free download 78 travel guides written by experts

BMW Seria 5 – Masina anului in Germania

ADAC (Automobil Club German) decernează premiile „Îngerul Galben” 2011: Noul BMW Seria 5 se impune în faţa altor 41 de noutăţi de pe piaţa auto germană. Pe locul 3 în categoria „Automobilul viitorului” se clasează BMW 320d cu tehnologie BluePerformance care respectă normele de poluare Euro 6.

Plăcerea de a conduce, designul şi inovaţii tehnologice au făcut noul BMW Seria 5 să fie ales Maşina anului în Germania. Acesta este rezultatul sondajului realizat de Automobil Club German (ADAC), cel mai mare club auto din lume. La realizarea acestui studiu au participat 19 milioane de cititori ai publicaţiei „ADAC Motorwelt” şi utilizatori ai site-ului de internet ADAC. Nici un alt automobil prezentat pe piaţa germană în 2010 nu a obţinut atâtea voturi precum noul BMW Seria 5, prezentat în versiunea Sedan în primăvară şi disponibil în varianta Touring din toamnă. Alte două clasate în topul primelor zece, BMW X3 şi MINI Countryman, au completat prezenţa BMW Group în acest clasament.

De asemenea, un juriu de experţi a desemnat câştigătorii pentru patru categorii, printre care şi „Maşina viitorului”. La aceasta din urmă, BMW 320d cu tehnologie BluePerformance a ocupat poziţia a treia dintr-un total de 431 de modele evaluate la această categorie.

„Îngerul galben”(Gelber Engel), numit aşa după culoarea specifică a maşinilor de intervenţie şi depanare ADAC, a fost acordat în acest an pentru a şaptea oară şi este considerat unul dintre cele mai importante trofee ale industriei auto germane. „Germania este cea mai importantă piaţă pentru noi şi pentru concurenţii noştri. Este o piaţă deosebit de competitivă, cu un public exigent. De aceea această distincţie este relevantă şi pentru noi, în România”, a explicat Marco Schulz, director general BMW Group România.

BMW Seria 5 convinge printr-un design elegant şi sportiv, printr-un interior de calitate şi un comportament rutier de excepţie susţinut de echipamente opţionale unice în segment, precum Adaptive Drive sau Intergal Active Steering. Gama include şapte motorizări pentru versiunea sedan, de la 520d (135 kW/184 CP) cu un consum de numai 4,9 litri la 100 km, până la versiunea V8 Twin-Power-Turbo 550i (300 kW/ 407 CP). Din martie 2011 aceasta va fi suplimentar extinsă cu 535d (6 cilindri, 3 litri diesel, 220 kW/ 300 CP) şi de posibilitatea comandării cu tracţiune integrală xDrive pe 3 versiuni: 550i, 535i şi 530d. Remarcabilă este şi oferta de echipamente din gama ConnectedDrive care include Asistent de parcare (pentru parcarea laterală automată), Head-Up-Display sau, în premieră pentru piaţa auto din România, acces la internet prin intermediul telefonului mobil.

BMW 320d cu tehnologia BluePerformance este echipat cu un catalizator special NOX care optimizează emisiile de oxizi de azot, fără a înregistra un impact asupra performanţelor motorului. BMW a fost primul producător care a oferit această tehnologie pe piaţa românească încă din noiembrie 2008. Un model echipat cu BluePerformance îndeplineşte normele de emisii Euro 6.

Acum BMW Seria 3 Sedan şi Touring, BMW Seria 5 Sedan şi Touring şi BMW Seria 7 pot fi echipate opţional cu BluePerformance. Pentru Seria 3 acest sistem este disponibil pentru 1000 Euro fără TVA.

Bucuresti, 19.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *