metalshow

Cauti destinatii de vacanta mai putin aglomerate? Tripsta ti-a pregatit niste recomandari

Vacantele sunt o perioada pentru relaxare si descoperit locuri noi, cu obiceiurile si oamenii lor. Insa destinatiile turistice renumite devin din ce in ce mai aglomerate de la an la an, ceea ce face mai dificil sa te poti bucura de locurile frumoase care le caracterizeaza.

Daca vrei sa descoperi zone frumoase, care inca nu sunt sufocate de grupurile de turisti (sau vizitate inca de un numar mai mic de straini), tripsta propune niste alternative la destinatiile obisnuite, dar care insa iti vor oferi cu siguranta amintiri deosebite.


Unde sa mergi daca vrei sa descoperi frumusetea destinatiilor turistice, fara sa fi asaltat de grupurile de turisti.

Daca vrei sa experimentezi stilul de viata mai nordic, ia in considerare Riga – Letonia. Tara are iesire la Marea Baltica si foarte multi calatori o considera o alternativa la Scandinavia cea mult mai scumpa si mai aglomerata. Riga este considerata unul dintre cele mai frumoase orase din Europa de Nord, cu arhitectura sa art nouveau care defineste Orasul Vechi. In plus, are o viata de noapte deosebita si ofera multiple optiuni sportive pentru calatorii mai aventurosi, care ar vrea sa experimenteze go-karting, kayaking si bungee jumping.

Esti in cautarea experientei italienesti autentice? Incearca atunci Calabria – aflata in zona “degetului” din tara in forma de cizma. Te poti bucura de plaje frumoase, ruine grecesti si farmecul natural al zonei rurale, departe de aglomeratia zonelor turistice italienesti uzuale precum Roma, Milano, Venetia, Florenta sau Toscana. Neajunsurile tin de infrastructura mai putin dezvoltata fata de alte zone ale tarii si de faptul ca mai putini localnici vorbesc limba engleza, dar vei avea sansa sa gusti feluri de mancare autentice si sa te relaxezi pe unele dintre cele mai bune plaje din Europa.

Regiunea Algarve din Portugalia este faimoasa drept destinatie estivala, devenind astfel din ce in ce mai aglomerata. Alternativa propusa de noi: Salema, Portugalia – un satuc izolat de pescari unde timpul pare sa fi stat pe loc (in perioada dinaintea boom-ului turistic din zona). Ofera plaje splendide precum si numeroase  oportunitati pentru excursii de-a lungul coastei si, desigur, mancaruri autentice pe baza de peste proaspat.

Cauti experienta englezeasca? Incearca Belfast, Irlanda de Nord – in trecut unul dintre orasele renumite in Europa datorita violentei, acum se afla in crestere ca destinatie turistica, dar nu este inca asaltat de grupurile de turisti. Va puteti bucura de o istorie bogata care se combina cu elemente moderne si sa descoperiti o cultura unica. Pe langa picturile murale din perioada conflictelor si pub-urile renumite, planificati o vizita la cartierul Titanic (numit dupa vasul celebru, care a fost construit la Belfast).

Iar daca va doriti o destinatie de vara mai putin turistica mai aproape de casa, de ce sa nu luati in considerare Split, in Croatia? Mai putin scump decat Dubrovnik, cu plaje si insule in apropiere pe care sa le explorati, este in acelasi timp extrem de bine conectat cu multe alte locuri de vizitat din Croatia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *