free download 78 travel guides written by experts

Capsatorul Bosch PTK 3,6 LI – cel mai mic produs cu acumulator din categoria sa

Bosch a creat capsatorul cu acumulator PTK 3,6 LI, cel mai mic capsator din clasa sa. Unealta cântăreşte doar 800 de grame şi măsoară aproximativ 15 x 16 x 5 cm, iar datorită acumulatorului integrat este oricând pregătită de utilizare, oferind o libertate maximă de mişcare prin casă sau grădină, fără să mai fie nevoie de cablu electric. Este pentru prima dată când acumulatorul litiu-ion integrat este folosit la producţia capsatoarelor Bosch, iar această tehnologie prezintă numeroase avantaje. “Capsatoarele sunt de obicei utilizate pentru a fixa în lemn diverse materiale subţiri, pentru a tapisa mobila sau pentru a decora casa, de exemplu, de Paşte sau de Crăciun”, explică reprezentanţii Bosch. “Acumulatorii litiu-ion nu se descarcă dacă nu sunt utilizaţi o mare perioadă de timp, aşadar, capsatorul este pregătit oricând de un nou proiect”.  De asemenea, acumulatorii nu au efect de memorie şi pot fi reîncărcaţi oricând, asigurându-se astfel o deteriorare minimă a performanţei acestora.

Versatil în casă şi în grădină

Acumulatorii litiu-ion sunt compacţi, ceea ce permite o dimensiune redusă a produsului şi facilitează utilizarea capsatorului într-un mod versatil atât în casă, cât şi în grădină. De exemplu, capsatorul PTK 3,6 LI poate fi folosit pentru a tapisa un scaun, pentru a fixa un nou acoperiş din pâslă căsuţei de păsări din grădină sau pentru a aplica decoraţiunile pentru o petrecere în aer liber. Atunci când acumulatorul este încărcat la maxim, deţine suficientă putere pentru a fixa cel puţin 400 de capse în lemn de esenţă moale. Capsele utilizate sunt cele de tip 53. Acestea au o lăţime de 11.4 mm şi o lungime cuprinsă între 4 şi 10 mm. Nivelul de încărcare al acumulatorului este indicat de LED-ul dispozitivului.

Utilizarea uşoară

Pentru a elibera capsele, pur şi simplu se apasă unealta PTK 3,6 LI pe suprafaţa de lucru, ceea ce duce la împingerea în jos a ciocului capsatorului, iar apoi se apasă butonul de eliberare a capsei. Acest sistem în două etape “Apasă şi eliberează” permite o poziţionare precisă a capselor şi previne capsarea accidentală. Capsatorul cu acumulator poate fi manevrat confortabil şi în siguranţă datorită mânerului softgrip. Indicatorul rezervei de material evidenţiază nivelul de umplere a spaţiului de depozitare. Atunci când acesta este gol, se poate scoate uşor, se umple pe dedesubt şi se reintroduce în spaţiul alocat. Produsul vine livrat cu acumulatorul încărcat pentru a permite un timp de lucru de 5 ore, pachetul incluzând încărcătorul şi 1000 de capse de tipul 53, lungi de 8 mm. Capsele adiţionale pot fi achiziţionate ca şi accesorii.

Specificaţii tehnice

PTK 3,6 LI – capsator cu acumulator

Tensiune acumulator/tip

3.6 V/acumulator li-ion integrat

Capacitate acumulator

1.3 Ah

Durată de încărcare

3 – 5 h

Percuţii

30 bpm

Tip capsă/lăţime/lungime

53/11.4 mm/4 – 10 mm

Capacitate spaţiu depozitare capse

100

Dimensiuni (lungime x înălţime x lăţime)

146 x 156 x 50 mm

Greutate

0.8 kg

Bucuresti, 17.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *