Bombardier Transportation achizitioneaza un pachet de actiuni

la sucursala Cailor Ferate Ruse – Elteza

Achizitionarea unui pachet de actiuni la producatorul de echipament de semnalizare Elteza anuntata in decembrie 2010 este confirmata

Dupa semnarea unui acord de achizitionare de actiuni in Moscova pe 13 decembrie 2010, Bombardier confirma faptul ca Bombardier Transporation Signaling B.V. a achizitionat un pachet de actiuni in compania producatoare de echipament de semnalizare – United Electrical Engineering Plants, cunoscuta sub numele de Elteza. Elteza este o subsidiara a Cailor Ferate Ruse (RXD). BombardierTransportation Signaling B.V. a achizitionat 25 % din pachetul de actiuni Elteza. In urma unor viitoare aprobari, Bombardier TransportationSignaling B.V. si-ar putea mari pachetul de actiuni la 50 %. RZD va ramane actionarul majoritar.

Elteza este cel mai mare producator de echipament de semnalizare din Rusia, cu peste de 3000 de angajati in cele 7 centre de productie. Compania se concentreaza pe proiectare, dezvoltare si productie de echipament de semnalizare si sisteme de control precum si sisteme automate si de control de la distanta care au fost livrate pana acum in Rusia, CIS (Commonwealth of Independent States) precum si in statele baltice. Noul parteneriat va fi unul dintre primele exemple de succes ale privatizarii unei subsidiare a Cailor Ferate Ruse si parte din strategia de modernizare a RZD.

Deja parteneri puternici in sectorul de semnalizare, Bombardier si RZD functioneaza sub forma unei asocieri de intreprinderi in domeniul ingineriei feroviare sub numele de , Bombardier Transportation (Signal) Ltd. Fiind in operare in Moscova din 1996. Acest parteneriat a functionat in stransa cooperare cu Elteza pentru a echipa peste 90 de statii ruse cu tehnologia computerizata de interlocking BOMBARDIER EBI Lock 950. Acest nou acord conduce la crearea unui departament in cadrul Elteza dedicat noilor tehnologii si concentrarii pe fabricarea de solutii ce includ EBI Lock 950, precum si produse de cale de ultima generatie.

Portofoliul de Solutii de Semnalizare si Control Feroviar al Bombardier Transportation acopera gama completa de solutii de transport in masa BOMBARDIER CITYFLO, de la sisteme manuale, pana la cele complet automate, precum si sisteme bazate pe comunicatie. El asigura, de asemenea, solutii de cale BOMBARDIER INTERFLO, de la sisteme conventionale, la sisteme ERTMS nivel 2. Solutiile Bombardier cuprind un portofoliu vast de produse de cale si de bord.

Bucuresti, 15.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *