metalshow

Cartea lui Ioan Botezatorul

Editura Herald

Ca tot suntem pe un site de PR ar trebui amintit ca se spune despre Ioan Botezatorul ca ar fi fost primul om de PR – pentru Iisus. E pacat insa ca tot ce a insemnat Ioan Botezatorul sa fie redus la aceasta idee. Editura Herald propune in Colectia Manuscris o carte extrem de interesanta despre acest personaj, despre radacinile sale si influentele sale.

Aflam asadar despre mandeism – "Denumirea de "mandeean" deriva din termenul aramaic manda, "cunoastere"; mandeenii sunt "oamenii constiintei", ai gnozei." citim pe coperta 4. Doctrinele mandeene sunt infatisate in carte si trebuie specificat faptul ca alaturi de Bunul Pastor si de Pescarul de suflete un personaj important, o figura a acestor texte sacre mandeene este Ioan Botezatorul.

Mandeismul se afla si la baza formarii lui Ioan Botezatorul. De altfel acesta marturiseste: "Am invatat acolo toata intelepciunea mea si mi-am desavarsit felul de a vorbi. Ei m-au imbracat cu vesminte de slava si m-au invaluit cu valuri de nori. M-au incins cu un brau, un brau de apa vie, care stralucea dincolo de orice inchipuire si scanteia. M-au asezat intr-un nor, un nor al splendorii, iar la ceasul al saptelea al unei duminici m-au adus in tinutul Ierusalimului". (cop 4).

Cartea este structurata astfel incat sa dobandim intai o privire asupra mandeismului si apoi sa aflam despre Ioan Botezatorul. Lucrarea nu se opreste insa aici pentru ca urmeaza informatii despre prigonirea mandeenilor si capitole dedicate Pescarului de suflete si Bunul Pastor. Cartea se incheie cu cateva fragmente din alte scrieri si cu anexe interesante.

Lectura cartii aduce lumina pentru cei care cauta sa afle mai multe informatii despre cel care a fost Ioan Botezatorul. Veti vedea ca este un demers meritoriu si daca tinem cont de lucrarile utilizate pentru alcatuirea variantei in limba romana.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *