metalshow

BTL Design si Agora Group au prezentat solutii pentru IMM-uri la Brasov

BTL Design, organizator de evenimente B2B, impreuna cu grupul de presa Agora, au organizat astazi conferinta “Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor”, la Hotel Ramada din Brasov.

„Ma bucur ca am putut sa particip la aceasta activitate. IMM-urile au o importanta mare in economia tarii noastre, avand in vedere ca 60% dintre angajati, adica peste 2.700.000 de persoane, lucreaza in IMM-uri. As dori sa enumerez cateva din schimbarile aduse de catre Guvernul Romaniei si Parlament, pentru a ajuta activitatea acestor IMM-uri: Legea 178/2010 care priveste parteneriatul public-privat, OUG 117/2010 privind modificarea si completarea Codului fiscal, OUG 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii micro-intreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, plus abrogarea sistemului de impozitare minima. Sunt cateva initiative in Parlament foarte important de mentionat: una dintre ele este o propunere a Patronatelor si analizata de catre Guvern privind rezervarea unei suprafete de 20-30% din supermarket-uri pentru comercializarea produselor autohtone. Un alt pas important este reducerea treptata a contributiilor sociale pentru angajatori si imbunatatirea sistemului de rambursare a cheltuielilor efective cu proiectele europene”, a declarat dna. Anna-Lili Farkas, Deputat in Parlamentul Romaniei.

In deschiderea evenimentului, dna. Florentina Tavalica, Director Sucursala CEC Bank Brasov, a vorbit despre produsele de creditare CEC Bank pentru IMM-uri: linii de credit, credit pentru investitii,, credit pentru finantarea stocurilor, credite APIA, credite RABLA Agricol, credite pe baza certificatelor de depozit, facilitati de restructurare a creditelor in derulare si solutii pentru accesarea fondurilor europene.

In continuare, Enikő Simon, Consilier Marketing FLGCIMM Sfantu Gheorghe – filiala FNGCIMM SA – IFN, a prezentat felul in care institutia poate sprijini absorbţia fondurilor structurale de către IMM-uri si Institutii si cum contribuie la lansarea activitatii intreprinderilor nou-infiintate. Doamna Catalina Nicu, Director Ariana Marca Inregistrata, a subliniat importanta protejarii marcilor de comert, Bogdan Daniel Visan, Sef Consultanta & Mediere Fondul Roman de Contragarantare, a prezentat instrumente de contragarantare in sprijinul IMM-urilor, dl. Dumitru Ion-Dumitrescu, Director executiv DGFP Brasov, a prezentat noutatile fiscale aplicabile incepand cu anul 2011.

In partea a doua a conferintei, dl. Costin Bacila, Area Sales Manager Maguay, le-a vorbit participantilor despre proiectul de sprijinire al companiilor pentru obtinerea se pana la 25.000 euro din partea Uniunii Europene pentru echipamente IT, iar dna. Aspazia Marin-Diu, Commercial Director Class IT, a oferit cateva sfaturi pentru eficientizarea IT-ului in companii: alinierea nevoilor IT la strategia companiei, promovarea potentialului social media in promovarea online a companiei, incurajarea folosirii in vanzari a instrumentelor de tip CRM, promovarea in interiorul companiei a rezultatelor obtinute, folosirea oricarei oportunitati pentru a completa cunostintele, participand la conferinte sau cursuri de specialitate.

In continuare, dna. Alina Vlad, Essn Inside Sales HP Romania si dl. Victor Muresan, Branch Manager Net Brinel, au evidentiat solutiile propuse de HP pentru IMM-uri, precum infrastructurile convergente, solutiile de stocare si finantare, doamna Anca Cazacu, Marketing Manager BIT Software, a propus participantilor cateva solutii IT pentru eficientizarea activitatii: ERP, CRM, Groupware, solutii Open Source plasate in cloud, iar dl. Radu Borza, Consilier OTIMMC Brasov, a prezentat programele de finantare puse l-a dispozitia IMM-urilor de catre A.I.P.P.I.M.M, precum si modalitatea de derulare a acestora.

Partenerii media care au promovat programul de evenimente sunt: IT Trends, MagicFM Sibiu, startups.ro, Wall-street.ro, Digital Trends, news20, PRwave, PRwave Directory, Agora News.

Bucuresti, 03.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *