free download 78 travel guides written by experts

Casele finlandeze in sistem kit complet intra pe piata romaneasca de la 40.000 de euro

Casele prefabricate din lemn sub brandul finlandez Honka intră din martie pe piaţa din România. Cea mai accesibilă casă costă 40.000 de euro şi are o suprafaţă de 80 m2. Clientul îşi poate comanda casa dintr-un catalog, urmând ca aceasta să fie livrată sub formă de kit complet, inclusiv ferestre şi instalaţii sanitare. Casele Honka vor fi aduse de către Finn Land Business, importatorul exclusiv al mărcii în România.

Cu ocazia lansării produselor în România, va fi organizată o conferinţa de presă marţi, 20 martie, în cadrul căreia vor fi prezentate listele de preţuri şi dimensiunile tuturor tipurilor de case. Evenimentul va avea loc la Hotelul Howard Johnson, în sala Florida, începând cu ora 10.30.

Beneficiind de un design unic, locuinţele sunt concepute în funcţie de nevoile familiilor proprietare iar durata de montare a lor este de aproximativ trei săptămâni. Honka produce atât case în regim permanent, cât şi case de vacanţă pentru persoanele care vor să admire peisajele de la munte sau de la mare. Compania utilizează tehnologie modernă pentru a produce materiale de construcţie din pin nordic de calitate premium, rezistente şi ecologice. De asemenea, casele au o acustică şi o eficienţă termică mai bună chiar şi decât cele construite din piatră. Ele sunt create din grindă lamelară şi au etanşări cu garnituri puse încă din fabrică.

„Conceptul de «casă din lemn» este încă nou în România. Există totuşi o cerere pentru locuinţe din lemn şi la noi în ţară. Clienţii unui astfel de produs caută ce este mai bun, de aceea, reputaţia excelentă a Honka, furnizor global pentru case premium din lemn, dublată de preţurile accesibile vor fi două atribute convingătoare”, a declarat Cristy Băisan, managerul Finn Land Business S.R.L.

Prima proprietate Honka din România a fost deja asamblată la Azuga şi aparţine unui om de afaceri din Braşov. Finn Land Business plănuieşte ca următoarea casă să fie ridicată în Neptun, până la sfârşitul lunii mai, pentru a servi drept locuinţă-model potenţialilor cumpărători. În plus, compania importatoare intenţionează să convingă guvernul român să accepte Honka în programul Prima Casă, astfel încât cei care deţin un teren să îşi poată achiziţiona o astfel de casă preambalată.

Despre Honka

Grupul Honkarakenne este principalul furnizor de construcţii din lemn autentic sub marca Honka. Gama de produse include case rezidenţiale şi de vacanţă, precum şi proiecte la scară largă precum hoteluri, restaurante şi sate de vacanţă. Aproape 80.000 de produse Honka au fost vândute în peste 50 de ţări, încă din 1958. Producţia acestora are loc în Finlanda. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 55 milioane euro, din care un procent de 56% a fost dat de exporturi.

Despre Finn Land

Finn Land Business este importatorul exclusiv în România al mărcii Honka, în parteneriat cu retailerul din Ungaria al brandului finlandez.

Bucuresti, 16.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *