorând-o.

Subiectul peliculei care este filmul de debut regizoral al producătorului Simone North este inspirat de întâmplări reale, este vorba despre o istorie teribilă din anul 1999. Rachel Barber (Kate Bell) este o fată frumoasă de cinsprezece ani. În plus, ea este o dansatoare talentată, are un iubit și se înțelege de minune cu părinții ei, Mike (Guy Pearce) și Elizabeth (Miranda Otto). Pe de altă parte, Caroline (Ruth Bradley), o tânără de 19 ani pe care părinții o angajează pentru a o supraveghea pe Rachel, este supraponderală, urâtă și are o relație foarte proastă cu tatăl ei (Sam Neill). Într-una dintre seri, când Rachel nu ajunge acasă, părinții se gândesc că ceva teribil s-a întâmplat cu fiica lor. Când anunța dispariția, oamenii legii le sugerează să se liniștească, deoarece, la vârsta aceasta, copiii adeseori pleacă de acasă. În această situație, Mike și Elizabeth pornesc singuri în căutarea lui Rachel. Caroline era de părere că Rachel era perfectă și avea o viață frumoasă. Era tot ceea ce ea nu ar fi avut cum să fie vreodată: frumoasă, sigură pe ea și fericită, așa că o omorâse.

IN THE LOOP
Un război neprogramat
Comedie, Marea Britanie, 2009
R: Armando Iannucci
D: Peter Capaldi, Tom Hollander, Gina Mckee, James Gandolfini, Chris Addison

“Un război neprogramat” este o satiră la adresa politicii interne și externe a doua dintre cele mai importante guverne din lume, este vorba despre cel din Marea Britanie și cel SUA. Bomba explodează în clipa în care, Simon Foster (Tom Hollander), unul dintre miniștri britanici face o afirmație uluitoare. El spune că războiul pe care reprezentanții celor două puteri îl doresc în Orientul Mijlociu este unul imprevizibil. Încercând să repare gafa, acesta revine cu o altă declarație care nu face decât să îi complice și mai mult situația. În cele din urmă, naivul ministru britanic merge în SUA și, deși știa precis de ce parte se poziționează, acesta ajunge să fie folosit de militanții pro, dar și de cei care se pronunțau împotriva războiului. În rolulul generalului Miller, James Gandolfini.

Pelicula regizorului Armando Iannucci (care a fost și co-scenarist) a obținut nominalizări la Oscar, BAFTA, Chicago Film Critics Association Awards, New York Film Critics Circle Awards și British Independent Film Awards pentru cel mai bun scenariu.

IN THE MOOD FOR LOVE (AKA. FA YEUNG NIN WA)
O iubire imposibilă
Romantic, Hong Kong, 2000
R: Kar-Wai Wong
D: Maggie Cheung, Tony Leung Chiu-Wai, Lai Chen, Rebecca Pan, Ping-Lam Siu

Povestea romantică a lui Kar-Wai Wong este plasată în anii ’60. Chow este un jurnalist care, împreună cu soția sa, se mută într-un nou apartament. Cam în același timp, Li-zhen, o secretară foarte frumoasă, și soțul acesteia se mută în aceeași clădire. În scurt timp, între cele două cupluri se dezvoltă tot felul de relații. Ei trec rapid de la prietenie la flirt și apoi la infidelitate, iar cei înșelați se gândesc să se răzbune, răsplătindu-i pe trădători cu aceeași monedă.

LA HAINE (AKA. HATE)
Ura
Dramă, Franța, 1995
R: Mathieu Kassovitz
D: Vincent Cassel, Hubert Koundé, Said Taghmaoui, Abdel Ahmed Ghili, Solo

„La Haine” este o peliculă încărcată de dramatism în care mai mulți tineri care fac parte din diferite rase se revoltă față de polițiștii dintr-o suburbie mizeră a Parisului, după ce unul dintre prieteni este bătut cu bestialitate.

Rasism, violență, xenofobie, o poveste tipică vremurilor pe care le trăim. Eroii poveștii sunt un evreu, un arab și un tânăr de culoare care visează să devină boxer profesionist. După o confruntare violentă dintre protestatari și polițiști, un tânăr arab este atacat brutal de către un om de ordine și ajunge pe patul de spital. În această situație, se naște o nouă revoltă, a celor care iau atitudine pentru abuzurile săvârșite de polițiști.

LA HORDE (AKA. THE HORDE)
Hoarda
Horror, Franța, 2009
R: Yannick Dahan, Benjamin Rocher
D: Claude Perron, Jean-Pierre Martins, Eriq Ebouaney, Aurélien Recoing, Doudou Masta

Ceea ce urmează este horror 100%. Veți urmări o bătălie apocaliptică, care se va da între gangsteri, poli#iști și mulți zombie.

În această producție horror regizată de Yannick Dahan și Benjamin Rocher, mai mulți polițiști care se află pe urmele unor criminali extrem de periculoși și ajung în situația de a se lupta pentru a scăpa cu viață. Franck Jimenez (Aurelien Recoing) este un ofițer de poliție în Paris care tocmai și-a pierut partenerul, pe Mathias Rivoallan, și nu se poate împăca deloc cu gândul că asasinii sunt liberi prin oraș. Convingerea lui este aceea că Rivoallan fusese omorât de o bandă de criminali extrem de periculoși, condusă de frații Markudis, este vorba despre Adewale (Eriq Ebouaney) și Bola (Doudou Masta). Văduva lui Rivoallan este convinsă și ea că frații Markudis sunt asasinii.

LA MARIEE ETAIT EN NOIR (AKA. THE BRIDE WORE BLACK)
Mireasa era în negru
Thriller, Franța, 1968
R: François Truffaut
D: Jeanne Moreau, Jean-Claude Brialy, Michel Bouquet, Charles Denner, Claude Rich

Urmăriți o poveste copleșitoare, plină de pasiune, o dramă care a făcut istorie la vremea ei, este vorba despre “Mireasa era în negru ”, peliculă regizată de către celebrul François Truffaut.

Julie Kohler este oprită de la sinucidere de către mama ei. După incident, ea pleacă din oraș. Femeia va urmări și va ucide cu sânge rece cinci bărbați care nu o cunoșteau. Care este scopul ei? Ce dorește de fapt? În rolul uneia dintre femeile celor uciși, frumoasa Jeanne Moreau. Ea este o mireasă care vrea să răzbune asasinarea soțului chiar în ziua nunții sale.

LAST DAY OF SUMMER (AKA. HELD CAPTIVE)
Ultima zi de vară
Dramă, SUA, 2009
R: Vlad Yudin
D: Dj Qualls, Nikki Reed, William Sadler, Chris Bashinelli, Wass Stevens

Deși nu părea a avea de gând, când nu va mai avea nimic de pierdut, va găsi o cale să plece.

Acesată peliculă cu un curs imprevizibil redă povestea lui Joe, un angajat al unui fast-food care este umilit în repetate rânduri de către fostul șef. Ultimul gest al acestuia fusese acela de a-l concedia în fața colegilor săi. Această picătură care umpluse paharul îl determină pe Joe ca, în ultima zi de vară, să decidă că a sosit vremea să arate că este bărbat, răzbunându-se pe acela care îi făcuse atâtea zile fripte. Însă, chiar cu o clipă înainte de a-și pune planul în aplicare îi iese în cale frumoasa Stefanie. Astfel, el schimbă strategia, răpind-o pe tânără. Răsturnările de situație vor continua până în ultima secundă, așa că nu ratați o peliculă care vă va pune pe jar până la ultimul cadru.

LES GRANDES CHALEURS (AKA. HEAT WAVE)
Val de căldură
Dramă, Canada, 2009
R: Sophie Lorain
D: Marie-Thérèse Fortin, François Arnaud, Marie Brassard, Yvan Benoît, François Létourneau

În povestea lui Sophie Lorain, o femeie de 52 de ani are o relație cu un tânăr de 20 de ani, un cleptoman fără leac.

Gisèle Cloutier, este o femeie de 52 de ani care trebuie să facă față unei situații inimaginabile. Pe patul de moarte, soțul ei îi mărturisește că a avut o legătură de durată cu altă femeie. Yannick Ménard, este un cleptoman incurabil în vârstă de 20 de ani care are la activ o încercare de suicid. El se îndrăgostește de Gisèle și, când află că aceasta a devenit văduvă, este în stare să meargă până în pânzele albe pentru a fi împreună cu ea.

LORENZO’S OIL
Uleiul lui Lorenzo
Dramă, SUA, 1992
R: George Miller
D: Nick Nolte, Susan Sarandon, Peter Ustinov, Kathleen Wilhoite, Gerry Bamman

Disperarea unor părinți care nu țin cont de nimeni și de nimic atunci când medicii pun un diagnostic care nu mai dă nicio speranță fiului lor în vârstă de cinci ani.

Pelicula lui Geroge Mille se inspiră din povestea reală a unei familii care descoperă că fiul lor de cinci ani urmează să se stingă, deoarece suferă de o boală incurabilă. În rolul părinților micuțului, Nick Nolte și Susan Sarandon. Ei decid să nu țină cont de diagnosticul nemilos al medicilor, așa că încearcă imposibilul, căutând un tratament care să le salveze copilul. Devotamentul și dragostea față de fiul lor vor da peste cap lumea medicală.

Pelicula a obținut două nominalizări la Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal (Susan Sarandon) si cel mai bun scenariu, la Globurile de Aur, tot pentru Susan Sarandon, și încă o nominalizare la Writers Guild of America.

LOVE AND RAGE (AKA. VANVITTIG FORELSKET)
Iubire şi furie
Dramă, Danemarca, 2009
R: Morten Giese
D: Cyron Melville, Sara Hjort, Dejan Cukic, Charlotte Fich

Un student foarte talentat visează și pare să aibă toate datele pentru o carieră internațională de pianist. Însă, povestea se complică și visele se prăbușesc, deoarece tânărul moștenise problemele de sănătate mintală ale tatălui său.
De-a lungul timpului, pe întreg mapamondul, ascunzișurile sufletului omului pot deveni subiecte de film. “Iubire şi furie” spune povestea lui Daniel (Morten Giese), un student foarte talentat care visează și pare să aibă datele pentru o carieră internațională de pianist. El se îndrăgostește Sofie (Sara Hjortand), decide să se mute împreună cu ea și, pentru prima dată, viața tânărului nu mai înseamnă numai muzică. Din păcate, el are tot felul de probleme, suferind de angoase, nervozitate și fiind foarte nesigur. Cu timpul, situația ajunge să fie complicată de aventura romantică dintre mama sa și profesorul lui Daniel. În ciuda tuturor piedicilor care apar de peste tot, Daniel decide să-și înfrunte proprii monștri și are în minte un concert care i-ar deschide porțile către prestigioasa Julliard School din New York. Din păcate, situația se complică, scăpând de sub control din cauza problemelor lui de sănătate mintală.

MAGIC BEYOND WORDS: THE JK ROWLING STORY
Povestea lui J.K. Rowling
Dramă, SUA, 2011
R: Paul A. Kaufman
D: Poppy Montgomery, Janet Kidder, Antonio Cupo, Emily Holmes, Madison Desjarlais

La fiecare 30 de secunde, cineva alege o carte Harry Potter. Dar, ca orice poveste și aceasta are un început. Când toată lumea i-a întors spatele, imaginația a fost aceea care a salvat-o și a eliberat-o.

Filmul este inspirat de femeia care a devenit una dintre cele mai influente scriitoare din toate timpurile. Povestea începe din vremurile în care era o fată simplă cu foarte multă imaginație și continuă cu adolescența acestei tinere ciudate, până la maturitate și momentul crucial al vieții ei, pierderea mamei. Urmează momentul în care se naște fenomenul Harry Potter. Apoi, perioada mariajului ei tumultuos, clipa în care a devenit mamă, divorțul și întunecatele zile în care trăia din ajutor social. Toate astea se întâmplau înainte ca J.K. Rowling să se bucure de uluitorul succes internațional și să-și găsească locul în literatură și istoria culturii.

MONSTER ARK
Monster Ark – Profeţia
Horror, SUA, 2008
R: Declan O´Brian
D: Renée O’Connor, Tim DeKay, Tommy ‘Tiny’ Lister, Amanda Crew, Bill Parks

Pelicula “Monster Ark – Profeţia” este o producție de televiziune care a putut fi văzută pentru prima dată pe Sci-Fi Channel, în data de 9 august 2008.

Undeva în Israel, un arheolog descoperă ceea ce păreau să fie fragmente din Arca lui Noe. În orice caz, în loc de animale, arca găzduia o creatură malefică iar coșmarul începe atunci când aceasta revine la viață.

NAKED (1993)
Dezgolit
Dramă, Marea Britanie, 1993
R: Mike Leigh
D: David Thewlis, Lesley Sharp, Katrin Cartlidge, Greg Cruttwell, Claire Skinner

Povestea unui tânăr care orbecăie prin viață fără nici un scop și fără nici o direcție. Un pierde-vară care violează, fură și minte…

Pentru a scăpa de chelfăneala promisă de familia fetei pe care o violase, Johnny (David Thewlis) pleacă de la Manchester spre Londra. Aici, se întâlnește cu o fostă iubită (Lesley Sharp) și petrece un timp pe străzi, pretinzându-se buricul târgului în fața celor care nu știau ce-i poate pielea. Orice ar face, Johny este mereu în afara sistemului, refuzând să se supună oricăror pretenții, chiar și atunci când este vorba despre ale sale.

Pentru interpretarea personajului Johnny, David Thewlis (”Black Beauty”) a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Cannes. De asemenea, pelicula a fost răsplătită cu numeroase premii și nominalizări la cele mai importante Festivaluri de Film din lume. Dintre acestea, nominalizare la BAFTA, premiu și nominalizare la Cannes (Mike Leigh), David Thewlis – premii London Critics Circle și National Society of Film Critics și New York Film Critics Circle- pentru cel mai bun actor- și un premiu Metro Media acordat lui Mike Leigh la Festivalul de Film de la Toronto.

”Nu-ți irosi viața!”, acesta pare să fie îndemnul filmului realizat de Mike Leigh (”Life Is Sweet”).

NATIVITY!
Povestea naşterii
Comedie, Marea Britanie, 2009
R: Debbie Isitt
D: Martin Freeman, Ashley Jensen, Marc Wootton, Jason Watkins, Pam Ferris

Cândva în apropierea Crăciunului, un profesor de școală primară are parte de cea mai mare provocare a vieții sale, este vorba despre punerea în scenă a unui muzical cu tema Nașterii lui Iisus.

În acest an, de Crăciun, profesorul de școlă primară Paul Maddens (Martin Freeman) se confruntă cu cea mai importantă provocare din viața lui: trebuie să monteze un muzical cu tema Nașterii. Tensiunea este mare pentru el, deoarece concurează cu luxoasa școală din vecinătate și dorește să aibă cea mai bună cronică semnată de Alan Carr. O minciună aproape nevinovată devine din ce în ce mai mare și, în cele din urmă, toată lumea ajunge să creadă că Hollywod-ul va sosi acolo pentru a face un film inspirându-se din piesa lor despre Naștere.

Urmăriți un film pentru toată familia, o peliculă care vă va binedispune, o comedie adevărată la care veți râde în hohote.

NECROMENTIA
Necromanţie
Horror, SUA, 2009
R: Pearry Reginald Teo
D: Chad Grimes, Layton Matthews, Santiago Craig, Zelieann Rivera, Zach Cumer

Povestea unor oameni ai Întunericului care, din motive diferite, vor același lucru: deschiderea porților Infernului.

Trei bărbați cu probleme inimaginabile pentru muritorii de rând încearcă să transceandă moartea, folosindu-se de tot felul de obiecte bizare, scopul lor fiind acela de a deschide porțile Iadului. Lui Hagen i-a murit iubita și crede că va reuși să o readucă la viață. Travis și-a pierdut fratele și dorește să i se alăture acestuia în viața de Apoi, iar Morbius a fost trădat de cei dragi, așa că se întoarce din Lumea de Dincolo pentru a se răzbuna.

NOEMIE: LE SECRET
Noémie – Secretul
Familie, Canada, 2009
R: Frédéric D’Amours
D: Camille Felton, Nicolas Laliberté, Rita Lafontaine, Raymond Bouchard, Marina Orsini

Abandonată de părinții ei care erau ambii obsedați de muncă, Noemie, o fetiță de șapte ani și ceva, își petrece cea mai mare parte a timpului cu Madame Lumbago, cea care are grijă de ea. Femeia se bucură de compania micuței, mai ales că soțul său murise cu un an în urmă. Noemie, este foarte curioasă din fire și își amintește de o poveste pe care o auzise cândva chiar de la Madame Lumbago despre o comoară care era ascunsă în apartament. Fetița decide să găsească acea comoară cu ajutorul supraveghetoarei sale și al unei colege. Ceea ce va descoperi îi va schimba viața pentru totdeauna. Din distribuție, Camille Felton, Rita Lafontaine, Raymond Bouchard și Marina Orsini.

NEXT FRIDAY
Vinerea viitoare
Comedie, SUA, 2000
R: Steve Carr
D: Ice Cube, Mike Epps, Justin Pierce, John Witherspoon, Don ‘Dc’ Curry

Pentru a scăpa de furia unui evadat care este în căutare de răzbunare, un bărbat din Los Angeles se refugiază în casa rudelor lui aflată într-o suburbie. Foarte curând, acesta va realiza că necazurile te pot găsi oriunde și oricât te-ai ascunde.

Suntem în Los Angeles, iar Craig (Ice Cube) locuiește în continuare cu părinții lui. În timp ce își căuta o slujbă, acesta își reamintește de momentul său de glorie care avusese loc cu patru ani în urmă. Asta se întâmplase atunci când îl învinsese pe bătăușul Debo (Tommy ‘Tiny’ Lister Jr.), în anul 1995. Însă, după câțiva ani în spatele gratiilor, Debo a reușit să evadeze și este decis să se răzbune. Temându-se pentru fiul său, tatăl lui Craig (John Witherspoon) îl trimite pe acesta să locuiască împreună cu Elroy (Don ‘DC’ Curry), un unchi excentric și cu verișoara Day-Day (Mike Epps). Destul de curând, Craig va afla că necazurile te pot găsi oriunde te-ai ascunde. Din nou, forțe pe care nu le poate controla îi vor pune la încercare capacitatea de supraviețuire și devotamentul față de familie, iar el va accepta provocarea.

NOW AND THEN
Acum şi atunci
Dramă, SUA, 1995
R: Lesli Linka Glatter
D: Christina Ricci, Demi Moore, Rosie O’Donnell, Rita Wilson, Melanie Griffith

Pentru patru dintre cele mai deștepte fete din Shelby, Indiana, vara lui 1970 a fost anul în care ele au împlinit 12 ani, au descoperit cum arată băieții atunci când sunt dezbrăcați și, tot atunci, au făcut un pact. Acum, ele s-au întors pentru a îndeplini o promisiune pe care au făcut-o atunci.

Povestea emoționantă a patru femei care își amintesc cum erau ele atunci când aveau 12 ani. Scriitoarea Samantha Albertson (Demi Moore), actrița Tina Tercell (Melanie Griffith), medicul ginecolog Roberta Martin (Rosie O’Donnell) și Christina DeWitt (Rita Wilson), care este casnică, sunt prietene din copilărie. După mulți ani, ele se întâlnesc din nou pentru prima dată, deoarece Christina urmează să aibă un copil. La acea vreme, Samantha trăia drama destrămării mariajului părinților ei, iar Roberta (Christina Ricci) își pierduse mama,Tina (Thora Birch).

PECKER
Ciocănitoarea
Comedie, SUA, 1998
R: John Waters
D: Edward Furlong, Christina Ricci, Martha Plimpton, Brendan Sexton Iii, Lauren Hulsey

Un fotograf amator dintr-un cartier muncitoresc din Baltimore devine celebru peste noapte, după ce este descoperit de un negustor de artă din New York.

Pecker (Edward Furlong) este un tânăr de 18 ani care lucrează într-un magazin de sandvișuri din New York. Pasiunea lui este aceea de a-i fotografia pe cunoscuți, prieteni, clienți și pe cei din familie. Se întâmplă ca Rorey Wheeler, un negstor de artă din New York să ajungă în cartierul lor și să fie fascinat de instantaneele lui Pecker. După ce organizează o expoziție în care include și fotografii de-ale lui, eroul poveștii ajunge celebru peste noapte. Cu toate acestea, Pecker va descoperi destul de repede că celebritatea are și ea un preț.

Christina Ricci care o interpretează pe iubita lui Pecker a câștigat pentru rol un premiu pentru cea mai bună actriță în rol secundar acordat la Florida Film Critics Circle Awards.

PRIDE AND PREJUDICE (2005)
Mândrie şi prejudecată
Dramă, SUA, 2005
R: Joe Wright
D: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn, Donald Sutherland, Tom Hollander

Pentru “Mândrie și prejudecată” regizorul Joe Wright nu uită ingredientele principale ale unei rețete de succes: adaptarea unui roman clasic îndrăgit și o distribuție de primă mână. Pelicula are la bază romanul lui Jane Austin despre cinci surori dintr-o familie britanică a căror mamă este decisă să le mărite pe toate cu bărbați înstăriți. Pentru ca visul mamei (Brenda Blethyn) să se împlinească, cele cinci surori Bennet, Elizabeth (Keira Knightley), Jane (Rosamund Pike), Lydia (Jena Malone), Mary (Talulah Riley) și Kitty (Carey Mulligan) au primit o educație aleasă. Încântătoarea Keira Knightley a primit o nominalizare la Oscar pentru interpretarea rolului Elizabeth Bennett. În distribuție îi veți regăsi printre alții și pe Donald Sutherland și Judi Dench. Atmosfera începe să se anime în această familie din clipa în care domnul Bingley (Simon Woods), un burlac foarte bogat, se mută într-o casă din apropiere. În plus, sofisticatul nou-venit are prieteni care ar putea deveni interesanți pentru cei, sau, mai bine spus, cele din familia Bennett.

Pelicula a fost răsplătită cu premii și/sau nominalizări la Oscar, Globurile de Aur, Boston Society of Film Critics Awards, BAFTA Awards, London Critics Circle Film Awards, Teen Choice Awards, Chicago Film Critics Association Awards.

PSYCH-OUT
Stupoare
Dramă, SUA, 1968
R: Richard Rush
D: Susan Strasberg, Dean Stockwell, Jack Nicholson, Bruce Dern, Adam Roarke

Anii ’70. O tânără care pornise în căutarea fratelui său ajunge într-un cartier infam din San Francisco, iar oamenii pe care îi va cunoaște în această călătorie îi vor schimba viața pentru totdeauna.

Jennie (Susan Strasberg) este o fugară surdă care se află în drum către San Francisco pentru a-l găsi pe hipiotul Steve (Bruce Dern), fratele ei. Așa se întâmplă că, într-o cafenea, ajunge să îl cunoască pe Stoney (Jack Nicholson) care îi promite să o ajute să își găsească fratele. Întâmplarea face ca cei doi să se fi întâlnit, în câteva dintre numeroasele încercări ale lui Stoney de a-și înființa o trupă. Între Jannie și Steve se va naște o idilă, iar oamenii pe care îi va întâlni în această călătorie îi vor schimba viața lui Jannie pentru totdeauna. Cu cât avansează în căutările sale, cu atât Jennie realizează faptul că realitatea este, de fapt, un loc putred.

PRIEST OF EVIL
Puterea răului
Thriller, Finlanda, 2010
R: Olli Saarela
D: Peter Franzén, Irina Björklund, Sampo Sarkola, Jenni Banerjee, Ville Virtanen

După o succesiune de morți dubioase de la stațiile de metrou din Helsiki, polițiștii au o nedumerire majoră: nimeni nu văzuse nimic, iar camerele de supraveghere nu înregistraseră absolut nimic.

Detectivul Timo Harjunpää de la Unitatea de Crime Violente din Helsinki este un polițist onest și conștiincios, unul dintre cei mai buni din oraș, care își pierduse fiica în circumstanțe tragice. Deși are parte de sprijin, el nu reușește să depășească momentul. Acum, acesta este preocupat să găsească o cale pentru a-l asasina pe criminalul fiicei sale, dar este implicat și în soluționarea cazurilor de asasinate de la stațiile de metrou.

PUZZLE (AKA. ROMPECABEZAS)
Puzzle
Dramă, Argentina, 2009
R: Natalia Smirnoff
D: María Onetto, Gabriel Goity, Henny Trayles, Felipe Villanueva, Arturo Goetz

La împlinirea a cincizeci de ani, o femeie casnică primește un cadou și astfel descoperă că este foarte pricepută să rezolve puzzle-uri. Fără să spună nimănui, ea își găsește un antrenor personal și începe să concureze. Însă, în scurt timp, noua pasiune a femeii amenință viața de dinainte, așa că trebuie să ia o decizie în ceea ce privește viitorul.

Maria del Carmen se apropie de cinzeci de ani și este casnică. În ultimii douăzeci și ceva de ani, singura preocupare a femeii fusese aceea de a-și vedea familia fericită. Când împlinește cincizeci de ani, ea primește un cadou care îi va schimba viața, este vorba despre un puzzle. Foarte curând, va descoperi că are talent, reușind să rezolve foarte repede jocul. Deși familia nu o susține, ea decide să participe la concursuri. În cele din urmă, Maria își angajează un antrenor personal și, deși ajunge să își mintă soțul, ea are de gând să treacă la un alt nivel: dorește să câștige competiția națională și să plece în Germania pentru Campionatul Mondial de Puzzle.

Când împlinește 50 de ani, o femeie casnică a cărei preocupare principală în ultimii douăzeci de ani fusese bunăstarea familiei, decoperă că reușește să rezolve foarte repede un puzzle.

REMNANTS OF EVEREST: THE 1996 TRAGEDY
Pe Everest: Tragedia din 1996
Documentar, SUA, 2008
R: David Breashears

Documentarul lui David Breashears relatează tragicele evenimente din mai 1996, atunci când o furtună de o ferocitate inimaginabilă a surprins trei echipe de alpiniști pe pantele Everestului. Regizorul merge să discute cu supraviețuitori, iar aceștia povestesc ce își amintesc din acele clipe de coșmar.

RENDEZVOUS IN PARIS (AKA. LES RENDEZ-VOUS DE PARIS)
Întâlniri în Paris
Dramă, Franța, 1995
R: Eric Rohmer
D: Clara Bellar, Antoine Basler, Mathias Megard, Judith Chancel, Malcolm Conrath

Trei povești despre dragoste și coincidență care se au toate ceva în comun este vorba depsre Paris, Orașul Luminilor.

"Les Rendez-vous in Paris" prezintă trei povești romantice plasate în trei zone diferinte din Paris. Prima este plină de suspans și umor. “Le Rendez-vous de 7 heures” este turnat în Montparnasse și Beaubourg. A doua, “Les Bancs de Paris” ne poartă prin grădini și parcuri care rămân adesea necunoscute. Protagoniștii celei de-a treia povești, “Mère et enfant 1907”, sunt doi actori tineri extraordinari. Povestea lor de dragoste este una cu adevărat specială. Toate trei filmulețele au în comun ceva caracteristic operelor lui Rohmer: seducție, un limbaj elegant și dragostea pentru un oraș numit Paris.

ROCK MONSTER
Monstrul de piatră
Horror, SUA, 2008
R: Declan O’Brien
D: Chad Michael Collins, Natalie Denise Sperl, Alicia Lagano, David Figlioli, Jon Polito

Undeva în Balcani, niște tineri teribiliști îl readuc la viață pe Monstrul de piatră și așa începe coșmarul cel mai negru al celor de acolo.

Mai mulți tineri merg într-o excursie undeva într-un sat izolat din Balcani. Povestea devine una horror din clipa în care Monstrul de piatră se trezește la viață. Trezirea maleficei creaturi va aduce cu sine nenorocire pentru cei din acest colț de lume.

SECRETS & LIES (AKA. SECRETS ET MENSONGES)
Secrete şi minciuni
Dramă, Marea Britanie, 1996
R: Mike Leigh
D: Brenda Blethyn, Marianne Jean-Baptiste, Timothy Spall, Phyllis Logan, Claire Rushbrook

Un film în care emoțiile se țin lanț, iar secretele și minciunile vor ieși la iveală în cel mai neașteptat mod.

Spunându-vă că urmează povestea unui copil adoptat care pornește în căutarea mamei sale biologice, veți crede că aveți o idee despre ceea urmează. Totuși, “Secrete şi minciuni” este mult mai mult de atât. Urmează un excepțional film de Oscar (cinci nominalizări), cu premii și nominalizări la BAFTA, Boston Society of Film Critics Awards, Festivalul de Film de la Cannes, César, Globurile de Aur, Goya Awards, London Critics Circle Film Awards, Los Angeles Film Critics Association Awards, Satellite Awards și Writers Guild of America.

Cynthia (Brenda Blethyn) este o femeie din clasa muncitoare care locuiește la Londra cu fiica ei, Roxanne (Claire Rushbrook), și a cărei viață a fost un întreg șir de dezamăgiri dureroase. După ce își crescuse fratele, pe Maurice (Timothy Spall), care o duce foarte bine din meseria de fotograf, acum ea îl vede foarte rar. Fratele lui a avut succes cu business-ul său, iar acum locuiește în apropiere într-o casă mai mare. Dar, a trecut un an, iar Cynthia nu a fost invitată acolo. Pentru asta, Cynthia o învionovățește pe soția lui, Monica (Phyllis Logan). Una peste alta, în cea mai mare parte a timpului, ea se simte singură și izolată. Într-o zi, Cynthia primește un telefon de la o femeie care se recomandă Hortense (Marianne Jean-Baptiste) și care afirmă că este fiica ei, pe care o oferise spre adopție cu ani în urmă. La început, ea se panichează, dar, până la urmă, este de acord să se întâlnească cu Hortense care, spre surprinderea ei, este o femeie de succes.

SHIFTY
Shifty
Dramă, Marea Britanie, 2008
R: Eran Creevy
D: Riz Ahmed, Daniel Mays, Jason Flemyng

Ai doar 24 de ore pentru a ieși din asta! O poveste din lumea traficanților, acolo unde viața poate atârna de un fir de păr.

Shifty este un tânăr traficant de cocaină din Londra a cărui viață se schimbă dramatic după ce cel mai bun prieten al lui se întoarce acasă. Situația este cu atât mai delicată cu cât este vânat de un client cam sărit de pe fix, iar familia lui este pe punctul de a rupe orice legătură cu el pentru totdeauna. În vreme ce prietenul lui de-o viață, Chris, se confruntă cu partea întunecată pe care a lăsat-o în urma lui, Shifty este într-o situație mai mult decât imposibilă.

SILENT SOULS (AKA. OVSYANKI)
Suflete tăcute
Dramă, Rusia, 2010
R: Aleksei Fedorchenko
D: Yuriy Tsurilo, Igor Sergeyev, Yuliya Aug, Viktor Sukhorukov, Ivan Tushin

Doi prieteni pornesc într-o călătorie în care unul dintre ei își va lua rămas bun de la soția sa dragă care tocmai a murit. Dorința lui este aceea de a respecta ritualul culturii Merja.

Soția lui Miron, Tanya, a trecut în Lumea Drepților, iar el îl roagă pe cel mai bun prieten, Aist, să îl ajute să își ia rămas bun de la ea conform ritualului culturii Merja. Deși oamenii aparținând acestei culturi fuseseră asimilați de ruși în secolul al XIV-lea, miturile și tradițiile lor erau păzite cu sfințenie de urmași. Astfel, cei doi bărbați pornesc într-o călătorie de sute de mile, având cu ei două păsări într-o colivie. Pe parcurs, potrivit aceluiași ritual, Miron împărtășește momente din viața lui cu draga sa soție. Însă, povestea devine din ce în ce mai interesantă, deoarece îndureratul soț va realiza că nu a fost singurul care a fost îndrăgostit de Tanya.

SNIPER: RELOADED
Lunetistul 2
Acțiune, Africa de Sud, 2010
R: Claudio Fäh
D: Billy Zane, Chad Michael Collins, Richard Sammel, Annabel Wright, Conrad Kemp

Fiul unui renumit lunetist lucrează ca reprezentant al ONU pentru menținerea păcii în Congo. În timp ce se afla în misiune, în urma unei ambuscade, toți oamenii lui sunt omorâți, iar el este grav rănit.

În timp ce lucra în Congo ca reprezentant al ONU pentru menținerea păcii, sergentul Brandon Beckett (Chad Michael Collins), fiul lui Thomas Beckett, un renumit lunetist, primește misiunea de a salva un agricultor care era prins în mijlocul teritoriilor rebele ostile. În clipa în care ajunge acolo împreună cu oamenii lui, un lunetist misterios îi ucide pe toți ceilalți iar pe Beckett îl rănește. Cu ajutorul unui fost protejat de-al tatălui său, instructorul lunetist Richard Miller (Billy Zane), Beckett trebuie să ajungă să gândească precum un trăgător de elită pentru a-și putea îndeplini misiunea. În plus, el trebuie să îl doboare pe cel care dădea ordinele.

Un sergent de marină decide să îl doboare pe lunetistul care îi decimase echipa.

STALINGRAD (1993)
Stalingrad
Dramă, Germania, 1993
R: Joseph Vilsmaier
D: Dominique Horwitz, Thomas Kretschmann, Jochen Nickel, Sebastian Rudolph, Dana Vávrová

Pelicula lui Joseph Vilsmaier urmărește povestea câtorva soldați germani care trec rapid de la o atitudine la alta. Astfel, vedem transformarea lor din aroganții ucigași învingători în niște lași demoralizați dispuși să facă orice pentru a supraviețui bătăliei de la Stalingrad.

În primăvara lui 1942, trupele germane avansaseră în teritoriul rusesc în drumul lor către Stalingrad. Hitler subestimase tenacitatea Armatei Roșii și era convins că orașul va fi cucerit înainte de sosirea iernii. Neechipate adecvat și fără hrană suficientă, soldații trupelor germane riscă să înghețe și să moară de foame, fiind în mare măsură abandonați de către superiori. Pentru For Fritz, Hans, Rollo și GeGe lupta pentru supraviețuire este abia la început. Focurile de armă și bombardamentele sunt numai o parte a acestui Iad dezlănțuit, deoarece majoritatea soldaților vor pierde bătălia cu frigul și foamea.

Pelicula prezintă acest moment de cotitură din Cel De-al Doilea Război Mondial, este vorba despre o imagine horror în care de-o potrivă, armele, frigul și foamea seceră vieți. Multe, prea multe vieți.

Trei premii la festivitățile Bavarian Film Awards și o nominalizare la Festivalul de Film de la Moscova.

THAT GIRL IN YELLOW BOOTS
Fata cu cizme galbene
Thriller, India, 2010
R: Anurag Kashyap
D: Kalki Koechlin, Prashant Prakash, Gulshan Devaiya, Naseeruddin Shah, Pooja Swaroop

Povestea unei englezoaice care, după un șir de întâmplări teribile, pornește într-o călătorie în India pentru a-și găsi tatăl, un bărbat pe care abia îl cunoscuse, dar pe care nu îl putea uita.

După ce mama ei moare, iar sora sa în vârstă de cincisprezece ani se sinucide, Ruth (Kalki Koechlin), o femeie din Marea Britanie, pornește către Mumbai, India, pentru a-și găsi tatăl. Însă, nimic nu o pregătise pentru ceea ce avea să afle și ceea ce avea să i se întâmpe aici, deoarece coșmarul ei este abia la început.

THE AMERICAN PRESIDENT
Dragostea unui preşedinte american
Romantic, SUA, 1995
R: Rob Reiner
D: Michael Douglas, Annette Bening, Martin Sheen, Michael J. Fox, Anna Deavere Smith

O neobișnuită și neașteptată poveste de iubire dintre un președinte american văduv și o activistă de mediu.

Preșdintele liberal-democrat Andrew Shepherd (Michael Douglas) se apropie de sfârșitul primului mandat și se pregătește pentru alegeri. Vorbim despre un bărbat văduv care are o fiică și este un politician foarte popular. Realegerea lui în această funcție pare să fie asigurată. Dar se întâmplă ceva neprevăzut: o întâlnește pe atrăgătoarea Sydney Wade (Annette Bening). Președintele se îndrăgostește pe loc, iar după câteva încercări amuzante, cei doi reușesc să aibă o întâlnire. Relația sa cu Wade par să aducă un avantaj nesperat senatorului Bob Rumson, care era cotat pe locul doi. Cel din urmă lansează un atac violent luând în discuție caracterul președintelui a cărui soție murise de curând.

Pelicula “Dragostea unui președinte american” a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră, nominalizări la Globurile de Aur, American Comedy Awards și Writers Guild of America.

THE END OF VIOLENCE (AKA. LA FIN DE LA VIOLENCE)
Sfârşitul violenţei
Dramă, SUA, 1997
R: Wim Wenders
D: Andie Macdowell, Gabriel Byrne, Bill Pullman, Peter Horton, Traci Lind

Mike Max este un producător de la Hollywood care ajunge să fie celebru și bogat în urma peliculelor sale violente de acțiune.

Mike Max este un producător faimos și bogat de la Hollywood. Cu toate acestea, soția este pe punctul de a-l părăsi. Dar, Mike este răpit de doi bandiți. Totuși, el reușește să scape și se ascunde o vreme la familia grădinarului său. În acest timp, Ray Bering care este expert în supraveghere, încearcă să înțeleagă ce se întâmplă în oraș, dar nu știe precis ce caută. Ancheta ce urmărește să facă lumină în cazul dispariției lui Max este condusă de detectivul Doc Block, care se îndrăgostește de actrița Cat, cea care urmează să joace în următoarea producție a lui Max.

Nominalizări și premii la ALMA Awards, Festivalul de Film de la Cannes, German Films Awards și Independent Spirit Awards.

THE EXPRESS
Expresul
Dramă, SUA, 2008
R: Gary Fleder
D: Dennis Quaid, Rob Brown, Omar Benson Miller, Charles S. Dutton, Clancy Brown

Filmul se inspiră dintr-o poveste reală, urmărind viața lui Ernie Davis (1939-1963), eroul colegiului de fotbal, primul afro-american care a câștigat trofeul Hisman.

Pelicula “Expresul” este inspirată de povestea reală a unui adevărat erou american. Povestea începe de la umilele începuturi ale lui Ernie Davis, cel care a depășit limite nebănuite, devenind primul afro-american care a câștigat trofeul Heisman, cel mai important titlu. Jucător remarcabil pe teren, Davis a ignorat cutumele rasiste ale acelor vremi, devenind un simbol al drepturilor civile, o mișcare ce, în anii ’60, a împărțit America în două.

THE FOUR-FACED LIAR
Un mincinos cu patru feţe
Dramă, SUA, 2010
R: Jacob Chase
D: Marja Lewis Ryan, Daniel Carlisle, Todd Kubrak, Emily Peck, Liz Osborn
Povestea unei femei care se îndrăgostește de cineva la care nu credea să privească în acest fel vreodată.

Greg (Daniel Carlisle) și Molly (Emily Peck) sunt doi tineri de douăzeci și ceva de ani care formează un cuplu și, după ce se mută în oraș, sunt cuprinși de freamătul care domină locul. Aici, ei se împrietenesc cu Trip (Todd Kubrak) și Chloe (Liz Osborn), doi vecini care par a avea o relație mai flușturatică prin comparație cu a lor. Cei din urmă impart u apartament cu Bridget (Marja-Lewis Ryan), o lesbiană foarte sexy care se simte atrasă de Molly. Cu timpul, prietenia celor două devine mai apropiată, ajungând să se transforme într-o relație intimă, iar Greg este debusolat neștind dacă femeia cu care avea de gând să se însoare are sau nu o relație cu altcineva…

THE MAN WHO WILL COME (AKA. L’UOMO CHE VERRA)
Bărbatul care va veni
Dramă, Italia, 2009
R: Giorgio Diritti
D: Maya Sansa, Alba Rohrwacher, Eleonora Mazzoni, Claudio Casadio, Greta Zuccheri Montanari

În anii ’40, atunci când un război crunt și crud era pe cale să se sfârșească, Martina, o fetiță de opt ani, intervine imediat pentru a-și salva frățiorul dintr-un masacru al civililor.

Iarna anului 1943. Martina este o fetiță care refuză să mai vorbească de la moartea frățiorului ei care se întâmplase cu câțiva ani în urmă. Acum, mama ei este din nou însărcinată, iar venirea pe lume a bebelușului este foarte așteptată de Martina. Între timp, războiul ajunge tot mai aproape de ei. În ziua în care se naște frățiorul, izbucnește Marzabotto, masacrul în timpul căruia au fost uciși în case, cimitire sau biserici mai mult de 770 de oameni. În această situație teribilă, Martina intervine imediat pentru a-și salva frățiorul din ghearele criminalilor.

THE MAN WITH THE GOLDEN ARM
Omul cu mâna de aur
Dramă, SUA, 1955
R: Otto Preminger
D: Frank Sinatra, Eleanor Parker, Kim Novak, Arnold Stang, Darren Mcgavin

Povestea unui om care dorește să se țină departe de viciile care i-au distrus viața și este decis să se schimbe după ce este eliberat. Curând, el își dă seama că presiunea vieții din afara închisorii nu este deloc una ușor de îndurat, iar soția nu schițaeză nici cea mai mică intenție de a-i face zilele mai ușoare.

Realizat în 1955, “Omul cu mâna de aur” este primul film important realizat la Hollywood în care se vorbește despre dependența de heroină. Frankie Machine (Frank Sinatra) a fost cândva dependent de heroină. Când se întoarce acasă din închisoare, acesta încearcă să își refacă viața și se străduiește să nu cadă din nou pradă dependenței sale mai vechi. Cu toate acestea, el va realiza destul de curând faptul că presiunea vieții din afara închisorii nu este deloc una ușor de indurat. El învață să cânte la tobe și este nerăbdător să găsească o trupă. Însă, soția sa, Zosch (Eleanor Parker), o femeie infirmă disperată să dețină controlul, dorește ca acesta să fie tot timpul în preajma ei. Frankie este prins în capcana acestei căsnicii, deoarece se simte vinovat, căci soția ajunsese în această stare în urma unui accident de mașină, atunci când el se afla la volan. Nesigur și foarte nefericit, Frankie se află pe din nou pe marginea prăpastiei.

Trei nominalizări la Oscar (cel mai bun actor în rol principal -Frank Sinatra-, cele mai bune decoruri, cea mai bună coloană sonoră), două la decernarea premiilor BAFTA și o nominalizare la Satellite Awards.

THE NINE LIVES OF TOMAS KATZ
Cele nouă vieţi ale lui Tomas Katz
Comedie, Marea Britanie, 2000
R: Ben Hopkins
D: Tom Fisher, Ian Mcneice, Tony Maudsley, Will Keen, Andrew Melville

Un străin aterizează la Londra. Nimeni nu știe cine este, de ce sau de unde a sosit… Și totuși sfârșitul este aproape, căci apocalipsa este pe cale să se dezlănțuie!

Într-o zi cu eclipsă de soare, un străin sosește la Londra. Bărbatul deține inexplicabila abilitate de a prelua identitatea celor cu care intră în contact și, folosindu-se de aceste înfățișări diferite, el face ravagii într-un oraș care, rapid, ajunge să fie pe cale de dispariție. Vorbim despre Tomas Katz, cel care este preluat de un taxi de la aeroport. În timp ce se îndreptau către Londra, acesta ia înfățișarea taximetristului. Acesta este abia începutul!

THE ODESSA FILE
Dosarul Odessa
Thriller, Marea Britanie, 1974
R: Ronald Neame
D: Jon Voight, Maximilian Schell, Maria Schell, Mary Tamm, Derek Jacobi

După ce citește jurnalul unui supraviețuitor al Holocaust-ului care își pusese recent capăt zilelor, un reporter german pornește în căutarea unui sadic nazist criminal de război.

Hamburg, 1963. Reporterul Peter Miller (Jon Voight), care era și fiul unui soldat german din Al Doilea Război Mondial, citește jurnalul unui supraviețuitor al Holocaust-ului care își pusese recent capăt zilelor. Astfel, el află despre crimele, cruzimea, torurile și asasinatele în masă comise de căpitanul SS Eduard Roschmann (Maximilian Schell), comandantul lagărului de la Riga, Letonia. Din acest moment, scopul existenței lui devine acela de a-l găsi pe sadicul criminal de război.

THE PASSION OF ANNA (AKA. EN PASSION)
O pasiune
Dramă, Suedia, 1969
R: Ingmar Bergman
D: Max Von Sydow, Liv Ullmann, Bibi Andersson, Erland Josephson, Erik Hell

Existența pașnică și izolată a unui bărbat este spulberată de întâlnirea întâmplătoare cu o femeie infirmă, prietenii acesteia și un maniac criminal.

Andreas, un bărbat care face eforturi să depășească momentul divorțului, se împrietenește cu cu un cuplu care, de asemenea, trece printr-un moment delicat. Tot acum, el o întâlește și pe Anna, o femeie care se află în doliu după ce și-a pierdut fiul și soțul. Cei doi încep o relație, dar niciunul dintre ei nu reușește să depășească sentimentele pe care le au în legătură cu trecutul său, așa că tot ce reușesc împreună este să complice și mai mult existența celuilalt. Andreas nu poate trece peste sentimentul de umilire profundă, așa că rămâne deconectat. În acest timp, oamenii de pe insulă sunt îngroziți de cineva necunoscut care comite acte de cruzime față de animale. Maniacul ar putea fi unul dintre ei sau niciunul, cineva străin, oricine…

THE SINKING OF THE LACONIA, PART 1
Cum s-a scufundat Laconia 1
Dramă, Marea Britanie, 2010
R: Uwe Janson
D: Andrew Buchan, Brian Cox, Ken Duken, Lindsay Duncan, Franka Potente

Această poveste în două părți se inspiră din întâmplări reale din Cel De-al Doilea Război Mondial și redă istoria scufundării vasului Laconia, care aparținea Aliaților, de către germani.

Urmăriți o poveste adevărată a cavalerismului și umanitarismului neașteptate în vreme de război. În ziua de 12 septembrie 1942, Laconia, un vas de croazieră transformat într-unul militar, a fost torpilat și scufundat de către germanii conduși de Werner Hartenstein. După, deși ar fi trebuit să îi lase în voia sorții, Hartenstein decide să salveze cât de multe vieți va putea.

Nominalizare la BAFTA și la Festivalul de Film de la Monte-Carlo.

THE SINKING OF THE LACONIA, PART 2
Cum s-a scufundat Laconia 2
Dramă, Marea Britanie, 2010
R: Uwe Janson
D: Andrew Buchan, Brian Cox, Ken Duken, Lindsay Duncan, Franka Potente

Această poveste în două părți se inspiră din întâmplări reale din Cel De-al Doilea Război Mondial și redă istoria scufundării vasului Laconia, care aparținea Aliaților, de către germani.

Urmăriți o poveste adevărată a cavalerismului și umanitarismului neașteptate în vreme de război. În ziua de 12 septembrie 1942, Laconia, un vas de croazieră transformat într-unul militar, a fost torpilat și scufundat de către germanii conduși de Werner Hartenstein. După, deși ar fi trebuit să îi lase în voia sorții, Hartenstein decide să salveze cât de multe vieți va putea.
Nominalizare la BAFTA și la Festivalul de Film de la Monte-Carlo.

THE TALE OF DESPEREAUX
Povestea lui Despereaux
Animație, SUA, 2008
R: Sam Fell, Robert Stevenhagen
D: Matthew Broderick, Emma Watson, Dustin Hoffman

Acum este momentul să aflați cam de ce este în stare un șoricel care, în loc să mănânce cărțile, preferă să le citească.

Urmăriți o povestea ai cărei eroi sunt mai mult decât neobișnuiți. Despereaux este un șoricel prea mare pentru lumea lui mică, e foarte curajos și preferă să citească, în loc să mănânce cărțile. Cea care l-a învățat să citească este Pea, prințesa castelului, care este prizoniera suferinței tatălui ei. Ar mai fi Roscuro, un șobolan cu suflet bun căruia îi plac lumina și supa, dar este exilat în întuneric, și Mig, servitoarea care se visează prințesă, dar este obligată să îi servească pe temniceri.

THE TREE (2010)
Copacul
Dramă, Franța, 2010
R: Julie Bertucelli
D: Charlotte Gainsbourg, Morgana Davies, Marton Csokas, Christian Byers, Tom Russell

O femeie căduvă care este și mama a trei copii trebuie să decidă soarta smochinului care amenință să îi dărâme casa și să preia controlul asupra familiei sale.

La numai opt ani, lumea lui Simone este zdruncinată din temelii de moartea subită a tatălui său. Mama ei, Dawn, este incapabilă să facă față acestei situații, mai ales că mai are încă trei băieți, iar fata crede că spiritul tatălui său se află undeva într-un smochin gigantic care le acoperă casa, amenințând chiar să se prăbușască peste ea demolând-o. Convinsă că tatăl ei s-a întors pentru a proteja familia, Simone petrece din ce în ce mai mult timp în smochin, vorbind cu tatăl ei. Cu timpul, mama fetei devine in ce în ce mai apropiată de noul ei angajat, fapt ce amenință relația mamă-fiică. Temându-se că smochinul va fi tăiat, simone găsește o soluție de a încerca să împiedice asta, construindu-și o casă sus între crengi. Dar, Dawn refuză să lase copacul să preia controlul asupra familiei sale.

THE VISITORS (1972)
Vizitatorii
Thriller, SUA, 1972
R: Elia Kazan
D: Patrick Mcvey, Patricia Joyce, James Woods, Chico Martínez, Steve Railsback

După ce sunt eliberați din închisoare, doi violatori pornesc în căutarea celui care depusese mărturie împotriva lor în Vietnam.

Bill Schmidt (James Woods) este un veteran al Războiului din Vietnam care locuiește cu iubita sa, Martha (Patricia Joyce) împreună cu care are un copil. Tot ceea ce își doresc este să aibă o viață liniștită. Într-una dintre zile, doi camarazi din Vietnam ai bărbatului, Tony și Mike (Chico Martínez și Steve Railsback), sosesc aici, iar ceea ce aceștia au în minte este mult mai mult decât o simplă socializare. Ei au venit să se răzbune. Cei doi oaspeți nepoftiți abia fuseseră eliberați din închisoare, unde își săvârșiseră pedeapsa pentru că violaseră și omorâsră o fată din Vietnam, iar Bill fusese martorul-cheie în proces.

THE WILBY CONSPIRACY
Seminţele urii
Thriller, Marea Britanie, 1975
R: Ralph Nelson
D: Michael Caine, Sidney Poitier, Nicol Williamson, Prunella Gee, Saeed Jaffrey

Un activist anti-apartheid de culoare și un briatnic ce îi împărtășea opiniile intră în atenția unui polițist rasist din Africa de Sud.

“The Wilby Conspiracy” este plasat în Africa de Sud, în vremea în care Apartheid-ul era ceva obșnuit. Shack Twala (Sidney Poitier) era un activist politic care își găsește un aliat în britanicul Keogh (Michael Caine). Amândoi sunt luați la întrebări de polițistul rasist Horn (Nicol Williamson), care speră că cei doi îl vor ajuta să dea de șeful activiștilor, Wilby (Joe De Graft). Pelicula are la bază romanul “The Wilby Conspiracy” al lui Peter Driscoll.

THERAPY (AKA. PARTERAPI)
Terapie
Comedie, Danemarca, 2010
R: Kenneth Kainz
D: Nikolaj Lie Kaas, Sidse Babett Knudsen, Søren Pilmark, Rasmus Bjerg, Georgia Katerina Potsos

Anders și Puk se mută în casa în care au visat să locuiască. Pentru a reuși să acopere cheltuielile, cei doi decid să închirieze spațiul de la subsol terapeutului familiei, Ulrik. Însă, în scurt timp, acesta va supune căsătoria celor doi unui test foarte aspru.

Deși mai au mult de lucru la ea, Anders și Puk se mută în casa visurilor lor. Andreas crede că, doar cu un pic de muncă și multă dragoste casa va arăta perfect în foarte scurt timp. Cu toate acestea, ei realizează curând că este nevoie de mult mai mult decât anticipaseră pentru a o aranja. Prin urmare, decid să mai acopere din cheltuieli, închiriind spațiul de la subsol terapeutului familiei, Ulrik. Însă, în scurt timp, acesta va supune căsătoria celor doi un test foarte aspru. Pelicula a obținut un premiu și o nominalizare la Zulu Awards.

TRIUMPH OF THE SPIRIT
Triumful spiritului
Dramă, SUA, 1989
R: Robert M. Young
D: Willem Dafoe, Edward James Olmos, Robert Loggia, Wendy Gazelle, Kelly Wolf

Povestea reală a unui campion la box care, după ce ajunge la Auschwitz, devine un simplu evreu care luptă literalmente pentru viața sa. Astfel, pentru fiecare meci câștigat, el primește un supliment la rația de pâine.

“Triumph of the Spirit” spune povestea adevărată a lui Salamo Arouch, un boxer evreu care, în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, este închis în lagărul de la Auschwitz. El a fost arestat deoarece încerca să își ajute prietenii și familia, Arouch (Dafoe), iar acum se află pe lista celor care uremează să fie exterminați. Cu toate acestea, el reușește să supraviețuiască, boxând la propriu pentru viața lui și astfel Salamo devine un exemplu pentru cei care erau în aceeași situație. Pentru fiecare victorie, acesta câștiga o porție în plus la rația de pâine, iar această bucată ajungea la familia sa. Deși pare imposibil, în acest univers al groazei, se înfiripează și o idilă între eroul poveștii și Allegra (Wendy Gazelle), una dintre deținute. “Triumful spiritului“ a fost turnat chiar la Auschwitz și este primul film de această natură realizat acolo.

UN ANGE A LA MER (AKA. ANGEL AT SEA)
Un înger la mare
Dramă, Belgia, 2009
R: Frédéric Dumont
D: Martin Nissen, Anne Consigny, Olivier Gourmet, Julien Frison, Pierre-Luc Brillant

Mărturisirile unui tată maniaco-depresiv fac să dispară într-o secundă înocența și copilăria unui copil de 12 ani.

Loius este un băiat de 12 ani fericit și plin de viață, un puști care își iubește părinții și pe fratele lui mai mare. El adoră să joace fotbal cu copiii din cartier, îi place să învețe și iubește la nebunie marea. Toate astea se vor sfârși brusc în clipa în care tatăl său care era maniaco-depresiv îi spune un secret care îi va da micuțului viața peste cap definitiv. La finalul discuției, copilăria și inocența lui vor dispărea fără urmă.

WHISKY WITH WODKA
Whisky cu votcă
Comedie, Germania, 2009
R: Andreas Dresen
D: Henry Hübchen, Corinna Harfouch, Sylvester Groth, Markus Hering, Valerie Tscheplanowa

Ideea este să nu amesteci niciodată Whisky-ul cu votca!

Otto Kullberg (Henry Hübchen), un actor care are în spate o carieră de treizeci de ani de celebritate, este un om pe care femeiele îl iubesc, iar bărbații îl îndrăgesc. Problema lui este aceea că bea prea mult. Din cauza lui, un film a eșuat, iar proiectul în care este implicat acum pare a avea aceeași soartă. În această situație, regizorul angajează un al doilea actor care să îl înlocuiască pe Otto, în cazul în care acesta va rata din nou. Cadrele sunt filmate de două ori, mai întâi cu Otto și apoi cu Arno (Markus Hering), celălalt actor. Această situație aduce multă tensiune între cei doi. În duelul de pe platou, nimeni nu vrea să piardă. Deși toți iubesc adevărul, toată lumea minte.

După ce a intrepretat tot felul de personaje și a trăit tot felul de vieți, într-o dimineață fără alcool, el se trezește dintr-o dată în lumea lui, în viața lui și își dă seama cât este de singur.

WINTER’S BONE
Mâinile tatălui meu
Dramă, SUA, 2010
R: Debra Granik
D: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Kevin Breznahan, Dale Dickey, Garret Dillahunt

În această seară, Cinemax vă invită la un film de Oscar!

Undeva în adâncul Munților Ozark, clanurile trăiesc respectând un cod pe care nimeni nu îndrăznise vreodată să-l nesocotească. Asta până în momentul în care o adolescentă nu are de ales.

Ree Dolly (Jennifer Lawrence) are 17 ani, mama ei suferă de o depresie severă, iar tatăl familiei este un tip iresponsabil și egoist care a dispărut de ceva vreme. Astfel, fata este cea care are grijă de familie. Când ea află că tatăl lor a garantat cu casa și apoi a dispărut, iar dacă nu apare la proces instanța îi va lăsa pe drumuri, decide să îl găsească înainte ca justiția să îi oblige să își părăsească locuința și să le ia tot ceea ce au.

Nominalizări la Oscar și premii și nominalizări la Festivalul de Film de la Berlin, Boston Independent Film Festival, British Independent Film Awards, Broadcast Film Critics Association Awards, Chicago Film Critics Association Awards, Globurile de Aur, Gotham Awards, Independent Spirit Awards, Irish Film and Television Awards, London Critics Circle Film Awards, Los Angeles Film Critics Association Awards, Phoenix Film Critics Society Awards, San Diego Film Critics Society Awards, Satellite Awards, Sundance Film Festival, Sundance Film Festival.

SCURT-METRAJE

ARMANDO (2006)
Armando
R: Massimiliano Camaiti
D: Andrea Sartoretti, Marina Limosani, Flavio Insinna, Augusto Zucchi, Carlo De Ruggeri
Scurt-metraj, Italia, 2006

Un bărbat ajunge să fie victima spaimei că, într-o zi, el se va scufunda, va dispărea complet.

Deși aspectul lui fizic rămâne neschimbat, Armando (Andrea Sartoretti) este stăpânit de o frică ce crește în fiecare zi. Mintea lui ajunge să fie victima spaimei că, într-o zi, se va scufunda, va dispărea complet. În plus, în această dimineață s-a trezit și cântărea 120 de kilograme.

L’AMORE NON ESISTE (AKA. FLEETING LOVE)
Iubirea nu există
Scurt-metraj, Italia, 2008
R: Massimiliano Camaiti
D: Riccardo De Filippis, Patrizia Loreti, Martina Merlino

Povestea unui om care crede că el are teribila putere de a face iubirea să dispară.

Solo este absout sigur că deține o putere teribilă: oriunde ajunge el, dragostea dispare de parcă nu ar fi fost niciodată.

ROSSO DI SARA
Sara
Scurt-metraj, Italia, 2010
R: Alessandro Marinelli
D: Alessandro D’Ambrosi, Santa De Santis, Azzurra Antonacci

Un scurt-metraj negru care vă va aminti de filmele de suspans ale lui Alfred Hitchcock.

Sara este o scriitoare bogată și celebră care este țintuită într-un scaun cu rotile. În seara zilei sale de naștere, femeia iese în oraș împreună cu soțul și cu sora ei pentru a sărbători evenimentul. Însă, în acest restaurant select, lucrurile nu sunt chiar ceea ce par.

SPIELZEUGLAND (AKA. TOYLAND)
Lumea jucăriilor
Scurt-metraj,Germania, 2007
R: Jochen Alexander Freydank
D: Julia Jäger, Cedric Eich, Tamay B. Özvatan, Torsten Michaelis, Claudia Hübschmann

1942: Ce se întâmplă atunci când un copil german crede că vecinii lui evrei merg la Toyland (Lumea jucăriilor)? O poveste despre minciuni și vină.

Germania, 1942. Dorind să își protejeze fiul, Marianne Meißner încearcă să îl facă să creadă că vecinii evrei merg într-o călătorie în Toyland (Lumea jucăriilor). Însă, într-o dimineață, fiul ei dispare împreună cu alți vecini evrei.

În 2009, „Lumea jucăriilor” a primit un Oscar pentru cel mai bun scenariu de scurt-metraj.

CARRYOVER RETURN MOVIES

1981
1981
Comedie, Canada, 2009
R: Ricardo Trogi
D: Sandrine Bisson, Jean-Carl Boucher

Realizatorul de film Ricardo Trogi rememoreză evenimentele care au avut loc atunci când familia sa a ales să se mute într-un loc nou, iar el avea unsprezece ani.

Urmăriți o peliculă care a obținut trei nominalizări la Genie Awards, este vorba despre “1981” sau “Anul în care am devenit un mincinos”.

BUCK AND THE PREACHER
Buck şi predicatorul
Western, SUA, 1972
R: Sidney Poitier
D: Sidney Poitier, Harry Belafonte, Ruby Dee, Cameron Mitchell, Denny Miller

La sfârșitul Războiului Civil, Buck, un fost soldat, caută undeva în Vest un loc pentru foștii sclavi. Dar, nu este deloc ușor, deoarece există indivizi care au cu totul alte gânduri în ceea ce îi privește pe sclavii din Loiusiana.

Pentru Sidney Poitier, pelicula “Western Buck and the Preacher” marchează debutul regizoral. Acțiunea este plasată la sfârșitul Războiului Civil. Poitier apare și în distribuție, interpretându-l pe Buck, un fost soldat care pornește în recunoaștere pentru a dscoperi un loc pentru foștii sclavi care vor să se stabilească în Vest. Aici, el are parte de tot felul de șicane, cele mai serioase dintre ele fiind acelea puse la cale de Deshay (Cameron Mitchell), care are cu totul alte gânduri în ceea ce îi privește pe sclavii din Loiusiana. Cea care este necondiționat alături de Buck este Ruth (Ruby Dee), devotata lui soție, care muncește fără oboseală. Tot aici, Buck îl întâlnește un predicator (Harry Belafonte, un foarte bun prieten de-al lui Poitier în viața reală). De fapt, acesta este un escroc deghizat care, atunci când este cazul, știe precis ce să aleagă între Dumnezeu și bani. Deși nu se înțeleg bine chiar de la început, cei doi vor face echipă pentru a-i dejuca planurile lui Deshay și ale oamenilor acestuia.

CEMETERY JUNCTION
Timpuri bune
Comedie, Marea Britanie, 2010
R: Ricky Gervais, Stephen Merchant
D: Christian Cooke, Tom Hughes, Jack Doolan, Felicity Jones, Ralph Fiennes

O comedie plasată în anii ’70 care are în centru său trei tineri din clasa muncitoare care își petrec timpul glumind, golind pahare, încăierându-se și umblând după fete. Asta până când…

Marea Britanie, anii ’70. Trei prieteni își petrec timpul glumind, golind pahare, încăierându-se și umblând după fete. Freddie (Christian Cooke) ar dori să facă un pas mai departe, depășindu-și condiția, dar Bruce (Tom Hughes) și Snork (Jack Doolan) sunt fericiți cu viața pe care o au, exact așa cum este ea. După ce câștigă atenția șefului său, Kendrick (Ralph Fiennes), petrecerile și viața de până atunci nu mai par atât de interesante pentru Freddie. Existența lui se complică și mai mult din clipa în care fiica șefului pune stăpânire pe inima tânărului care acum are de ales între viața alături de prietenii lui de-o viață și un viitor mai bun.

Pelicula i-a adus lui Tom Hughes o nominalizare la British Independent Film Awards pentru cel mai promițător debut.

CHILDREN OF THE CORN III: URBAN HARVEST
De veghe în lanul de porumb 3: Recolta
Horror, SUA, 1995
R: James D.R. Hickox
D: Daniel Cerny, Ron Melendez, Michael Ensign, Nancy Lee Grahn, Jon Clair

Povestea de groază a doi frați orfani care au puteri nebănuite asupra celor din jurul lor.

“He Who Walks Behind The Rows” (“Acela care umbla în spatele rândurilor”) revine! Numai că, de această dată, misterioasa sa putere malefică se mută din Nebraska în inima unuia dintre cele mai mari orașe ale Americii, este vorba despre Chicago. După moartea tatălui lor, Joshua și Eli ajung să aibă niște părinți vitergi a căror viață înseamnă, găști, graffiti și muzică rap. Înainte de a realiza ce se întâmplă, Eli devine șeful propriei găști și, în scurtă vreme, el ajunge să aducă întreaga școală sub influența sa. Povestea devine cu mult mai complicată din clipa în care “He Who Walks Behind The Rows” (“Acela care umbla în spatele rândurilor”) intră cu adevărat în acțiune.

DESIERTO SUR (AKA. SOUTH DESERT)
Deşertul
Dramă, Chile, 2008
R: Shawn Garry
D: Marta Etura, Alejandro Botto, Carolina Varleta, Ernesto Malbrán, Héctor Noguera

Pentru a descoperi fragmentele care lipseau din trecutul său, o tânără decide să pornească într-o călătorie către partea de sud a Globului, într-un oraș care se numea “’Desierto Sur”.

Sofia (Marta Etura) este o tânără spaniolă care tocmai și-a pierdut mama în urma unei boli incurabile. Când se afla încă în doliu, o scrisoare misterioasă ajunge în mâinile sale, este vorba despre o epistolă care fusese scrisă de mama ei și care se întorsese, deoarece destinatarul nu fusese găsit. Conținutul ei o intrigă din cale-afară pe Sofia, care începe să își pună tot mai multe întrebări. Pentru a descoperi fragmentele care lipseau din trecutul său, tânăra decide să pornească într-o călătorie către partea de sud a Globului, într-un oraș care se numea “’Desierto Sur”. Povestea va deveni mult mai complicată decât s-ar fi gândit Sofia, căci, la un moment dat, drumurile ei se intersectează cu ale unui traficant de droguri care era dat în urmărire generală.

HAPPY TOGETHER (AKA. CHUN GWONG CHA SIT)
Fericiţi împreună
Romantic, Hong Kong, 1997
R: Kar-Wai Wong
D: Leslie Cheung, Tony Leung Chiu-Wai, Chen Chang, Gregory Dayton

Povestea a doi bărbați care pornesc în căutarea unei vieți noi, dar, departe de casă, în locul pe care îl doreau să fie acasă, cei doi iubiți se despart. După ce fiecare pleacă pe drumul său, ei se întâlnesc din nou, însă pentru povestea lor pare a fi prea târziu.

Ho (Leslie Cheung) și Lai (Tony Leung) sunt iubiți și pleacă din Hong Kong, alegând să trăiască în Argentina, la Buenos Aires. Deoarece Ho refuză să se maturizeze și să se așeze la casa lui, Lai este în depresie. Astfel, atunci când se despart, neliniștitul Ho ajunge să se prostitueze, iar Lai își face rost de o slujbă pentru că dorește să strângă bani și să se întoarcă acasă. În momentul în care Ho este atacat și rănit, Lai îl ia în apartamentul lui pentru a-l ajuta să se pună pe picioare. Deși Ho își dorește să reînvie relația, Lai nu pare a fi deloc interesat de asta. Mai mult, după ce își găsește alt job, își va găsi pe altcineva.

REBOUNCE
Ricoşeu
Dramă, Danemarca, 2011
R: Heidi Maria Faisst
D: Frederikke Dahl Hansen, Anne Sofie Espersen, Dar Salim, Kirsten Olesen, Niels Skousen

Povestea unei adolescente care, disperată să câștige atenția mamei sale recent eliberată din închisoare, ajunge să facă fel și fel de prostii, sub aripa „ocrotitoare” a mamei.

Susan, mama lui Louise, a fost în închisoare și, din acest motiv, fata a fost crescută de bunici. Însă, mama ei tocmai a fost eliberată. Părerea fetei despre aceasta este una foarte bună, considerând-o grozavă. Disperată să câștige afecțiunea mamei, fata nu ratează nicio petrecere din casa lui Susan, devine interesată de bărbați, și intră în lumea drogurilor și a banilor obținuți ușor. Paradoxal, toată lumea pare să fi uitat că Louise este adolescentă.

THE FRONT
Paravanul
Dramă, SUA, 1976
R: Martin Ritt
D: Woody Allen, Zero Mostel, Herschel Bernardi, Michael Murphy, Andrea Marcovicci

O istorie din vremea anilor ’50, atunci când un scriitor aflat pe lista neagră este ajutat de un prieten care acceptă să fie paravan, semnând cu numele lui scripturile pe care le vinde posturilor de televiziune.

La începutul anilor ’50, Howard Prince, care lucra într-un restaurant, ajută prieten scriitor aflat pe lista neagră. Acesta acceptă să vândă unui post TV un script pe care îl semnează cu numele lui. Banii sunt bineveniți, deoarece în acest fel poate plăti din datoriile de la jocurile de noroc. Așa se face că mai acceptă încă trei astfel de clienți. Din punct de vedere politic, Howard nu știe prea multe, dar situațiile limită în care ajunge să fie implicat îl aduc în situația de a se gândi la ceea ce se întâmplă de fapt.

În regia lui Martin Ritt, pelicula “Paravanul” a obținut nominalizări la Oscar, BAFTA, Globurile de Aur și Writers Guild of America.
THE INVISIBLE CIRCUS
Circul invizibil
Dramă, SUA, 2001
R: Adam Brooks
D: Jordana Brewster, Christopher Eccleston, Cameron Diaz, Blythe Danner, Patrick Bergin

În anii ‚’70, o adolescentă din America venea în Europa pentru a reconstitui ultimele clipe ale surorii ei. Astfel, ea pornește de la Paris către Berlin, ajungând pe coasta Portugaliei pentru a rezolva misterul sinuciderii acesteia. De-a lungul acestei călătorii, fata se îndrăgostește.

În 1975, la 18 ani, Phoebe este foarte nefericită. Când avea zece ani, tatăl ei a murit de leucemie, iar sora ei mai mare, Faith a plecat în Europa cu prietenul ei. Un an mai târziu, ea se sinucide în Portugalia. Phoebe decide să o ia pe urmele lui Faith, să îl găsească pe Wolf și să afle ce s-a întâmplat de fapt. Astfel, ea sosește la Paris, unde îl găsește pe iubitul surorii sale, iar acesta îi spune tot felul de istorii despre activitatea politică radicală a surorii sale, inclusiv despre faptul că se înrolase în Armata Roșie. Ceea ce află îi dă peste cap întraga existență. Cine era de fapt sora pe care ea credea că o cunoaște? În ce a fost implicată cu adevărat și ce s-a întâmplat de fapt în Portugalia? Phoebe începe să aibă halucinații cu sora sa și pare să o ia razna. Cu toate acestea, pentru ea salvarea va veni în cel mai neașteptat moment.

Bucuresti, 16.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *