free download 78 travel guides written by experts

Biruinta unei iubiri – Dinu si Nelli Pillat

sau povestea unui legamant

La Editura Humanitas a aparut in colectia Convorbiri/Corespondenta/Portrete volumul Biruinta unei iubiri — Dinu si Nelli Pillat. Pagini de corespondenta, editie ingrijita de Monica Pillat, cu un cuvant inainte de Horia-Roman Patapievici.
"Sub titlul Biruinta unei iubiri, am reunit scrisorile parintilor mei, adunate in decursul timpului, si am incercat sa reconstitui dialogul lor epistolar" -– scrie Monica Pillat in nota asupra editiei. Scrisorile redau traseul tulburator al iubirii dintre Dinu Pillat, romancier, critic si istoric literar, "cap de lot" in sinistrul proces inscenat de Securitate unui grup de intelectuali la sfarsitul anilor ’50 (celebrul lot "Noica – Pillat"), si Nelli (Cornelia) Filipescu, viitoarea cercetatoare si memorialista, colega de facultate la Litere si Filozofie cu Dinu Pillat si, din 1944, sotia lui.

"Cartea iubirii lui Nelli si Dinu Pillat este, prin adancimea ei neverosimila, o carte despre Judecata de Apoi (cartea pierduta a lui Dinu Pillat se numea Asteptand ceasul de apoi), o carte despre ce ramane din noi dupa ce moartea ori rautatea oamenilor ne-a smuls dintre vii." (Horia-Roman Patapievici)

Bucuresti, 27.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *