free download 78 travel guides written by experts

Campania “Mai curat” isi propune educarea copiilor si tinerilor din Romania cu privire la

problemele de mediu

Fundaţia companiei Wrigley promovează un mediu mai curat în ţara noastră

Fundaţia Companiei Wrigley lansează astăzi campania „Mai curat” în România ce îşi propune educarea copiilor şi tinerilor români cu privire la problemele generate de aruncarea inadecvată a gunoaielor, precum şi încurajarea acestora de a proteja mediul prin acţiunile lor. Campania educaţională “Mai curat” este implementată în 15 ţări şi va fi condusă de Fundaţia Mondială de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE) şi operatorii săi naţionali. În România reprezentantul FEE esteCentrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG).

În cadrul campaniei, vor fi implementate două programe dedicate copiilor de diferite vârste.

Programul “ECO-ŞCOALA” se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5-18 ani şi le va permite acestora să contureze şi să-şi gestioneze propriile proiecte eco, dar şi să organizeze un eveniment „Mai Curat” în şcoala lor. Elevii cu vârste cuprinse între 12-18 ani se pot implica în campania „Tineri Reporteri pentru mediu” (YRE), devenind adevăraţi „jurnalişti” ce vor investiga problema deşeurilor. Munca lor va fi apreciată de un juriu naţional, iar câştigătorii vor concura pentru un premiu internaţional YRE.

Campania „Tineri Reporteri pentru mediu” (YRE) este implementată în România cu sprijinul asociaţiei Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), acest program desfăşurându-se, de asemenea, în Germania, Franţa şi Canada. Programul va funcţiona în minim 5 şcoli în fiecare ţară şi va completa activitatea pe care compania Wrigley o desfăşoară pentru a încuraja responsabilizarea procesului de eliminare a gunoiului.

„Suntem foarte încântaţi de lansarea campaniei „Mai Curat” în ţara noastră. Implicarea copiilor pentru crearea unui mediu mai curat va determina o schimbare semnificativă în atitudinea faţă de eliminarea deşeurilor şi protejarea mediului", a afirmat Mihai Georgescu, Director General Wrigley România.

Doamna prof. Dr. Cornelia Dincă – preşedinte al Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) a precizat: „Eliminarea gunoiului este una dintre primele modalităţi prin care copiii sunt educaţi cu privire la protecţia mediului înconjurător. Aruncarea inadecvată a deşeurilor este, de obicei, una dintre problemele cele mai accentuate vizual în comunitatea noastră. Cu sprijinul generos din partea Fundaţiei Companiei Wrigley, Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) va influenţa educaţia elevilor şi îi va învaţa pe aceştia cum să diminueze efectele acestei probleme”.

Cum va funcţiona programul Mai Curat

Campania Mai Curat: „Tineri reporteri pentru mediu”:

Grupurile de elevi YRE vor investiga problema locală a gunoaielor, de exemplu, efectul asupra faunei locale sau sănătăţii umane, brandurile sau ambalajele cel mai adesea aruncate de oameni, etc. Ulterior, vor produce materiale jurnalistice sub formă de articole, rapoarte foto, reportaje radio şi/sau clipuri video, care trebuie să includă soluţii de minimizare a cantităţilor de gunoi.

Un juriu naţional YRE din fiecare ţară va selecta cele mai bune articole din cadrul Campaniei Mai Curat, acordând premiul întâi, premiul al doilea şi premiul al treilea. Câştigătorii vor fi anunţaţi în comunicatele de presă naţionale şi vor primi un premiu relevant pentru protecţia mediului, de exemplu, un încărcător solar sau un aparat de fotografiat pentru a sprijini în continuare activitatea lor.

Juriul Internaţional YRE va selecta câştigătorul internaţional din rândul câştigătorilor naţionali. Câştigătorul internaţional va fi anunţat şi felicitat în cadrul unei ceremonii de premiere internaţională.

Un reprezentant al fiecăreia dintre echipele naţionale câştigătoare va participa la o misiune YRE internaţională de 3-4 zile pentru a investiga o problemă globală privind aruncarea gunoiului şi va realiza un material jurnalistic, oferind inclusiv soluţii de minimizare a surselor de gunoi.

Bucuresti, 27.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *