metalshow

Charitygift.ro lanseaza Campania pentru 2% «Ajuta cu un singur click»

CharityGift.ro, proiect de voluntariat şi primul magazin online în care toate produsele conţin o donaţie către o organizaţie non-guvernamentală sau către un caz social, demarează campania «Ajută cu un singur click!» pentru strângerea formularelor de 2%, astăzi, 15 martie. Campania se va derula pe o perioadă de două luni, timp în care voluntarii CharityGift.ro vor iniţia activităţi menite să îi informeze pe toţi cei care sunt interesaţi de proiectele Asociaţiei Charity Gift despre cum pot ajuta ei înşişi la responsabilizarea socială şi individuală, cum pot direcţiona 2% din impozitul datorat statului către organizaţie, dar şi cum pot contribui la dezvoltarea conceptului de donaţii prin cumpărăturile pe care le fac.

Anul acesta, campania pentru direcţionarea a 2% din impozitul pe venit, va avea mai multe etape, prin intermediul cărora CharityGift.ro doreşte ofere informaţii relevante cu privire la acest subiect, dar şi să îi ajute pe oameni să înţeleagă că şi ei se pot implica în comunitate, doar cu un singur click sau completând un singur formular, în acest caz. În fiecare săptămână a campaniei, voluntarii CharityGift.ro îi vor surprinde pe cei care vor urmări activitatea campaniei şi le vor oferi suport în ceea ce priveşte completarea formularelor.

Prin intermediul proiectului de voluntariat CharityGift.ro, voluntarii doresc să le arate persoanelor interesate că responsabilitatea şi implicarea se pot învăţa. Astfel, de-a lungul celor doi ani de activitate, CharityGift.ro a reuşit să strângă o comunitate de peste 80 de furnizori, 45 de ONGuri beneficiare, peste 800 de clienţi, dar şi numeroşi voluntari şi persoane publice din România, printre care: Andreea Marin Bănică, Dan Helciug, Cristian Mungiu, Cristian Manafu, Eliza Rogalski, Mihail Muşat. Împreună promovează implicarea socială, voluntariatul şi responsabilitatea.

Pentru a direcţiona cei 2 % , este necesar să se urmeze câţiva paşi simpli : se completează formularul 230 cu datele persoanei, cu datele organizaţiei care va primi banii şi se va semna. Apoi se depune formualrul direct la Administraţia Financiară de care aparţine persoana respectivă sau este trimis recomandat prin poştă până la data de 15 mai 2011. Suma ce urmează a fi virată nu trebuie să se completeze, deoarece aceasta se calculează automat ca 2% din impozitul datorat către stat. Datele Asociaţiei Charity Gift sunt : CIF 24639444/22.10.2008 , Sediu Prahova, Mun. Ploieşti, str. Cerceluş nr. 2, cont RO92BRMA0870025466000000, deschis la Banca Românească, sucursala Titan.

«Prin campania 2% Ajută cu un singur click, dorim să promovăm conceptul CharityGift.ro, prin intermediul căruia un gest simplu şi cotidian, cel de a face cunparaturi, îl putem transforma într-un gest cu ajutorul caruia facem o diferenţă în comunitate, dar şi să ne implicăm, fie prin voluntariat, prin activităţi sau prin donaţii. Totodată, dorim să atragem atenţia asupra faptului că împreună putem construi noi mijloace de a sprijini societatea civilă şi de a cunoaste mai bine ce se întâmplă în acest mediu. Fiecare formular completat care sprijină Asociaţia Charity Gift înseamnă un pas înainte către o schimbare pozitivă» a declarat Steliana Moraru, coordonator al proiectului CharityGift.ro.

Bucuresti, 15.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *