free download 78 travel guides written by experts

Ce destinatii grecesti prefera romanii

Din toate zonele Greciei promovate la noi rămân în top insulele Creta, Rodos, Zakynthos, Corfu și Kos. Însă vin din urmă destul de puternic noi destinații: insula Lefkada, Parga, insula Skiathos și Kamena Vourla. Vedeta absolută a anului trecut a fost insula Thassos și se pare că acest trend se va menține și în 2015, potrivit celui mai mare tour operator de vacanțe charter din piața autohtonă, Christian Tour.

Deși prețul mediu al unei vacanțe în Grecia nu a scăzut față de 2014, costul unui sejur e mai mic în primul rând datorită reducerilor Early Booking, încă valabile până la sfârșitul lunii aprilie sau, cel mult, până la jumătatea lunii mai.

"Reducerile aplicate în perioada Early Booking pot fi mai mari decât anul trecut. Probabil de aceea în 2015 turiștii români au cumpărat mai multe vacanțe în general și mult mai devreme comparativ cu 2014. Totodată, ei au sesizat și profită de avantajele călătoriilor în grup. Până anul acesta, cererile de grup primite se refereau de obicei la două – trei familii, care nu se încadrau la un minimum necesar pentru oferte de grup, însă, pentru 2015, am început să primim cereri pentru grupuri de la 15 până la 250 de persoane. Merită totodată remarcat că turiștii români amatori de Grecia învață în fiecare an ceva nou și în fiecare an cer altă destinație sau alte hoteluri", a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

În topul preferințelor turiștilor români rămân insulele Creta, Rodos, Zakynthos, Corfu și Kos. Însă vin din urmă destul de puternic noi destinații: insula Lefkada, Parga, insula Skiathos și Kamena Vourla. Vedeta absolută a anului trecut a fost insula Thassos și se pare că acest trend se va menține și în 2015, potrivit datelor Christian Tour.

Cel mai mare tour operator de vacanțe charter din piața autohtonă pune la dispoziția amatorilor de vacanțe tarife de la 19 euro/persoană/sejur 7 nopți la o vilă fără masă (transport individual) până la 1099 euro/persoană/sejur 7 nopți cu All Inclusive la un hotel de cinci stele (incluzând transportul cu avionul). Însă un tarif mediu pe un sejur în Grecia cu masă și transport cu avionul incluse poate fi aproximativ 500 euro/persoană.

Reducerile disponibile în această perioadă oferă posibilitatea achiziționării unui pachet turistic la oferte precum "Plătești 1 și merg 2" (pentru transportul cu autocarul), "Taxe aeroport gratuite", "Reducere 50% la transport autocar", "Tarif unic pentru întreg sezonul" și "Copiii călătoresc gratuit". Pentru sejururi ce implică transportul cu avionul, Christian Tour oferă tarife de la 199 euro/persoană, oferte speciale și multe alte reduceri suplimentare.

Bucuresti, 28.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *