free download 78 travel guides written by experts

Cinefilii romanii pot participa din nou la competitia globala de scurtmetraj

Jameson Empire Done In 60 Seconds

A început perioada de înscrieri în cadrul competiţiei globale de film Jameson Empire Done In 60 Seconds. Realizatorii români de film, amatori sau profesionişti, sunt încurajaţi să refacă un film în maxim 60 de secunde şi să-l înscrie pe www.jamesonempirediss.com până pe 20 ianuarie 2013.

Câştigătorul competiţiei va avea şansa să participe la Gala Jameson Empire Awards de pe 24 martie 2013, din Londra, de unde îşi va ridica trofeul, înconjurat fiind de staruri ale cinematografiei.

Pentru a participa la cea de-a şasea ediţie a competiţiei, realizatorii români de film trebuie să refacă orice film clasic într-un scurtmetraj de maxim 60 de secunde. Scurtmetrajele pot avea un ton serios sau parodic. Ceea ce este obligatoriu însă este ca fiecare lucrare să fie în engleză sau să aibă subtitrare în engleză.

Dupa realizarea filmului, participanţii trebuie să îşi inscrie lucrarea pe site-ul www.jamesonempirediss.com până pe 20 ianuarie 2013. După aprobare, scurtmetrajele vor fi publicate pe canalul de Youtube al competiţiei, unde vor putea fi votate de publicul larg pana pe 20 februarie 2012, prin intermediul Like-urilor.

Câştigătorii etapei din România vor fi desemnaţi de un juriu local format de specialişti în cinematografie şi comunicare (calificativ care contează în proporţie de 50% la nota finală) şi de votul publicului larg, exprimat prin Like-uri la filmele de pe canalul oficial de pe Youtube (calificativ care contează în proporţie de 50% la nota finală).

Cele mai bune 3 lucrări din România vor aduce autorilor lor premii în valoare totală de 4.500 de euro. Câştigătorul premiului I va primi 2.000 de euro şi o excursie la Londra, la Finala Globală Jameson Empire Done In 60 Seconds de pe 22 martie, câştigătorul premiului II – 1.500 de euro, iar câştigătorul premiului III – 1.000 de euro.

La Finala Globală a Competiţiei, înscrierile româneşti vor concura cu filme provenite din alte 16 ţări. Un juriu internaţional format din vedete ale filmului va alege apoi cele mai bune 5 lucrări înscrise în competiţie.

Cei 5 finalişti la nivel global vor participa la festivalul de film Jameson Empire Awards din Londra, unde vor fi înconjuraţi de staruri din domeniul cinematografiei. Aici va fi desemnat şi marele câştigător al competiţiei. Premiul îi va fi înmânat pe scena festivalului, asemenea tuturor celorlalte vedete câştigătoare a unui premiu Jameson Empire.

Anul trecut, filmul câştigător la nivel global a fost un remake după Black Swan, realizat de Indira Suleimenova, din Kazahstan.

Bucuresti, 18.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *