free download 78 travel guides written by experts

Bombardier anunta rezultate financiare solide pentru ultimul semestru al anului fiscal 2008-2009

Crestere de 13% pe ultimul semestru

Bombardier Inc. dă publicităţii raportul cu rezultate financiare pentru ultimul semestru al anului fiscal încheiat la data de 31 ianuarie, scoţând în evidenţă îmbunătăţiri în ceea ce priveşte veniturile, profitabilitatea şi obţinerea unei poziţii financiare solide. Veniturile consolidate au totalizat 5,8 miliarde USD pentru semestrul 4 al anului fiscal încheiat la data de 31 ianuarie, 2009, în comparaţie cu 5,3 miliarde USD pentru aceeaşi perioadă în anul anterior. Pentru al patrulea sfert încheiat la data de 31 ianuarie 2009, veniturile operationale – EBIT s-au ridicat la 435 milioane USD, sau 8% din venituri, în comparaţie cu 305 milioane USD, sau 5,8% USD pentru aceeaşi perioadă în anul anterior.

“Nu avem nicio îndoială că parcurgem o perioadă dificilă şi mediul nostru de afaceri se schimbă rapid. Este nevoie de o activitate prudentă, priorităţi clare şi acţiuni decisive în contextul actual. Cu toate acestea, credem că suntem foarte bine poziţionaţi pentru a putea face faţă acestui mediu economic dificil cu o balanţă contabilă puternică, un înalt nivel de lichidităţi, dar şi comenzile primite diversificate şi bogate, atât la nivel de produse, cât şi la nivel geografic”, a declarat Pierre Beaudoin, Preşedinte Bombardier Inc.

Bombardier Aerospace

· Profituri de 2,8 miliarde USD pentru al patrulea semestru al 2008;
· EBITDA de 380 de milioane USD pentru al patrulea semestru;
· Folosirea unui capital circulant de 271 de milioane USD pentru al patrulea semestru;
· Comenzi primite de 23,5 miliarde USD la data de 31 ianuarie 2009, comparativ cu 22,7 miliarde USD la data de 31 ianuarie 2008
· Semnarea a două contracte de furnizare de trenuri Cseries, totalizând 50 de avioane plus 50 de opţiuni.

Profiturile Bombardier Aerospace s-au ridicat la 2,8 miliarde de USD pentru perioada de trei luni încheiată la data de 31 ianuarie, 2009, comparativ cu anul precedent. Creşterea se datorează în principal profiturilor ridicate obţinute din producţie, profituri ce reflectă furnizări crescute pentru avioane de afaceri „ wide – body” şi îmbunătăţirea preţurilor de vânzare pentru aeronave de afaceri si comerciale, vânzarea în plus a trei avioane amfibiu, precum şi profituri mai ridicate din completarea interioarelor avioanelor de afaceri „ wide – body”; plăţi parţiale cauzate de furnizări mai reduse a avioanelor comerciale.

Pentru al patrulea semestru al anului încheiat la data de 31 ianuarie 2009, venitul operaţional – EBIT s-a ridicat la 271 milioane USD, sau 9,8% din profit, în comparaţie cu 196 milioane USD, sau 6,8% pentru aceeaşi perioadă a anului precedent. Creşterea punctului procentual 3.0 se datorează în principal preţurilor de vânzare crescute pentru avioane comerciale şi anumite avioane de afaceri, costurilor zero în plus faţă de costurile previzionate pe unitate.

Bombardier Transportation

· Venituri de 2,7 miliarde USD în al patrulea semestru al 2008 comparativ cu 2,4 anul fiscal anterior
· EBITDA (venituri operaţionale )de 194 de milioane USD în al patrulea semestru
· Capital circulant de 360 de milioane USD pentru al patrulea semestru

Pentru semestrul patru încheiat la data de 31 ianuarie 2009, EBIT (venitul operaţional) a însumat 164 milioane USD, sau 6,2% din profituri, comparabil cu 109 milioane USD, sau 4,6% pentru acelaşi sfert din anul precedent. Creşterea punctului de procentaj 1.6 se datorează, în principal, execuţiei contractuale îmbunătăţite în servicii, o mai bună absorbţie a costurilor datorată profiturilor ridicate. Veniturile Bombardier Transportation s-au ridicat la $2,7 miliarde pentru o perioadă de 3 luni, până pe data de 31 ianuarie, 2009, în comparaţie cu 2,4 miliarde pentru aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceasta creştere este datorată in principal activităţii intensificate a diviziei de material rulant reflectând o activitate crescută în zona de trenuri regionale, în special în Olanda, Marea Britanie si Franta şi în domeniul locomotivelor, cu precădere în Germania şi Spania.

Bucuresti, 27.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *