free download 78 travel guides written by experts

Campania „Citeste Romaneste” prezinta, in aceasta saptamana, volumul lui Florin Iaru:

„Povestiri cu final schimbat”

La TVR 2, sâmbătă, 24 mai, de la ora 22.30, după Filmul de Oscar

Campania TVR 2 „Citeşte Româneşte”, dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, continuă în această săptămână cu cartea lui Florin Iaru: „Povestiri cu final schimbat”.

Sâmbătă, 24 mai, de la ora 22.30, după Filmul de Oscar, eseistul Ioan Buduca a pregătit pentru telespectatorii TVR 2 prezentarea volumului de proză al poetului Iaru, „Povestiri cu final schimbat”. Despre acest volum, scriitorul Cristian Teodorescu declară că: “Florin Iaru, poetul, a început o nouă viaţă de când s-a apucat de proză. Asta nu înseamnă că a sacrificat poetul din el, ci l-a pus altfel la treabă. Adică a rămas acelaşi vizionar sclipitor, cu o imaginaţie uluitoare, care n-a coborât, cum se zice, la proză. A ridicat proza la înălţimea poeziei, în acest volum de povestiri în care termenul de capodoperă aproape că se banalizează din cauză că Iaru tot nimereşte acel ochi al taurului, la care mulţi nici nu visează, ca un campion literar la pistol viteză. Cu această extraordinară colecţie de povestiri, Iaru, care a bătut energic la uşa prozei cu primul lui volum de schiţe, nu s-a grăbit să se instaleze în vreun fotoliu de mare prozator. Dar chiar dacă ar vrea să rămână în picioare printre aleşi, Iaru ne obligă să să-l rugăm să se aşeze pe fotoliul care-i va purta numele după această carte.”

TVR 2 a lansat la începutul lunii aprilie campania „Citeşte Româneşte” şi difuzează săptămânal – sâmbăta, după filmul de Oscar – o emisiune în care este prezentat câte un scriitor român contemporan şi cea mai nouă carte a sa. Dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, campania se derulează pe TVR 2 şi online, pe pagina de Facebook a acestui post. La sfârşitul fiecărei luni, TVR organizează un concurs cu premii constând în cărţi cu autograf din partea autorilor prezentaţi.

Campania poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Bucuresti, 22.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *