free download 78 travel guides written by experts

Chiar nu îngraşă?

Cineva a spus odată: „O dietă echilibrată inseamnă câte o prăjitură în fiecare mană.” Ce bine-ar fi să fie așa și să nu ne mai streseze urmările. Însă gata cu eterna teamă de kilogramele în plus! Asul e în chiar farfuria ta și se referă la o variantă sănătoasă și delicioasă care are la bază seminţe de chia.

Aceste semințe seamănă cu cele de mac și cresc numai în anumite zone ale Europei Centrale sau Americii de Sud. Nu se consumă ca atare, însă se pot adauga în varii preparate crude sau prăjite, întregi sau măcinate. Iar în amestecuri de salate, cu cereale și lapte, în sucuri sau piureuri de fructe sunt un deliciu.

Poate nu știai, însă conțin de 5 ori mai mult calciu decât laptele, de 3 ori mai multe fibre decât grâul, ovăzul sau orice alt tip de cereale, de 2 ori mai mult potasiu decât bananele și mai mult Omega 3 decât somonul.

Seminte de Chia 150 g

Vrei o rețetă super-ușor de pregătit?

Ai nevoie de: 25g fulgi ovăz, 2 linguri semințe de chia, 250ml băutură de migdale, 1 linguriță de scorțișoară, 90g iaurt, 1 mango tăiat felii, 2 linguri de migdale crude. Amestecă într-un bol fulgii de ovăz și semințele de chia, iar apoi adaugă băutura de migdale și scorțișoara. După ce le-ai amestecat bine, pune o folie de plastic și lasă-le la frigider peste noapte. Dimineața împarte mixul în 2 boluri și adaugă peste fiecare iaurt, mango și migdale și presară deasupra scorțișoară.

Oricum, avem mai multe reţete, dacă vrei deserturi de sărbători fără să te streseze cântarul. Sărbătorile acestea chiar sunt mai dulci, nu-i așa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *