metalshow

Câștigătorii compeției Cangurul Lingvist limba engleză au fost premiați

Cambridge English Language Assessment i-a premiat pe cei mai buni dintre finaliștii concursului de limbă engleză Cangurul, ediția 2016, într-o ceremonie specială care a avut loc marti, la reședința ambasadorului Marii Britanii la București.

Elevii au primit mult doritele distincții chiar din mâinile ambasadorului Marii Britanii, Excelența Sa Paul Brummell.


Elevii români au demonstrat o motivație puternică în învățarea limbii engleze de la vârste fragede și au arătat de-a lungul timpului că pot atinge performanțe ridicate la examenele de limbă engleză. Pentru al doilea an consecutiv, cei 40 de finaliști ai competiției Cangurul lingvist au avut șansa de a da gratuit un examen Cambridge English adecvat nivelului lor de pregătire (Preliminary for Schools, Key for Schools, Cambrige English First sau Cambridge English: Advanced). Toți au devenit mândri posesori ai unul certificat Cambridge English, aproape toți obținându-l cu calificativul maxim.

”Rezultatele excelente ale copiilor care au participat la competiția Cangurul lingvist de limbă engleză demonstrează cât de mare este motivația elevilor și profesorilor lor de a ajunge la un nivel de cunoaștere a limbii engleze din ce în ce mai mare”, a declarat Nick Beer, Director regional al Cambridge English Language Assessment pentru Europa de Sud-Est.

Competiția Cangurul lingvist limba engleză este un proiect unic, care testează cunoștințele de limbă și civilizație, precum și talentul, intuiția și creativitatea elevilor din clasele III-XII. În prima rundă și în semifinale, competitorii au trecut prin probele de citire (reading) și ascultare (listening) pe baza unor teste realizate special de Cambridge English. Întrebările din teste au fost concepute de specialiști cu lungă experiență, pe baza cercetărilor specifice acestor tipuri de examene.

”Competiția Cangurul lingvist a fost foarte importantă pentru mine. Au participat atât de mulți candidați buni, cu abilități excelente, iar obiectivul meu a fost să dau tot ce pot. Să primesc această distincție în această seară a fost o onoare și o bucurie extraordinară, a fost vârful muncii mele de până acum”, a declarat Radu Minea, unul dintre elevii premiați.

Cu colaborarea Cangurul România și European Examination Centre, precum și cu sprijinul Sigma și IDEA, competiția a avut s-a desfășurat în trei runde, având în total 40 de finaliști la cele patru categorii: Joey, Wallaby, Grey Cangurul și Red Cangurul. Câștigătorii care au avut cele mai bune rezultate la fiecare categorie au avut oportunitatea de a participa la excursii de studiu în Grecia sau Cehia, în vreme ce restul finaliștilor au luat parte la Tabăra Cangurul Internațional din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *