Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

“Caviar, vodka si bye-bye” – 11 ani de turneu pe cinci continente

Teatrul National Radiofonic va invita luni, 9 noiembrie, ora 11.00, la Clubul Ramada Majestic, la auditia cu public a spectacolului radiofonic ”Caviar, vodka si bye-bye”, de George Astalos. 

In distributie: Tamara Buciuceanu Botez, Alexandru Arsinel, Stela Popescu, Eugen Cristea.

Muzica originala: George Marcu.

Regia de studio: Milica Creiniceanu.

Regia muzicala: Romeo Chelaru.

Regia tehnica: Mihnea Chelaru.

Adaptarea radiofonica si regia artistica: Dan Puican.

Scriitor, dramaturg, poet, eseist si traducator, George Astalos a impregnat cu o nuanta de nostalgie opera sa din cele patru decenii de exil. Un exemplu in acest sens il constituie trilogia dramatica inchinata celor care, pentru a-si putea pastra demnitatea, au fost nevoiti sa-si rupa radacinile si sa inceapa o alta existenta departe de cei dragi.

Din aceasta trilogie face parte (alaturi de piesele „Sarea exilului” si „Intoarcerea la matca”) si textul dramatic „Caviar, vodka si bye-bye”, prezentat in premiera la Teatrul National Radiofonic in anul 1997, sub bagheta maestrului Dan Puican. Spectacolul a fost distins cu premiul UNITER in anul 1999.

„Caviar, vodka si bye-bye” si-a inceput turneul pe mapamond in 1998, prima reprezentatie avand loc in orasul luminilor, la 4 mai 1998, in fata a sute si mii de romani din diaspora, care, bucurandu-se si lacrimand depotriva, se regaseau in partiturile sustinute de marii actori ai scenei  romanesti.

„Succesul a fost rasunator. Aplauze neintrerupte timp de 20 de minute…”, isi aminteste cu nostalgie actrita Tamara Buciuceanu Botez.

Asa a inceput minunata calatorie care a dus emblema Teatrului National Radiofonic in toate colturile lumii. A fost mai intai cucerita Lumea Noua, spectacolele avand loc la: Washington, New York, Chicago, Boston, au urmat reprezentatii pe scene din numeroase metropole europene: Bonn, Bruxelles, Viena, Copenhaga, Malmo, Stockholm, Londra, Madrid, Barcelona, Lisabona, Atena, Haga.

Emotionante invitatii semnate de comunitatile de romani au sosit apoi din Asia, de la Tel Aviv, Australia – Sydney, Melbourne, din Canada, Montreal, Toronto, dar si din America de Sud, de la Rio de Janeiro, Sao Paulo, Buenos Aires, si Africa de sud, din Pretoria si Cape Town.

„Si nu ne vom opri aici”, ne-a spus reputatul regizor Dan Puican. „Sunt mii si mii de romani, in intreaga lume, care ne asteapta cu bratele deschise, nerabdatori sa auda un cuvant romanesc, mai ales daca el este rostit cu talent de indragitii nostri actori…”

Nu ne ramane decat sa le multumim si sa le uram succes si… drum bun in continuare!

Bucuresti, 06.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *